Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספיק להתבכיין ולהסתתר מהאמת. אני ממש לא קיצוני - בוא נעשה סקר מה דעתם של בעלי המשפחות שעברו את גיל 35 מול רווקים בני 20-35. אני גם לא נוסע בליסינג, יש לי 2 מכוניות פרטיות עם יותר מ 150 כ"ס כל אחת. אני לא יוצא נגד בעלי רכבי ספורט, אלא נגד תופעת ההשתוללות של חלק מהם שאני רואה פה ושם בכבישים. כביש ציבורי במהותו - ציבורי, ונוסעים בו הציבור. לא יתכן שנהגים כאלה או אחרים, עם מכוניות ספורטיביות או לא ספורטיביות שיקחו את החוק לידיים ויסכנו את חיי הציבור.

• תגובות 480
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה יוצא כנגד תופעת ההשתוללות דאג לבדל אותה לחלוטין מרכבי הספורט.

אני נוסע לא מעט, ומבטיח לך, שראיתי יותר נהגים של משפחתומטיות שסיכנו את חיי וחיי משתמשי הדרך האחרים, מנהגים במכוניות ספורט.

אם תרצה דוגמאות, אז בבקשה.

כמה פעמים תראה נהג מכונית ספורטיבית באמצע נהיגה נמרצת משוחח בסלולארי?

כמה פעמים תראה אמא/אבא/סבתא/דודה מדברים בסלולרי, בקרבת בית ספר, בשעה 8 בבוקר כשיש להם 3 ילדים ברכב, ואף אחד לא חגור? (רמז, הרבה הרבה הרבה יותר מקטגוריה הקודמת).

כמה פעמים ראית נהג ברכב ספורטיבי שנוסע על צמיג בלוי/יבש/ישן?

וכמה פעמים שמעתי שיחה בקרב הקולגות בעבודה שמבחינתם צמיג צריך להיות שחור ועגול, ורובם לא יודעים לבדוק תאריך ייצור, לחץ, וכמובן שיחליפו אותו רק כשבטסט יעירו להם על כך?

אני יכול להמשיך לתת לך דוגמאות כאורך הגלות, אז במטותא ממך, תדייק בדבריך, ואל תשמיץ ציבור שלם.

פורסם

אני נוסע לא מעט, ומבטיח לך, שראיתי יותר נהגים של משפחתומטיות שסיכנו את חיי וחיי משתמשי הדרך האחרים, מנהגים במכוניות ספורט.

אם תרצה דוגמאות, אז בבקשה.

כמה פעמים תראה נהג מכונית ספורטיבית באמצע נהיגה נמרצת משוחח בסלולארי?

כמה פעמים תראה אמא/אבא/סבתא/דודה מדברים בסלולרי, בקרבת בית ספר, בשעה 8 בבוקר כשיש להם 3 ילדים ברכב, ואף אחד לא חגור? (רמז, הרבה הרבה הרבה יותר מקטגוריה הקודמת).

כמה פעמים ראית נהג ברכב ספורטיבי שנוסע על צמיג בלוי/יבש/ישן?

וכמה פעמים שמעתי שיחה בקרב הקולגות בעבודה שמבחינתם צמיג צריך להיות שחור ועגול, ורובם לא יודעים לבדוק תאריך ייצור, לחץ, וכמובן שיחליפו אותו רק כשבטסט יעירו להם על כך?

אני יכול להמשיך לתת לך דוגמאות כאורך הגלות, אז במטותא ממך, תדייק בדבריך, ואל תשמיץ ציבור שלם.

מסכים איתך מאד,

והרבה מההשתולליות שיש זה בעלי רכב "סטנדרטי" שמנסים להראות שהם עם רכב חזק יותר ולא רק מול רכב ספורט אלא מול רכבים דומים לשלהם.

ואוסיף שיש גם בעלי רכב ספורט שלא יודעים מה יש להם תחת מכסה המנוע בכלל :(

קובי

:-)

פורסם (נערך)

זה כי אתה רואה יותר מכוניות משפחטומתיות מאשר רכבי ספורט. אם נבקש אחוזים של משתוללים מכל קבוצת נהגים, אז נוכל לדעת אם יש קשר בין כלי רכב לנטיה להשתוללות.

נהג באס נגע בנקודה רגישה. כולנו מסכנים אחרים במודע ברמה כזו או אחרת, וזה שיש נהגים שעושים את זה בלי קשר לנהיגה ספורטיבית לא הופך אותנו ליותר בסדר. גם אם זה בנס הרים ב5 בבוקר. חלקנו ממזערים סיכונים כמה שאפשר, וחלקנו מתפתים לאדרנלין. בעיניי סביר לשער שככל שהרכב חזק יותר, כך הפיתוי גדול יותר.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לא יודע מה איתכם אבל כשאני רואה מישהו במוד קרבי יחסית, לא משנה אם אוטו מעניין או קורולה, אז אני נהנה לנהוג בסביבתו כי אני יודע שהוא לא יעשה שטויות של חוסר צומת לב כמו כל נהג "רגוע" ממוצע שעושה 10 טעויות בדקה אחת שלא מסוגל לשמור על הנתיב שלו כי הוא עושה דברים יותר חשובים מלהסתכל על הכביש או שיסע לצד מישהו בשטח המת במשך כמה דקות ולא יסיים את העקיפה כי זה יצריך ממנו לבזבז טיפת דלק יקרה ו"יקרע לו את המנוע סתם". (תמיד מצחיק אותי איך אחרי רמזור כולם נוסעים בגוש מסוכן של נהגים גרועים וחותכים בלי סוף, במקום לשים קצת גז ולנסוע בחופשיות לבד)

