Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל קיה פיקנטו יש מגבלות אחיזה שלרוב יהיו גבוהות יותר מאלה שבהן רוב נהגי המשפחתיות, שלחלק ניכר מהן צמיגי 205 ומעלה, לוקחים עיקולים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 480
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בראבו, הבעיה היא לא רק שהם בולמים סתם ללא כל סיבה. הבעיה היא בעיקר שהם מתקרבים לעיקול במהירות טיסה ואז בולמים כמו אהבלים. הדבר הנכון הוא להגיע במהירות נכונה ללא צורך בבלימה כלל, או לכל היותר - נגיעה קלה בבלם. לא להגיע על 120 - 140 ואז לבלום כאילו לא יודע מה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשנהג ישראלי מרגיש נטיה קלה בזוית הרכב הוא אוטומטית בולם כמו חמור. כשהגירוסקופ הביולוגי שלו מתייצב הוא נותן שוב קיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לכל קיה פיקנטו יש מגבלות אחיזה שלרוב יהיו גבוהות יותר מאלה שבהן רוב נהגי המשפחתיות, שלחלק ניכר מהן צמיגי 205 ומעלה, לוקחים עיקולים.

צודק בהחלט (וגם יצא לי לבדוק זאת עם פיקנטו 1.2 שכורה).

בראבו, הבעיה היא לא רק שהם בולמים סתם ללא כל סיבה. הבעיה היא בעיקר שהם מתקרבים לעיקול במהירות טיסה ואז בולמים כמו אהבלים. הדבר הנכון הוא להגיע במהירות נכונה ללא צורך בבלימה כלל, או לכל היותר - נגיעה קלה בבלם. לא להגיע על 120 - 140 ואז לבלום כאילו לא יודע מה.

לזה התכוונתי. כל החוכמולוגים שחושבים שיודעים לנהוג ואיפה שצריך באמת יכולת, חסר להם הרבה מאד ממנה.

כמובן שנהג מיומן בנהיגה ספורטיבית, יהיה צריך להתיישב קצת יותר על הבלמים לפני העיקול (ועדיין יהיה מהיר מאד בתוך העיקול),אבל אני מניח שהתייחסת לנהיגה רגילה ומסכים עם זה.

פורסם (נערך)

זה כבר נושא אחר, אבל באמת לרוב הנהגים שאני רואה יש נטיה לא לעשות כלום עד שאין צורך דוחק לעשות משהו: תוצאה של תכנון לקוי יותר מכל דבר אחר.

כלומר, הם אמנם מבצעים את הבלימה מאוחר מדי (ונאלצים למרוח אותה לאורך כל העיקול) וגם את ההיגוי הם מתחילים מאוחר מדי ומסיימים מוקדם מדי.

כמובן שההרגלים הללו לא שמים אותם אפילו קרוב למגבלות, אבל זה עדיין מצב רחוק מאופטימלי וגם מעט פחות נוח לנוסעים.

כשהם משלימים את הבלימה לפני העיקול מהירות הכניסה מרגישה להם מאוד אטית, אבל בפועל הם לא מפסידים שום זמן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היו כמה תגובות לגבי זה כבר בפורום - זה אחד הדברים שאני הכי אוהב בכבישי ארצנו, כאשר "טייס" עוקף אותך על 140 קמש, ואתה על מהירות שיוט נוסע בנינוחות, וממשיך באותה מהירות גם בעיקול, כשאותו "טייס" על 30 קמ"ש. תענוג :-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
תת היגוי. נהג ממוצע יודע להשתלט על תת היגוי? בדרך כלל לא. ובמיוחד לא כזה שמגיח במהירות גבוהה.

דווקא בתת היגוי האינסטנקטים עובדים נכון. התכוונת אולי להיגוי יתר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

את תופעת חוסר התכנון ניתן לראות בעיקר בשבת בבוקר, כשנהגי מדינת תל אביב יוצאים לטייל - כביש 70 (או כל אחד אחר באיזור), ריק לגמרי - פתאום שתי מכוניות (שאין ביניהן שום קשר) נוסעות אחת צמוד לשנייה במהירות מעט נמוכה מהמתאימה לתנאי הדרך. ברכב בראשון תראו נהג רגוע משייט בנינוחות, ברכב השני תראו נהג שלאט לאט מתעצבן על 'למה יש פה רכב איטי' (כשבעצם יש לו נתיב ריק לעקוף), רק כשתחלפו על פניהם הוא יקלוט שיש עוד נתיב ויזוז שמאלה.

חוסר תכנון+נהיגה אוטומאטית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לאו דווקא היגוי יתר. להיכנס להיגוי יתר זה כבר ממש מצב קיצון. ורחוק מאצל כולם האינסטינטקטים פועלים נכון בעת כניסה לתת היגוי.

פורסם
דווקא בתת היגוי האינסטנקטים עובדים נכון. התכוונת אולי להיגוי יתר?

גם על תת-היגוי לא תמיד מצליחים (או שלא תמיד אפשרי) להשתלט.

בכל מקרה, לנהגים יש את ההרגל המגונה הזה להוסיף עוד הגה, ולקוות שהגרר המושרה יאט את הרכב מספיק.

פורסם

לא כולם, תמיד יש ״גאונים״, אבל הרוב ירפו מהגז או אף ילחצו על הברקס.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

ואז מה קורה?

הרכב בתת-היגוי. הנהג מוסיף (הרבה) הגה. מרפה בחדות מהמצערת. בלימת המנוע והגרר המושרה מהגלגלים המופנים מאטים את הרכב עד לחזרת האחיזה, הנהג חוזר לגז (ומייצר עוד כוח פניה) אבל ההגה עדיין מופנה הרבה יותר מדי.

התוצאה? "היגוי יתר" (לא באמת, פשוט יש הרבה יותר מדי הגה...), ומסיימים ברוורס על הגג בצד הפנימי של הסיבוב...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

תת היגוי ברמה מסוימת רוב הנהגים לא ירגישו.

זה מתבטא בכניסה לנתיב נגדי בסיבוב.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אז ראית ספורטיבית על הכביש, מצב קרב. דבקות במטרה. שרשורים על היגוי יתר ונהגים טיפשים יש בשפע.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הרבה יותר קל לנהג לא מיומן לצאת מהיגוי יתר(קל) מאשר תת היגוי.

העניין שבתת היגוי במהירות בינונית הגלגלים יקבלו מהר מאוד אחיזה,אבל שום נהג לא מיומן לא יצא מתת היגוי בדרך הנכונה (היגוי לכיוון הנגדי לפניה,שזה בניגוד לאינסטינקט)

Miata ND2

• תוכן חדש...