Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לידיעתך - גם אם אתה אשם בתאונה, אתה מקבל את מלוא ערך הרכב. בגלל זה קוראים לזה "ביטוח מקיף". הוא מקיף את כל האופציות.

בזמנו אחותי ריסקה קיה קלארוס ששווה 15 אלף ש"ח, אבא שלי אפילו לא ידע שהוא עשה ביטוח מקיף - במקום לתקן אותה ב-8 אלף ש"ח, הוא קיבל את כל הסכום שהיא שווה וקנה מכונית אחרת.

הנקודה היא - שהביטוח מכסה הכל.

אין הבדל גדול בין ביטוח מקיף (לנהג זהיר, לרכב לא גניב) לבין ביטוח צד ג'. עוד כמה מאות שקלים.

ביטוח חובה אתה משלם בדיוק כמו כולם, אין פה יוצאים מן הכלל.

ממליץ לך לראות את הוידאו הזה, של רכב ישן מול רכב חדיש מבחינת בטיחות. אולי תשנה את דעתך לגבי כמה שאתה מסכן את עצמך ברכב ללא מערכות בטיחות מודרניות.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מתייחס לזה כאל רוכבי דו גלגלי. גם הם מסכנים את עצמם פי כמה וכמה אבל הכלי יותר מתאים לצרכים שלהם ממכונית.

על זה שמכונית חדשה בטיחותית יותר אין מה להתווכח.

על הסיכוי שלך להיות אשם בתאונה, כן. כי רוב המערכות הבטיחותיות שיש כיום ברכבים לא נועדו למנוע תאונות אלא לצמצם את הפגיעה בנפש.

מצד שני, היא יקרה (הרבה) יותר וזו הפואנטה - לא לכולם יש יכולת כלכלית ולחלק מהאנשים אכן יותר משתלם להחזיק רכב ישן מאשר לקנות חדש עם הלוואה.

חוץ מזה, כשביררתי על ביטוח מקיף הסכומים היו לא הגיוניים, אבל זה היה כשהייתי צעיר יותר מ24. חוץ מזה שמקיף לא יעזור לך במקרה של רכב שהמחירון שלו הוא מחיר גריטה. ב3 שנים אתה קונה שוב את הרכב במחיר המקיף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתם מדברים על איזשהו מקרה כללי, וכמו תמיד - לא הכל שחור או לבן. יש הרבה "באמצע".

כמה דברים הכרחיים למשוואה:

1. נסועה שנתית.

אם נוסעים יחסית הרבה, נניח 15.000-20.000 בשנה ומעלה - המסלול של ד"ר סובארו עדיף.

אם זה רכב שני והוא נוסע 7000 ק"מ בשנה ופחות - גם רכב ב 8000 ש"ח יכול לעשות את העבודה ובהוצאות נמוכות.

2. אופי בעל הרכב.

אם זה אחד שבשביל להחליף נורה הולך למוסך - המסלול של ד"ר סובארו עדיף.

אם זה אחד בעל ידע מסויים ויכולת לטפל ולתקן חלק מהדברים לבד - אפשר עם ידע כזה לתחזק רכב ישן בעלות מצחיקה.

3. זמינות הרכב.

אם הרכב חשוב מאוד ובלי הרכב אי אפשר להגיע לעבודה - המסלול של ד"ר סובארו עדיף.

אם אפשר ללכת לעבודה 20 דקות ברגל או שיש תחבורה ציבורית סבירה וזה לא סיפור להסתדר בלי האוטו כמה ימים - שוב רכב ישן יכול להיות יותר זול בסיכום הכללי.

4. וכמובן משווים תפוחים לתפוחים. פאנדה זה רכב מיני עירוני וצריך להשוות אותו לרכב מיני עירוני ישן (יונדאי אטוס, סוויפט, ושרייד, ג'אסטי וכו').

או להשוות גולף 97 לגולף חדשה יותר.

אני טוען שגם היום לאחר 17 שנה גולף 1.6 יותר חזקה, סוחבת יותר טוב ומתאימה יותר לנסיעה בינעירונית מאשר פאנדה 1.2.

