Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובקיצור ההסבר שלך נכון פיזית, הדיעה שלי נכונה במה שקורה בפועל כי אנשים הם לא מכונה שעושה הכל לפי החוקים

מי שקצת נהנה מתעסק רק בנהיגה וכל הריכוז שלו בזה

מי שנוסע לאט משתעמם ומסתכל על הוואצפ, העיצוב של הבניינים בצד, מתגלח ומשחק עם הרדיו.

אם היינו מכונות אז כולם היו נוהגים על 90 בלי להשתעמם עם 2 ידיים על ההגה כל הנסיעה ובלי להזיז את הראש לשום כיוון, ויחסית אליהם מי שהיה נוהג על 130 היה משוגע. אבל זה לא המצב ואני סומך הרבה יותר על מי שנוסע 40 קמש יותר וכנראה מרוכז מאשר מי שנוסע חוקי וכנראה יסתה מהנתיב עוד רגע. אני רואה את זה כל יום, בכל נסיעה, כמה שרכב לידי בכביש נוסע יותר לאט ככה הוא גם פחות מרוכז.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 480
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא יודע מה איתכם אבל כשאני רואה מישהו במוד קרבי יחסית, לא משנה אם אוטו מעניין או קורולה, אז אני נהנה לנהוג בסביבתו כי אני יודע שהוא לא יעשה שטויות של חוסר צומת לב

אין לך מושג כמה תאונות נגרמות בגלל אופנועים (גילוי נאות אני לא מכיר את התופעה אצל מכוניות) ש "נדלקים" אחד מהשני, מתלהבים ומגבירים את הקצב, ועושים תאונה אחד עם השני או עם עצמם.

פורסם (נערך)

סמירו, אני לא מסכים איתך.

כשאני נוהג מהר אני צריך: לתכנן את המסלול שלי (זגזוגים, כי אף אחד לא מפנה את השמאלי), לוודא שלא מגיע רכב מהיר ממני (כדי לפנות לו את הדרך שלא כמו שאר משתמשי הכביש), לחפש ניידות תנועה (כי לא בא לי לאבד את הרשיון) ולדאוג שלא באה לי מיני מהשוליים. כל אלה "מכריחים" אותי להתרכז. כי אם אני לא אהיה מרוכז ולא אתכנן את הנתיב שלי כמו שצריך (כלומר הרבה הרבה שניות מראש), אני אתקע מאחורי מישהו שנוסע לאט והלך כל הכיף שלי.

מאידך, כשאני נוסע לאט, אני צריך: כלום. לשמור על המהירות והנתיב הימני. זהו. במקרה הטוב אני יותר איטי מהתנועה ואז המכוניות שעוקפות אותי מתחלפות מדי פעם והופכות את זה לקצת יותר מעניין. במקרה הרע, אני תקוע לאיזה מישהו בתחת ונוצרת לי ראיית מנהרה מהר מאוד סביב הפנסים האחוריים שלו. כל אלה גורמים לי לנהוג ולהתנהג בצורה מונוטינית מאוד שגורמת (בוודאות, לא ניחוש או "נדמה לי" כמו הרבה מהשטויות שנכתבו כאן) לאבד ריכוז.

חן, בבקשה תפסיק לכתוב את השטויות האלה. בבקשה. אנשים עוד יחשבו שאתה אשכרה מבין משהו ויקשיבו לך. מצד שני אם הם מקשיבים למה שאתה כותב, אולי באמת עדיף שיסעו לאט.

אתם צריכים להבין שמדברים כאן על (עזבו כבר את מטרת השרשור המקורית, כי סטיתם ממנה כמה קילומטרים טובים) נהיגה מהירה/ספורטיבית בתוך כביש ציבורי מהיר. מכאן הזגזוגים, החיתוכים, וה"הוא ישב בימני עד שהגעתי" שמדברים עליהם כאן. בכביש בית אורן/לוזית/נסהרים/בירנית הדברים האלה לא קורים, כי אי אפשר לזגזג ואי אפשר לעבור שם נתיבים, פשוט כי אין.

עכשיו שהבהרנו את הנקודה הזו, תבינו שאף אחד כאן לא מדבר על White knuckle driving, סבבה? זה לא קארטינג או אשכרה מסלול מירוץ שאתה באטרף של החיים שלך ובאמת קשה לשמור על רמת הריכוז הסופר גבוהה שנדרשת לזה במשך יותר מחצי שעה מקסימום (קצת יותר אצל מי שמתורגל בזה כמובן). מדברים כאן על נסיעה מהירה יותר מהתנועה (נגיד 150 קמ"ש) בתנועה מרווחת שמתנהלת סביב 100-110 קמ"ש. שום דבר שדורש איזשהו ריכוז סופר מטורף או משהו שמעייף אותך כי אתה לא מצליח לעמוד בקצב המכוניות או המחשבות של מה לעשות.

זהו. פרקתי.

