Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא מחפש לקבוע כלום כי אין תשובה חד משמעית בנושא הזה, אני מנסה להסביר שהגישה שכל רכב בן יותר מ15 זה פצצה מתקתקת ומתקלקל כל שניה היא שגויה. כל שבת לטייל בפירוקיות וכפרים ופעם בשבוע ביקור במוסך זה ממש לא תיאור הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא צריך להגזים, אבל ביקור חודשי זה בהחלט ריאלי. לא חייב על דברים כואבים ויקרים, מספיק שזה על דברים פשוטים ומעצבנים.

כשהייתה לי סובארו ליאונה, כמעט כל חצי שנה נזקקתי להחלפת תפוחי פרונט, כי היה אפשר לרכוש רק חלקי חילוף באיכות נמוכה בחנויות, לא היה לקנות מקורי.

מעצבן? מאוד. יקר? לא כ"כ.

כנ"ל ריקבונות באגזוז, חלקי גומי, בולמי זעזועים, מנועים חשמליים קטנים, מיסבים וכו' וכו'. כל אלה הם פצצת זמן מתקתקת.

אין סטטיסטיקה מדוייקת, זה גם תלוי ברמת התחזוקה של הרכב וכמות הק"מ שלו ובהרבה הרבה מזל.

אישית אני מעדיף לא לסמוך על המזל, ופשוט לנסוע על משהו נורמלי.

פורסם

כשפורסים את החישובים, יש דווקא צדק בדברי הד"ר.

לפי בדיקה שנעשתה לפני חודש וחצי, הציעו לידיד שלי פנדה ידנית 2011 ב36K וזה עוד לפני שישבנו ליד השולחן והזמנו את הרכב לחיפה. כנראה שהוא היה מצליח לסגור עיסקה על 35 גג.

אם לוקחים את התקציב הנתון 8K ומשאירים את ה2K לישור קו בצד. נשאר לקחת הלוואה של 27 אלף. בתור סטודנט אפשר לשיג את הלוואה מהבנק בתנאים הרבה יותר טובים ממה שחברות מימון מציעות.

הלוואה של 27K ל-5 שנים תסתכם כנראה ב500 ש"ח לחודש. בסוף תקופה של 5 שנים, אפשר יהיה למכור את הפנדה ב15K (היום פנדות 2006 נמכרות גם ביותר) ככה שתשלום ההלוואה הוא בעצם הירידת ערך של הרכב. אבל, מה500 שמשלמים לבנק, מתקזזים 300 של חיסכון בהוצאות דלק (לפי מה שחישבתם קודם) ככה שהנזק יהיה כ200 ש"ח בחודש, 2400 בשנה. אם הסכום הזה יקזז את ההוצאה השנתית על תיקונים של רכב בן 17, כנראה שזה לא רחוק משם.

הבעיה העיקרית היא הביטוח, אם עושים ביטוח מקיף.

אם לא יזחיק את האוטו 5 שנים אלה 3, אז ימכור כעבור שלוש שנים ועם מה שנשאר יסגור את ההלוואה.

עד עכשיו דיברנו על פנדה. שכחתם שיש אלטרנטיבה אפילו זולה יותר וחיסכונית יותר בשם סוזוקי אלטו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זו בדיוק הנקודה. זו הסיבה גם שאני כבר לא פוזל לכיוון של רכבים ישנים, למרות שאין לי באמת כסף לקחת עכשיו 35K ולשים אותם על רכב. פשוט חראם על הכסף למוסכים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא שההצעה של הדוקטור גרועה, היא פשוט לא מתאימה לסטודנטים ושאר תפרנים.

מורזילקה, איך בדיוק הוא מחזיר 300 ש"ח מההלואה כל חודש בזכות חיסכון בדלק? :lol: הוא משלם אוטומטית לבנק 500, ועוד X-300 לתחנות דלק. כל זה שמשווים את זה לאותה גולף 1.6. מה אם היה מדובר בסויפט או שרייד למשל? הרבה יותר חסכוניות מגולף, אפשר לומר שיותר אמינות ובערך באותו מחיר.

הידיד שלך מוציא 35K שאין לו על רכב, חיי עם אוטומטית 500 ש"ח פחות כל חודש ויש לו עוד הוצאות על הרכב. אחרי 5 שנים הוא מוכר את זה ב15K? בסופו של דבר הוא מפסיד הרבה יותר כסף מאשר אם היה קונה איזה סויפט ב6K, משקיע עוד 6K על תיקונים בהגזמה ומוכר אותה לאיזה מסכן ב3K אחרי 5 שנים.

