Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, בעוד מספר חודשים בע"ה - נחליף את האוטו הנוכחי באוטו חדש מהיבואן.

מה חשוב ? נוחות הנהיגה+אמינות הרכב למספר שנים+כניסה ויציאה נוחה וגבוהה + זמינות כוח למנוע + שדה ראייה טוב.

מדוע ספציפית הרכבים האלה? כניסה ויציאה נוחה. לא מעוניין יותר בלהפיל את עצמי לכיוון מושב הנהג, אלא שהמושבים יהיו גבוהים והכניסה והיציאה-גם כשחונים ליד מדרכה-תהיה נוחה. (רכבים אחרים בסגמנט הזה,כמו - קפצ'ור,מוקה,ג'וק,2008 וכו' - לא רלוונטים מבחינתי).

אופי הנסיעות - מתחלק 50-50 עירוני\בינעירוני (כולל 1-2 פעמים בשבוע ת"א-ירושלים).

מבחינת מחיר של האוטו+מכירת הרכב כמשומש בעוד כך וכך שנים - לא משחק תפקיד עיקרי. הנדבך היחיד שמתייחס לשנים קדימה זה אמינות הרכב, על שלל ההיבטים... מחלות רקע (לדוגמא-מנוע או תיבת הילוכים שמאוד יקר להחליף) או לדוגמא אם ידוע על שירות טיפולים גרוע במיוחד במהלך האחריות, וכהנה וכהנה.

הספורטג' מבחינתי היא באפשרות האחרונה בגלל העובדה שהוא גדול מדי לטעמי, והמחיר הוא היקר ביותר.

ההתלבטות העיקרית היא בין ה3 הנותרים (טווח המחירים ללא הספורטג'= 120 עד 139 אלף)

לצורך הדיון אני אשאיר את הספורטג' כאופציה ואני בהחלט מודע לכך שיש הבדלים תהומיים בהפרש ביניהם, שלא תבינו לא נכון... 120 אלף לסוזוקי קרוסאובר מול 150 אלף לקיה ספורטג'..בהחלט סכום לא נמוך, אבל מאוד חשוב לי לשמוע דעות של אנשים שנוהגים ברכב יום יום ויכולים לעזור לי לגבש החלטה. אם תספרו לי שהספורטג' החדש ב150 אלף עדיף משמעותית על היטי או הטראקס-בהחלט אבדוק את העניין.

לפי דעותיכם אקבע לי השבוע נסיעות מבחן ואחזור לדווח כאן להמשך התייעצויות :)

חידוד חשוב לגבי 'מה חשוב לי באוטו' שכתבתי בתחילת דבריי - מאוד חשוב שלאוטו יהיה כוח זמין. אני לא רוצה להרגיש כאילו אני נוסע בעגלה (מה שלצערי אני חושב שארגיש בסוזוקי, תקנו אותי אם אני טועה).. לדוגמא אם אני רק אחשוב על לעקוף - הרכב יעקוף. נקודה.

+ שדה ראייה רחב קדימה עם עדיפות גם לאחור (את רכב שאבחר אני מתכוון לרכוש עם מצלמת רוורס אבל זה יהיה בונוס אם יהיה שדה ראיה גם לאחור)

לסיכום, אלה הם הדגמים המדויקים שאני מתלבט ביניהם, כולם 4X2, אוטומטי :

GLX-קרוסאובר 1600 סמק - 120 אלף

LT-טראקס- 1800 סמק - 136 אלף (הגירסא הבסיסית נמכרת כרגע 'במבצע' ב120 אבל זוהי גירסא עירומה לחלוטין. אם אבחר בטראקס אז בוודאות אבחר בגירסא המאובזרת ולגבי המחיר כבר נראה בסוכנות)

Ambition-יטי- 1200 סמק טורבו - 139 אלף (יכול להיות שאבחר בגירסא הבכירה יותר-Elegance- אבל עוד חזון למועד. אם כן- היא עולה 145 אלף)

Urban-ספורטג'- 2000 סמק - 150 אלף

אני מודה לכל אחד ואחת מכם על הזמן שהקדשתם בשבילי! אשמח אם תשימו לב לגבי מה חשוב לי ברכב..(נוחות נהיגה,אמינות לשנים הקרובות,כוח מנוע ושדה ראיה רחב)

תודה רבה, ושבוע טוב :)

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אחווה דעה הפוכה, רק לא ייטי!

