Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל מקרה, לנהגים יש את ההרגל המגונה הזה להוסיף עוד הגה, ולקוות שהגרר המושרה יאט את הרכב מספיק.

אפילו סיבוב נוסף של ההגה לתוך העיקול - התגובה שאנו מתייחסים אליה כשגויה - מסייעת להאט את הרכב יותר ולכן כשתת ההיגוי מאוד ראשוני - עשויה לעזור.

.....

• תגובות 480
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

שוב, זה בפירוש הרגל מגונה (לשון התגובה הראשונה), זה תגובה שאנו מתייחסים אליה כשגויה (לשון התגובה השניה) - אבל זה עשוי לעזור.

העניין הוא שהאטה בעזרת הבלמים עוזרת יותר, כי היא גם חזקה יותר וגם נשלטת יותר.

הפואנטה היא שמכונית שנוטה לתת-היגוי היא יחסית Fool-Proof כי גם כשהנהג עושה את הדבר הכי לא נכון - הוא עדיין עשוי לעזור לו להיחלץ מן המצב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אכן.

ובכלל, עצם העובדה שהמכונית מחליקה מאטה אותה ומרחיבה את רדיוס הפניה ולכן תת-היגוי דועך מעצמו ובעוצמה שבה נהג מן היישוב ייתקל בתת-היגוי הוא לא יצטרך לעשות הרבה בשביל לצאת ממנו.

אפילו סיבוב נוסף של ההגה לתוך העיקול - התגובה שאנו מתייחסים אליה כשגויה - מסייעת להאט את הרכב יותר ולכן כשתת ההיגוי מאוד ראשוני - עשויה לעזור.

ההפנייה עוזרת ברכב הנעה קדמית אבל לא מהסיבות שאמרת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הפואנטה היא שמכונית שנוטה לתת-היגוי היא יחסית Fool-Proof כי גם כשהנהג עושה את הדבר הכי לא נכון - הוא עדיין עשוי לעזור לו להיחלץ מן המצב.

בהגדרה המשפט הזה הוא סתום. אם משהו הוא הכי לא נכון אז לא יתכן שהוא נכון.
פורסם

פטל, עזוב.... זה נידון לכשלון.

אני הייתי מציע להצמיד תג *יש לקחת בעירבון מוגבל* להודעות/כותבים מסויימים, אבל אף אחד לא מקשיב לי.

וכן, אני יודע שכתוב למטה שאם אתה (לא אתה ספציפית, כל מישהו) מת בגלל משהו שקראת בפורום, כנראה שהיית מת בסופו של דבר בכל מקרה, אבל יש מקרים שבהם באמת זה עובר כל גבול.

**יש מצב שאני אקבל על ההודעה הזאת התראה או לחילופין תג *יש לקחת בעירבון מוגבל*, ואני מסכים עם זה שמגיע לי כזה דבר, אבל כבר לא יכלתי לשמור את זה בבטן**

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אם אתה חושב שאני "אדווח" עליך אז תנוח דעתך.

אני קצת יותר ארך אפיים מזה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

מותר.

כמה קורסים (רובם אצל אלטרנתיבי ושות') ולא מעט נסיעות (היתה תקופה שהייתי מזדמן הרבה לאזור נס הרים - היום אני מודה שפחות), חלקן עם קולגות שהיו חובבי הגה, והיינו משווים סגנונות נהיגה כי כל אחד למד אצל בית ספר אחר.

אני אגב מעולם לא תמכתי טיעונים בכישורי נהיגה מסנוורים שאין לי. אני סומך את דברי על הסברים הגיוניים ועל דבריהם של מדריכים, ולרוב אני מוצא אסמכתה באינטרנט לנוחיות הקורא.

כמובן שמתוך עקרון אני מתייחס רק לדברים שהתנסתי בהם בעצמי גם כן. לא תראה אותי מרחיב את הדיבור על דו גלגלי, למשל...

חלק מההדרכות שעברתי שונות מאוד מאלו שעברו חברי פורום אחרים, ולכן יש דברים שאני רואה בצורה שונה, וזה סלע מחלוקת, וזה בסדר.

פורסם

נהיגה זה לא בדיוק קונג-פו. אין פה צקום למגוון סגנונות. כלומר יש, אבל לא בטוח שיישום שלהם יוביל לתוצאה רצויה, או ישאיר אותך בחיים.