אז עם פיאט פנדה נכון שאיכות החיים שלו תעלה, השאלה אם זה שווה לו את ההפרש. תלוי נטו באדם ובמקרה.

כשהייתה לי סובארו ליאונה, כמעט כל חצי שנה נזקקתי להחלפת תפוחי פרונט, כי היה אפשר לרכוש רק חלקי חילוף באיכות נמוכה בחנויות, לא היה לקנות מקורי.

מעצבן? מאוד. יקר? לא כ"כ.

כנ"ל ריקבונות באגזוז, חלקי גומי, בולמי זעזועים, מנועים חשמליים קטנים, מיסבים וכו' וכו'. כל אלה הם פצצת זמן מתקתקת.

אין סטטיסטיקה מדוייקת, זה גם תלוי ברמת התחזוקה של הרכב וכמות הק"מ שלו ובהרבה הרבה מזל.

כל חודש במוסך זו הגזמה. אני למשל מבקר כל חצי שנה במוסך בגלל האישור לטסט, שזה טירטור בפני עצמו אבל מעבר לזה? הרכב משרת אותי כמו גדול כל הזמן. היו לי תיקונים יקרים אבל גם אם אני מחשב את כל מה ששילמתי למוסך על הרכב, כולל שטויות שלא באמת הכרחיות לזה שהרכב יעבוד באמינות כמו פחחות, חלקים מאיביי, ג'אנטים וקוסמטיקה, + מחיר הקניה של הרכב אני מגיע לטיפה יותר מ20K ב3.5 שנים.

כמה זמן החזקת את הרכב הזה? להחליף כל חצי שנה תפוחים זה טירוף. זה בטח לא מקרה מייצג. אגזוז, בולמים, גומיות ומיסבים זה משהו שמסדרים פעם אחת בתקופת החיים שלך עם הרכב, אלא אם אתה מתכנן להחזיק אותו עד הפנסיה.

פורסם

300 שח פחות בתחנת דלק בדיוק מקזזים את ה300 שח מתוך 500 לבנק.

פותח השרשור לא רוצה קרש גיהוץ (סוזוקי סוויפט/דייהטסו שרייד) אלא משהו יותר מפנק. מפנק במחיר הזה זאת בעיה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נו באמת, אבל זה רק לגבי ההשוואה לגולף. בחיים האמיתיים זה לא עובד ככה, אתה משלם את ההלוואה כל חודש + כסף לדלק.

זה כמו שאני יכול לומר שאם הוא הולך על הגולף הוא חוסך כל חודש 500 ש"ח ל 5 שנים כי הוא לא לקח שום הלוואה...

מפנק זה בעיה שכדי לפתור אותה הוא צריך להחליט אם הוא מוכן להיפרד מ25K ש"ח שאין לו על רכב כמו הפנדה שהוא לכשעצמו אחלה אוטו אבל גם לא הרכב הכי מפנק בעולם. ישבתי בסויפט, בשרייד ובקיאה פרייד. אלה מכוניות דיי עלובות אבל זה לא שהפנדה מרגישה כמו מכונית סלון לעומתן. (כמובן שגם בה ישבתי)

פורסם

נכון, הוא חוסך את ההלוואה, אבל מוציא במקום אחר (מוסך+ת. דלק)

כן, זאת הייתה השוואה לגולף, פונטו כמובן תהיה יותר חסכונית אבל לך תמצא פונטו במצב טוב ב8k. אם אתה מצליח למצוא 2 כאלה, תמסור לי את הפרטים של השניה ;)

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הפנדה לא מרגישה כמו מכונית סלון לעומת אף אוטו...כי היא קטנה ופשוטה וזה הקטע שלה.

אבל בטוח שיש לה מושבים עם קפיצים וספוג שלא שקעו, בולמי זעזועים טובים, מזגן מקפיא ועוד ועוד.

כמו כן זה רכב שתוכנן בשנת 2003, לא 1983 כמו קיה פרייד או סוזוקי סוויפט. (שלצורך העניין מתחרות איתה בחיסכון בדלק).