*בגלל ה DSG שעוד עושה בעיות.

*בגלל שיש על ה DSG רק שנתיים אחריות.

* איך לא, בגלל היבואן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הייטי הכי מלוטשת מכל המועמדות האחרות, זה בא לידי ביטי בהתנהגות כביש ונוחות. בצד הפרקטי היא מאד מרווחת, תא נוסעים איכותי מאד ובנוי היטב עם בידוד מצוין של רעשי כביש. המנוע בעל זמינות כח טובה מסל"ד נמוך. חבילה מצויינת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני אחווה דעה הפוכה, רק לא ייטי!

*בגלל ה DSG שעוד עושה בעיות.

*בגלל שיש על ה DSG רק שנתיים אחריות.

* איך לא, בגלל היבואן.

ה DSG כבר לא עושה בעיות.

זהו נגמר, עשו את כל ההתאמות, את השיפורים!

הכל עובד פיקס, נאדה!

פורסם

menir1,

ללא שמץ ציניות, מסכים עם כל מילה שלך!

איזה שנה היא?

בילית כבר במוסך על רקע ה DSG?

עריכה - אני רואה ששל ידנית.

AVILUN,

כנראה פיספסתי, אתה ציני?

פורסם

השברולט יורדת ראשונה, היא יקרה ובעלת מנוע מיושן וגיר עצל שלא מאפשר נסיעה נמרצת כפי שביקשת. אם כבר, בדוק את גירסת הטורבו.

נשארנו עם הייטי והסוזוקי (הקיה אכן מגושמת ויקרה יותר ואני לא חושב שיש לה יתרון מבחינת הדרישות שציינת).

הייטי מצויינת ובעלת שילוב מנוע/גיר מעולים וניראה שזה מה שאתה מחפש. אבל עלויות ביטוח וטיפולים ומוניטין אמינות לא מושלם של הגיר כפול המצמדים יכולים להרתיע קונה פוטנציאלי כמוך שמחפש שקט נפשי לכמה שנים.

הסוזוקי היא פשרה טובה בזכות מחיר מצויין ופשטות שכנראה תפגין אמינות טובה. המנוע והגיר עובדים יפה יחד ולא מורגש מחסור בכח, תפעול ידני ע"י מנופים מאחורי גלגל ההגה יכולים לתת מענה לנהג הנמרץ שמחפש עקיפות זריזות ומעט יותר הנאה ושליטה.

הצעה שלי היא לא לשלול אף אחת על סמך ההמלצות כאן, ערוך נסיעת מבחן בכל הארבע ותרגיש בעצמך, רק אתה יודע מה הכי טוב בשבילך.

בהצלחה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

שלום bagira. אני פותח האשכול ואני מסתכל על החתימה של menir1 - הוא בעלים של סקודה ידנית (אני בטוח שזה משנה, נכון? כי אם אני כן אבחר בה אז אבחר בתיבה אוטומטית ה'בעייתית') שנת 2014 בצבע כחול :wink:

מבחינתי - הסיבה היחידה שבאמת ובתמים כמעט ופסלתי את היטי זה בדיוק מה שאמרת- אחריות של שנתיים+מה ששמעתי כבר לפני 4 שנים כשהתלבטתי בזמנו בינה לבין רכבים נוספים=הגיר שיתפרק אחרי שנתיים ויום. מהפחד לא רכשתי אותה.. באמת. מאוד חשוב לי רכב שאני לא אצטרך להיות משועבד לטיפולים יקרים (חוץ מטיפולים תקופתיים כמובן.)

markb205 היקר. תודה על התייחסותך. לגבי נסיעות מבחן- העדפתי לצמצם ל2 ולא להתפזר. לגבי השברולט - שקלתי לרכוש את הטורבו אבל אם אחליט על נסיעת מבחן עליו, אז קודם אנסה את ה1.8 ואם לא אהיה מרוצה אז את הטורבו..

