Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי לא קונים משהו בכסף שאין לך, בטח שלא רכב שרק מאבד מערכו עם הזמן. אני חושב שהשנתון פחות חשוב במקרה שלך. אתה צריך למצוא את הרכב הכי שמור ומטופל שנכנס לך בתקציב הזה.

רכב זו לא מניה, ככה שאיבוד הערך לא מעניין כאן, בכלל בכלל. אתה קונה את הרכב ב-10K ואת היתר משלם בהלוואה, ואחרי שאתה מסיים לשלם אתה מוכר את הרכב ב-10K וממשיך הלאה לרכב הבא. התשלום החודשי לבנק הוא ירידת הערך, בתשלומים. את החיסכון בהוצאות על מוסך אתה מקזז מול ירידת הערך.

חוצמזה, מה ז"א לא קונים משהו בכסף שאין לך? אם כולם היו חושבים כמוך הכלכלה הייתה נעצרת, אף אחד לא היה קונה דירה, אף פעם.

יש פה ברירה - או להוציא כסף על מוסכים וחלקי חילוף, בסכום של כמה מאות שקלים בחודש בממוצע (פעם מכה גדולה, פעם מכה קטנה, פעם מכה עם גרירה וכו') או לשלם לבנק.

נכון, לא כיף לראות הוצאה חודשית קבועה מתווספת, אבל עוד יותר לא כיף לשלם למוסכים.

וכן, תמיד יש את ההוא שקנה מונית בת 15 ב-3000 שקל וטחן אותה מדן ועד אילת ולא ראה מוסך, אבל מה לעשות, המציאות מדברת אחרת. ואני לא מתחיל לדבר על דברים כמו איכות הנהיגה ברכב בן 3 מול רכב בן 17.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אענה לך בקצרה כי אני קורא מהטלפון.

להשוות הלוואה לדירה שזה נכס שערכו רק עולה עם הזמן לרכב זה פשוט לא נכון. חוץ מזה שדירה היא דבר הכרחי ורכב, עם כל הקושי שהמדינה מעמיסה על חסרי המכוניות, זה עדיין בגדר מותרות.

לשלם 10k על רכב יד ראשונה מחברת ליסינג + הלוואה כל חודש זה לא ריאלי לסטודנט שיש לו כנראה גם שכ"ד ועוד פינוקים.

לדעתי הטעות שלך היא שאתה יוצא מנק' הנחה שכל רכב בן 15 הוא שק של תקלות שאי אפשר להתנייד איתו יומיומית בגלל טראומה שקרת לך בעבר עם לימון. זה כמובן לא משליך על המציאות והאמת היא איפשהו באמצע.

בשורה התחתונה, אני לא מכיר את מצב הכלכלי של עמוס הסוכן אבל כסטודנט לקחת הלוואה על רכב שכנראה ימכר לפני שיסיים להחזיר את החוב זו התנהלות כלכלית גרועה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי הטעות שלך היא שאתה יוצא מנק' הנחה שכל רכב בן 15 הוא שק של תקלות שאי אפשר להתנייד איתו יומיומית בגלל טראומה שקרת לך בעבר עם לימון. זה כמובן לא משליך על המציאות והאמת היא איפשהו באמצע.

אתה צודק שזה לא כל רכב, אבל אנחנו חיים בישראל. מר ישראל ישראלי ידוע כבחור "לא פראייר" ויתחזק את האוטו בתחזוקת שבר, כשתגיע אליו כקונה פוטנציאלי הוא יספר לך איזה יקה הוא ואיזה רכב בונבון יש לו.

מה שאני מנסה להגיד זה שבמציאות שלנו למצוא רכב ב8K שבאמת ישרת אותך נאמנה ולא יאכזב זאת משימה מאוד קשה עד בלתי אפשרית.

ובגלל זה, אני מסכימה עם ציטוט אחר שלך ומחזקת אותו:

אתה צריך להרחיב את החיפוש שלך מעבר לרק גולף ופונטו ספייס. הרכב הכי שמור שתמצא בתקציב הזה- אותו תקנה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שזו משימה בלתי אפשרית. חלק מהרכבים הנוסעים שמגיעים לגיל הזה בין היתר בגלל טיפול מסור. זה אמנם לא פשוט למצוא כאלה כמו להכנס למגרש של אוויס ולקחת הלוואה מהבנק אבל זה אפשרי בהחלט כשיודעים על מה להתפשר.