פורסם

כל חודש במוסך זו הגזמה. אני למשל מבקר כל חצי שנה במוסך בגלל האישור לטסט, שזה טירטור בפני עצמו אבל מעבר לזה? הרכב משרת אותי כמו גדול כל הזמן. היו לי תיקונים יקרים אבל גם אם אני מחשב את כל מה ששילמתי למוסך על הרכב, כולל שטויות שלא באמת הכרחיות לזה שהרכב יעבוד באמינות כמו פחחות, חלקים מאיביי, ג'אנטים וקוסמטיקה, + מחיר הקניה של הרכב אני מגיע לטיפה יותר מ20K ב3.5 שנים.

כמה זמן החזקת את הרכב הזה? להחליף כל חצי שנה תפוחים זה טירוף. זה בטח לא מקרה מייצג. אגזוז, בולמים, גומיות ומיסבים זה משהו שמסדרים פעם אחת בתקופת החיים שלך עם הרכב, אלא אם אתה מתכנן להחזיק אותו עד הפנסיה.

זה לא באמת כל חודש במוסך. אבל בוא נגיד שמעולם לא היה מצב שנסעתי 10K ורק באתי לטיפול שוטף. תמיד הייתה כניסה למוסך בין לבין, וגם טיפול 10K עצמו כלל החלפה של איזה משהו שחוק ודפוק. החזקתי את הרכב במשך 5.5 שנים ואח"כ נסעתי על עוד קקמייקה במשך שנתיים וחצי - ומאז נשבעתי שלעולם לא עוד.

כל רכב כזה עבר יישור קו מדוקדק ולאחר מכן המשיך בהאכלת מרור.

אגב - לפי החישוב שלך - הוצאת בממוצע 470 ש"ח על הרכב שלך (כולל מה שאתה מגדיר שלא צריך, אבל מבדילים בין נסיעה בעגלה מפדחת ומזעזעת לבין נסיעה ברכב יחסית נורמלי). אז אני מוציא מדי חודש על הרכב 430 ש"ח בהחזר הלוואה. לא יודע על איזה רכב אתה נוסע, אבל כדאי שתאסוף את החשבוניות ותתחיל לחשוב אם אתה באמת עושה עסקה טובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אז מסתבר שנפלת על מכוניות ממש מסריחות אם קיבלת כזאת טראומה.

נכון, הוצאתי בממוצע 470 ש"ח בחודש כולל הכל ביחד עם הרכב עצמו (כמובן חוץ מביטוחים ודלק) אבל קח בחשבון שאני סטודנט ואין לי הכנסה קבועה כך שפחות נח לי להחזיר לבנק כסף כל חודש, לא משנה מה. בשבילי זה אחלה.

בלי כל הקוסמטיקה והאביזרים שנובעים בעיקר מעניין של תחביב, הסכום היה קטן בהרבה.

אתה לעומת זאת צריך להוציא סכום דומה (430) כל חודש במשך 5 שנים רק על המחיר של האוטו בזמן שרכשת אותו. כל מה שמתחשק לך להוסיף זה עוד כסף בנפרד.

כמו כן, אתה מכניס עכשיו עוד משתנה למשוואה. נסיעה ב"עגלה מפדחת ומזעזעת" זה כבר שיקולי פוזה אישיים. יש לנו מרצה שנוסע בוולוו סטיישן מוכה ועתיקה ולא נראה לי שזה מזיז לו משהו. יש מי שרוצה שיראו אותו ברכב חדש, יש מי שלא אכפת לו.

פורסם

אם בסופו של דבר אתה מוציא סכום דומה עד זהה לסכום שאני מוציא, אז אתה רק מרגיש שאתה חוסך. אתה לא חוסך כלום.

להיפך.

למעשה, תקלה אחת גדולה, כמו התחממות רצינית, כשל בגיר או סתם רצף של תקלות מעצבנות כמו צינורות דולפים, רדיאטור גמור, אלטרנטור שלא טוען וכו' - יהפוך את העסקה שלך לעסקה גרועה במיוחד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא מרגיש שאני חוסך, אני מרגיש שאני משלם על משהו שנראה לי שווה ערך מתי שנח לי. לא מתאים לי לשלם על מכונית 40K במשך 5 שנים כל חודש כסף שלא בטוח יהיה לי ובסוף למכור אותה בפחות מחצי.

המצב של שנינו שונה. במקרה של עמוס, הוא כנראה לא יקנה לרכב תוספות וקוסמטיקה באלפי שקלים, כך שיצא שהוא ישלם הרבה פחות.

תקלות זה פונקציה של טיפולים כמו שכבר נאמר, והסיכויים הם בדיוק כמו שחו"ח תאונה שתשבית את הרכב תהפוך את העסקה שלך ללא משתלמת במיוחד. אתה תמשיך לשלם עליו את ההלוואה למרות הוא כבר לא בבעלותך ובשימושך.

