Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי יונדאי i30, שנת 2010 עם 50k ק"מ, כשהגיעה ל20k ק"מ עשיתי את הטיפולים המינימלים (נראה לי פילטר שמן, מסנן אוויר וכו').

עכשיו שאלתי היא איזה טיפולים נדרשים כשהרכב עומד על 50k ק"מ? לדעתי צריך להחליף בלמים (כשאני בולם אני שומע חריקה חזקה מאוד)

אשמח לעצה מבעלי ניסיון ומבעלי מקצועי מה כדאי וצריך להחליף?

בתודה מראש!

פורסם

כמובן שאתה צריך להחליף שמן מנוע + מסנן שמן מנוע ומסנן אוויר.

ויתכן גם הדברים הבאים:

מסנן מזגן-אני חושב שכל 30 אלף ק"מ לא יודע בוודאות.

מצתים-כל 45 אלף ק"מ(לזכרוני).

החלפה חלקית של שמן גיר(אם הרכב אוטומט)-כל שנתיים או 30 אלף ק"מ.

החלפת נוזל בלמים-כל שנתיים או 3.

החלפת נוזל קירור-כל שלוש עד 5 שנים תלוי באיכות.

אולי מסנן דלק-לזכרוני יש רכבים שמחליפים בערך כל 60 ויש שלא מחליפים כלל.

אני מאמין שכל מוסך עם מעט כבוד עצמי יבדוק לך את מצב הבלמים, רק תאמר להם שהם מרעישים.

בכללי אני הייתי מציע שלגבי שמן המנוע תחליף כל 15 או אפילו 10 אלף ק"מ, לא כזה יקר וזה שווה את זה לטווח הארוך.

תעשה בדיקה אישית מה הרכב עבר בעבר ומתי, ותתייעץ עם מכונאי שאתה סומך עליו.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום לכולם,

יש ברשותי יונדאי i30, שנת 2010 עם 50k ק"מ, כשהגיעה ל20k ק"מ עשיתי את הטיפולים המינימלים (נראה לי פילטר שמן, מסנן אוויר וכו').

עכשיו שאלתי היא איזה טיפולים נדרשים כשהרכב עומד על 50k ק"מ? לדעתי צריך להחליף בלמים (כשאני בולם אני שומע חריקה חזקה מאוד)

אשמח לעצה מבעלי ניסיון ומבעלי מקצועי מה כדאי וצריך להחליף?

בתודה מראש!

ב-i30 מודל 2010 עושים טיפול ראשון ב-20 אלף קילומטרים טיפול שני ב-40 אלף קילומטרים.

אם לא עשית טיפול נוסף מאז טיפול ה-20 אלף אז אתה מאוד מאוד מאוד מאחר בטיפול אחרי שגרת הטיפולים עליה ממליץ היבואן וגורם בשלב זה נזק בלתי הפיך למנוע של הרכב שלך. ממליץ לך בחום רב לגשת כבר מחר בבוקר ולבצע טיפול ברכב, כולל בדיקה וביצוע פלאש שמן במידת הצורך.

טיפול 40 אלף על פי הוראות היצרן כולל שמן, מסנן שמן, מסנן מזגן, מצתים, נוזל בלמים, מסנן אוויר ובדיקה של הבלמים (החלפה במידת הצורך). המחיר במוסך המרכזי של יונדאי בפתח תקווה הוא כ-1050 ש"ח.

• תוכן חדש...