Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

עשיתי תאונת פח קלה שבה נכנסתי באוטו מאחורה שלא נסע בירוק (התחלתי נסיעה ממהירות אפס והאוטו לפני לא נסע בירוק). מכיון שאני נהגתי בטנדר פגיעת הפח היא בדלת תא המטען (השתחררה גם הנורה שמאירה את לוחית הזיהוי מאחורה אך לא נגרם נזק לפגוש). לא נגרמו פגיעות גוף והחלפנו פרטים. האוטו שלה חדש (פחות משנה) והיא רוצה לקחת אותו למוסך המורשה (צ'מפיונס).

יש לי 3 שאלות:

1) מה עלות משוערת של תיקון כזה? (ראו תמונות)

2) הנהגת מסכימה להתקשר אליי שאשלם לפני הפעלת הביטוח - האם יש סיכון מסוים מבחינתי בזה?

3) האוטו לא שלי - אלא של חבר. כבר יש תאונה לחובת האוטו. האם פרמיית הביטוח שלו תעלה בגללי?

תודה

pic1_noLicense.jpg

pic2_noLicense.jpg

pic4_noLicense.jpg

פורסם (נערך)

תכין כמה אלפים. אם אתה בר מזל זו רק הדלת, אם פחות - זה גם תחתית תא מטען כולל אפשרות "קצה שלדה" עם ירידת ערך. עד שהרכב לא נבדק על ידי בעל מקצוע אין שום דרך להעריך את הנזק.

האם הפגיעות בפגוש הן מתאונה זו? כי אם כן כנראה שיש נזק נסתר משמעותי שיתגלה רק לאחר הפירוק.

מבחינת החבר הבעיה יותר חמורה - אם מדובר בשתי תאונות בשנה עלול להיות לו קושי לבטח את הרכב בשנה הבאה, שלא לדבר על עלות הביטוח. ציינתץ כי לחובת הרכב יש כבר תאונה - האם מהפוליסה הנוכחית או מפוליסות קודמות?

עריכה - עכשיו ראיתי שציינת כי נורת המספר השתחררה, קרוב לודאי שהפגוש נפגע, ויתכן מאד שיש נזק למגן הפנימי או אפילו לרצפת הרכב. תכין עוד כמה אלפים, אולי אפילו יותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם הפגיעות בפגוש הן מתאונה זו? כי אם כן כנראה שיש נזק נסתר משמעותי שיתגלה רק לאחר הפירוק.

מבחינת החבר הבעיה יותר חמורה - אם מדובר בשתי תאונות בשנה עלול להיות לו קושי לבטח את הרכב בשנה הבאה, שלא לדבר על עלות הביטוח. ציינתץ כי לחובת הרכב יש כבר תאונה - האם מהפוליסה הנוכחית או מפוליסות קודמות?

עריכה - עכשיו ראיתי שציינת כי נורת המספר השתחררה, קרוב לודאי שהפגוש נפגע, ויתכן מאד שיש נזק למגן הפנימי או אפילו לרצפת הרכב. תכין עוד כמה אלפים, אולי אפילו יותר.

אין ממש פגיעה בפגוש (חוץ מזה שהנורית השתחררה). נראה לי ממש לא סביר שיש נזק לתחתית תא המטען רואים בבירור שפגוש הטנדר נכנס בדלת תא המטען שספגה את עוצמת הפגיעה. לא הייתה פגיעה בפגוש שלה עקב גובה הטנדר.

לחובת הרכב יש כבר תאונה כך שהוא לא היה יכול לבטח שוב עם הנחת "בלי תביעות". הוא אמור לברר עם הביטוח ביום ראשון מה הסיפור מבחינת כמה זה מוסיף לפרמייה שלו במידה וכן.

אני חושש מזה שהמוסך ישמע שיש ביטוח וינפח מחירים ותיקונים בלי שום קשר למה שהיה.

אהיה יותר חכם אחרי שהיא תיקח את הרכב למוסך. במידה וזה יותר כלכלי להפעיל את הביטוח - נעשה את זה - ואשלם לחבר תוספת לביטוח שהיא היה משלם, במידה ויותר כלכלי שאשלם ישירות - אעשה את זה. אני שואל אם אני חשוף לסיכון במידה ולא מפעילים את הביטוח (לדוגמה שתבוא לרדוף אחרי עם טענות חדשות אחרי התשלום שלי וכו).

רועי

פורסם (נערך)

לצערי יש לי נסיון, במהלך השנים פגעו בי מאחור כמה פעמים, וגם אשתי פגעה לפני כמה חודשים במישהי מאחור. פגיעות שנראות שטחיות במבט ראשון יכולות להיות עמוקות כאשר בודקים אותן לעומק. אישית פגע בי מישהו לפני 13 שנה פגיעה שבמבט ראשון נראתה אפילו פחותה מזו שצילמת, השמאות הראשונית עמדה על בערך 3500 ש"ח (כאמור, מחירי 2001), התיקון הסופי עמד על למעלה מ-10,000 ש"ח, לא כולל ירידת ערך. פשוט - כל פעם שקילפו עוד שכבה הזמינו את השמאל לבדיקה נוספת, וכך לפחות 3-4 פעמים. בפגיעה שפגעו בי לפני כשנה נראה נזק שטחי לפגוש, התיקון הסופי עלה למעלה מ-6000 ש"ח. כמון שבשני המקרים צריך להוסיף עוד כמה מאות ש"ח שכ"ט שמאי, שגם אותו יהיה עליך לשלם.

מעבר לכך - ממליץ לך מאד לבדוק כראוי את הטנדר, כדי שלא תגלה, למשל, שהרדיאטור נפגע, וכדי שאם אתה מפעיל ביטוח גם הוא יתוקן כראוי, כיון שבכל מקרה יהיה עליך לשלם השתתפות עצמית.

אם אתה משלם לה תמורת התיקון בלי להפעיל ביטוח יהיה עליך להחתים את הנפגעת על אישור שאין לה תביעות נוספות כלפיך.

לגבי חידוש הביטוח - הבעיה עלולה להיות יותר חמורה מאבדן הה"ת - מי שמפעיל את הפוליסה יותר ממספר מסויים של פעמים בתקופה עלול לעמוד בפני מצב שבו חברת הביטוח תסרב לבטח אותו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...