Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

alpine mp3 HU

ow-polo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומי החליט שהוא לא נכון?

גם לדעתי אין הבדל באיכות ואני מוכן לקיים מבחן עיוור בים HU של אלפיין לבין כזה של פיוניר ואני בספק גדול אם תוכל להבדיל בינהם. מי שטוען שיש הבדל הוא זה שצריך להוכיח זאת.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה טוען שאיכות ודיוק הסאונד זהים בצכשירים האלו ? אם כך....מה היתרונות לדעתך של האלפיין ואם אין לו כאלו...למה אתה בעצמך בחרת בו ?

פורסם

היתרונות של האלפיין הוא בקרוס משוכלל יותר. יתכן שיש גם יתרונות באקולייזר ובטיים דילאי אבל לא אני לא זוכר מהראש.

אני משתמש בפרוססור חיצוני של אלפיין, בHU אני משתמש רק בשביל להשמיע את הדיסק.

פורסם
היתרונות של האלפיין הוא בקרוס משוכלל יותר. יתכן שיש גם יתרונות באקולייזר ובטיים דילאי אבל לא אני לא זוכר מהראש.

אני משתמש בפרוססור חיצוני של אלפיין, בHU אני משתמש רק בשביל להשמיע את הדיסק.

אם הקרוס משוכלל יותר אז מן הסתם הסאונד שיצא מהאלפיין יהיה יפה יותר. אולי במצב FLAT, שהכל מאופס לא תשמע הבדל . מה שאני רוצה לומר זה שהוא קונה HU כחבילה שלמה ואין לו פרוססורים חיצונים. המבחן העיוור שצריך לעשות במקרה הזה הוא מבחן שבו שתי המכשירים יהיו מכוונים למקסימום היכולת שלהם להוציא צליל יפה. מה לדעתך יהיו התוצאות במחן כזה?
פורסם

אין דבר כזה צליל יפה יותר, צליל זה צליל שצריך להימדד ב FLAT.

לגבי השיכלול של הקרוס, זה דבר פרטני לכל דבר,

יש כאלה שיחשבו X , יש כאלה שיחשבו Y.

ואלו ההבדלים שהם מדברים עליהם, ולכן יש כאלה שאומרים ככה , ויש כאלה שאומרים אחרת ...

ולכן, אי אפשר לערוץ מבחן שכזה

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

קרוס משוכלל יותר לא אומר סאונד יפה יותר אלא אומר יותר מגוון אפשרוית. אם אני זוכר נכון האלפין למשל מאפשר חיתוך טוויטר מ1KHZ והפיוניר מ1.6KHZ. אם הוא חותך ב2KHZ למשל אז הנתון הזה לא ישפיע.

אין דבר כזה מקסימום יכולת להוציא צליל יפה כמו כן אם יש מי שאומר למשל שרמקול X נשמע טוב יותר מY ואדם אחר אומר בדיוק ההפך (מה שקורה הרבה) איך אתה יכול בצורה גורפת להכליל ולטעון שהאלפיין נשמע טוב יותר? הרי אם היה הבדל גם הוא עניין של טעם לא?

אם במקרה אחד המכשירים מכיל פונקציה שאתה צריך והשני לא אז בחר אותו.

תמיד קל יותר לטעון שיש הבדלים ואז אולי אפילו לצחוק על מי שלא שומע אותם. הבעיה שאותם אנשים נכשלים פעם אחר פעם במבחנים עיוורים - כמו שנאמר צוחק מי שצוחק אחרון.

פורסם
קרוס משוכלל יותר לא אומר סאונד יפה יותר אלא אומר יותר מגוון אפשרוית. אם אני זוכר נכון האלפין למשל מאפשר חיתוך טוויטר מ1KHZ והפיוניר מ1.6KHZ. אם הוא חותך ב2KHZ למשל אז הנתון הזה לא ישפיע.

אין דבר כזה מקסימום יכולת להוציא צליל יפה כמו כן אם יש מי שאומר למשל שרמקול X נשמע טוב יותר מY ואדם אחר אומר בדיוק ההפך (מה שקורה הרבה) איך אתה יכול בצורה גורפת להכליל ולטעון שהאלפיין נשמע טוב יותר? הרי אם היה הבדל גם הוא עניין של טעם לא?

אם במקרה אחד המכשירים מכיל פונקציה שאתה צריך והשני לא אז בחר אותו.

תמיד קל יותר לטעון שיש הבדלים ואז אולי אפילו לצחוק על מי שלא שומע אותם. הבעיה שאותם אנשים נכשלים פעם אחר פעם במבחנים עיוורים - כמו שנאמר צוחק מי שצוחק אחרון.[/quote

אזי,אתה טוען שאני מדמיין?

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

כמו שהסברתי שלומי, זה לא אומר שאתה מדמיין, למרות שיש המון שינויים פסיכולוגיים שמשפיעים על המוח שלנו.