פורסם

חלק מההדרכות שעברתי שונות מאוד מאלו שעברו חברי פורום אחרים, ולכן יש דברים שאני רואה בצורה שונה, וזה סלע מחלוקת, וזה בסדר.

אפשר פרשנות אחרת, ברשותך?

אנשים לא מסכימים איתך לא בגלל שהם למדו אצל מורה א' מאסכלה אחת ואתה אצל מורה ב' מאסכולה אחרת, אלא בגלל שהתיאוריות שאתה בונה גורמות לכל בעל ניסיון מעשי בנהיגה לתהות את אותה התהייה בדיוק:

חן - יש לך רישיון?

כמו למשל זה:

מי שגם בנהיגה מנהלתית פונה במהירות יחסית, מאיץ בחדות וכדומה - בעיני עושה משהו מיותר ואף מסוכן

אם אני יושב באוטו ואומר לעצמי שעכשיו אני בנהיגה ספורטיבית, אז זה מפסיק להיות מסוכן?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא דיברתי על לתקוף איזה סיבוב או שניים בדרך. גם אני עושה את זה לפעמים.

אני דיברתי על לנהוג במצב "קרב" כל הדרך בנסיעה רגילה, שכוללת מן הסתם גם נסיעה ברחובות העיר, נהיגה בתנועה ערה ועוד.

אתה נוהג ככה לפעמים? אני יודע שאני לא.

פורסם

כמה קורסים (רובם אצל אלטרנתיבי ושות') ולא מעט נסיעות (היתה תקופה שהייתי מזדמן הרבה לאזור נס הרים - היום אני מודה שפחות), חלקן עם קולגות שהיו חובבי הגה, והיינו משווים סגנונות נהיגה כי כל אחד למד אצל בית ספר אחר.

חן תראה איזה תחושה משפט אחד שלך מותירה:

"כמה קורסים" - פרשנות מקובלת - מספר קטן של קורסים

"רובם אצל אלטרנתיבי" - פרשנות מקובלת - מספר גדול של קורסים.

"היינו משווים סגנונות...כל אחד למד אצל בית ספר אחר" - כמה "בתי ספר" יש?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בזמנו היו לפחות שלוש בארץ, וכמובן שיש עוד בחו"ל...

אם הכוונה שלך היא שאני יכול וצריך לכתוב ברור יותר - אז אתה בהחלט צודק.

פורסם

חן, התחלת מתיאורים מאוד כללים -

מי שגם בנהיגה מנהלתית פונה במהירות יחסית, מאיץ בחדות וכדומה - בעיני עושה משהו מיותר ואף מסוכן

נהיגה מנהלתית אינה מוגבלת לכבישי הרים, ולכן נהיגה מנהלתית מהירה כרוכה בסיכון שנובע מנסיעה מהירה יותר מהתנועה.

הם לא נכונים, כמה סיבות.

האחת היא ש"נהיגה מנהלתית" זה מושג תאורתי ריק מתוכן. עבורך "מנהלתי" זה אולי 90 באילון, ועבור מישהו אחר זה 140 באות המקטע. אותו הדין לגבי "האצה בחדות" או "פניה במהירות יחסית".

האחרת היא שגם בכבישים הרריים, כשאתה ב"נהיגה ספורטיבית", אתה לרוב מהיר יותר מהתנועה, שקיימת גם שם, ושם נלווים לזה סיכונים נוספים, כמו פניות עיוורות, בעלי חיים ועוד.

התופעה וההסבר שאתה מתאר הם פשוט לא נכונים.

מי שקורא את דבריך, בלי הפרשנויות שאתה נדרש לספק כל פעם, עוד עלול להתבלבל ולחשוב שסשן התגרזנות בנס הרים זה יותר בטוח מנסיעה מהירה בכביש 1.

מי שיש לו מינימום של ניסיון בשניהם ידע, כנראה, שהסיכון מגיע מהתוואי והתנאים מסביב. לא מהתווית שאתה מדביק לסגנון נהיגה כזה או אחר.

כמו שאר המתווכחים איתך, אני רק מקווה שאין כאן איזה נהג חסר ניסיון שמתרגם את מה שאתה כותב לעצות מעשיות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...