Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון לנהג חדש(18K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים, עברתי טסט לפני 3 חודשים (בערך :D) ואני מעוניין לרכוש בעבורי רכב ראשון.

התייעצתי עם חברים, משפחה וכו' - לכולם היו תשובות מגוונות מה שגרם לי לאבד פוקוס.

הכיוון שלי הוא איזור שנתון 2003/4.

המטרה של האוטו בעיקרון - נסעיה עירונית ברוב הזמן, מדי פעם יציאות מחוץ לעיר אבל ממש מעט.

חשוב לי שהאוטו ייראה טוב, שלא יהיה מזללת דלק (יחסית) וכמובן שייראה כמה שפחות מוסך

או במקרה הגרוע ביותר בו הוא כן ייראה מוסך (לא רוצה להגיע למצב כזה..) אז שהקנס יהיה זול.

מה גם עניין הביטחות מהווה פקטור חשוב גם כן, אני נהג חדש - לכן חשוב שהאוטו יהיה בטיחותי.

התקציב שלי עומד על 18K.

הנה 3 דגמים שאני מתלבט לגביהם:

ההתלבטויות שלי הן בין כמה מכוניות בעיקרון:

פיג'ו

206

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 70][/TD]

[TD=class: value]ידני 1.4[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 70]שנה[/TD]

[TD=class: value]2003/4

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פיאט

פונטו ספייס

[TR]

[TD=class: value]ידני 1.3[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: value]2003/4

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פולקסווגן

פולו

[TR]

[TD=class: value]ידני 1.4[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: value]2003

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

על הפונטו אמרו לי לא להתקרב כי היא לא אמינה כל כך, כך גם לגבי פיג'ו - מה שהשאיר אותי עם פולו,

הבעיה שהיא הרבה יותר יקרה משניהם ועם התקציב הנוכחי שלי, אני יכול למצוא רכב כזה רק מיד שלישית+

שהשאלה העומדת על הפרק האם כדאי לקנות רכב מיד 3.

למרות שאני בכל זאת חושב שפיג'ו ופונטו הן יצרניות איכותויות, אשמח לשמוע מישהו המצדד בעמדה זו (עם התייחסות

למכונויות שציינת לעיל).

שאלה נוספת שלא קשורה כל כך, אמרו לי שהמכוניות האוטומטיות בשנתונים נמוכים כמו אלה (03/04)

לא טובות כל כך וכדאי שלא להתקרב אליהן אלא לגיר הידני בלבד - האם זה מיתוס או שיש אמת בשמועה זו?

בנוסף, לא להתבייש להציע לי רכבים אחרים חוץ מאלו שציינתי אני פתוח לכל סוג של הצעות!

אשמח רק אם תפרטו על כל הצעה שלכם כדי שאבין למה אתם בעד אותו רכב..

תודה רבה רבה ושבת שלום :)

פורסם

דווקא הפונטו לתקציב הזה כן מומלצת,כי היא חסכונית,חלפים זולים,ואמינות סבירה,כנל הפיגו,דווקא ה206 נחשבת לדגם מוצלח במיוחד כשזה ידני,ולכול הדעות שפיגו זה מפולת אחת של תקלות חשמל שלא נגמרות לא נכונה.

את הפולו אני מכיר פחות.

לגבי היד,ברכב מודל 2003 יד 3 זה סביר.

תיראה,הידני עדיף על פני אוטומט בגלל האמינות,וזה הגיוני מה שאמרו לך,אם יש אפשרות לידני אז העדיף,גם חסכוני יותר,גם זריז יותר וגם אמין יותר.

הייתי מוסיף את הפורד פיאסטה עד 2002.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסכום הזה אתה יכול לקנות פונטו 2006. במיוחד כשמדובר בדגם הידני שנפוץ ברמת אבזור הנמוכה ביותר, אקטואל, אתה גם תשאר עם עודף לישור קו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תקנה פיאט אונו ותשפר אותה בכסף אתה תהנה אני מבטיח לך .

פיאט אונו עם מלא שיפורים כמו אגזוז רעש פלטר פתוח ועוד הרבה.

לי יש פיאט אונו מנוע 1400 סמ״ק הזרקה. רכב אמין וחזק מאוד.

פורסם

התחיל החופש הגדול ואני לא יודע?

פיאט אונו? אגזוז רעש? מה זה פורום FXP?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ראיתי לאחרונה פיאט פונט ספייס 2003 יד שנייה ידנית במחיר 11K שעברה 167K

שהחליפו לה קלא'ץ, ברקסים, הגה חדש וצמיגים. עבר גם טיפול טיימינג..

כמובן שעוד לא ראיתי את האוטו ואני מפחד לגלות שמדובר באיזשהו סוכן..

ללכת לראות לפי דעתכם? לפי הצעות של הקרובים - להתרחק מפונטו ואין לי מושג למה.

הם טוענים שהיא לא אמינה ולא בטיחותית לנהג צעיר - אני אשמח לדעת מה לעשות.

