Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב אז שבת שלום לכולם, בהמשך לכך שאני ממשיך להעשיר את הידע שלי מהפורום הנהדר הזה

ומוסיף לרשימה שלי מדי שבוע עוד ועוד ציוד, החלטתי לבצע טיפול קטן ונחמד לרכב של אחי.

מאזדה 6 שנת 2006, בוא נגיד שהאוטו לא עבר טיפול מקיף אף פעם, יש חלקים שהצבע די שרוף בוא נגיד אבל הוא במצב טוב חוץ מכמה שריטות קטנות. לא באתי להשתגע על הרכב שלו, בסה"כ ביצעתי שטיפה יסודית, פלסלטינה ולאחר מכן וקס של Collinite 845.

אז בוא נתחיל קודם עם הציוד:

IMG_5457.jpg

דלי שטיפה,

שורה תחתונה(מימין לשמאל): מגבת Uber בגודל 40cm*70cm, מגבת צהובה לבאפינג של הקוריאני(העליונה), כפפת שטיפה של Meguiar's, מגבת ירוקה לחלונות של הקוריאני.

שורה עליונה(מימין לשמאל): נוזל שמשות של סנו, סבון כלים פיירי, הוקס המשובח Collinite 845, חומר סיכוך לפלסטלינה של ONR, פלסטלינה סינית זולה מאיביי, נוזל ג'ל לצמיגים של Meguiar's ENDURANCE, ועוד 2 פדים צהובים פשוטים של מגוויארס.

* IPA לא היה כלול בתמונה, מצטער :)

הנה מצב של האוטו, כן כן מלוכלך! D:

אז חייב ניקיון יסודי לא? אז קדימה עד הסוף.

ועכשיו לקצת תמונות של הרכב:

IMG_5459.jpgIMG_5460.jpgIMG_5461.jpg

קודם כל שטפתי את הרכב עם צינור מים כדי להוריד כמה שאפשר את הלכלוך(היה אובך רציני השבוע) מכיוון שאין לי גרניק או מכונת קרצ'ר או בסגנון.

לאחר שטיפה עם הצינור מים, מילאתי דלי ושטפתי יסודית טוב טוב עם סבון כלים של פיירי על מנת לנקות את הרכב מכל גורם זר שהיה דבוק לפח הרכב.

* יש לציין כי השתמשתי בסבון כלים אך ורק מפני שאני מיישם לאחר מכן וקס. לא לעלות על הדעת בכלל לשטוף את הרכב עם סבון כלים על בסיס שבועי.

לשם כך יש שמפויים יעודיים במיוחד לרכב אשר מפרקים את הלכלוך/מקציפים ומנתקים את הלכלוך מפח הרכב.

כמה תמונות לאחר שטיפה הרכב עם סבון כלים של פיירי:

IMG_5463.jpgIMG_5465.jpg

לאחר מכן, העדפתי לא לייבש את הרכב ולהשאיר את המים לסיכוך טוב יותר של הפלסטלינה יחד עם החומר סיכוך של ה ONR, כמה שיותר רטוב יותר טוב :)

ואז התחלתי בשלב הפלסטלינה. משפריצים בנדיבות רבה על פח הרכב, חייבים שהמשטח יהיה חלק מפני שאם הפלסטלינה לא תהיה במגע רטוב עם הפח

היא עלולה לגרום לשריטות. אז משפריצים ומתחילים להעביר את הפלסטלינה בתנועות של למעלה ולמטה או ימינה שמאלה ומתחילים לשפשף עד שמרגישים שכל האזור חלק לגמרי והפלסטלינה לא נתקעת.

* אם הפלסטלינה נתקעת בפח הרכב זה טוב מאוד, זה אומר שיש מלא לכלוך שדבוק לרכב וכשהפלסטלינה נתקעת היא בעצם מדביקה אותו אליה ומוציאה את הלכלוך המזוהם שנדבק במשך כל הזמן הזה.

לאחר מעבר עם הפלסלטינה, שוב שטיפה יסודית של כל הרכב על מנת להוריד מהרכב את כל שאריות הפלסטלינה והלכלוך הרב שהיה דבוק לרכב.

לאחר מכן ייבוש הרכב עם מגבת ה Uber האדירה שסופגת אליה בלי כל בעיה את כל המים בקלילות רבה..

