Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוכרים את זה?

"קריאה לתיקון שכללה שלוש תקלות שונות ולא פחות מ-10 מיליון מכוניות שנדרשו לשוב לתיקון - מתוכן יותר מ-33 אלף בישראל."

בנוסף לתיקון ולעלויות הכרוכות בו, מתגבש הסדר בין יצרנית הרכב לרשויות אכיפת החוק בארה"ב: טויוטה תשלם 1.2 מיליארד דולר כקנס.

לכתבה.

לא זכור לי שבעקבות ריקול בטיחותי שכזה, וקריאה לתיקון חוזר, נכתבו כאן כ-10,000 פוסטים שערערו על האמינות של הרכבים, כולל הצהרה שבחיים לא ירכשו רכב מהחברה.

האם זה רק בגלל שרוב הרכבים הם ליסינג, או רק בגלל שזה לא צ'מפיון?

פורסם

כן בדיוק בגלל זה !

זה כלל לא קשור לעובדה , שבישראל לא נרשמו תקלות מהליקויים הללו , או שהרכבים באופן כללי מפגינים אמינות מופתית :roll:

פורסם

זה לא קשור לצמפיון,הריקול היה מקדם בטיחות לתקלה,זה לא אומר שב10 המיליון התקלה הייתה,היה סיכוי וטיוטה לקחו אחריות.

בVAG,התקלות לא "אולי היו" יכולים לקרות,אלא באמת קרו,זה ההבדל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
וטיוטה לקחו אחריות.

למה על פולקסווגן/צ'מפיון אתה לא כותב שלקחו אחריות? כי היה הרבה רעש עד שהם לקחו את האחריות?

להזכירך, גם אצל טויוטה זה לא הגיע כמובן מאליו.

אז למה באמת אתה לא כותב את זה בהתייחס אליהם?

פורסם
למה על פולקסווגן/צ'מפיון אתה לא כותב שלקחו אחריות? כי היה הרבה רעש עד שהם לקחו את האחריות?

להזכירך, גם אצל טויוטה זה לא הגיע כמובן מאליו.

אז למה באמת אתה לא כותב את זה בהתייחס אליהם?

אולי כי טויוטה הפגינה רגישות גבוהה מאוד -מרגע שנפל לה האסימון שאסור להכתים את שמה הטוב, למרות שהתקלות לרוב התגלו במעט מאוד מכוניות ואפילו היתה תקלה שזיכו אותה בדיעבד- וקראה למיליוני מכוניות להחלפת מכלולים, בעוד צ'מפיון - לאחר גילוי בעיות קשות שגרמו להשבתות- ברכביה לא קראה לכל האנשים להחליף מכלולים אלא גרמה להם להמתין עד שהרכב שלהם היה מושבת, ביצעה תיקונים חלקיים, קיבלה את הרכב מושבת שוב, ואז התמקחה איתם על עלות התיקון, ונתנה להם את המסר שהיא עושה להם טובה גדולה מאוד על ידי כך שהיא מחליפה להם את הרכיב הפגום. זו הסיבה.

פורסם (נערך)

רעידות בתחילת נסיעה שמצריכות החלפת מצמדים זו לא תקלה משביתה. גם לא החלפת מכטרוניק.

אלו התקלות שמפתחות את הדמיון לגולשים, שהחליטו שהגיר ישבוק חיים לאחר 3-5 שנים.

הצורך בקריאת השירות להחלפת המצמדים היא זו שגורמת לאנשים כאן להחרים את היבואן ואת המותגים שהוא משווק.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

טוב אז טיפונת יותר טחון ואכיל, קנס שכזה לא מקבלים על ריקול באופן רגיל. ושוב אני חוזר על המלצתי לנסות ולברר מה פתאום דווקא על היצרן הרגיש והאיכפתי הזה מושת מין קנס שכזה, ולא זה לא בשל מוצאו או העבר רווי הדם שבין יפן לארה"ב.

פורסם

פופוליזם בגרוש.

אתה יודע מה ההבדל, אם לא אני אסביר לך.

בפלוצווגן ג'טה בת שנתיים חבר שלי בעבודה נתקע כ-3 פעמים בצד הדרך, נדרש לחילוץ, והוחלפו לו פעמיים מכטרוניק ופעם אחת מצמדים.

בקאמרי שלי לא נתקעתי אף לא פעם אחת (הרכב כבר בן חמש) וכאשר נקראתי למוסך "לריקול" מטופש זה היה בשביל שהם יבדקו לי את המתג של חלונות החשמל לוודא שלא היה איזה חשמלאי טיפש שהחליט לשמן את המתג עם WD40 אשר עלול להתלקח.

וכל זה למה, כי היה מקרה בחו"ל שהמתג שומן בצורה זו ולאחר מכן העלה עשן, אז כתוצאה מכך טויוטה הזמינה את כל הרכבים לבדיקה במוסך (לא הולחף שום חלק).

על זה נאמר "מי שנכווה ברוחתין נזהר בצוננין".