עוד דעות/הצעות חברים?

פורסם

תיראה, לכול דרישה יש את הרכבים שמתאימים,למה שאתה ציינת שרוב הזמן תהיה בעיר,אתה מחפש משהו חיסכוני ודי אמין היא מתאימה,כן אם תקנה וולוו 940 היא תהיה הרבה יותר בטוחה,אבל בכול שאר אני מתאר אתה מבין אותי.

סך הכול ברקסים,מצמד צמיגים,זה בלאי טבעי שיש לכול רכב,לגבי ההגה כניראה החליפו המערכת או שיפצו,זה מחלה של הרכב,היום כזה תיקון עולה בערך 1500 שקל,יש גם בפורום פיאט בחור ששכחתי את שמור שמתקן או מחליף לא זוכר בדיוק בכמה מאות,אבל אם החליפו, צריכות להיות לך שנים של שקט,מעבר לזה,יש לך 2 כריות אוויר,ABS מעוד צריך? אין סופר מיני באותם השנים שמציאה 6 כריות אוויר ו5 כוכבי בטיחות עם ESP בקטגוריה הזאת.

פורסם

לך על ידני. יותר אמין ויותר חסכוני. וגם יותר זריז. וזו גם מיומנות שכדאי לשלוט בה לעתיד.

הייתי מוותר על הפולו. היתה לי איביזה קצת יותר ישנה. הכל היה מצויין עד 120,000 ק"מ ואז התחילה שרשרת תקלות איומה ונוראה. ואז הסתבר לי שזה לא כל כך נדיר.

נכון, הרבה רכבים מועדים לתקלות בשלב כזה, אבל ברכבי פולקסוואגן ההתמודדות יקרה יותר.

יד 3 וגם 4 לשנתונים כאלו זה ממש בסדר. יותר חשוב לבדוק כמה זמן היד הנוכחית מחזיקה ברכב (אפשר ראות ברשיון). פחות משנה זה מאוד מאוד חשוד בעיני. אני מעדיף יד חמישית כשהאחרונה עם הרכב 3 שנים מאשר יד שניה שקנה את הרכב לפני 6 חודשים וכבר משחרר אותו חזרה לשוק.

פורסם (נערך)

לאור הממצאים שהבאתם פה ולאור זה שבדקתי מזמן כבר את הרכב

וכמו שציינתם - הוא לא עומד בסטנדרטים שציינתי ולכן הוא לא אופציה..

למען האמת אני מאוד מתלבט על הפיאט פונטו שראיתי ביד2, היא נראית אחלה,

עוד לא הלכתי לראות אותה אבל בגלל ה167K שהיא עברה ממליצים לי לא להתקרב אליה..

דרך אגב דבר ששמתי לב אליו היום - הבן אדם הוריד את המחיר של האוטו באלפיה מ11 ל10.. מה זה אומר?..

ללכת על זה או לא? ואם אפשר גם רכבים אחרים שעומדים בתקציב ובמגבלות שציינתי חברים

עריכה אחרונה על ידי talsu
פורסם (נערך)

הפונטו עשתה ממוצע של 15K בשנה,זה בסדר גמור,זה ק"מ תקין ל2003.

לא צריך להתרגש,יכול להיות שהוא רוצה למכור מהר ולא להתעקש על מחיר,זה לא אומר כלום.

אתה יכול לבדוק גם יונדאי גטס,תנסה למצוא אחת ממודל 2006 עם מנוע 1.4,היא עדיפה מבחינת החיסכון והביצועים מהדגמים עם מנוע 1.35,כמו כן,תחפש רמות איבזור GLS/GLI,כיוון שב GLF שהיא הפופלרית יותר אין ABS ויש כרית אוויר אחת.

ביד 2,יש גם 2 פיגו 206 XT שזה הדגם מפואר עם ק"מ טוב,מציע לבדוק,מנוע ה1.4 אמין,הרכב נוח,בניגוד לסטיגמות ה206 דווקא נחשב דגם מוצלח.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

167 ק"מ לשנת 2003 זה 15 אלף בשנה, ק"מ בסדר גמור.

אותם אנשים שאומרים לך לא להתקרב, על מה הם ממליצים? מה האלטרנטיבות שלהם?

ראיתי את המודעה המדוברת, הרכב באמת נראה מבריק, אולי קצת חשוד, מצד שני אולי הרכב באמת שמור.

אם הוא נמצא קרוב אליך, כדאי ללכת לראות אותו, אין מה להפסיד. אם הוא רחוק, תנסה להתקשר, לשאול פרטים, לשאול על שם מי רשום הרכב, כמה זמן הוא בבעלותו. זה לא יכסה אותך ב100% נגד סוחרים, כי גם הם בדר"כ מספרים שהרכב משרת את אישתו\הבת שלו כבר 6 שנים עם היסטוריית טיפולים וגם אחרי שאתה רואה רישיון עם תו סחר, חלקם ינסו לספר לך סיפורים. אבל אם לא בודקים, לא יודעים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...