Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

alpine mp3 HU

ow-polo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל... מי אמר שכמעט כל רכבי ה SQ משתמשים ב-DSP?

השימוש ב-DSP נעשה בדרך כלל כדי לתקן דברים מסוימים שלא הצליחו בהתקנה... בדיוק כמו טלאי שמסתיר לנו חור.. אבל החור - הבעיה נשארת.

כשהתקנה טובה... מבחינת מיקומי רמקולים.. ביטול החזרים וכו'... אין צורך ב-DSP.

השאיפה היא להגיע להתקנה ללא שימוש בטיים דילאי וכל האפשרויות האלה.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
RCA input, 3 pair RCA outputs (front/rear & subwoofer or high/mid/low)

בטח שיש לו DAC, אם לא היה לו DAC אז לא יכלו להיות לו יציאות אנאלוגיות.

דרך אגב הDSP הזה פשוט מאוד.

התקנתי אותו לא פעם אחת, הוא אכן לא מהמשוכללים ביותר, וגם ישן מאד.

ואין לו שום כניסה דיגיטלית. (USB, OPTICAL, COAXIAL ) הוא מתחבר ישירות ליציאת RCA

מ HU ומשם הלאה. מה שכן יכול להיות, הוא שה DSP הזה מקבל אנלוגי, הופך לדיגיטלי, ובחזרה לאנלוגי.

יש אותו לדוד שלי באוטו, ואני ממש לא התלהבתי ממנו. סתם אורות מהבהבים, שאם תנתק אותו, ותגביר טיפה ווליום, זה יישמע אפילו יותר טוב.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
אייל... מי אמר שכמעט כל רכבי ה SQ משתמשים ב-DSP?

השימוש ב-DSP נעשה בדרך כלל כדי לתקן דברים מסוימים שלא הצליחו בהתקנה... בדיוק כמו טלאי שמסתיר לנו חור.. אבל החור - הבעיה נשארת.

כשהתקנה טובה... מבחינת מיקומי רמקולים.. ביטול החזרים וכו'... אין צורך ב-DSP.

השאיפה היא להגיע להתקנה ללא שימוש בטיים דילאי וכל האפשרויות האלה.

דעתי כדעתך:-)

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אני אתן דוגמא למתחרי SQ מהראש שכולם משתמשים בDSP, למשל: Mic Wallace, Jason Ewing, Jason Winslow, Mark Eldridge, Chuck music, Scott Buwalda, ויש עוד הרבה. לא זכור לי מתחרה SQ שלא משתמש בDSP מהעובדה הפשוטה שאי אפשר להשיג הכל בעזרת מיקומים.

אתם מוזמנים להכיר לכולנו מתחרים כאלו (אני מעריך שיש כאלו אבל הם מעטים ואני אישית לא מכיר).

גם אם נמקם את הרמקולים בצורה אופטמלית עדיין זה לא יפתור את הבעיה שנעוצה בעובדה שהרכב הוא סביבה אקוסטית גרועה. בשל סביבה זו תמיד יהיו לנו פיקים בתדרים מסויימים (למשל בתדרי המידבאס) שאותם לא נוכל לתקן באמצעות מיקומים שכן הפיקים הללו נובעים מהנפח הקטן של הרכב.

DSP זה לא רק אקולייזר, זה גם טיים דילאי, קרוס אקטיבי וכו'. בDSP שלי קודם אכוון את הקרוס והפאזות, אחר כך אתפנה לתיקון באמצעות אקולייזר ולבסוף אנסה לשחק עם הטיים דילאי (כל המיקומים שבעולם לא ישנו את העובדה שאנו נמצאים קרוב יותר לצד שמאל) ואנסה אולי שוב לשחק עם האקולייזר, כל זה כמובן לאחר שכבר מיקמתי את הרמקולים בצורה טובה.

אפילו בבית שבו הסביבה האקוסטית טובה יותר משתמשים במכשירים כמו TACT, DEQX ועוד וכל נושא הROOM CORRECTION צובר תאוצה גדולה.

ברכב בשביל להגיע לתוצאה גבוהה זה הכרחי.

לגבי הפיוניר הנ"ל, זה שאין לו כניסה דיגיטלית זה לא ממש משנה. ולא כנראה אלא בטוח שהוא מבצע המרה מאנלוגי לדיגיטלי וחזרה לאנלוגי ולכן יש בו, כמו בכל DSP, ממיר DAC.

פורסם

אני מדבר בעיקר דווקא לגבי טיים דילאי.

בדרך כלל זה יהיה קשה לשפר את שני הצדדים בהתקנה של שני ערוצים, תמיד ברגע שתשפר את ה imaging במושב של הנהג הדבר ישפיע לרעה על הצד של זה שיושב ליד הנהג ולהיפך.

הוא לא יכול לשפר את ה imaging משני המושבים.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

אתה מדבר על טיים דילאי וכפי שאתה רואה הוא הדבר האחרון שהזכרתי שאשתמש בו. דברייך ידועים ורשמתי אותם פעמים רבות בעבר, למרות זאת יש הרבה שלא מעניין אותם שגם הנוסע ישמע טוב ולכן אין שום בעיה לכוון רק בשביל הנהג.

בנוסף אפשר להשתמש בו רק בשביל להשוות את הדרייברים בכל צד (כלומר בין הטוויטר, מיד והמידבאס) ולא בשביל "להרחיק" את כל הצד ממך ואז זה לא צריך לפגוע בנוסע.

• תוכן חדש...