Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא הנ"ל:

מחפש רכב לשנה- בעלות מינימלית. בעוד שנה אמכור הלאה או לפירוק.

בע"ה יהיה לי כסף לרכב חדש יותר.

הרכב הולך לשמש אותי בנסיעות קו פ"ת-לוד (35 ק"מ הלוך חזור). 5-6 פעמים בשבוע.

משהו כמו 1000-1200 ק"מ גג בחודש.

ההתלבטות:

1. סוזוקי בלנו , שנת 99. 350,000 ק"מ. (לא עבר אוברול).

יד 4. טסט עד 03/15. עבר טיפולים שוטפים.

יש שפשוף רציני בצבע ורוד לכל אורך הצד של הנהג.

עלות: 3000 ש"ח.

2. פולקסווגן פולו, שנת 99. 194,000 ק"מ.

יד 3. טסט עד 03/15. עבר טיפולים שוטפים.

יש בעיה קטנה עם מזגן שלא מקרר (אבל כן מוציא אוויר) - עלות של פילטר וגז - 300-500 שח.

עלות: 4,500

איזה רכב כדאי יותר? מבחינת אחזקה, אמינות, צריכה דלק וכו'

אודה לתשובות מאנשים המנוסים ברכבים הנל.

תודה ושבת שלום!!!

IMG-20140617-WA0004.jpg

IMG-20140619-WA0030.jpg

כפיר הג'ינג'י

פורסם

את זאת שבמצב טוב יותר / עם טסט יותר ארוך / יותר דלק במיכל.

את עניין המזגן בפולו תקח בערבון מוגבל.

זה תמיד "פילטר או מילוי גז", ואז מתברר שהסיבה שלא טיפלו בזה, היא שבנוסף יש גם דליפה מצנרת / מדחס לא תקין וכו, ויכול להסתיים באלפי שקלים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

משתתף עם razmel , אבל בכללי לפי הפרטים שציינת הייתי הולך על הסוזוקי למרות הק"מ הגבוה .

גם בגלל המזגן וגם בגלל שהוא זול יותר ב1500 ש"ח :)

מבחינת צריכת דלק , אם שניהן אוטומטיות פחות או יותר או דבר .

פורסם
משתתף עם razmel , אבל בכללי לפי הפרטים שציינת הייתי הולך על הסוזוקי למרות הק"מ הגבוה .

גם בגלל המזגן וגם בגלל שהוא זול יותר ב1500 ש"ח :)

מבחינת צריכת דלק , אם שניהן אוטומטיות פחות או יותר או דבר .

שכחתי לציין. ש...

הבלנו היא כמובן אוט' 1.6

הפולו היא 1.4 אוט'

אני רואה שיש כאן דעה רווחת רק על הבלנו. האם זה רק בגלל המזגן?

ההפרש של ה 1500 לא שווה את ההפרש של הקילומטראז'.? הרי יכול להיות שהמנוע בבלנו ישבוק חיים מתישהוא לא?

כפיר הג'ינג'י

פורסם

אל תוותר על הבלנו בגלל השפשוף הוורוד.

כנראה שעם חולצה ישנה ופוליש של 40 ש''ח אתה מלבין את האוטו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בעיות מזגן במכוניות ישנות אכן נוטות להיות הרה פחות פשוטות והרבה יותר יקרות ממילוי גז, לכן הייתי יורד מהפולו, מה גם שההבדל האחוזי במחיר דיי גדול, ז"א שגם אם הבלנו תשרוד 8 חודשים לעומת שנה בפולו (במידה והוצאות התחזוקה של שתיהן דומות) ותזרוק אותן בתום התקופה עדיין ייצא תיקו.

הן כ"כ זולות שאפילו הבדל של זוג צמיגים שדורש החלפה או מצבר ישן עלולים להטות את כף הכדאיות הכלכלית לכאן או לכאן.

אני חושב שעם קצת סבלנות ופשרה על גיר ידני תוכל למצוא רכבים עדיפים.

ממליץ לא להתמקד בסוג רכב ספציפי, אלא כמו שאמרו לפני לחפש רכב במצב כמה שיותר טוב עם טסט כמה שיותר ארוך וכמובן שמצב קוסמטי הוא לא רלוונטי בכלל.

פורסם

תחפש איזו פונטו/205/106/סקסו/פיאסטה ידניות.

הן יחסית פשוטות ואמינות. גם צריכת הדלק טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצאתי פיאסטה ידנית שנת 2001

מנוע 1.3 ליטר.

200,000 . יד 3

מנוע, צמיגים ומצבר חדשיםץ

מחיר 5,000

לקחת?

כפיר הג'ינג'י

פורסם

ראיתי את הרכב. נוסע בסדר גמור.

קצת בעיות פלסטיקה בדלת הנהג. אין מכות שילדה. מה עוד צריך לדעת

כפיר הג'ינג'י

פורסם

ממש ממש לא סביר ש 300-500 ש"ח מונעים תיקון מזגן ברכב בסוף חודש יוני.

נשמע כמו צרה צרורה.

מהשתיים המקוריות הבלאנו נשמעת עדיפה. הפיאסטה גם נשמעת סביר ולו בגלל שהיא ידנית.

נתון נוסף ששווה לבדוק הוא כמה זמן החזיק הבעלים האחרון ברכב. כי אם מדובר במספר חודשים אז כנראה קנה והתחרט. ככל שהחזיק בו יותר זמן זה סימן שהיה מרוצה ממנו (במגבלות הטבעיות של רכבים כה זולים)

ובאופן כללי רכבים במחירים הללו זה תמיד הימור. לעיתים סוחבים יפה שנה שנתיים בשקט יחסי ולעיתים תוך חודש נתקלים בבעיה שכבר מצדיקה מכירה לברזל.

מי שיכול להמנע מרכבים כאלו מוטב שיימנע מהם. שווה ברצינות לשקול תחבורה ציבורית (אם זה אפשרי) או הלוואה (אם זה אפשרי) של סכום שמאפשר לרכוש רכב קצת יותר ראוי.

אם מדובר בעבודה יציבה שההכנסה בצידה מתקבלת על הדעת שווה לנסות להתארגן על רכב ב 10,000-20,000 ש"ח (גם אם זה דורש הלוואה) ואז יש סיכוי יותר סביר להשיג רכב שיסחוב כמה שנים בשקט.

פורסם

על הנייר (או המסך) הפיאסטה נשמעת עדיפה על השתיים האחרות, היא נחשבת מכונית אמינה, מציעה בטיחות סבירה ואפילו עם שלדה והיגוי נחמדים (גם הפולו לא רעה).

תתחדש!

פורסם

יהיה נחמד לקבל התרשמות בהמשך האם אתה מרוצה. ואולי עוד פרטים ביחד עם ההתרשמות.

יש בפורום הרבה שאלות. ואפילו יותר תשובות. אבל מעט דיווחי המשך.

ו

• תוכן חדש...