כמה תמונות לאחר מעבר של פלסטלינה על כל הרכב:

IMG_5466.jpg

עריכה אחרונה על ידי Spo1zZeNN

Seat Leon 1.8T 248Hp//2017

Stage 1 // Revo

פורסם (נערך)

IMG_5468.jpgIMG_5469.jpg

לאחר מכן, שלב חשוב מאוד לא חובה אך עוזר מאוד. בשביל שהחומר ידבק היטב לרכב אפשר לעבור על הרכב עם IPA. להשפריץ ולנגב עם מגבת מיקרופייבר.

כעת, מעבר עם ה Collinite 845 + פד פשוט צהוב של Meguiars בתנועות סיבוביות, מעט חומר. משפט שלמדתי בעולם האסתטיקה כאן בפורום, less is more. חשוב למרוח יותר מדי חומר, גם מפני שאחר כך זה יהיה קשה מדי בכדי להסיר אותו וגם בגלל שאפילו שכבה קטנה מספיקה לתת את אפקט הברק האדיר של הוקס. כעת לאחר שמרחנו את הוקס, ממתינים בין רבע שעה ל-20 דקות, יכול להיות אפילו פחות עקב תנאי מזג אוויר חמים במיוחד(לא מומלץ לעשות את זה בשמש, השמש אתמול לא הייתה חמה ופח הרכב היה יחסית קר, מה שאיפשר לי לעבוד. על פח חם לא מומלץ לעבוד).

כעת לאחר שהמתנו את הזמן הדרוש בכדי לתת לוקס לעשות את שלו, מנגבים את הוקס ביחד עם המגבת הצהובה של הקוריאני שפשוט נהדרת בפעולותיה ורואים איך שהיא סופגת אליה את שאריות הוקס באופן מושלם.

הנה התוצאות הסופיות:

IMG_5471.jpgIMG_5472.jpgIMG_5474.jpgIMG_5508.jpg

אה ועוד שלב קטן, השתמשתי ב APC בדילול של 1:10 לניקיון הג'אנטים, ה APC עושה את שלו ומנקה את הג'אנט נהדר.

כמובן שאני לא משתמש ב APC על הג'אנט על בסיס שבועי, אבל בשביל הפרוצדורה שיהיה נקי השתמשתי בו, ולאחר מכן מרחתי את הג'ל לצמיגים של Meguiars ENDURANCE שעושה נפלאות. (חשוב לנקות את הצמיג טוב טוב עם APC או עם מים ולשפשף אותו עם מברשת גסה כדי שכל הלכלוך יצא ואז הג'ל לצמיגים יפעל טוב יותר ויראו מראה נקי ומבריק יותר). את הג'ל לצמיגים יש למרוח אך ורק על דופן הצמיג.

IMG_5473.jpg

מקווה שנהנתם, עשיתי את כל ההסברים האלה במיוחד לכאלה שמתחילים בתחום ורוצים להבין עוד קצת במרוכז במקום לבצע חיפוש ולהתחרפן עד שמוצאים את התשובה. מקווה שעזרתי והעשרתי את הידע לכל המתחילים(גם אני הייתי כזה והשתפשפתי לאט לאט, זה רק עניין של זמן). מי שרוצה לשאול משהו מוזמן בכיף, אענה לכל מי שיש לו ספק בנושאים שבהם אני יכול לעזור, הרי הכל אני עדיין מתחיל בתחום הזה

icon_smile.gif

שיהיה שבת שלום לכולם!;)

Stage 1 // Revo

פורסם

נהנתי מהעבודה שלך על הרכב.

כל הכבוד.

תשתדל לא לעבוד בשמש להבא, גם כשלא חם המים מתאדים דיי מהר ויוצרים סימנים.

ועוד משהו קטן לגבי הפלסטלינה, כשהיא נתקעת לחלוטין על הפח, זה אומר שחסר סיכוך.

צריך להרים אותה ולרסס שוב עליה ועל המשטח ולא לגרור אותה במצב הזה.

חוץ מזה תענוג, רואים שלמדת הרבה.

כמה זמן לקח לך סה״כ?

"יאללה בירי".

פורסם

אני איישם את הטיפים, תודה רבה על ההערכה!