זה בסך הכל אומר שיש לך העדפה לאפליקציה מסויימת, משום שלך היא נישמעת טוב יותר.

אולי למישהו אחר, זה יישמע פחות טוב.

זה עיניין פרטני ואישי, זה לא משהו שניתן למדוד ולהגיד בוודאות שX יותר יפה מ Y...

זאת דיעה בלבד, ולא עובדה אובייקטיבית ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ובכלל, למה אם כך אתה משתמש ב DAC בנפרד?

אם אתה טוען, שאין הבדלים בין מכשירים המכילים DAC שונה?

שלומי

פורסם

אתם צודקים שזה עניין של טעם. אבל הרבה אנשים מעדיפים אלפיין. האם זה בגלל השם או שבאמת יש משהו שנותן לאלפיין יתרון גדול על פיוניר?

פורסם
קרוס משוכלל יותר לא אומר סאונד יפה יותר אלא אומר יותר מגוון אפשרוית.
הוא ענה אחי..

בוריס, אישית לא שמעתי את האלפיין לא אוכל להעיד לטובתו.

אך העובדה שהרבה מעדיפים משהו, לא הופכת אותה לנכונה.. במיוחד באודיו שיש המון שיקולים פסיכולוגיים והמון השלכות של המון דברים, לא לדבר על זה שמדובר באודיו לרכב.

שכאן יש ה-מ-ו-ן השלכות.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
כמו שהסברתי שלומי, זה לא אומר שאתה מדמיין, למרות שיש המון שינויים פסיכולוגיים שמשפיעים על המוח שלנו.

זה בסך הכל אומר שיש לך העדפה לאפליקציה מסויימת, משום שלך היא נישמעת טוב יותר.

אולי למישהו אחר, זה יישמע פחות טוב.

זה עיניין פרטני ואישי, זה לא משהו שניתן למדוד ולהגיד בוודאות שX יותר יפה מ Y...

זאת דיעה בלבד, ולא עובדה אובייקטיבית ..

נכון, זוהי הגישה הטכנוקראטית.

ראה את השאלות ששאלתי את אייל, אולי נקבל תשובות

שלומי

פורסם

יכולות להיות כמה סיבות לכך שאתה שומע את ההבדל, למשל:

השוואה של המכשירים לא הייתה על FLAT. הGAIN של המגבר לא הותאם ביחס של 1:1 למתח היציאה של הרדיו דיסק (סבירות גבוהה מאוד).

וזו שלרוב הכי משפיעה, בין אם נרצה או לא, לעיתים המוח שלנו מתעתע בנו.

ניקח לדוגמא את הדרך שבה חברות תרופות בוחנות תרופה חדשה. הן נותנות לאחת הקבוצות שבוחנות את השפעת התרופה כדורים שאין להם כל השפעה (בלי לומר להם כמובן) ובסיום המבחן חלק מהאנשים שבקבוצה זו מדווחים על כך שהתרופה עזרה בבעייתם.

אם אני אתן לך שתי צלחות עם אותה מנה שאחת מהן מסודרת בצורה הרבה יותר יפה מהשניה סביר להניח שגם היא תהיה טעימה לך יותר (למרות שיש להן את אותו הטעם).

אציין שגם אני שמעתי בעבר הבדלים בין כבלים למשל עד אשר עשיתי מבחן עיוור וגיליתי שהכל היה בראש.

הדרך היחידה לדעת אם יש הבדל או לא היא במבחן עיוור.

עריכה:

אני משתמש בפרוססור חיצוני משום שזה שבHU לא משוכלל מספיק, לא בגלל שהוא איכותי יותר. אם אני לא טועה יש להם את אותו הDAC. אני לא בטוח שבפיוניר יש DAC שונה מבאלפיין.

פורסם

שי.. אני אולי לא הסברתי את עצמי נכון. אני טוען שאם יש לך קרוס משוכלל אתה תוכל להגיע יותר קרוב לסאונד שאתה אוהב. זה שזה עניין של טעם זה נכון ב100% ואני לא מתווכח עם זה.

פורסם
הוא ענה אחי..

בוריס, אישית לא שמעתי את האלפיין לא אוכל להעיד לטובתו.

אך העובדה שהרבה מעדיפים משהו, לא הופכת אותה לנכונה.. במיוחד באודיו שיש המון שיקולים פסיכולוגיים והמון השלכות של המון דברים, לא לדבר על זה שמדובר באודיו לרכב.

שכאן יש ה-מ-ו-ן השלכות.

לא דיברתי על זה.

איל טוען שאין הבדל בין מכשיר למכשיר.

אלפיין ופיוניר מכילים DAC שונה, ודרגת הגברה וקדם מגבר שונים.

אם זה אותו הדבר, למה הוא חיבר DAC חיצוני?

כדי לשפר את איכות הסאונד?

בDAC אין שום אפשרויות חיתוך.

שלומי

• תוכן חדש...