משום מה VAG מסרבים להפנים את זה וממשיכים לפעול בשיטת המצליח, לדעתי זה יהווה להם מכשול בעתיד (לא לעולם חוסן).

אגב, 1.2 מיליארד דולר זה סה"כ חצי אחוז מהמחזור שלהם לשנת 2013.

לא ביגי ונבלע בקלות בהוצאות התפעול.

מצד שני, תקלות אשר דורשות תיקון במסגרת האחריות כמעט ואין כך שבסעיף זה ההוצאות קטנות.

כמה VAG הוציאו על תיקוני ליקויים בשנה החולפת?

פורסם

הרותחין במקרה של טויוטה היה דווקא שטיח נהג שאינו מעוגן וגלש אל מתחת לדוושות ותקע אותן.

עד כמה שזכור לי היה גם הרוג בתאונה שנגרמה עקב כך.

קנס אגב לא מקבלים (ובטח לא בסכום כזה) אלא אם הייתה באמת רשלנות שכנראה מסכנת חיים.

זה לחלוטין לא רלוונטי מה סכום הקנס, או כמה אחוז מהמחזור (מה זה משנה כמה זה מהמחזור?) או כמה אחוז מהרווח הנקי, עצם קבלת הקנס אומרת שיש כאן משהו לא תקין בהתנהלות של טויוטה, וקבלת קנס כחלק מעסקה עם רשויות החוק מהווה (גם אם לא מפורשות) הודאה באשמה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

1. לא מדובר כאן במישוואה שבצידה האחד טויוטה ובשני פולקסוואגן. מדובר בקנס שהושת על טויוטה ע״י הרשויות בארה״ב בשל התנהגות היצרן בענין דוושת התאוצה הנתקעת הזכורה לרע. לא מכיר יצרן נוסף שקיבל קנס שכזה. הג׳טה של החבר שלך אגב בכלל לא קשורה לענין. גם העובדה שלפולקסוואגן מוניטין אמינות מדכא להבנתך, לא יכולה ל״הלבין״ את ההתנהגות בשלה הוטל הקנס הזה על טיוטה וזה למרות הנסיון המרשים שלך לקשור בין הדברים.

2. קצת מגוחך הנסיון הזה לעמוד בגבורה לצד היצרן של הקאמרי שלך וגם להסביר שהקנס בכלל לא מזיז לו, מה שאולי נכון אבל לא ממש רלבנטי. אבל זה לא המקרה הראשון, ודאי לא האחרון וכנראה שצריך לחיות עם זה. בכל מקרה כדאי אולי לזכור שאנחנו לא בדיוק בעלי מניות או מקבלי משכורות בגופים לעזרתם אנחנו נחלצים, אלא צרכנים שלפעמים עושים להם ק*ה על הראש ומחכים לשמוע איך היה.

פורסם
1. לא מדובר כאן במישוואה שבצידה האחד טויוטה ובשני פולקסוואגן. מדובר בקנס שהושת על טויוטה ע״י הרשויות בארה״ב בשל התנהגות היצרן בענין דוושת התאוצה הנתקעת הזכורה לרע. לא מכיר יצרן נוסף שקיבל קנס שכזה. הג׳טה של החבר שלך אגב בכלל לא קשורה לענין. גם העובדה שלפולקסוואגן מוניטין אמינות מדכא להבנתך, לא יכולה ל״הלבין״ את ההתנהגות בשלה הוטל הקנס הזה על טיוטה וזה למרות הנסיון המרשים שלך לקשור בין הדברים.

2. קצת מגוחך הנסיון הזה לעמוד בגבורה לצד היצרן של הקאמרי שלך וגם להסביר שהקנס בכלל לא מזיז לו, מה שאולי נכון אבל לא ממש רלבנטי. אבל זה לא המקרה הראשון, ודאי לא האחרון וכנראה שצריך לחיות עם זה. בכל מקרה כדאי אולי לזכור שאנחנו לא בדיוק בעלי מניות או מקבלי משכורות בגופים לעזרתם אנחנו נחלצים, אלא צרכנים שלפעמים עושים להם ק*ה על הראש ומחכים לשמוע איך היה.

1. ההסדר לא אומר שום דבר מעבר לכך שטויוטה ככל הנראה הבינה מה עדיף לה.

עדיף לשלם 0.5% מההכנסות שלך כמס בריונות ולהמשיך למכור בשוק הכי גדול שלך בשקט ובשלווה (יחסית).

או שלדבריך, עדיף היה להם להמשיך להלחם על צדקם, להוציא עוד מאות מליונים הוצאות משפט ויח"צ ולבסוף ישנה האי וודאות שאולי המקרה ימשך יותר מידי זמן וימשיך להכתים אותך גם אם יפסקו לטובתך או על אחת כמה וכמה כנגדך.

אני חושב שהם עשו בשכל וזה ממש לא קשור לאם הם אשמים או לא.

לדוגמא, פעם קבלתי קנס על עבירת תנוע שלא ביצעתי. אני רתחתי מזעם ואמרתי לשוטר שאני מתכוון לערער לבית המשפט. לאחר שראיתי שהסכום היה 250 ש"ח הבנתי שבזבוז יום העבודה יעלה לי יותר מהקנס ולא בטוח שיבטיח את זיכויי ולכן וויתרתי על התענוג.