יטי- כמו שכתבתי לbagira, אני בהחלט חושש מהאמינות (חוסר אמינות במקרה שלה) וחשבתי אולי מישהו כאן יוכל להוריד לי את החשש הזה מהלב. אז אני עדיין קורא לבעלי יטי (מאוד חשוב לי--לא סוכנים שדעתם מוטה) לספר כאן את חוות דעתם. מבחינתי לא קריטי לי אם אלה בעלי היטי החדשה (אחרי המתיחת פנים לפני מספר חודשים) או לפניה (גם כאלה עם יטי מ2012 יעזרו לי כי זה יתן אינדיקציה כלשהי)

קרוסאובר -נסעת עליה?? היא בהחלט מפתה אותי מבחינת המחיר והאיבזור המרשים, אבל ממה שקראתי - כוח זה משהו שחסר לה מאוד. גם כאן, אנשים עם קרוסאובר (ולא סוכנים מטעם..) אם תוכלו לחוות דעתכם לגבי עקיפות (טווח ה70 קמש נגיד) ולא האצות חסרות טעם מרמזור - אני אהיה אסיר תודה!

תודה רבה :)

פורסם

לדעתי היאשית, אם ייטי ידנית באה בחשבון (יש עדיין חדשות?), היא העדיפה מהמכוניות שהעלת.

פורסם

אני בעלים גאה של קרוסאובר בת חודשיים.

כל מה שכתבתי זה מניסיון אישי שלי ושל אחי שגם לו יש קרוסאובר כבר ארבעה חודשים.

הרכב זריז, מה שדורש הסתגלות זו פעולת הגיר הרציף.

שאלה לי נוספת_. - מדוע שללת את המוקה והשארת את הטראקס? זה אותו הרכב רק עם סמל אחר ואבזור עדיף באופל.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הייטי שלי מופיעה בסמלון והיא אכן ידנית :-)

זאת גם הסקודה השלישית שלי (אחרי פאביה סטיישן 1.4 ידנית ורומסטר 1.2TSI ידנית), כך שהנסיון הספציפי עם היבואן המושמץ דווקא חיובי (ברומסטר שלי מבציר 2010 הופיעה הבעייה של השרשרת תזמון הפגומה לאחר תום האחריות, והחליפו לי אותה ואת המותחנים ללא עלות וללא צורך בויכוחים וכד' - היו עניניים ויעילים מאד).

לגבי ה-DSG, החשש מובן, אך אני מאמין שהיצרן השני בגודלו בעולם הצליח לפתור את הבעיות בגיר הנ"ל אחרי 5 שנים שהוא בשרות. בשורה התחתונה, הייטי עדיפה משמעותית כמכונית וחבילה על המתחרות שהוזכרו ע"י פותח השרשור. לגבי שיקולים פסיכולוגים ואחרים, אני לא יכול לעזור :-)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לדעתי היאשית, אם ייטי ידנית באה בחשבון (יש עדיין חדשות?), היא העדיפה מהמכוניות שהעלת.

יש יטי ידנית חדשה. עולה 129 אלף.

לא רלוונטי בשבילי .מחפש רק אוטומטי. אם ככה, לדעתך כדאי לרדת מהיטי? אגב, אתה מדבר מתוך ניסיון אישי?משהו שקרה למישהו שאתה מכיר? או מתוך דעה כללית (כי אני כזה. לא מכיר אף אחד שנכווה אבל משהו אצלי מתקשר אוטומטית לכך שהתיבת הילוכים הזו שלהם היא כישלון+שנתיים אחריות. אם היו נותנים 3 שנים אחריות הייתי רוכש אותה כנראה לפני 4 שנים)

בכל מקרה - אשמח לעוד דעות מאנשים נוספים :)

תודה :)

פורסם
אני בעלים גאה של קרוסאובר בת חודשיים.

כל מה שכתבתי זה מניסיון אישי שלי ושל אחי שגם לו יש קרוסאובר כבר ארבעה חודשים.

