Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת מאזדה 3 2.0 2008 לגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי מאזדה 3 ספיריט מנוע 2000 שנת 2008

מעוניין להסב אותה לגז,קיבלתי הצעות מנענע בראשון לציון, מעדי גז (אבי רפאלי) ומגרין קאר בבני ברק.

אשמח אם תוכלו להגיד לי איפה הכי כדי לי לעשות את ההסבה? אם ההשקעהה כספית משתלמת בסופו של דבר?

תודה מראש לעונים

פורסם

היי , אני מחזיק קרוב ל3 שנים כרכב לאישה קניתי אותו עם מערכת גז עם הבלון של ה70 ליטרים .

אני יכול להגיד שממש חסכוני נסיעה על גז אני ממלא מיכל קרוב ל230₪ וזה מספיק בנסיעה משולבת עם מזגן ל650 ק״מ

C200k W204 & C180k W203 coupe

פורסם

בכל החניונים הסגורים והתת קרקעיים בארץ יש שלט שלא מאפשר כניסה של רכב עם גפ"מ , זה לא בעייתי?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני מאמין דווקא שדפנות בלון הגאז הן יותר חזקות מאשר דפנות מיכל הדלק.

אולי זה כיסוי תחת של החניונים שאין להם אוורור או בעיה זו או אחרת עם הביטוח.

alfa 156 2.5.

פורסם

זה אמנם יותר חסכוני אבל תופס מקום בתא המטען, ובמאזדה 3 פשוט לא ישאר לך מקום לכלום מאחורה. קח את זה בחשבון. וכן, אסור לחנות בחניונים סגורים ותת קרקעיים וחוץ מזה שכולם מדברים על בלאי מואץ למנוע. האם באמת שווה לך לחסוך כמה מאות שקלים בשנה ולשלם על התקנה כל כך יקרה שמגבילה אותך?

פורסם

כמה אישתך נוסעת בשנה ובאיזו דרך ?

לדעתי תעשה במוסך שיש לך המלצות טובות עליו והוא קרוב לביתך , ההבדלים להערכתי בין מערכת הולנדית לאיטלקית הם זניחים בחסכון

תשקול מיכל במקום הגלגל ספייר ותקנה ספריי פאנצרים

לא כל מוסך מוכן לטפל במכונית עם מערכת גז בעיקר מורשים ( לא שאני מטפל במורשה )

פורסם

במקרה של שריפה השסתום של מיכל הגז מתוכנן להיכשל והגז נשרף ולא גורם לפיצוץ עקב עליית לחץ.

לגבי חניונים, אם השסתום נכשל (ככה סתם, הכל יכול להיות) ויש דליפה של גז, צריך לזכור שהגז כבד יותר מאויר וכולו יזרום לתחתית החניון ויתרכז שם, במקרה של ניצוץ, בום.

פורסם (נערך)

shmida1991 שלום רב,

אינני נכנס בתדירות גבוהה לפורום הנ"ל אך ברגע שראיתי את הודעתך הרגשתי מחויבות אישית לעדכן אותך בסיפורי האישי, שהחלטנו להתקין עליו מערכת גז שלlovato-מערכת איטלקית.

אינני מעוניין לפרסם את סיפורי האישי בדפי הפורום,

אני אני מזמין אותך לחפש פסק דין בנושא הנדון- מאזדה 3 ספיריט שנתון 2008 מערכת גפ"מ.

אני מבטיח לך שמהרה תגיע למקרה האישי שלי.

שכלל שריפת מנוע שלם!!!נזק של 18,000 ש"ח!

אם אתה מעוניין להינות ולהמשיך להשתמש ברכביך בשנים הקרובות- אל תתקרב למערכת גפ"מ לרכב!

ובטח שלא ברכב מאזדה!!!.

עריכה אחרונה על ידי momozal
פורסם

אני יכול להגיד לך שאני בעלים של שתי רכבים המונעים בגפ"מ אחד מיצובישי סופר לנסר שעברה 300,000 מהם 200010 על גז ושברולט מאליבו עם 120000. במיצובישי ב250,000 נאלצתי לעשות שיפוץ ראש מנוע גם בגלל הבלאי של הקילומטרים אבל גם בגלל הגז,אחרי ההשקעה בתיקון ועלות התקנת המערכת עדיין חסכתי אלפי שקלים בשנים שהרכב אצלי. את המאליבו קניתי לפני כשנה עם המערכת כבר ואין שום תקלות. אני לא יגיד לך שזה לא גורם נזק זה כן גורם נשק לאורך אלפי קילומטרים אבל אם תעשה את החשבון כמו שצריך כולצ עלות הבלאי עדיין תראה שאתה חוסך המון כסף. מאוד חשוב שיתקינו את המערכת בצורה מקצועית.