באותו היום גם הבנתי איך שיטת מצליח עובדת...

2. טויוטה כיצרן מעניינים אותי כקליפת השום. אין לי מניות אצלהם ואם הם יפשטו רגל מחר לא לא יזיז לי את קצה השפיץ.

יחד עם זאת, פותח השרשור שרבב את פולקסווגן להודעה הפותחת ולכן מצאתי לנכון להגיב.

אגב, אולי סוף סוף יעשו חברי הפורום הבדלה בין צ'מפיון (שהוא יבואן בישראל שהיה חולם להיות VAG ואשר לא מחליט על שום אסטרטגיה של היצרן) לבין VAG (שהוא היצרן אשר מנחה את היבואן כיצד לפעול ולא משאיר לו יותר מידי חופש פעולה).

פורסם

ברשותכם אוסיף ציטוט של הכתבה מ"ישראל היום":

יצרנית הרכב היפנית טויוטה תשלם פיצוי אסטרונומי של 1.2 מיליארד דולר בהסדר פשרה שנועד לסיים את החקירה הפדרלית בתחום בטיחות רכב. ההסדר בין משרד המשפטים האמריקני לבין טויוטה כולל הודאה של טויוטה שהטעתה את הצרכנים בארה"ב לגבי שתי בעיות שונות שגרמו למכוניות להאיץ גם כאשר הנהגים ניסו להאט את מהירות הנסיעה. הבעיה שהתגלתה בשנת 2007 נקשרה לפחות לחמישה מקרי מוות. טויוטה תצטרך במקביל לעמוד למשפט במאות תביעות פרטיות שהוגשו נגדה. ההסדר נחתם בשעה שנמשכת החקירה של ג'נרל מוטורס על דרך הטיפול שלה בכשל של מתג ההתנעה שנקשר 12-ל מקרי מוות. ג'נרל מוטורס ביצעה קריאת תיקון ליותר 1.6-מ מיליון מכוניות יותר מעשור לאחר שהבחינה לראשונה בבעיה. מנכ"לית גנרל מוטורס, מרי ברה, מיהרה להתנצל על התגובה האיטית של החברה והבטיחה להתמקד בבטיחות הלקוחות, דבר שחברת טויוטה לא עשתה כשהתעוררה בעיית ההאצה לראשונה.

וכמו שחשבתי וכתבתי קודם, זה קשור לא למקרה מוות אחד אלא לחמישה.

ל-GM מסתבר יש בעיה זהה רק עם 12 מקרי מוות.

אז אם כבר אתה מחרטט אלון, תעשה את שיעורי הבית ותגיד לנו כמה מקרי מוות נקשרו לריקולים של VAG?

השבתת רכב (במיוחד זמנית) היא תוצאה סבירה ביחס לתוצאות שהראו לנו טויוטה, GM ומיצובישי (גראנדיס כמו התאונה בפוריה), עם לפחות 5 הרוגים (בארה"ב), 12 הרוגים (בארה"ב) ו-8 הרוגים (בישראל).

תקלה בגיר וגרירה זה לא נעים, זה לא נחמד, אבל זה לא מסכן חיים.

ד"א עניין הקנס - אין לו שום קשר לשיטת מצליח, זה הוכח באופן חד משמעי שהגורם לתאונות הוא שטיח שאינו מעוגן, ולטויוטה יש עדיין בעיה עם תביעות אזרחיות שעדיין עומדות תלויות בנושא זה, כך שה-1.2 מיליארד זה כנראה רק ההתחלה של הסאגה הזו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לכל אלה שמשבחים את טויוטה שלקחו אחריות - צפיתם בחדשות ביום שישי מלפני 3 שבועות ?

היה שם על מישהי מאופקים נדמה לי שעובדת בחברה שמתרגמם מסמכים מטעם טויוטה מיפנית לאנגלית. כשהיא קראה כמה הרוגים יש בגלל התקלה הזו ואיך טויוטה מנסה לטייח, היא פשוט העבירה מסמכים ל-CNN ואז נוצר כל הרעש סביב הבעיה. כמובן שהיא פוטרה, יותר נכון - טויוטה כבר לא עובדים עם החברה הזו ככלל.

אז בו נגיד שהם לא בדיוק קיבלו בשמחה את הבעיה כמו שכולם מתארים.

פורסם

כמדומני, לאחר שהבינו בטויוטה את גודל הבור אליו הם נפלו.

נשיא החברה (אם אינני טועה נכדו של מייסד החברה) התנצל בשידור חי, על התקלות ועל אופן הטיפול בהן.

ואילו, מנכ"ל היבואנית כאן בארץ בשיא חוצפתו, אמר שההתנצלות היתה טעות.

לא ברור לי, איך מנכ"ל כזה של שוק שהוא קטן מאוד מבחינת סדר גודל.

ביחס לשווקים האחרים של היצרנית, מעיז לבקר בפומבי את נשיא החברה.

• תוכן חדש...