Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפער בין 1:15 לבין 1:18 הוא עצום.

אני יותר מתחבר ל 1:15.

1:18, נשמע קצת פנטסטי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 1.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1:18 זה כבר בליגה של הדיזלים, למרות ששם אפשר גם להגיע ל1:20. כמו פריוס, רק לשמור על תדמית הסטרייט במקום על איכות הסביבה :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מה אופי הנהיגה וסוג הדרך שאתה נוהג בה? כי הנתון נשמע אופטימי להחריד.

אופי הנסיעה הוא בעיקר בינעירוני בטווח שבין אשקלון לנתניה. בערך 70% בינעירוני. הנתונים נבדקו החל מקבלת הרכב לפני שנה וכמה חודשים. אופי הנסיעה הוא רגוע. שיוט ב 90-100.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מתלבט האם לקנות נראה רכב סביר עבור משפחה בת 4 נפשות כרגע נסיעה של כ 15 אלף בשנה מישהו יכול להעריך את ירידת הערך ?

פורסם

הערכת ירידת ערך לרכב שנמכר רק כחודשים שלושה?

עד כמה אתה מתכוון לנסוע בשטח/שבילי קק"ל/דרכים משובשות?

אם אתה דווקא מתכוונן לדאצ'יות, אזי יש להם דגמים נוספים שאולי יתיאמו לך יותר.

פורסם

אי אפשר לנבא ירידת ערך של רכב חדש ובטח לא כאשר מדובר במותג חדש שרק הושק בארץ (ועוד אחד כזה עם מוניטין מחריד בעברו).

ניתן לשער שהרכבים האלה יזדקנו "בסדר" שהחלפים יהיו זולים ושגם האמינות תהיה סבירה ואף יותר מכך, מה שבהחלט יתרום לשמירת הערך העתידית.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא יכול לנבא, אבל אני כן יכול להיות די בטוח בעצמי בהערכה שהדאצ'יות (אולי למעט הדאסטר ספציפית בגלל סט כישורים ספציפי) לא ישמרו על ערכן מי-יודע-מה. עמישראל לא אוהב מותגים חדשים (לאו דווקא בתחום הרכב) ותקופת ההסתגלות שלנו היא יחסית ארוכה לא מוכר לי מותג "חדש" בישראל שדגמיו שמרו על מחיר טוב בשנים הראשונות. כדוגמא אפשר לתת את לנצ'יה, שמכוניות שלהם נמכרות היום בערך ב-30% ממחירן כחדשות לפני שלו-ארבע שנים. יונדאי למשל רק לאחרונה החלה לצבור תאוצה בשוק המשומשות וב-10-15 שנים אחרי תחילת השיווק שלהן הן נחשבו ל"פח זבל שאין מה לקנות". שברולט קוריאה למשל עדיין לא התגברה על המוניטין והערך של המכוניות שלה עדיין צונח (קרוז/סוניק/אבאו), אפילו מכוניות יפניות סבלו ממוניטין רעוע בתחילת השיווק (שנות ה-80 פלוס מינוס) עד שהגיעה מיצובישי ב-92-3-4 עם ה"מיצובישי ויש בה הכל" שלה שעזר למוניטין של היפניות לצאת מהאשפתות קצת.

בקיצור, הדאסטר אולי ישמור על ערכו ברמה סבירה, וכנראה שיותר טוב משאר הדגמים של דאצ'יה, כי הוא באמת מציג חבילה מאוד מעניינת (יכולות שטח אמיתיות במחיר הכי אטרקטיבי בשטח) שתביא לו הרבה התעניינות. שאר הדגמים של דאצ'יה אני מאמין שיסבלו מירידת ערך דיי משמעותית שתנוע סביב 20-25% בשנה הראשונה ו-15% בערך בשנים הבאות (לעומת בערך 15% בשנה הראשונה ו-10-12% בשנים שלאחר מכן).

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני שאתה מחליט לחרוץ גזר דין עפ"י אחוזי ירידת ערך, תחשב כמה בתכלס תשלם על הרכב ובכמה שקלים הערך שלו ירד כל שנה - לא באחוזים, ולפי התחזיות היותר פסימיות.

