Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב וצהריים טובים לכולם,

שאלה לי אליכם האם תוכלו לעזור לי לדעת האם מה שאני עושה זה נכון.

אני צריך לחשב בפרוייקט הקטן שלי זווית עלייה מקסימלית של הרכב שלנו למשל, נגיד כמה אני יכול להגיע לשיפוע איתו.

יש לנו את כל הנתונים, מנוע, כמה מטרים לדקה, חישבנו את M וכו'.

אלו הנתונים:

M=16KG/CM

V=3.8 m*min

נתוני המנוע:

speed, rpm: 8

gear ration reducer: 1:864

Instant torsion, kg/cm: 30

לא יודע אם זה קריטי אבל יש לנו 2 מנועי 12V אחד לכל גלגל קדמי ( בכדי שניתן יהיה לפנות ימינה שמאלה וכו' ).

המנוע הוא מסוג (IG-42 (12 VDC

המומנטים שצריכים לעבור ממנועים לגלגלים:

F = כוח שנותן מנוע 1 לתנוע התחלתית

N=G~VA + VB ~ 7

F* = N*MU

F*= 7*0.3 = 2.1 kg

לפי הנתונים האלו הרכב שוקל 7 קילו נכון?

אודה לכם מאוד על תשובתכם במידת הצורך גם אוסיף את כל הפרטים האחרים אם צריך כמובן או מה שחסר.

*** עריכה *** :

החיכוך שנקבע הוא 0.3 למשל, גלגלי פלסטיק עם חצץ, עפר, חול וכו', שאני יודע שהמקדם חיכוך שלהם הוא בין 0.4 ל 0.5 אבל לקחנו מקדם חיכוך למשל של 0.3 בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אתה מתכוון לטיפוס על שיפוע ממהירות אפס?

מהנוסחאות שכתבת קשה לפענח את כוונותיך.

מתחדשת*

פורסם (נערך)

היי תודה רבה על התשובה.

הכוונה היא מנסיעה רגילה למשל ונתקלת בשיפוע זה למשל חישוב כזה עד שהמהירות תגיע ל 0 או עד שהיא תיעצר, הכוונה עד כמה אני יכול לעלות בשיפוע עם הרכב הזה?

*** אני מוסיף כמה תמונות, האחת של דף מפרט יצרן של המנוע ( יש לנו 2 כאלו, אחד לכל גלגל קידמי )

כמו כן, מוסיף את דף החישובים למשל שבוצע. ( קובץ וורד של החישובים להבנה טובה יותר )

mehanika.doc

motor IG42-1.jpg

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

מותר לדעת למה דוקא קידמיים מניעים?

בהקשר של טיפוס בשיפוע, יש יתרון להנעה אחורית.

מתחדשת*

פורסם

כן, בוודאי.

זה פרוייקט גמר להנדסאים פשוט, שמבוסס על פרוייקט קודם שהיה מעולה. פשוט אצלנו ביקשו גם משום מה להוסיף זווית שיפוע וכו'... למרות שכעיקרון זה רכב עם גלאי מתכות וכו' שנוסע פשוט וסורק וכו'.

הקטע שהתכנון והשרטוט הקודם, הסוללה הינה מאחורה וכו', מה שהיה דורש מאיתנו חישובים מחדש, תכנון מחדש. זה כרגע לא מאפשר שינוי שכן זה ידרוש ממני ומהשותף שינוי כל עבודת הסולידוורקס שעשינו והיא די מרשימה.

זה פרוייקט בסיסי מאוד ופשוט, הדגם הזה לא ייבנה אפילו אלה רק בתיאוריה וזאת אחת השאלות שהמנחה אמר כי ראש המגמה ביקש לדעת וכו', אולי בכדי להציג ידע נוסף ... אין לי מושג.

הייעוד של הרכב בסה"כ כעיקרון, לנסוע לאט לאט "לסרוק" וכו' וזה הכל בעזרת שלט והכל, יש סכמות וכו'.

פשוט יש תקטע של השיפוע.

כמובן ובוודאי שבמידה וזה היה מתוכנן מראש לשיפועים תכנון מיקום הסוללה, המשקלים, המנועים היו אחוריים או בכלל, 4 מנועים אם כבר וכו', אני הייתי עושה תכנון הרבה יותר איכותי ורציני וצמוד לחיים האמיתיים מן הסתם. אבל מפאת זה שבגלל שזאת תוכנית מאוד מסויימת ויש להגיש את הפרוייקט עד לסוף החודש הזה נדרשנו להציג את זה.

כרגע יש בעיה להשיג אנשים או לקבל עזרה בגלל המצב בדרום ( אני מהדרום ) לכן אם יש אפשרות להעזר בחבר'ה מהאינטרנט זה יהיה נחמד מאוד.

פורסם

הייתי מחלק את הבדיקה לשני חלקים:

1. בדיקת הנורמל בין הגלגל המניע לבין הקרקע, כתלות בזווית.

בהנחה ומרכז הכובד לא בין הגלגלים, ולא נוטה יותר לכיוון הגלגל המניע, יש נקודה בה הנורמל יהיה נמוך מהדרוש.

2. השוואת הכוח המניע מהגלגלים, מול הכוח הנגרם מעלייה בשיפוע.

הכוח המניע הוא קבוע (יחסית, בהנחה והרכב במהירות בה עקומת המומנט קבועה) הכוח המתנגד לעליה הוא בעצם משקל הרכב (מסה כתלות בזווית).

מתחדשת*

• תוכן חדש...