אני אהיה אפילו יותר קיצוני ואגיד שבארץ מי שנוסע לאט, קרוב למהירות המותרת מלמטה, סיכוי גבוהה מאוד שזה דיי סכנה לנסוע בסביבתו.

בערסים שממש מסכנים את כולם פחות יוצא לי להתקל באיזורים שאני מסתובב, אבל זה גם קורה. זה קורה המון עם דו גלגלי, הם חיים על הקצה בכל רמזור, כאילו להגיע לראש הטור זה מטרה שמקדשת את כל האמצעים.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

סלח לי אבל מה שאמרת -

כשאני רואה מישהו במוד קרבי יחסית, לא משנה אם אוטו מעניין או קורולה, אז אני נהנה לנהוג בסביבתו כי אני יודע שהוא לא יעשה שטויות של חוסר צומת לב

זו שטות מוחלטת. זה ההיפך הגמור. לרוב, כל אותם אלו שנמצאים במוד קרבי הם אותם אלו שגם בנסיעה רגועה יסכנו, אז פי כמה וכמה בנסיעה של "מוד קרבי".

כי אותו טמבל שחושב שהוא שומאכר יזגזג בין הנתיבים במהירות גבוהה, ייצמד לרכבים כדי שיזוזו, יבלום מתי שלא צריך - הוא לא יידע להתמודד עם סיכון שמגיע במהירות גבוהה הרבה יותר ועם הרבה יותר השלכות.

מי שיודע להתמודד במצבים כאלה - הוא פחות מסוכן. אבל 99% מהאנשים שנוסעים על הכביש לא יודעים. אז אחד כזה שטס כמו חמור יסכן הרבה יותר את הציבור מאותו חמור אם ייסע לאט.

מה יקרה אם במהירות גבוהה מישהו מלפניו יבלום, הוא לא תמיד יגיב בזמן ולעתים ייאלץ לשבור את ההגה - במהירות גבוהה מדי מה עלול לקרות במצב כזה? תת היגוי. נהג ממוצע יודע להשתלט על תת היגוי? בדרך כלל לא. ובמיוחד לא כזה שמגיח במהירות גבוהה.

פורסם (נערך)

לא במעט משום שריכוז כל כך גבוה אפשר לשמר למשך זמן קצר יחסית, ולכן השיפור שחווה מי שנוהג בתנועה במצב "קרבי" הוא מאוד קצר טווח.

גם אם זה בנס הרים ב5 בבוקר. חלקנו ממזערים סיכונים כמה שאפשר, וחלקנו מתפתים לאדרנלין. בעיניי סביר לשער שככל שהרכב חזק יותר, כך הפיתוי גדול יותר.

אבל בסוף כל אחד הגיוני מגיע (בדוגמת הנהיגה הספורטיבית) לקצב מסוים שהוא בטוח עבורו, ותלוי כאמור ביכולת הריכוז והתכנון שלו - והקצב הזה נשאר די קבוע בלי קשר לסוג המכונית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
סלח לי אבל מה שאמרת -

זו שטות מוחלטת. זה ההיפך הגמור. לרוב, כל אותם אלו שנמצאים במוד קרבי הם אותם אלו שגם בנסיעה רגועה יסכנו, אז פי כמה וכמה בנסיעה של "מוד קרבי".

כי אותו טמבל שחושב שהוא שומאכר יזגזג בין הנתיבים במהירות גבוהה, ייצמד לרכבים כדי שיזוזו, יבלום מתי שלא צריך - הוא לא יידע להתמודד עם סיכון שמגיע במהירות גבוהה הרבה יותר ועם הרבה יותר השלכות.

מי שיודע להתמודד במצבים כאלה - הוא פחות מסוכן. אבל 99% מהאנשים שנוסעים על הכביש לא יודעים. אז אחד כזה שטס כמו חמור יסכן הרבה יותר את הציבור מאותו חמור אם ייסע לאט.

מה יקרה אם במהירות גבוהה מישהו מלפניו יבלום, הוא לא תמיד יגיב בזמן ולעתים ייאלץ לשבור את ההגה - במהירות גבוהה מדי מה עלול לקרות במצב כזה? תת היגוי. נהג ממוצע יודע להשתלט על תת היגוי? בדרך כלל לא. ובמיוחד לא כזה שמגיח במהירות גבוהה.