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 1.7.2014 בשעה 00:24, daniel_carstyle כתב:

היי , אני מחזיק קרוב ל3 שנים כרכב לאישה קניתי אותו עם מערכת גז עם הבלון של ה70 ליטרים .

אני יכול להגיד שממש חסכוני נסיעה על גז אני ממלא מיכל קרוב ל230₪ וזה מספיק בנסיעה משולבת עם מזגן ל650 ק״מ

רציתי לשאול, הרכב שסיפרת עליו בזמנו, זה מאזדה 3? ואם כן מה שלומו היום? יש לי מאזדה 3 ואני רוצה להתקין מערכת גז. האם כדאי לי? כיסוי ההשקעה אצלי יהיה בתוך כחצי שנה.

פורסם

שמעתי שאם מסיבים לגז במוסכים שיש להם רשיון ממשרד התחבורה להמיר לגז אין בעיה להכנס לחניונים בהצגת רשיון רכב.  

שמועה בלבד..  

פורסם
בתאריך 3.7.2014 בשעה 01:15, momozal כתב:

ם אתה מעוניין להינות ולהמשיך להשתמש ברכביך בשנים הקרובות- אל תתקרב למערכת גפ"מ לרכב!

ובטח שלא ברכב מאזדה!

חבר שלי הלך לו מנוע במאזדה 3 2007 אחרי כמאה אלף ק"מ של גפ"מ, קח את זה כשיקול לטווח הארוך.

אבל בטווח הקצר אין טעם לחשוש.

משתדל לעזור

פורסם

אני מצטט (לא ציטוט ממש אלא אותה כוונה במילים אחרות) את ערן מבאר-שבע מוסך מרכבת המשנה (נחשב לאחד המתקינים הטובים בארץ אם לא ה )

ציטוט

אם התקנה של מערכת גפ"מ בוצעה כמו שצריך כולל:

- ההתקנה הפיזית עצמה

- הכיוונים של המערכת

- התקנת משמנת ו\או שילוב של הזרקת בנזין  לפי סוג המנוע

לא אמור להיגרם לאף רכב נזק בגלל שימוש בגפ"מ

אממה? בשנים שאני עם מערכת גז ומעורב בקבוצות וואטסאפ, שמעתי סיפורים מפה עד תאילנד, מתקינים שמבצעים התקנה (חוקית לגמריי ומאושרת) זולה כי חוסכים במשמנות למנועים שכן צריכים, התקנות "שכונה" שאמנם שוב עוברות אישור אבל מבחינה מקצועית פשוט לא טובות. אנשים שמטפלים לבד במערכות הגז כדי לחסוך 250 ש"ח כל 15K או 450 ש"ח כל 45K (וזה אצל ערן שהוא לא זול), ולא מבינים שהמערכת צריכה גם כיוונונים מידי פעם.

לי אישית הייתה עד לפני 7 חודשים שברולט אימפלה 2005 כ 10.5 שנים מתוכם כ 9.5 על גז ללא משמנת (זה מנוע שלא רגיש לגז, בד"כ מנועים גדולים לא צריכים משמנת), לא היו שום בעיות עם המערכת מבחינת מנוע, היו קצת בעיות של המערכת עצמה (פילטר שנשרף פעמיים) אבל זה כבר ענין של בלאי לאחר שנים ארוכות, הרכב עדיין נוסע אצל מי שמכרתי לו על גז.

היום יש לי ניסאן מקסימה 2015 גם כן על גז. התקנה אצל ערן כמובן, הרכב בינתיים נוסע מצוין אבל רק כחצי שנה עם המערכת. פגשתי לא מזמן מישהו עם מקסימה כמו שלי רק 2014, עם 310K על השעון, 5 שנים על גז, 0 תקלות.

לערן יש צילומים של קורולה עם 660K ק"מ ומאליבו מנוע 2400 עם 760K ק"מ... לא חושב שהמערכות או המנועים הם הבעיה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...