Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

היום רכשתי סקודה ייטי 2010 מנוע 1.2 TSI גיר אוטומוט (DSG)

לאחר נסיעת מבחן הכל היה נראה טוב ויפה וחלק.

במשך היום כשנסעתי צפונה לכיוון הבית הבחנתי בריעדות בהילוך 2 אם אני לא טועה.

הגיר עדיין אמור להיות באחריות יצרן

השאלה שלי האם מישהו נתקל בבעיה שכזו ויודע מה לעשות בנידון?

האם אחריות של הגיר נכנסת פה לתמונה?

פורסם (נערך)

ברוך הבא לכדור הארץ...

לך למוסך מורשה - בעיקרון אמורה להיות לך אחריות ל 5 שנים. לא בדקת את הנושא?

תתחדש ותהנה - מכונית חמודה.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

DSG7, התופעה שאתה חווה זה החלקת קלאצ', תופעה ידועה.

לא הרגשת את זה בנסיעת מבחן כי לרוב התופעה בהתחלה שלה מתחילה לאחר נסיעה מרובה לאחר שמאמצים קצת את המנוע או אחרי נסיעה ממושכת בפקק ששם התיבה עובדת "שעות נוספות".

על הדרך בדוק שהוחלף מכטרוניק בקריאה שהייתה לאחרונה אם לא תחליף.

לשאלתך, הנושא כן מחוסה באחריות ששם יחליפו לך כבר לקלאצ' מחוזק מה שאמור לפתור את הבעיה גם בעתיד.

צריכת דלק האמיתית שלך היא תלויה הרבה בהרגלי נהיגה, אבל אל תצפה לחסכונות יתר מהמנוע הזה בשלוב עם רכב קצת כבד, משהו סביב 12-14 לליטר בממוצע.

פורסם

אחריות על הגיר היא אחריות של היצרן, הקלאצ' מיקומו בגיר משמע שיש אחריות יצרן על הקלאצ'.

אתה לא אמור לשלם שקל, כמוכן תגיע למוסך תגיר שהקלאצ' מחליק בין 1 ל 2 ויש רעידות חזקות, תגיע למוסך לאחר נסיעה טיפה מאומצת שלא יקרה מצב שיגידו לך "אין כלום" הכי חשוב שאתה מגיע עם "שיעורי בית" והם פחות אוהבים ,להיתעסק, עם לקוחות שיודעים שמדובר בבעיה נפוצה ושה הסימפטום של הבעיה ושהם יצטרכו

פורסם

שוחחתי היום עם מוסך מורשה שנמצא בכרמיאל. התלוננתי על כך שאני מרגיש רעידות בין הילוך ראשון לשני לאחר נסיעה מרובה. בהיסטוריית טיפולים של הרכב לפני כשה וחצי החליפו את המוח של הגיר (מכטרוניק?) ובוצע עידכון תוכנה. אמרתי ליועץ שירות שהבעיה יכולה להיות מהמצמדים? הוא אמר לי שיכול להיות שאני צודק ושעליי להגיע למוסך על מנת שיבדקו את התופעה. ביקשתי שאיך שאני מגיע למוסך ישר יעשו סיבוב על האוטו ככה שהוא אחרי נסיעה מרובה כך שיבחינו ברעידות, היועץ אמר לי שבלי שום קשר לנסיעת מבחן על ידי בוחן במוסך הם יחברו את הרכב למחשב ושם יופיע להם בדיוק מה יש לרכב. האם המחשב שלהם באמת יכול להבחין ברעידות האלה?? עד כמה אפשר באמת להאמין לזה??

אני צריך בכל זאת להתעקש שיחליפו לי מצמדים? מישהו נתקל בתופעה הזו ואולי יוכל גם להגיד לי על הדרך כמה זמן אמור לקחת כל העניין הזה של החלפת מצמדים?

תודה ואשמח לעזרתכם חברים

פורסם
שוחחתי היום עם מוסך מורשה שנמצא בכרמיאל. התלוננתי על כך שאני מרגיש רעידות בין הילוך ראשון לשני לאחר נסיעה מרובה. בהיסטוריית טיפולים של הרכב לפני כשה וחצי החליפו את המוח של הגיר (מכטרוניק?) ובוצע עידכון תוכנה. אמרתי ליועץ שירות שהבעיה יכולה להיות מהמצמדים? הוא אמר לי שיכול להיות שאני צודק ושעליי להגיע למוסך על מנת שיבדקו את התופעה. ביקשתי שאיך שאני מגיע למוסך ישר יעשו סיבוב על האוטו ככה שהוא אחרי נסיעה מרובה כך שיבחינו ברעידות, היועץ אמר לי שבלי שום קשר לנסיעת מבחן על ידי בוחן במוסך הם יחברו את הרכב למחשב ושם יופיע להם בדיוק מה יש לרכב. האם המחשב שלהם באמת יכול להבחין ברעידות האלה?? עד כמה אפשר באמת להאמין לזה??