אני כתבתי שאני לא מדבר על ערסים שמזגזגים בפראות ובולמים בשניה האחרונה, לשמחתי אין המון כאלו איפה שהאוכלוסיה ישראלית.

אני מדבר פשוט על מי שלא נוסע 80 בכביש של 90 כמו רוב הישראלים אלא מי שנוסע על 130, מאיץ מהר אחרי עצירה, פונה במהירות יחסית.. כאלה

פורסם
חלקנו ממזערים סיכונים כמה שאפשר, וחלקנו מתפתים לאדרנלין. בעיניי סביר לשער שככל שהרכב חזק יותר, כך הפיתוי גדול יותר.

אני לא מסכים עם הטיעון לגבי רכבים חזקים כי לדעתי כל העניין פה סובב סביב תרבות הנהיגה ורכב חזק לא אמור לשנות את זה.

מי שנוהג בצורה אחראית כנראה יהיה אחראי גם עם רכב חזק.

הרכב הקודם שלי היה עם 186 כ“ס ואני יכול לומר בבטחון שהמעבר לרכב חזק יותר לא גרם לי להיות פחות זהיר או להתפתות לעשות שטויות, להיפך, המעבר לרכב חזק רק מגביר את הדריכות שלי כי אני מודע לכך שהקצב גבוה משמעותית ואיתו גם ההשלכות לכל טעות.

לא פעם אני נתקע באמצע סשן נהיגה מאחורי רכב איטי בכביש דו סיטרי עם נתיב לכל כיוון ופס הפרדה לבן על פני חלק ניכר מהדרך, אני לעולם לא אצא לעקיפה למרות שבחלק מהמקומות יש שדה ראיה טוב וכוח לא חסר.

זה הכל בראש, ברגע שאתה קובע לעצמך מה הקווים האדומים בנהיגה הם אמורים להיות תקפים תמיד ללא קשר לרכב בו אתה נוהג.

מעבר לזה, מצטרף למי שציין שיש לעשות הפרדה בין נהיגה ספורטיבית לבין השתוללות, זה בכלל לא בר השוואה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
אני מדבר פשוט על מי שלא נוסע 80 בכביש של 90 כמו רוב הישראלים אלא מי שנוסע על 130, מאיץ מהר אחרי עצירה, פונה במהירות יחסית.. כאלה

אני חושב שכמו שיש להבדיל בין נהיגה ספורטיבית לבין השתוללות, צריך להבדיל בין נהיגה ספורטיבית לבין מנהלתית.

מי שגם בנהיגה מנהלתית פונה במהירות יחסית, מאיץ בחדות וכדומה - בעיני עושה משהו מיותר ואף מסוכן, מכמה סיבות:

נהיגה מנהלתית ממוצעת לרוב ארוכה יותר מסשן ספורטיבי ונסיון לנהוג מהר יותר בנסיעה מנהלתית בטווח הארוך רק יפגע בריכוז של הנהג.

נהיגה מנהלתית אינה מוגבלת לכבישי הרים, ולכן נהיגה מנהלתית מהירה כרוכה בסיכון שנובע מנסיעה מהירה יותר מהתנועה, בנסיעה מהירה בקרבת הולכי רגל, ובכלל בנוכחות העוברים ושבים - דבר שגם יוצר רושם של השתוללות.

כשאני נוהג "מנהלתי" אני מאיץ בעדינות מזינוק, ונכנס לעיקולים כל כך לאט שאתה לא תאמין.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

ומה אתה עושה בזה שאתה נכנס לאט? גורם לאחרים לעקוף אותך במחלפים?

מה ההתלהבות מאיטיות?

כשנאלצתי לנסוע עם צמיג קטן (הספייר) על 80-90 זה היה ממש מסוכן, כל הזמן עקפו וחתכו אותי, וגם אני אישית איבדתי ריכוז כבר מרוב שעמום. נהיגה במהירות "מעניינת" יותר רק שומרת על הריכוז, ממש לא ההפך כמו שאתה מציג את זה.

פורסם

תראה, בשביל להישאר מרוכז לא צריך רמות גבוהות מאוד של גירויים חיצוניים.

מעל לסף גירוי מסוים, אתה עדיין משפר את הריכוז, אבל לטווח זמן קצר מאוד ואחר כך רמת הקשב צונחת בחדות.

פורסם

אבל אתה צריך להבין שזה פשוט לא נכון. נהיגה במהירות לא בהכרח תגביר את הערנות. אם כבר, כל הפרמטרים שאתה אמור לשים אליהם לב בנהיגה איטית (ולא שם לב ולכן מאבד ריכוז משיעמום) - באים הרבה יותר מהר אלייך ועל כן זמן התגובה צריך להיות מהיר יותר. העניין הוא, שעם עליית המהירות אתה לא בהכרח מתאים את עצמך ומתאים את זמן התגובה שלך בהתאם. (באתה הכוונה גם לכל הנהגים שתיארת).

אתה בעצם אומר שעם המהירות באה נהיגה טובה יותר, תגובה טובה יותר וריכוז טוב יותר - וזה פשוט לא נכון.

• תוכן חדש...