פורסם
אענה לך בקצרה כי אני קורא מהטלפון.

להשוות הלוואה לדירה שזה נכס שערכו רק עולה עם הזמן לרכב זה פשוט לא נכון. חוץ מזה שדירה היא דבר הכרחי ורכב, עם כל הקושי שהמדינה מעמיסה על חסרי המכוניות, זה עדיין בגדר מותרות.

ל.

א. דירה היא לא דבר הכרחי. אפשר גם לגור בשכירות.

ב. אני יכול להראות לך לא מעט דוגמאות שמחירי דירות גם ירדו בהם, ואתה נשאר עם הלוואה שעולה יותר מהדירה שאתה גר בה.

ג. אמנם התשלום הקבוע עבור הרכב מהווה מעמסה, אבל תיקונים גם הם מעמסה. כל תיקון זה יום עבודה שהולך לפח, אוטומטית.

עכשיו תיקח בחשבון את התחזוקה המהוללת של מר ישראלי הממוצע, תיקח בחשבון שכל רכב עתיק יומין מפוצץ בחלקים הכי זולים שיכלו להיות במקום החלקים מהמפעל שמחזיקים זמן רב ותוסיף לזה את הכביש הישראלי שמפרק את הרכב וגם את גורם הזמן ששוחק את כל המכלולים - ותקבל עשרות פצצות זמן מתקתקות, שכל פעם אחת מהן מתפוצצת. לפעמים תחליף קלאצ', לפעמים תיכשל על בולם נוזל בטסט, לפעמים מנוע הוישרים לא עובד או שהפחמים במאוורר הרדיאטור מחליטים להתפגר או שפתאום מיסב כזה או אחר יחליט שהוא טחון.

כל פעם שמשהו מאלה יציק, אתה ניגש למוסך, משלם כסף ומפסיד זמן, שהוא כידוע - שווה כסף.

אז כמה כסף אתה מפסיד לאורך 3 שנים של לימודים? כמה זמן? רק המזל ישחק כאן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

א. לגור איפשהו זה הכרחי. לא חושב שזה נכון להשוות שכ"ד של סטודנט להלוואה על רכב חדש.

ב. אבל אתה כנראה לא תוכל להראות לי מקרים הפוכים עם רכב ליסינג לשעבר. רכב זה משהו שנגמר. דירה יכולה להיות השקעה כושלת אבל "פג תוקף" של דירה הרבה יותר ארוך משל מכונית.

ג. תיקונים זה פונקציה של התחזוקה שהרכב עבר לעומת הלוואה שאותה קובעים מראש.

ומכאן אנחנו שוב חוזרים לגישה השגויה (לדעתי) שלך, שכל רכב עתיק יומין מפוצץ בחלקים הכי זולים וכל המכוניות האלה הן בעצם פצצות מתקתקות שהבעלים שלהם לא מבינים על איזה הר געש הם יושבים.

מצטער, אני לא יכול להסכים עם הקביעה הזאת שההלוואה שהוא יצטרך לקחת על רכב ממגרש ליסינג שוות ערך לכל התקלות שעלולות להתרחש במידה והוא ימצא מכונית שמורה מזקן במחיר של 4 ספרות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

הבעיה שגם הגולף דורשת יישור קו, וזה אומר טיפול גדול כולל כל הנוזלים, בדיקת ריג'קטים נוספים כמו תושבות, בולמים , צינורות ושאר ירקות.

גם הפונטו תדרוש את אותו הדבר בסופו של דבר, השאלה היא מה באמת עדיף.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

נוזלים זה כסף קטן , תושבות בולמים צינורות זה גם לא משהו שיגרום לך לנשור מהלימודים.

הכסף מסתתר בשאר הירקות כמו פלסטיקה העדינה/מכניקת נוחות (נעילה , חלונות , מתגים וכו') , חשמל (צמות חשמל יבשות , חיישנים עייפים וכו') .

העניין הוא לא תקלה אחת בולטת כמו ראדיאטור יקר או טיפול גדול , הבעיה היא כמות ענקית של תקלות קטנות עקב בלאי טבעי ושאין ברירה מלבד לסדר.

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
נוזלים זה כסף קטן , תושבות בולמים צינורות זה גם לא משהו שיגרום לך לנשור מהלימודים.