אני צריך בכל זאת להתעקש שיחליפו לי מצמדים? מישהו נתקל בתופעה הזו ואולי יוכל גם להגיד לי על הדרך כמה זמן אמור לקחת כל העניין הזה של החלפת מצמדים?

תודה ואשמח לעזרתכם חברים

לא רוצה לבעס אותך אבל אני בדיוק גם סובל מהמצמדים הדרעעקים האלו ( הוחלפו לי כבר פעמיים) ויש לי רעידות נוראיות אבל כשהכנסתי אותו לטיפול תקופתי וגם להחלפת מצמדים אמרו לי שלא הרגישו כלום ושאני אבוא מתי שזה קורה.

דרך אגב האחריות הוארכה ל6 שנים או 200k

ההבדל בין חכם לטיפש הוא ששניהם חושבים אותו דבר רק שהטיפש אומר את זה בקול..:wink:

פורסם

אז החלפת מצמדים או לא? נפתרה לך הבעיה של הרעידות?? האם חיברו לך את הרכב למחשב על מנת לאתר את הרעידות האלו או שביצעו איתך נסיעת מבחן?

ואיפה שמעת שהעריכו לשש שנים או 200 אלף???

פורסם

התשובה שקיבלת לגבי חיבור הרכב למחשב זו תשובה גינרית של כול יועץ שירות בטלפון. אני לא בטוח שמחשב יכול לזהות את הבעיה כי היא בחיתוליה (האם נדלקה לך נורה של הגיר? אם לא אז לא חושב שמחשב ייתן אינדיקציה).

מבלי קשר למחשב יעשו לרכב נסיעת מבחן, יש לך בעיה והיא ידועה, החלפת קלאצ'ים תפתור אותה, נכון יש מקרים שיש צורך בהחלפה נוספת של קלאצ'י אבל ברוב המקרים הקלאצ'ים המחוזקים פותרים את הבעיה, מבלי קשר אין לך ברירה אחרת אלא לגשת ולהחליף.

מה שאתה עושה עכשיו זה מבזבז את הזמן, גש למוסך ודרוש נסיעת מבחן סביר להניח שזה מה שיעשו גם מבלי שתבקש.

קח בחשבן שקלאצ'ים לא תמיד זמינים במחסן היבואן ולפעים צריך להמתין מספר שבועות לחלק (לפחות כך היה בעבר) ובינתיים שהרכב במצב נסיעה ההמתנה הזו לא אמורה להפריע בנגוד שאם תמשוך את הזמן ורכב יגיע למוסך על גרר.

אני כמעט בטוח שהכול יעבור חלק כי כאמור זו בעיה נפוצה וידועה, אבל כבר קרו מקרם לא הכי נעימים עם היבואן הזה לכן, דרוש נסעת מבחן וגם אם יגידו הכול בסדר תתעקש לפתוח כרטיס כדי שבמחשב היבואן תירשם תלונתך.

אגב, מצטרף לשאלה, מאיפה המידע שהרחיבו לשש שנים א 200 אלף?

פורסם

האמת אתם צודקים שאני צריך ללכת ולהחליף אבל עם יד על הלב נשבר לי ה*** ללכת לשם אבל ברור לי שאלך בזמן הקרוב.

לגבי הרחבת האחריות נאמר לי במפורש במוסך מורשה יבואן שהאחריות לקלאצים הוארכה מ-5 שנים או 150k ל-6 שנים או 200k.

ההבדל בין חכם לטיפש הוא ששניהם חושבים אותו דבר רק שהטיפש אומר את זה בקול..:wink:

פורסם
האמת אתם צודקים שאני צריך ללכת ולהחליף אבל עם יד על הלב נשבר לי ה*** ללכת לשם אבל ברור לי שאלך בזמן הקרוב.

לגבי הרחבת האחריות נאמר לי במפורש במוסך מורשה יבואן שהאחריות לקלאצים הוארכה מ-5 שנים או 150k ל-6 שנים או 200k.

עריכה: כמובן שזה נאמר בדלתיים סגורות אחרי רעש וצלצולים שאשתי הקימה במקום...

• תוכן חדש...