הרכב זריז, מה שדורש הסתגלות זו פעולת הגיר הרציף.

שאלה לי נוספת_. - מדוע שללת את המוקה והשארת את הטראקס? זה אותו הרכב רק עם סמל אחר ואבזור עדיף באופל.

מוקה- היא נראית אותו דבר, זה נכון. אבל במקרה הייתי בה והכניסה והיציאה ממנה לא נוחות ולכן נפסלה(אגב גם על הקפצ'ור עליתי וגם היא נמוכה מאוד בכניסה וביציאה ממנה )

לפי מה שאתה אומר - אני בהחלט אבדוק את הקרוסאובר. לבוא עם דעות קדומות על רכב ממאמרים שקראתי זה לא תמיד טוב אבל בשביל זה קיים הפורום - ללמוד מאנשים אמיתיים ולא תגובות של סוכנים :)

אגב- נסיעת מבחן - עד היום בכל רכב שרכשתי, זה היה מאותו היבואן, ואם רציתי לקחת רכב לנסיעת מבחן יכולתי לקחת כל רכב (לא עשיתי את זה כמובן, קצת עסוק מדי בשביל זה).. ולזמן ממושך יחסית. אף פעם לא ניצלתי את ההצעה לנסיעת מבחן של יומיים (סופ"ש) שהציעו לי אלא בד"כ שעה,שעתיים (מקסימום שבמקסימום זה היה 3 על הרכב הנוכחי שרכשתי בסוף) . איך זה עובד ביבואנים הללו? כמו סקודה \ סוזוקי \ שברולט ?? יש איזשהו מצב שאקבל רכב לנסיעת מבחן של יום-יומיים?(מתכוון לסוףשבוע) או אפילו 3 שעות? מבחינתי אין בעיה בנסיעת מבחן לצאת עם נציג לחצי שעה שמקציבים אבל אם אני מתלבט לחיוב, אני ארצה לבדוק את הרכב לעומק ולשימושים היומיומיים שלי למספר שעות). אשמח לשמוע איך זה עובד?

תודה :)

פורסם
הייטי שלי מופיעה בסמלון והיא אכן ידנית :-)

זאת גם הסקודה השלישית שלי (אחרי פאביה סטיישן 1.4 ידנית ורומסטר 1.2TSI ידנית), כך שהנסיון הספציפי עם היבואן המושמץ דווקא חיובי (ברומסטר שלי מבציר 2010 הופיעה הבעייה של השרשרת תזמון הפגומה לאחר תום האחריות, והחליפו לי אותה ואת המותחנים ללא עלות וללא צורך בויכוחים וכד' - היו עניניים ויעילים מאד).

לגבי ה-DSG, החשש מובן, אך אני מאמין שהיצרן השני בגודלו בעולם הצליח לפתור את הבעיות בגיר הנ"ל אחרי 5 שנים שהוא בשרות. בשורה התחתונה, הייטי עדיפה משמעותית כמכונית וחבילה על המתחרות שהוזכרו ע"י פותח השרשור. לגבי שיקולים פסיכולוגים ואחרים, אני לא יכול לעזור :-)

אהבתי את הסיפא שלך :) אני בהחלט מחפש רכב שהוא יהיה 'מניה בטוחה'.. היטי באמת הכי 'הפחידה' אותי גם לפני 4 שנים וגם היום.. אני אחכה לשמוע כאן תגובות מכאלה שיש להם את הDSG כבר כמה שנים עם היטי ואז אחליט לגבי נסיעת מבחן. אני גם חושב כמו שכתבת קודם לכן, שמבחינת חבילה על הנייר(בלי להתייחס לאמינות ובעיות פסיכולוגיות כאלה ואחרות) היטי הוא רכב שבסה"כ מספק חבילה מצוינת. מבחינת איכות הרכבה והגימור והעיצוב החיצוני (לטעמי) וכן.. גם המנוע (זה נכון ללפני 4 שנים כשעשיתי נסיעת מבחן על הדור הקודם).

תודה רבה !

• תוכן חדש...