וגם יותר מרווחת (לא בהפרש) ובעלת תא מטען יותר גדול.

אי אפשר להתעלם מהדברים האלו בחישוב עלויות כלליות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר כתבתי בהודעות 46 ו50 שהכל תלוי במקרה הספציפי.

לעומת זאת, הדוקטור טוען שכל רכב ישן זה פצצה מתקתקת ולעולם לא ישתלם כמו רכב חדש מליסינג בהלוואה, מה שכמובן לא נכון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מצטער, אולי דילגתי על חלק מההודעות, כי הן חוזרות על עצמן.

אבל אתה לגמרי צודק, בהחלט יש מכוניות מהשנים 95-2000 שעולות כמה אלפים אבל עדיין מתוחזקות ותקינות, משרתות אל הבעלים שלהן ללא הוצאות חריגות.

פורסם

בוקי, מילים כדורבנות.

בתור רכב סטודנטים, באופן כללי הרכב הישן יהיה כלכלי יותר לסטודנט.

סטודנט בד"כ נוסע מעט ובתוך העיר.

מבחינת תחזוקה, גם אם בעל הרכב בעת הקניה לא מכונאי מדופלם, הוא יכול להכנס לעניינים די מהר. לסטודנטים באופן כללי יש נטייה לחפור ולחקור דברים שמעניינים אותם.

מבחינת זמינות הרכב, אם צריכים להגיע להרצאה, מקסימום מבריזים. ואם זה מבחן או עבודה אפשר להזמין מונית.

רק אציין שבלי עין הרע, טפו טפו טפו, בכל התקופה בה הפונטו 98 שלי ברשותי, לא נתקעתי איתה אפילו פעם אחת. רק קרה פעם מקרה שבו נעזרתי טלפונית ב-davidmzr מפורום פיאט, כי ידית ההילוכים לא רצתה להשתלב בשום הילוך. תוך שלוש דקות הפונטו חזרה לנסוע.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
אתם מדברים על איזשהו מקרה כללי, וכמו תמיד - לא הכל שחור או לבן. יש הרבה "באמצע".

כמה דברים הכרחיים למשוואה:

1. נסועה שנתית.

אם נוסעים יחסית הרבה, נניח 15.000-20.000 בשנה ומעלה - המסלול של ד"ר סובארו עדיף.

אם זה רכב שני והוא נוסע 7000 ק"מ בשנה ופחות - גם רכב ב 8000 ש"ח יכול לעשות את העבודה ובהוצאות נמוכות.

2. אופי בעל הרכב.

אם זה אחד שבשביל להחליף נורה הולך למוסך - המסלול של ד"ר סובארו עדיף.

אם זה אחד בעל ידע מסויים ויכולת לטפל ולתקן חלק מהדברים לבד - אפשר עם ידע כזה לתחזק רכב ישן בעלות מצחיקה.

3. זמינות הרכב.

אם הרכב חשוב מאוד ובלי הרכב אי אפשר להגיע לעבודה - המסלול של ד"ר סובארו עדיף.

אם אפשר ללכת לעבודה 20 דקות ברגל או שיש תחבורה ציבורית סבירה וזה לא סיפור להסתדר בלי האוטו כמה ימים - שוב רכב ישן יכול להיות יותר זול בסיכום הכללי.

4. וכמובן משווים תפוחים לתפוחים. פאנדה זה רכב מיני עירוני וצריך להשוות אותו לרכב מיני עירוני ישן (יונדאי אטוס, סוויפט, ושרייד, ג'אסטי וכו').

או להשוות גולף 97 לגולף חדשה יותר.

אני טוען שגם היום לאחר 17 שנה גולף 1.6 יותר חזקה, סוחבת יותר טוב ומתאימה יותר לנסיעה בינעירונית מאשר פאנדה 1.2.

וגם יותר מרווחת (לא בהפרש) ובעלת תא מטען יותר גדול.

אי אפשר להתעלם מהדברים האלו בחישוב עלויות כלליות.

אתה מאוד צודק.

אני אישית נוסע כ-20 אלף ק"מ בשנה. רכב ישן פשוט לא מחזיק את זה.

