Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ברור לי, איך מנכ"ל כזה של שוק שהוא קטן מאוד מבחינת סדר גודל.

ביחס לשווקים האחרים של היצרנית, מעיז לבקר בפומבי את נשיא החברה.

אתה לא יודע שכאן בארץ הייבואנים יותר חכמים ?

אתה לא מכיר את הפוסטים על צמפיון ?

פורסם
כמדומני, לאחר שהבינו בטויוטה את גודל הבור אליו הם נפלו.

נשיא החברה (אם אינני טועה נכדו של מייסד החברה) התנצל בשידור חי, על התקלות ועל אופן הטיפול בהן.

ואילו, מנכ"ל היבואנית כאן בארץ בשיא חוצפתו, אמר שההתנצלות היתה טעות.

לא ברור לי, איך מנכ"ל כזה של שוק שהוא קטן מאוד מבחינת סדר גודל.

ביחס לשווקים האחרים של היצרנית, מעיז לבקר בפומבי את נשיא החברה.

ליבואן אין קשר כלכלי אפילו מרוחק לחברת טויוטה העולמית.

היום היבואן הזה (יוניון מוטורס) מייבא טויוטה ולקסוס, מחר דלק מוטורס מייבאים טויוטה ולקסוס.

אין ליבואן שום סנטימנטים כלפי היצרנית והפוך, התחברות אינטרסים חיברה אותם וניתוק אינטרסים ינתק אותם.

כשמסתכלים על זה במבט כזה, היצרן בעצם הודה שהמוצרים שהיבואן מוכר הם תקולים, וחמור מכך, מסכני חיים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1. ההסדר לא אומר שום דבר מעבר לכך שטויוטה ככל הנראה הבינה מה עדיף לה.

עדיף לשלם 0.5% מההכנסות שלך כמס בריונות ולהמשיך למכור בשוק הכי גדול שלך בשקט ובשלווה (יחסית).

או שלדבריך, עדיף היה להם להמשיך להלחם על צדקם, להוציא עוד מאות מליונים הוצאות משפט ויח"צ ולבסוף ישנה האי וודאות שאולי המקרה ימשך יותר מידי זמן וימשיך להכתים אותך גם אם יפסקו לטובתך או על אחת כמה וכמה כנגדך.

אני חושב שהם עשו בשכל וזה ממש לא קשור לאם הם אשמים או לא.

לדוגמא, פעם קבלתי קנס על עבירת תנוע שלא ביצעתי. אני רתחתי מזעם ואמרתי לשוטר שאני מתכוון לערער לבית המשפט. לאחר שראיתי שהסכום היה 250 ש"ח הבנתי שבזבוז יום העבודה יעלה לי יותר מהקנס ולא בטוח שיבטיח את זיכויי ולכן וויתרתי על התענוג.

באותו היום גם הבנתי איך שיטת מצליח עובדת...

2. טויוטה כיצרן מעניינים אותי כקליפת השום. אין לי מניות אצלהם ואם הם יפשטו רגל מחר לא לא יזיז לי את קצה השפיץ.

יחד עם זאת, פותח השרשור שרבב את פולקסווגן להודעה הפותחת ולכן מצאתי לנכון להגיב.

אגב, אולי סוף סוף יעשו חברי הפורום הבדלה בין צ'מפיון (שהוא יבואן בישראל שהיה חולם להיות VAG ואשר לא מחליט על שום אסטרטגיה של היצרן) לבין VAG (שהוא היצרן אשר מנחה את היבואן כיצד לפעול ולא משאיר לו יותר מידי חופש פעולה).

טויוטה אינה אדם פרטי שהחליט שזמנו יקר יותר מהקנס, זו חברה שאחד הנכסים היותר חשובים לה הוא המוניטין שלה. לקיחת אחריות מרסקת מוניטין שכזו, בהחלט נועדה ל"סגור" את הענין מול הרשויות בארה"ב מבחינת החברה, זה נכון, אלא שלפחות לפי הפירסומים יש עימה גם הודאה בנטען כלפיה, שלא במקרים בהם מושגת פשרה בלי הודאה באחריות השמורה לרוב לענינים אזרחיים. אבל במחשבה שניה אולי באמת עדיפה התוצאה הזו ליצרן שכן אם עמדתך מייצגת את לקוחות החברה, כנראה שגם באש גם במים אתם מאחוריה.

פורסם

http://www.thetruthaboutcars.com/wp-content/uploads/2014/02/37146460.png

טוב שטויוטה הוסיפה מערכת כמצויר, שתפחית את כוח המנוע כאשר לוחצים על דוושות התאוצה והבלימה בו זמנית. חבל שלא עשו זאת קודם.

37146460toyota.jpg

מענין מה היו הסיבות להאצה הלא רצויה הזו.

What Causes “Sudden Unintended Acceleration” ?

Floor Mats?

While the floor mat being inadvertently pressed against the accelerator pedal could definitely cause “Sudden Unintended Acceleration,” “blaming the driver” is a typical auto manufacturer’s defense whenever the issue of a defect in design or manufacture arises. However, just because the floor mat may have slid forward and interfered with the accelerator - this does not mean the manufacturer is absolved of liability for a design defect.

Electrical Interference?

Technological development and innovation continues at lightspeed. The multitude of electronic functions that vehicles are equipped with is ever increasing. However, there is a direct correlation between the number of electronic functions in a motor vehicle and the number of defects. Electronic throttle controls have been problematic. Pedal sensors, supposedly designed to detect problems often mask them. Electromagnetic interference, or electromagnetic incompatibility occurs when one electrical system interferes with another, and can causes failure(s) of electrical components.

Throttle Shaft?

Rumors have arisen that Toyota has been aware of problems with cracked throttle body shafts in their vehicles for years. The effect of a broken throttle shaft is no throttle control whatsoever and potential wide open acceleration.