*זאת בהנחה ואין לך מקיף. אם יש לך אז אתה בטח משלם הרבה יותר ממני...

פורסם

אני משלם על המקיף 1400 ש"ח (פלוס מינוס). זה 700 ש"ח יותר ממה שאתה משלם על צד ג'. לא הייתי קורא לזה הרבה יותר.

כמו שנאמר - אתה בוודאות לא חוסך. את זה כבר הבהרנו.

לגבי הסיכויים לתאונה, אני חושב שהם קצת פחותים מהסיכויים לכשל מכני, שהוא ידוע מראש (כל חלק מגיע עם פג תוקף, מהמפעל). חלקם מתים בזמן כזה, חלקם בזמן אחר - תלוי בהמון גורמים (ולפעמים גם מזל).

מה שבטוח, לגבי התאונה (אם כבר אתה מציין את זה) - למעשה כל תאונה תשבית את הרכב שלך. אם פוגעים בך הסיכוי לטוטאלוסט הוא כמעט 100% (לא יודע איזה רכב יש לך אבל הוא ישן ולא שווה הרבה, לפי מה שאתה אומר). אם אתה גורם לתאונה, אתה תצטרך לשלם על התיקון כמעט כמו ערך הרכב, או לחילופין להשבית אותו (ואז איזה ערך יש ל"השקעה" שלך בתיקונים?). לא מכאן תבוא הישועה הכלכלית שתגרום לאנשים לחשוב שרכב ישן הוא דרך טובה לחסוך כסף.

תוסיף לזה את העובדה שאין לך ABS (ככה כתוב בחתימה) ויש אפילו יותר סיכוי שזה יקרה...כי אתה לא יכול לנווט את הרכב בזמן בלימה. MY GOD.

אז חיסכון בכסף אין לך (לא כזה משמעותי לפחות), אמינות אין לך (אתה מקווה שתהייה, אבל למעשה אין. אתה נסמך בעיקר על המזל) ובטיחות אין לך.

אז מה השוס הגדול? שאין לך הוצאה חודשית קבועה?

אל תיקח את זה אישית - זו לא הכוונה כאן. אני פשוט מנסה להראות לך שאתה שבוי בקונספציה (שגם אני הייתי חלק ממנה) שזה לא משתלם לקנות רכב חדיש יחסית. אבל מה לעשות, עולם הרכב השתנה, נכנסו הרכבים הקטנים והזולים ויש את עולם הליסינג שמראש חותך לך 20-25% ממחיר המחירון כשאתה קונה רכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל המקיף שלך זה כמעט כל הפוליסה שלי :lol:

חוץ מזה, מתי אמרתי שאני חוסך? אני משלם על מה שטוב לי. אם הייתי עושה כמוך, מי אמר שלא הייתי מוציא עליו כסף על כל מיני תוספות כמו שעשיתי עם הרכב הישן? אז הייתי משלם יותר, ועדיין היינו באותה עסקה.

מי שקונה רכב ישן ומטופל רק כדי להתנייד איתו, כנראה ישלם פחות ממני. אם הוא משלם פחות ממני אז הוא כנראה ישלם גם פחות ממך. אולי אפילו הרבה פחות. זה בעניין החיסכון.

בעניין תאונה, מה שמשפיע בעיקר על הסיכוי שלך להיות אשם בתאונה לא תלוי בטכנולוגיה (או בחוסר) שברכב שלך אלא בצורת הנהיגה שלך וזה סיפור אחר לגמרי.

אם רכב ישן מושבת בתאונה אז גמרנו, קאפוט. ממשיכים הלאה, אבל עם הליסינג לשעבר ממשיך לשלם את ההלוואה שלקחת עליו. איך כאן זה יותר משתלם? אם אתה אשם והביטוח לא מכסה, אתה נדפק בשני המקרים. כשאתה סטודנט, נראה לי שהאופציה הראשונה עדיפה.

את השוס הגדול כבר כתבתי כמה הודעות למעלה. אתה פשוט מפסיד הרבה פחות כסף אחרי 5 שנים. אז אתה לא מרגיש כמו מלך העולם ברכב מיני מ2011, לא ביג דיל לחלקנו.

בשורה התחתונה, אתה אולי מקבל יותר, אבל אתה משלם יותר. אין מתנות חינם.

• תוכן חדש...