Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעיתים ודווקא בימים חמים המזגן מתחיל לקרר ואז מפסיק...לאט לאט מרגישים שהאויר שיוצא מהמפוח הופך מ''קר' ל 'פושר ' .

אני מכבה את המיזוג ולאחר מספר דקות כשהמזגן מופעל הוא מקרר!

נראה כאילו איזה חלק במערכת מתחמם ומתנתק. היכן לחפש ??

תודה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אולי חסר גז במערכת. גש למזגניסט מקצועי והוא יוכל לבדוק את זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבנתי שאחד הגורמים הנפוצים לבעיה המתוארת הוא עודף בגז. ושיש גם עוד כמה גורמים אפשריים אחרים.

מהידע המוגבל שיש לי בענייני מיזוג, אני מבין שזה דבר שלא פשוט לאבחן דרך מסך המחשב.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

יש מנגנון ניתוק מדחס (חיישן לחץ) אשר מתחת לסף לחץ מסויים מנתק מדחס, כי אין סיבה שיעבוד סתם בלי לתת תפוקת קירור.

זה במקרה של חוסר גז.

במקרה של עודף גז, חיישן הלחץ מנתק מדחס, כדי להגן על המערכת מלחץ גבוה.

הנה אתה רואה, שתי האפשרויות אפשריות. (:

דברים נוספים:

בדוק תקינות פעולת מאוררים בחזית רכב, (על מנוע קר. למשל, הנעה ראשונה של היום) .

כאשר המזגן מופעל ביום חם, תפוקת מאווררים צריכה להיות מלאה.

בדוק גם שאין חסימת זרימת אוויר דרך צלעות הקרור של רדיאטור מזגן , כתוצאה מג'יפה מהכביש.

חסימה יכולה להיות גם מראדיאטור מנוע, כי הרדיאטורים נמצאים אחד אחרי השני.

אשמח אם תעדכן בתוצאות הבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

אותה תופעה אצלי ב940 כשהרכב עומד ברמזור או בפקק המיזוג נחלש, כשהרכב נוסע המזגן מקפיא, המוסכניק שלי דיבר על חוסר בגז

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תודה ל Isracar למדתי ואבדוק.

לדעתי ב940 הבעייה אחרת! בדוק בהלוך סרק שלא יוצא אויר קר מפתח שלייד דוושות הרכב. אם יוצא משם אויר הבעייה במערכת הוואקום....

פורסם

משם לא יוצא אוויר , אך בנסיעה יוצא אוויר מפתחי המיזוג גם כאשר המאוורר כבוי , זאת אומרת שנכנס אוויר מבחוץ כשאני על מצב סירקולציה פנימית

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

יש אפשרות שהמאורר לא עובד ולכן רק בנסיעה הרדיאטור מקבל קירור ולכן הוא מקרר. כאשר אין קירור לרדיאטור אז הלחץ של הגז עולה ואז המדחס לא עובד או לחילופין שחסר גז ואז בסלד גבוהה הלחץ יורד יותר מידיי והמדחס מפסיק לעבוד. לגבי המאוורר אתה יכול לבדוק לבד. לגבי הכמות גז,רק עם שעונים אפשר לדעת מה באמת קורה בתוך המערכת.

פורסם

עדיין לא בדקתי. IsraCar המליץ לבדוק מאורר וחסימות לרדיאטור. ביום שבת ביצעתי שתי נסיעות בינעירוניות כל אחת ארכה כמעט שעה...80 ק''מ - המזגן עבד רצוף ללא תקלות! אז מה הקשר למאוררים.? כלומר אם המאוררים לא נכנסים לפעולה ׁ(והמזגן מתנתק ) הרכב היה אמור להתחמם....

לא בשבת ולא לפני שבוע כשהמזגן התנתק הרכב לא התחמם!

פורסם

ושוב... יום שני בצהריים חם אבל לא שרב - הרכב לא מתחמם אבל אחרי כ40 דקות (בינעירוני ) המזגן מתנתק .

פורסם

לפי מה שאתה אומר, ביצעת שתי נסיעות ארוכות, והמזגן עובד כמו שצריך, לכן נשמע כאילו מבחינת חוסר\עודף בגז קירור אין בעיה (רק הערכה שלי עדיין שווה בדיקה).

אני חושב שהמערכת מתוכננת בצורה כזו ש"מעדיפה" לנתק את המזגן מאשר לתת לאוטו להתחמם, לכן בנסיעות עירוניות יש סיכוי שתחווה את התקלה הזאת יותר.

אני לא חושב שההגדרה של נסיעה עירונית\בינעירונית רלוונטית, כי יכול להיות שתסע ביום קריר בתוך העיר ולא יהיה מספיק חם, אז המנוע שלך יתקרר מספיק והמזגן יעבוד כמו שצריך, ומצד שני אתה יכול לנסוע, כמו שתיארת, ביום חם מחוץ לעיר ולחוות את התקלה.

תפקיד המאווררים בתוך העיר הוא ליצור מספיק קירור לרדיאטור ולמעבה שנמצאים בקידמת הרכב. בנסיעה מחוץ לעיר בדרך כלל יש מספיק קירור מהאוויר שבא במגע

עם הראדיאטור.

אצלי לדוגמא יש שתי מהירויות למאוורר, אם המהירות הגבוהה לא עובדת אז המזגן מתנתק, עלמנת שהרכב לא יתחמם.

לכן המליצו לך לבדוק תפקוד מאווררים. בנוסף גם שווה לבדוק תרמוסטט או את הראדיאטור עצמו, אולי הוא סתום ואז קירור המנוע לא מתבצע כהלכה, דבר שגם יכול

לגרום להעלאת חום המנוע, ואז לניתוק המזגן.

מקווה שעזרתי

פורסם
עדיין לא בדקתי. IsraCar המליץ לבדוק מאורר וחסימות לרדיאטור. ביום שבת ביצעתי שתי נסיעות בינעירוניות כל אחת ארכה כמעט שעה...80 ק''מ - המזגן עבד רצוף ללא תקלות! אז מה הקשר למאוררים.? כלומר אם המאוררים לא נכנסים לפעולה ׁ(והמזגן מתנתק ) הרכב היה אמור להתחמם....

לא בשבת ולא לפני שבוע כשהמזגן התנתק הרכב לא התחמם!

הקשר הוא שבנסיעה בין עירונית, המאווררים שלך לא עושים שום דבר, והמזגן עובד יותר טוב כי נכנס הרבה אוויר מבחוץ שמקרר את הראדיאטור, והמזגן עובד יותר טוב.

ג

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...