Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מחפש רכב שני בבית אשר נוסע 50 ק"מ.

חשוב שיהיה אוטומט ומתאים לשני כסאות ילדים מאחור.

ההתלבטות היא בין מאזדה 2 לסיאט איביזה, שתיהן חדשות

מוכן לשמוע גם אופציה אחרת אם יש...

תקציב עד 90,000 ש"ח

יש המלצות?

פורסם

קראתי שבקרוב הולכים להוציא מאזדה 2 חדשה.

אם מדובר על רכישה בזמן הנוכחי, הייתי הולך על האיביזה בעיקר בגלל בעיצוב. לגבי נתונים טכניים- בטח אחרים יגיבו פה.

צריך לקחת בחשבון גם שהמאזדה 2 זה רכב די נפוץ בחברות הליסינג וההשכרה, דבר שמציף אותו יותר בשוק ואולי גורם לאיבוד ערך גדול יותר לדגם.

אם אתם רוצים עוד הצעות בתקציב הזה? קיה ריו, יונדאי i20.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם

ידני גם מתאים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה מחפש רכב שני שימושי ובטוח ולא יותר מידי מעניין אותך ביצועים וכו' הייתי מוריד את הסיאט מהרשימה כי לא שווה לך לקחת את הסיכון בעניין האמינות של הגיר והמנוע (אפילו שמספרים לנו בוקר וערב שהבעיות טופלו) יחד עם האחריות הקמצנית של שנתיים.

במוטו דיל מפורסמות הI20 וקיה ריו הצ'באק LX ב85 ו89 אלף ש"ח בהתאמה.

הן אחיות תאומות (קיה היא חברת בת של יונדאי והן משמשות באותם מכללים), הקיה נחשבת יותר מרווחת, היונדאי, כרגע, נהנית ממותג עדיף ואולי בשל כך גם תהנה מסחירות ושמירת ערך עדיפות.

כמו כן מאזדה 2 נמכרת שם כבר המון זמן.

אף אחת מהשלוש לא מבריקה, הן משעממות, לא מאוד חסכוניות יחסית לקטגוריה אבל כולן בעלות ציונים טובים במחני הריסוק, באות מיצרנים פופולריים שנחשבים אמינים.

בתור נהג הייתי מעדיף את המאזדה בגלל זריזות והגה נורמלי (ביונדאי הוא מחריד, וכנראה גם בקיה), אבל בתור רכב משפחתי-שימושי לקיה יש מרווח עדיף וסלון נעים יותר.

פורסם
אם אתה מחפש רכב שני שימושי ובטוח ולא יותר מידי מעניין אותך ביצועים וכו' הייתי מוריד את הסיאט מהרשימה כי לא שווה לך לקחת את הסיכון בעניין האמינות של הגיר והמנוע (אפילו שמספרים לנו בוקר וערב שהבעיות טופלו) יחד עם האחריות הקמצנית של שנתיים.

במוטו דיל מפורסמות הI20 וקיה ריו הצ'באק LX ב85 ו89 אלף ש"ח בהתאמה.

הן אחיות תאומות (קיה היא חברת בת של יונדאי והן משמשות באותם מכללים), הקיה נחשבת יותר מרווחת, היונדאי, כרגע, נהנית ממותג עדיף ואולי בשל כך גם תהנה מסחירות ושמירת ערך עדיפות.

כמו כן מאזדה 2 נמכרת שם כבר המון זמן.

אף אחת מהשלוש לא מבריקה, הן משעממות, לא מאוד חסכוניות יחסית לקטגוריה אבל כולן בעלות ציונים טובים במחני הריסוק, באות מיצרנים פופולריים שנחשבים אמינים.

בתור נהג הייתי מעדיף את המאזדה בגלל זריזות והגה נורמלי (ביונדאי הוא מחריד, וכנראה גם בקיה), אבל בתור רכב משפחתי-שימושי לקיה יש מרווח עדיף וסלון נעים יותר.

בדרך כלל לא נוטה להגיב , אבל מסכים לגבי הריו. אני אמנם עם ילד אחד ולא עם שניים , אבל מרוצה מבחינת הנוחות והמרווח שלא ראיתי במכוניות משפחתיות אחרות (בעיקר בתא מטען שבריו הוא מאוד גדול). צריכת הדלק גם סבבה לגמרי , יוצא לי ממוצע 15-16 ק"מ לליטר שזה גם לי אישית היה חשוב בקנייה. אני מבין את ההתלהבות מהעיצוב של האיביזה , אבל רכב לא אמין בעליל. עליו הייתי מוותר לגמרי

פורסם

מדובר בשני רכבים קצת מיושנים. הייתי בודק אופציה של פיאסטה וקליאו 0 ק"מ מליסינג. באתר מוטורי הפורד מוצעת ב-87 נדמה לי, והקליאו ב-93.שניהם מתקדמים ואיכותיים בהרבה. הריו והיונדאי מאוד לא חסכוניות וחלשות עם גיר מיושן, כך שהייתי מוציא אותן מהמשוואה.

פורסם

אם אתה אוהב רכב חסכוני "שנוסע" דהיינו עם קורטוב של ביצועים, לך על האיביזה. מניסיוני, צרחות האמינות פה הן בבחינת "שמועות העדר". היו בעיות בדגמים הראשונים שהגיעו לארץ, הרבה פחות ממה שמנפחים, היבואן לקח אחריות. הרכב בסך הכל בסדר גמור ויותר. אחריות שנה שלישית מתומחרת ב 1500 עד 2000 שקל, קח את זה בחשבון בהשוואה הכלכלית שאתה מבצע. בסך הכל האיביזה רכב מהנה ולא יקר יחסית.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...