הכסף מסתתר בשאר הירקות כמו פלסטיקה העדינה/מכניקת נוחות (נעילה , חלונות , מתגים וכו') , חשמל (צמות חשמל יבשות , חיישנים עייפים וכו') .

העניין הוא לא תקלה אחת בולטת כמו ראדיאטור יקר או טיפול גדול , הבעיה היא כמות ענקית של תקלות קטנות עקב בלאי טבעי ושאין ברירה מלבד לסדר.

זה בדיוק מה שאני מדבר עליו. אתה קם יום אחד בבוקר ומנעול אחד לא עובד. או חלון חשמל לא יורד, או נופל.

אתה בא להפעיל מפשיר אדים על החלון האחורי והאדים לא מפשירים.

אתה נוסע ופתאום יש רעש של מיסב גמור, האוטו מרעיש כאילו הולך להמריא.

כל אלה דברים שקורים ברכבים שאמורים לצאת לפנסיה.

בכל מקום אחר בעולם רכבים לא עולים כ"כ הרבה, ולכן תקלה אחת יקרה שולחת אותם לגן עדן למכוניות. רק כאן מכונית בת 17 יכולה להיחשב כתחבורה הגיונית למישהו.

פורסם
רכב זה משהו שנגמר.

.

ציטוט פנטסטי. טוב שאמרת את זה. הרכב הוא מכונה עם מאות דברים שהם פג תוקף. מתי מגיע פג תוקף לכל חלק? לא יודע.

מה שאני כן יודע - זה שיש יותר סיכוי שפג תוקף יגיע ברכב בן 17 (בלי קשר לכמות הק"מ שעבר) מאשר ברכב בן 3.

מ

מצטער, אני לא יכול להסכים עם הקביעה הזאת שההלוואה שהוא יצטרך לקחת על רכב ממגרש ליסינג שוות ערך לכל התקלות שעלולות להתרחש במידה והוא ימצא מכונית שמורה מזקן במחיר של 4 ספרות.

מה שבטוח אפשר לדעת זה שפיאט פנדה למשל, שנמכרת במחירי זנות, תהייה יותר חסכונית מהגולף. כמה יותר חסכונית? נסיעה בין עירונית, כמו זו שעושה פותח השרשור - תניב צריכה של 1:17 די בקלות. בגולף לא תשיג יותר טוב מ-1:12. בתוך העיר אותו יחס, פלוס מינוס (לרעת הגולף).

זה חיסכון של כמה מאות ליטרים בשנה, אם עושים 15 אלף ק"מ. 350 ליטר במקרה הכי טוב...שזה לבד 2500 ש"ח כמו כלום, מדי שנה. אז כבר, סיפתח, יש לך פער לרעת הגולף של 200 ש"ח בחודש.

אז אם הפנדה עולה 500 ש"ח בחודש - מה ההבדל? 300 ש"ח בחודש בשביל לנסוע ברכב שלא יתקלקל כל שני וחמישי? לא שווה את השקט הנפשי?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קודם כל יפה שאנחנו מסכימים על משהו. רכב זה משהו שנגמר, ערכו השימושי והכספי פג תוקף הרבה הרבה יותר מהר ביחס לדירה.

עכשיו, למה להמליץ למישהו דחוק כלכלית (סטודנט עם 8K ש"ח ביד) לקנות ביוקר ועוד לקחת הלוואה על משהו שמאבד מערכו כל הזמן?

עכשיו, מה זה מחירי זנות? עם 8K ביד, כמה הלוואה הוא יצטרך לקחת כדי לקנות פנדה?

בדיקת גוגל מראה שפנדה ממגרש השכרה/ליסינג נמכרת בסביבות 45K. נוריד 8 נקבל 37. עכשיו ניקח הלוואה ל3 שנים, שזה קצת יותר מאלפיה בחודש, וזה עוד לפני שבכלל נכנסנו לאוטו ההתחלנו לנסוע, אגרות, טסטים, ביטוחים, דלק וכו'.

אחרי 3 שנים רוצים למכור, כמה הרכב יהיה שווה? 25K? 20K?

הבחור חי 3 שנים בקצת יותר דוחק בגלל פחות 1000 ש"ח כל חודש והפסיד בכלליות 25K על הרכב.