בלי קשר, השנים עם מכונית ישנה עשו את שלהם ותמיד ידעתי איך להוזיל עלויות ע"י רכישה של חלפים משומשים, ניסיון לסדר לבד דברים וכו' וכו'. ועדיין - פשוט נמאס מלהתעסק עם זה. יש לי דברים יותר כיפיים לעשות בשבתות מלהשיג מפלג בלי חופש או מנוע וישרים שעוד עובד וכו' וכו'.

לגבי הגולף - זה יפה שהיא סוחבת ויש לה בגאז' גדול, אבל היא גם צורכת משמעותית יותר דלק. למה סטודנט בכלל צריך דבר כזה, במחירי דלק של 7 ש"ח לליטר?

בשנת 1997 המחיר היה פחות מחצי מזה...

פורסם

תשמע, אני לא נמצא כאן מאתמול.

אני זוכר הייטב את הסובארו לאונה קופה 86' שלך ואת הקסארה דיזל 1.9 98'.

ס"כ שתי מכוניות, כשבראשונה היית עוד בחור מאוד צעיר ולא מנוסה והשניה הייתה ממורה נהיגה עם 300.000 ק"מ.

לא יודע אם זה מדגם מייצג, ואם כן - עד כמה.

אותי אתה לא צריך לשכנע.

כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, הגישה שלך ברמת העיקרון נכונה ומתאימה לחלק גדול מהאנשים, אבל לא לכולם.

גם פיאט פאנדה זו מכונית מצויינת ומתאימה לחלק מהאנשים, לא לכולם.

יש אנשים שכן נהנים להחליף פלאגים בשבת, יש אנשים שכן נהנים לנסוע באוטו גדול ומרווח, יש אנשים שמחפשים חיסכון, יש כאלו שמחפשים סטייל או פוזה - מגוון גדול מאוד של דעות וגישות.

ואין מה לעשות, השיטה שלך- אוטו הכי זול, הכי פשוט והכי חדש שאפשר עם לקיחת הלוואה על רוב הסכום - לא מתאימה לכל אחד.

פורסם

איזו נוסטלגיה ...

:ladysman:

זה רק מראה עד כמה אנחנו ותיקים כאן בעולם האינטרנט.

אגב - בזכות מכוניות זולות ופשוטות כמו הפיג'ו 301, מיצובישי אטראז' וכו' - סוף סוף יש אופציה גם לבעלי משפחות לקנות אוטו חדש וזול, גם אם לא הכי טוב בשוק. לא כולם צריכים לנסוע בטויוטה קורולה יקרה.

ואתה צודק - כל אחד והקטע שלו. אני אישית מחפש הורדת עלויות. אם הפוזה הייתה מעניינת אותי, לא הייתי קונה אוטו מכוער כמו פנדה. מזכיר לי סוג של צפרדע כל פעם שאני נכנס אליו.

אם היו לי עוד 10K זמינים או אפשרות לשים עוד 200-300 ש"ח בחודש, הייתי קונה לאנצ'יה אפסילון כמו שקנה חבר שלי, שבינתיים מבסוט עד הגג.

פורסם

יש פשרה יחסית משתלמת, שמצד אחד יחסית חסכונית אבל לא פוגעת בבטיחות - רנו מגאן דור ראשון, מהשנתונים המאוחרים עם גיר ידני.

מנוע 1.4 עם 95 כ"ס. בשילוב עם גיר ידני זה בסדר גמור. כמובן שה1.6 יותר חזק, אבל גם צריכת הדלק גבוהה יותר.

יש לציין כי נדרשת סבלנות על מנת למצוא אחת שמורה בעלת ק"מ סביר והיסטוריית טיפולים מסודרת, אבל יש כאלו ואפשר למצוא אם רוצים.

למגאן בדורות המאוחרים היו גם 4 כריות אוויר, ABS, EBA וEBD. (תוצאות מבחני הריסוק הן 4 כוכבים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מסתבר שקשה לי ללא צרפתיות, סיטרואן ZX שנת 97 1.4 ידני הזרקה רק נקודתית נרכשה, היום נרכשו חלפים לטיפול גדול, נקווה שמכאן רק טוב.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...