Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לי היו ניתוקים בכמות מעצבנת של כמעט כל שעה ניתוק לכמה שניות וחוזר חלילה, שבוע שעבר נשבר לי מזה והזמנתי מאמזון את המודם ראוטר :TP-Link TD-W9980 Modem Routeur Gigabit VDSL2/ADSL2

קיבלתי אותו ביום שני ואחרי התקנה קצרה נפסקו הניתוקים והמהירות חזרה, אני יותר לא נוגע במוצרים שבזק נגעו בהם!

בזמן שאפשר לקנות מבזק /אקספון ראוטר משולב מודם במחיר של 350- 400 ש"ח אפשר בכיף לקנות מאמזון משהו הרבה יותר טוב בלי להיות חייב לחברות האלה כסף

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
הקפצה

שידרגתי בספק 012 ובתשתית בזק ל40 מגה, רוצה לקנות נתב OVERKILL של 1 ג'יגה שיספיק לשדרוגים של כמה שנים, מה ההבדל בין מודם לראוטר? מה אני צריך? עדיף N או AC? מה מומלץ לרכוש?

תודה :)

חזור להודעה #2

בגדול: מודם מקשר את הרשת הביתית לאינטרנט

ראוטר מנהל את הרשת הפנימית/ביתית

יש ראוטרים משולבים עם מודם

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

טכנית מודם מלביש את המידע על אות (חשמלי במקרה הזה, אבל לא חייב להיות) כדי שישודר על גבי התווך (חוטי הטלפון שלנו) ומפשיט את האות החשמלי של מידע חוזר כדי שנקבל את המידע בלי האות החשמלי שעליו הולבש המידע.

טכנית ראוטר מקשר בין הרשת הביתית לרשת החיצונית, ולמעשה "מייצג" את הרשת הביתית בפני הרשת החיצונית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

והאם יש תמימות דעים על ראוטר משולב מודם לעד 1 ג'יגה להיום לקניה והמלצה לראוטר של בזק בעלות שכירות של 10 שח בחודש?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

השתגעתי כבר, הדבר הזה משולב ראוטר + מודם?

תודה.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

נמסיס תודה רבה, אם כך מישהו יכול לעזור לי למצוא מכשיר משולב ראוטר+מודם שיתמוך עד 1 ג'יגה, בטכנולוגיה הכי חדישה (VDSL?) עם כמה שיותר חיבורי LAN ואם אפשר להיות חוצפן אז בסביבת מחירים של 500~ ש"ח?

תודה :)

פורסם (נערך)

מה זה אומר מבחינתך 1 גיגה?

בין ה-WAN ל-LAN או בין 2 שקעי LAN?

אם זה בין 2 שקעי LAN, קח מתג 1 גיגה.

"תומך 1 גיגה" הפך להיות מן משפט שיווקי כזה שנועד למכור מכשירים, ולא משהו שהלקוח באמת יודע מה זה אומר או מה שהוא צריך.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אני מתכוון שהראוטר יוכל לקבל 1 ג'יגה מהרשת החיצונית ולתעל אותו לרשת הפנימית, מה זה אומר?

פורסם (נערך)

אין דבר כזה למשתמשים פרטיים, בדיוק על זה אני מדבר, בנאדם משלם מחיר מופקע עבור מכשיר בעל תכונה ספציפית שהוא בכלל לא מבין, ושפיזית לא יכולה להיות.

1 גיגה זה טריק שיווקי הרבה יותר ממפרט טכני, חבל על הכסף שלך.

1 גיגה בהקשר הזה מתייחס למהירות התיאורתית בתוך הרשת הפנימית, במצב אידיאלי.

פורסם

אדיר אתה :) אם כך 100 מגה מהרשת החיצונית ו100 מגה בתוך הפנימית בVDSL אפשרי? יש מכשיר משולב מומלץ? יש עדיפות לאחד עם 6-7 שקעי LAN

פורסם (נערך)

המהירות בתוך הרשת הפנימית היא חשובה ע"מ לאפשר ל-2 מחשבים בתוך הרשת המקומית לתקשר ביניהם בנפח גבוה (שיתוף קבצים מקומי, סטרימינג מקומי וכו') ללא הפרעה לשאר הרשת.

לכן לרשת שלך יכולה להיות מהירות של 100 מגה אל האינטרנט (הורדה) ו-1G סימטריים בתוך הרשת שלך (אבל אך ורק בתוך הרשת שלך).

הרוב המוחלט של המכשירים מגיעים עם 4 שקעי LAN, כשתמיד עומדת בפניך האפשרות להרחיב ע"י מתג (דוגמה למתג 1 גיגה 5 פורטים https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9020).

מכיוון שהחיבור של המתג הוא ע"י כבל רשת, אתה מאבד 2 כניסות (ראוטר עם 4 שקעי LAN + מתג עם 5 שקעי LAN, יתנו לך סה"כ 7 שקעים).

אין לי כרגע המלצה למכשיר ספציפי, אבל זה חשוב שתבין מהן הדרישות שלך.

פורסם

שוב תודה רבה על המידע המועיל! אתה יודע אם בזק מספקים מכשיר עם הנתונים הנ"ל (VDSL, ו100 מגה מבחוץ ובין המחשבים) בבזק סטור?

האם יש מישהו שיכול להמליץ על מכשיר עם הנתונים האלה לקניה ישירה?

תודה.

• תוכן חדש...