תעשה את אותו הדבר לחלופות אחרות ששקלת לרכוש ולפי זה תחליט.

פורסם

אני חושב ש"מספר שקלים" זה לא חישוב נכון, וכן צריך להיצמד לאחוזים.

כי בנאדם שקונה רכב ב-100 אלף ומאבד 20 אלף, ירגיש את זה כנראה חזק באותה מידה כמו מישהו שקונה אוטו במליון שקלים ומאבד 200 אלף.

*אני חושב. בחיים לא הייתי באף אחת מאופציות. את המספרים שרלוונטיים אליי הרבה יותר קל לחשב בראש :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי זה לא נכון כי מי שקונה רכב ב100K ומאבד 20K יכאב לו יותר כשיוודע לו שיכל לקנות רכב ב70K ולאבד 20K, למרות שבאחוזים נשמע שהרכב ב100K מאבד פחות.

ה30K שנשארו לו ביד בטוחים יותר מה80K שאולי הוא לא יקבל במכירה בגלל שלא יתנו לו מחירון ממליון ואחת סיבות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

החישוב בשקלים הוא נכון יותר, משום שהמתחרות של הדאסטר עולות יותר ממנו בדר"כ.

כלומר אתה מקבל אותה חבילה, השאלה כמה תפסיד בשקלים, לעומת רכב שעולה מיליון ושונה מן הסתם בהרבה תחומים מרכב שעולה 100.

אני חושב שהדאסטר פונה לנישה מסויימת, והיא לא דווקא "עם ישראל" נישה שתעריך אותו ותשלם בהתאם, בלי קשר אם הוא אוטומטי ורומני עם בעיות אמינות..

פורסם

אתה מקבל את אותן יכולות (חוץ מיכולות השטח שגבוהות יותר בדאסטר) - הוא יכול לנסוע, הוא יכול להסיע ארבעה-חמישה אנשים והוא "יכול" לתת לך תנוחת ישיבה גבוהה. אבל אתה לא מקבל את אותה חבילה, שכוללת אצל ישראל ישראלי גם דברים בדמות אמינות (לא מוכחת, להיפך, דאצ'יה מקבלת מקומות לא מחמיאים בדו"חות אמינות בחו"ל), "פוזה", שמירת ערך, וסמל (כמה שסמל של קיה-יונדאי-מיצובישי יכול להחשב ל"סמל").

אני בכוונה לא משווה אותו למתחרות הכביכול ישירות שלו (ספוראטז', אאוטלנדר, ix35 וכו') כי אני מתייחס בראש ובראשונה אל מחיר הקניה. שוב, זה הכל השערות, אין לי באמת דרך לדעת איך שוק המשומשות יקבל את המכוניות של דאצ'יה, אבל קשה לי להאמין שהן ישמרו על הערך שלהן ברמה של מכוניות שקולות מבחינת מחיר (לצורך העניין סאנדרו מול פיאסטה ידנית או דאסטר מול ג'וק ידנית - סתם דוגמאות לפי קטגוריה דומה ומחיר דומה).

פורסם

אחריי שרשמתי תגובה והיא נמחקה[emoji17] .

הנקודה שלי. שההפסד בשקלים כנראה יהיה דומה.

במקרה הספיציפי הזה הפרש המחירים באותה הקטוגרייה גדול יחסית, לכן יש להסתכל על ההפסד בפועל בשקלים.

שהוא זה שמעניין את הכיס ולא את הסטטיסקות.

פורסם

הדיון על ירידת ערך הוא קצת מיותרבשלב זה.

אם האוטו יציג אמינות גבוהה, יחד עם שירות טוב מצב היבואן - בהכרח גם ירידת הערך תהיה נמוכה משמעותית מאשר אם יתבררו תקלות בלתי נגמרות והתנערות של היבואן.

דיון על ירידת ערך בשלב זה הוא מיותר לחלוטין והוא משול לדיון על אסטרולוגיה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...