Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הותקן בביתי מזגן לא מזמן.

מתקין המזגנים קדח בטעות ככל הנראה את הצינור ניקוז מים שיורד מהגג דרך הקיר.

כתוצאה מכך כשיורד גשם המים זורמים משם לתוך החדר בזרם מאוד חזק(כמו ברז).

ניסיונות לסתום עם ניילון או מגבות לא הועילו ודרוש פתרון לטווח ארוך.

יש הצעות?

(קיר בתוכו צינור מהגג שחורר עם חור ברדיוס של 3-4 ס"מ).

תודה רבה!

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

הוא קדח את הצינור מרזב שיצוק בתוך הקיר ?

אם כן - אין מנוס.

לפרק את המזגן, לחצוב בקיר מסביב לאיזור התקול ולתקן (אפשר להשלים עם הדבקה של חתיכת צינור 4 צול באמצעות סופר-7).

חציבה מוגזמת מסביב לכל הצינור עלולה להוביל לנזק לחיפוי החיצוני של הקיר, ושם אתה תסתבך הרבה יותר עמוק ממה שאתה כבר מסובך (אתה תגרום נזק למעטפת החיצונית של הבניין).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מתקין המזגנים לקח אחריות?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הוא קדח את המרזב שיצוק בתוך הקיר,כן.

דיברתי איתו והוא אמר שהוא יבוא להסתכל על מה שקרה ו"שנראה מה נעשה".

יש הצעות להתמודדות עם הטכנאי?

כמה תיקון כזה אמור לעלות?

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

ממש עשיתם לי את היום עם המידע הזה.

עד שעשיתי שיפוץ והוצאתי 10000 על מזגנים עכשו צריך לפרק אחד לחצוב קיר.

תודה לעונים!

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
בוודאי.

ואם יש לך ספק - אז נשאל - אם אותו מתקין היה בטעות מפיל לך את הפלזמה החדשה ושובר אותה על הרצפה - האם הוא מחוייב לקחת אחריות על הנזק שעשה?

איציק, האם אתה גם חושב כך?
פורסם

אני חושב שבעבודות כאלה קשה לתת מחיר מדוייק.

הדבר הראשון זה קודם כל לפרק מזגן (150-250 שח), דבר שני זה לחצוב ולתקן - זה הנזק יכול להיות כל דבר שבין כמה מאות לאלפיה. הכל תלוי כמה צריך לחצוב, האם זה בלוק או בטון, ומה צריך לעשות בדיוק בשביל לאטום את מה שצריך.

אם הצינור ניזוק משני הכיוונים (סביר להניח, אלא אם כן הוא "גילח" לו חלק קטן ממש ממש בדופן) ייתכן ויהיה צריך לחתוך חלק מהצינור (לפתוח בו "חלון"), לתקן את החורים לכיוון החיצוני, ואז לבצע הדבקה ל"חלון" שפתחת בצינור - כל זאת על מנת לא לחצוב מסביב לכל הצינור ולגרום נזק למעטפת החיצונית בטעות.

בקיצור, אומנם פשוט לכאורה אבל לא נראה לי שיגמר בזול. הייתי מהמר על משהו בין 1.5K ל 2K (לפני מע"מ) "מפגוש לפגוש" (פירוק המזגן, חציבה, תיקון הנזק לצינור, טיח, צבע, הרכבת מזגן מחדש) ואפילו הייתי מגזים יותר מעלה, כי יש למחיר סיכוי לטפס במצבים האלו.

לדעתי, אומנם לא מדובר באשמתו הישירה של המתקין (הוא לא יודע אם יש צינור ניקוז בפנים או לא), אבל צריך לפנות למישהו מקצועי בתחום שידע לתת תשובה. אני יכול לנחש שייתכן וזו אחריות המתקין כי זו יכולה להיות כמו "תאונת עבודה" שגרמה לנזק ללקוח.

הדבר הראשון שצריך להמשיך לעשות ולהתמיד בו - הוא שמהתקין יבוא, יראה את הנזק, ולתת לו את אפשרות התגובה.

אם לפי החוק זו אחריותו הבלעדית לתקן - עליך לפנות אליו בבקשה לתיקון הנזק. אם הוא מתנגד לתקן, אז הכי טוב זה להוציא לו מכתב מעו"ד שאם הוא לא מתקן תוך X ימים, יגיע בעל מקצוע אחר לתקן ואז הכסף יתבע בבית משפט לתביעות קטנות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכללי זה אחריות של המתקין.

הוא היה צריך לבדוק שאין שם צינור (מבט מהחלון לראות שאין יציאה למטה ) כמו שהוא בודק ב 7 עיינים לתשתית חשמל.

לגבי תיקון.

עם הוא חכם. הוא יגיע יפרק אתה המזגן. ינקה מסביב לחור. ובדקו ביחד את הנזק. כמה הוא גילח מהצינור.

מקרה דומה: מנסיון אישי.

מתקין של YES. קדח בצינור סולר שהולך לקמין. הוא גירד חצי צינור. ההתקנה היתה בקיץ.

הגיע החורף. מנסים להדליק את הקמין. אין סולר. בודקים משאבה. בודקים סתימה. אין. מכנסים סולר בלחץ בצינור והוא לא מגיע לצד השני.

אחרי שעתיים. אני הולך לחדר שינה ומגלה שהשטיח שיש שם (שטיח מקיר לקיר.) ספוג בסולר. מנסים לחשוב איך. כי כל הקיר איפה הצינור יש ארון 6 דלתות ענק. מחפשים ומגלים שהמתקין קדח בפינה רק היד בקושי עוברת. (הוא קדח מהחדר השני) ופגע בצינור.

בשורה התחתונה. שיחה עם יס. נציג הגיע (למחרת) ראה את השטיח רטוב. ואת הארון רטוב למטה. ואת הצינור פצוע וכבל עובר בו.

משפחה קיבלה זיכוי ביס. ביחס לשטיח חדש לכל החדר (כולל פינוי ופירוק והרכבה של הארון. ) תיקון של הצנרת סולר.

פיצוי על 4ימי עבודה (אבא הבן) שלא עבדו. ופיצוי על עוגמת נפש.

המשפחה קבלה את כל הערוצים פתוחים. עוד 2-3 ממירים לבית. הזמנת סרטים בחינם. לשנתיים בערך. זה לקחת אחריות !!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...