יהודה

פורסם
האם זה רק בגלל שרוב הרכבים הם ליסינג

יש לזה משקל, ללא ספק, מבחינת הצפת תלונות.

זה שיש יותר גרוע, עדיין לא אומר שומדבר חיובי על צ'מפיון.

רק שאת טויוטא יש להחרים מסיבות מצפוניות:

"אם תשאלו את בנימינסון מה גרם לה לסכן את הקריירה שלה ואת המצב הכלכלי ושל משפחתה כדי לפתוח במלחמה נגד תאגיד ענק עם הכנסות שנתיות של יותר מ–200 מיליארד דולר, היא לא בטוחה לגמרי כיצד לענות. ״זאת שאלה מסובכת", היא אומרת. "אדם בודד, שחייו נהרסו ומשפחתו נהרגה — כשהוא מנסה לקבל צדק מתאגיד כזה גדול זה כמעט בלתי אפשרי. הרגשתי אמפתיה אינסופית לקורבנות. כשאתה נתקל במקרים כאלה, ויש לך מידע שיכול לעזור לאנשים, אתה נמצא על פרשת דרכים: אתה יכול להשאיר את הרגשות שלך בחוץ ולהישאר בורג במכונה המשפטית, סתם עוד חלק מהמכונה. או שאתה יכול לעשות מה שעשיתי, שזה לבגוד במכונה. ואני בגדתי במכונה. בגדתי בה כי הבנתי שהמכונה קצת שבורה, ושאם לא אעשה דבר, עוד אנשים ימותו וזה יהיה על המצפון שלי."

http://www.themarker.com/markerweek/1.2231441

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

כולנו נתונים לשטיפת מוח. זה מגיע מאין סוף חזיתות. פרסום, פורומים, "מומחים", "עתונאים".

שוטפי המוח הרבה יותר חזקים מהלקוח ההדיוט המצוי. זו העבודה שלהם, המטרה שלהם ברורה ויש להם אמצעים אין סופיים כמעט להשיג את המטרה.

המטרות הן כלכליות. רוצים שתמשיך להאמין ולרכוש מוצרים גם אם הם דפוקים.

תמיד כדאי לזכור שמה שמספרים לנו עלול להיות נגוע.

חלק מההדיוטות כל כך משתכנע ובוודאי מעדיף להאמין ולהפוך לגרופי של מוצר מסויים כך שהם הופכים לחלק מהמכונה...

אנחנו לא באמת יודעים את הכל ולא את האמת.

למה היצרן הסכים לשלם קנס כזה...? מה החישוב האמיתי שלו? אולי הוא אשם ואולי לא.

בחצר הפרטית שלנו, כשאני שומע על תקלות חוזרות ונשנות ועל יבואן שמגיש הצעת מחיר מטורפת על תקלה ידועה...ורק לאחר ניהול מו"מ יזום מצד הלקוח מבקש הכרה מצד היצרן ל"רצון טוב" ומסכים לתת הנחה מהותית, זה עושה לי רע. במיוחד כשמדובר במוצר עם מיצוב גבוה. כל מה שאנחנו רוצים כלקוחות זה לדעת שיש לנו גב.

טעויות ותקלות תמיד יהיו. מערכת שמודה בהן ועומדת לצד הלקוחות, תרוויח אותם בגדול.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הקנס הוא בעיקר על הטיפול הלקוי של טויוטה בנושא. בארה"ב יש הרבה קאמרי וזה אומר הרבה אנשים שחוששים.

סיפור דומה יש כיום עם GM, נבדקת הסתרת מידע בטיחותי והעדר טיפול לפתרון - שיש בהם סיכון משתמשי כלי רכב מתוצרתם.

בישראל הסיפור של ה-DSG וצ'מפיון טושטש הרבה זמן, גם פה כפורום אנשים כתבו שלא נורא, קשקשו על התאמה לתנאי הארץ (כאילו האקלים פה שונה בצורה קיצונית מארצות רבות ליד ים או הרים נמוכים), כנראה היבואן ניסה להמעיט ולטשטש את היקף התופעה - הכל כאשר בארצות רבות בעולם התקלות כבר היו ידועות, פעם קראתי שבסין הממשלה אילצה את החברה לפרסם התנצלות פומבית.

בישראל רשויות התחבורה פסיביות, אדישות לפרסומים עיקביים בעולם. אולי לא רוצים להתעמת עם יבואנים - ולכן לא סביר שנראה פה חקירה מעמיקה על כשלי יצור מהותיים או חלילה בטיחות.

אני מניח שיש אנשים ששמחים לאיד על הקנס. כן מזיז או לא מזיז למאזן, מיליארד ורבע (לא סופי בגלל תביעות תלויות) זה סכום שתמיד יזיז משהו או מישהו מתפקידו. אני מקווה שהחקירות והסנקציות יביאו להגברת בקרת איכות וניסויי עמידות של פריטי בטיחות. אישית אעדיף בטיחות על פני ביצועים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מדובר בקנס מנהלי, לא בפסיקה משפטית. מן הסתם טויוטה יכלו לערער והחליטו משיקולים אלה או אחרים לא לעשות זאת. יתכן שמשיקולי חשיפה ציבורית, יתכן שמשיקולי עלות - תועלת.

מכל מקום - בעבר היה לפורד ריקול חמור מאד, למעלה מ-250 הרוגים בגלל צמיגי פיירסטון פגומים. למיטב ידיעתי לא הושת קנס לא על פורד ולא על פיירסטון. יתכן שהמדיניות השתנתה במהלך השנים, יתכן שמדובר בשיקולים זרים (יש כאן שרשור מקביל שמדבר על לוביסטים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...