Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד תופעה מעצבנת - אדם נוסע מאחורייך כאשר אתה בנתיב השמאלי ומלפנייך שיירה של רכבים, בצד ימין עוד שיירה שאתם עוקפים אותה. אותו אדם מהבהב לך שתזוז - לאן? לפנות לך מקום שתהיה בדיוק איפה שאני נוסע עכשיו? הרי אי אפשר להתקדם הלאה - יש רכבים.

או למשל - נוסע לתומי בנתיב הימני, גברת נחמדה מתחילה לסטות אל הנתיב שלי. אני סוטה ימינה יותר וצופר. מה קורה בתגובה? היא מתחילה לצפור בכדי "להחזיר". מה לעזאזל?

• תגובות 480
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה לגבי אלו שתקועים בשמאלי, מלפניהם אומנם יש רכב אולם הם לא עושים שום דבר בכדי לבקש ממנו לזוז.

הוא בשלו, אף אחד לא מאותת לו לזוז, ואז נוצרת שיירה, אני מסמן למי שמלפני במידה ויש מלפניו כשאלו שתקועים בשמאלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוקפים מימין או חוזרים לימין וממתינים עד שיהיה מקום לעקוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה שאותי הכי מפחיד הם נהגים שמנסים לעבור ממסלול שמאלי ימינה ולוחצים על הבלמים שהם במהירות 80-100 ואתה לא מבין למה :shock:

ושהם לפני אני זז מהם כמו מפני מגפה ממש כי הם לא צפויים בכלל.

קובי

:-)

פורסם
הרבה יותר קל לנהג לא מיומן לצאת מהיגוי יתר(קל) מאשר תת היגוי.

העניין שבתת היגוי במהירות בינונית הגלגלים יקבלו מהר מאוד אחיזה,אבל שום נהג לא מיומן לא יצא מתת היגוי בדרך הנכונה (היגוי לכיוון הנגדי לפניה,שזה בניגוד לאינסטינקט)

אני חייב להודות שמעולם לא ניסיתי זאת (אלא אם כן התבלבלת עם היגוי יתר ואז כן). אני כן יודע שבמקרים מסוימים, מוטב ליישר את ההגה, אבל לא ממש לסובב לכיוון הנגדי. בכל אופן, תמיד עבד לי טוב עם הרפיה ו/או בלימה קלה.

פורסם

בגלל זה אני אומר שקל לצאת מתת היגוי כי הנהג הממוצע נכנס לתת היגוי במהירות נמוכה בדרך כלל ,כמובן שבמהירות גבוהה נדרשת מיומנות

Miata ND2

פורסם

במהירות שבה נהג מן היישוב יכנס לתת היגוי, הרפיית פאניקה מהגז תחזיר אותו לשליטה ברובם המכריע של המקרים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בגלל זה אני אומר שקל לצאת מתת היגוי כי הנהג הממוצע נכנס לתת היגוי במהירות נמוכה בדרך כלל ,כמובן שבמהירות גבוהה נדרשת מיומנות

אני יודע שלא לומדים נהיגה בהתכתבות...אבל עדיין, הייתי שמח להבין את העניין הזה יותר לעומק, של להפנות לגמרי את ההגה לכיוון הנגדי בתת היגוי.

בעברי הרחוק וכשהייתי יותר צעיר, כן נתקלתי בסיטואציות אחדות של תת היגוי במהירות גבוהה למדי,שהבהילו אותי אמנם, אבל ידעתי להשתלט על זה בפעולות הרגילות שנוקטים במצב זה. לכן, מתי בדיוק כן מומלץ לעשות זאת, בכביש רטוב?

פורסם

לא מבין מה ההגיון להפנות לכיוון הנגדי. כן מומלץ ליישר את ההגה עד להשבת האחיזה בקדמיים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא אמרתי כיוון נגדי,אמרתי שזה הכיוון הנגדי מהכיוון שצריך להפנות את ההגה כדי לצאת מהמצב הזה.

כשנהג לא מיומן יפנה ימינה לדוגמא ויתקל בתת היגוי,הוא ימשיך להפנות ימינה את ההגה,האינסטינקט אומר שאם הרכב לא פונה ימינה וממשיך ישר,צריך לסובב יותר את ההגה,מה שבעצם מחמיר את התת היגוי, רק מי שמיומן יודע שצריך לפעול בניגוד לאינסטינקט ,להחזיר את ההגה במקרה שבדוגמא שמאלה קצת עד לחזרת האחיזה לגלגלים הקדמיים.

Miata ND2

פורסם

שוב - זה סצנריו שלא כ"כ נפוץ במהירויות של נהגי A-TO-B. לרוב הרפייה מהגז תספיק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אכן.

ובכלל, עצם העובדה שהמכונית מחליקה מאטה אותה ומרחיבה את רדיוס הפניה ולכן תת-היגוי דועך מעצמו ובעוצמה שבה נהג מן היישוב ייתקל בתת-היגוי הוא לא יצטרך לעשות הרבה בשביל לצאת ממנו.

אפילו סיבוב נוסף של ההגה לתוך העיקול - התגובה שאנו מתייחסים אליה כשגויה - מסייעת להאט את הרכב יותר ולכן כשתת ההיגוי מאוד ראשוני - עשויה לעזור.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - יש לך רישיון? מי שעוקב אחר הניתוחים שלך מגלה התפלפלויות וסילסולים. אבל מעקב קצר אחר רצף הודעות שלך מלמד שכדאי מאוד להזהר ולהתבסס על הידע הזה. הוא פשוט משתנה מהודעה להודעה.

• תוכן חדש...