לקח לי שעתיים וחצי-שלוש(עם עזרה של אחי לקראת הסוף מפני שמיהרנו). הוא רק ביפף עם המגבת של הקוריאני ונהנה מכל רגע :D

וגם אני נהנתי דרך אגב :) לראות את הרכב שלך נוצץ במפגש בצפון זה גורם להנאה רבה חח

Stage 1 // Revo

פורסם
נהנתי מהעבודה שלך על הרכב.

כל הכבוד.

תשתדל לא לעבוד בשמש להבא, גם כשלא חם המים מתאדים דיי מהר ויוצרים סימנים.

ועוד משהו קטן לגבי הפלסטלינה, כשהיא נתקעת לחלוטין על הפח, זה אומר שחסר סיכוך.

צריך להרים אותה ולרסס שוב עליה ועל המשטח ולא לגרור אותה במצב הזה.

חוץ מזה תענוג, רואים שלמדת הרבה.

כמה זמן לקח לך סה״כ?

זה סיכום מצויין למה שרציתי להגיד.

כל הכבוד, תוצאה יפה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

רק אני שמתי לב שיש לך לוגו של אטנזה על הרכב? יפה מאוד!

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

נראה שהרכב קיבל ריענון רציני, כל הכבוד! אולי עשית לאחיך חשק לשמור עליו?

אני רואה שקנית בסוף את הכפפה של מגווירס, איך היא לדעתך? (אישית, אני מאוד מרוצה מזה שלא ויתרתי על שלי בסוף :) )

שיפופו, לא רק לך הוא לא אמר שלום, נוותר לו הפעם [emoji6]

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה!

גם על העבודה על הרכב וגם על ההסבר עם התמונות.. אנשים לא מעריכים את העבודה על שרשורים כאלה מספיק.

:mm_yeah:

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

יופי של השקעה ופוסט מדהים !!

תודה רבה על ההסבר והשיתוף.

תיקון קל,כתבת "

חשוב למרוח יותר מדי חומר..." אני מניח שהכוונה הייתה למרוח מעט חומר,לא?

פורסם

אפשר קישור למגבת של "הקוראני" נשמע מעניין - עושה רושם שזה עזר מאוד בהסרה של הווקס.

ועם איזה פלסטלינה סינית עבדת? הכחולה?

היא באמת עובדת?

ונראה לא פחות ממעולה!

פורסם (נערך)
תודה.

לא מבין למה לא באת להגיד שלום.

במפגש מרכז שיהיה נראה אותך אחי ;)

כל הכבוד על העבודה, למדת הרבה!

תודה רבה אחי, המון בזכותך.

אולי עשית לאחיך חשק לשמור עליו?

אני רואה שקנית בסוף את הכפפה של מגווירס, איך היא לדעתך?

שיפופו, לא רק לך הוא לא אמר שלום, נוותר לו הפעם

כן, אחי ממש היה מבסוט חח התלהב לאללה!

הכפפה מצויינת לדעתי אחת הנוחות, וזאת הודות להמלצתו של משה מאוטוסטור.

לנה, את הבאה בתור גם! יהיה קשה אבל תעשי מאמצים להגיע למפגש במרכז, רק בשביל השלום :)

תיקון קל,כתבת "

חשוב למרוח יותר מדי חומר..." אני מניח שהכוונה הייתה למרוח מעט חומר,לא?

אתה לגמרי צודק! לא שמתי לב לזה, כנראה מרוב שמיהרתי אז התבלבלו לי המילים.

אפשר קישור למגבת של "הקוראני" נשמע מעניין - עושה רושם שזה עזר מאוד בהסרה של הווקס.

ועם איזה פלסטלינה סינית עבדת? הכחולה?

היא באמת עובדת?

ונראה לא פחות ממעולה!

חבילה של 4 מגבות בגודל של 40x40 , קישור:

http://m.ebay.com/itm/321133660329?nav=SEARCH

חבילה של 3 מגבות בגודל של 40x60, קישור:

http://m.ebay.com/itm/320472159713?nav=SEARCH

תודה רבה רבה לכולכם על התגובות המפרגנות שלכם, באמת אני אומר את זה שזה נותן לי עוד יותר

מוטיבציה לפרסם פרוייקטים שאני יבצע, באמת מודה לכל אחד על התגובה המפרגנת.

Stage 1 // Revo

• תוכן חדש...