עכשיו ניקח את הדוגמא עם הגולף 97 ההיא עם 127K ק"מ (שזה כלום), נגיד שהיא שמורה ומטופלת. 8K הלכו על האוטו. נגזים בכוונה ונגיד שהוא לקח את הרכב למוסך ועשה לו שיפוץ כללי לכל המערכות שהתגלו בלויות בעוד 8K. כמה לדעתך כזה דבר יכול כבר להתקלקל ב 3 שנים? אולי יהיו לו תקלות קטנות ומעצבנות כמו מתג אורות שנשבר, ידית איתות או צופר שנשרף, דברים שפותרים במקסימום 200 ש"ח מאיביי/פירוקיה והרכב בינתיים כשיר לנסיעה. אפילו זה לא בטוח שיתרחש.

16K יצאו על האוטו, אחרי 3 שנים הוא מוכר אותה לאיזה ילד ב3K, ואם יהיה לו מזל ב4K. הפסד של 12K בלחץ, וכל חודש יורד פחות מחשבון הבנק.

שים לב, אני בכלל לא ממליץ לו לקנות את הגולף הזאת. אולי הוא ימצא בתקציב שלו דברים יותר מוצלחים.

שוב, לטעון שכל רכב שהגיע לגיל 15 הוא קקמייקה מתפוצצת זה פשוט לא נכון עובדתית. זה שהיה לך ניסיון מר עם אחד כזה לא משליך על הכלל. לי למשל יש ניסיון שונה, וכנראה גם לאחרים:

היו לי 4-5 מכניות שעלו בין 5000 ל 10000 ש"ח, נכון היו תקלות והוצאות פה ושם, אבל בשום מקרה ובשום מצב ההוצאות אפילו לא התקרבו להוצאות שיש על רכב בן 3 שנים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

מי אמר שצריך לקחת הלוואה ל-3 שנים? היום פורסים לך בכיף ל-5 שנים.

הוא צריך הלוואה של 25K, אני משלם על הלוואה כזו סביבות 450 ש"ח בחודש.

נוסעים בה 5 שנים בכיף, עד לנקודה שבה היא מתיישנת (בכ"ז בת 8) ואז מוכרים אותה לסטודנט תפרן ב-8K..."הפסדת" את ההלוואה שלך, כי הרכב איבד מערכו - אבל נסעת כמו בנאדם נורמלי ברכב צעיר, לא נתקעת בדרך לאוניברסיטה, לא היית צריך להסתובב בין מוסכים, לא בזבזת זמן בשבת בפירוקיות בכפרים - וכמובן, חסכת דלק בכמות מכובדת ביותר לעומת הגולף (או כל רכב אחר לצורך העניין, למעט פונטו או דייהו מאטיס).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את הדלק שחסכת ואת הזמן שבזבזת בכפרים (נניח) אתה מחזיר כסטודנט בלשבת בדירה כי אם תצא עם חברים אולי תיכנס למינוס/שוטף כלים באיזה פאב כי צריך לממן את הלוואה כדי לנסוע ברכב מודרני לעבודה(ות) ולאוניברסיטה.

איכות חיים לא מסתכמת באיזה שנתון הרכב שלך, ולקחת הלוואה ל 5 שנים על רכב שלא בטוח בכלל שתחזיק יותר מ 3 לא נשמע מפתה במיוחד.

פורסם

לא קונה את זה.

החזקתי רכב בתור סטודנט ורכב בתור חייל, שניהם ישנים.

חברים שלי שהחזיקו רכבים ישנים גם אכלו מרור.

מאז שכולנו התבגרנו, וכמובן גם שוק הרכב השתכלל - ויש הלוואות נוחות, נגמר עידן הכפרים, פירוקים, מוסכים, עצבים, התמקחות וכו' וכו'.

כשאתה עומד בצד הדרך עם מכסה מנוע פתוח ומבט מיואש על המנוע, אתה מקלל את הרגע שחשבת לחסוך בהוצאה החודשית לטובת הלא נודע.

פורסם

אלא אם מישהו מכם הולך לעשות מחקר סטטיסטי ראוי , אתם מתאמצים לחינם לנסות לקבוע אם יותר משתלם לנסוע ברכב חדש או רכב ישן .

הניסיון שלי הוא שדווקא הישן משתלם יותר אם משקללים את כל הסלט של טיפולים+צריכת דלק+ירידת ערך+עלויות אגרה וביטוח , אבל כנראה שהנסועה משחקת פה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...