עריכה: אני מדבר כמובן עליי, אני לא יודע מה הבחור בקורולה הכסופה (אושריקו, לא אתה, תרגע :) ) חושב, עושה או חושב שהוא עושה. אני גם אף פעם (טוב, נו, לא אף פעם-פעם, כמעט אף פעם) לא "מלהיט" נהגים של ספורטיביות "לתת איתי בראש" ואף פעם (אבל באמת אף פעם) אף אחד לא הלהיט אותי (כי יש לי פיאט, והם לא רוצים להיות מובכים). אני מדבר על עצמי כשאני נוסע לבד או לצד מישהו שאני מכיר וסומך על יכולות הנהיגה שלו.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אני בסך הכל אומר שלא צריך להגזים!

מחלק מהתיאורים פה משתמע כאילו אסור לנסוע "רק" 110 קילומטרים לשעה כי באותה מידה אתה יכול לעטות שמיכה וללכת לישון על ההגה...

הדיון לא מדבר רק על דרכים מהירות כי דובר גם על זינוקים ותאוצות, אבל בנוגע לכבישים מפותלים אתה צודק והם לא מוקד הדיון בשום צורה: העניין הוא על נהיגה בתנועה.

בקיצור, עצם העובדה שמישהו שאני רואה מהצד (לא נוסע איתו ברכב כדי להתרשם מקרוב) נוסע מהר - אין בה כדי להעיד משהו על איכות נהיגתו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אוי נו באמת. מאף אחד מהתיאורים לא משתמע שום דבר כזה. משתמע ש"נהיגה איטית ומונוטונית גורמת לאיבוד הריכוז" סה טו.

וזינוקים ותאוצות אין בדרכים מהירות (רמזורים בכביש 4/נתיבי השתלבות בכל כביש מהיר)? ואל תדבר איתי עכשיו על זה שכביש 4 "אינו מוגדר בחוק כדרך מהירה" כי אתה יודע טוב מאוד שהכוונה היא לכביש שנוסעים בו מהר, ולאו דווקא מה שמוגדר בחוק כדרך כזאת או אחרת.

ואתה יודע מה? אפילו יותר מזה, גם בעיר יש כבישים עם מהירות מותרת של 70 קמ"ש וגם שם אפשר להאיץ חזק. עד 70 קמ"ש.

עריכה:

בקיצור, עצם העובדה שמישהו שאני רואה מהצד (לא נוסע איתו ברכב כדי להתרשם מקרוב) נוסע מהר - אין בה כדי להעיד משהו על איכות נהיגתו.

ה"בקיצור" הזה שונה מאוד מה"בקיצור" שהיה קודם, שגרם כי כל מי שנוסע מהר מבכן אותו ואת סביבתו כי "בטווח הארוך" (אני לא יודע מה זה אומר, בגיל 40? אחרי 15 חודשים רצופים של נהיגה ספורטיבית/מנהלתית מהירה? מה זה בטווח הארוך?) הוא מאבד ריכוז. ולא סתם, אלא בחדות!

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

spire, מסכים עם כל מה שכתבת בתגובה הקודמת.

חן, נראה לי שאתה כהרגלך מנסה לבנות יותר מדי תיאוריות. אני לא יודע מה זה "נהיגה ספורטיבית מול מנהלתית", באמת. קווי פניה אחרים? צווחות של צמיגים בפניה? בלימות מאוחרות? בוא נשאר במונחים יותר בסיסיים, בבקשה - אפשר לנסוע מהר ואפשר לנסוע לאט. מכיוון שרובנו לא חיים בנס הרים או באלקוש, הנסיעות המהירות שלנו הן לכל היותר בכביש 1, כביש החוף או איילון, שם אין כ"כ הרבה פניות, ובסוף המקסימום שאתה יכול לעשות, זה להיות מהיר ביחס לתנועה סביב.

נכון, נהיגה מהירה ביחס לתנועה יכולה להיות כרוכה בסיכונים, היות ואתה צריך לתכנן יותר ולחשוב יותר קדימה. עם זאת, אני חושב שמי שחי נהיגה מספיק זמן, יכול די בקלות להצביע על ההבדלים בין מי שנוסע מהר, לבין מי שמשתולל - גם אם ההבדלים האלו לא כ"כ ברורים לאחרים. ואם יש לך, סתם לדוגמא, מקטע כמו הפניה מכביש 5 לאילון צפון, שהמהירות המותרת שם באייפקס היא באזור ה-50 קמש, אתה לא צריך להיות בעל ריכוז גבוהה במיוחד, או משוגע בעל נטיות אובדניות, כדי להיבן שאפשר לנסוע שם קצת יותר מהר, ועדיין לא לפתח דרמות של מסלול מרוצים או לשמור על מקדמי בטחון כלשהם.

ניסית פעם לנהוג בקארט, בטח קארט 2 פעימות? תנסה, ייתן לך פרספקטיבה טובה יותר למה זה "נהיגה ספורטיבית".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

ניצחוני בני, ניצחוני...

אני לא דיברתי (מלבד אולי משפט אחד) על נהיגה ספורטיבית בכביש המפותל. להיפך: אמרתי שנהיגה רגילה בכביש מאוד שונה מזה.

אני דיברתי על כל שאר הדרכים: לא רק על הכביש הפתוח אלא גם על דרכים עירוניות, במענה לתגובות שבהן דובר על פניות מהירות, על זינוקים מהירים מרמזורים וכדומה.

בסביבה עירונית, לדוגמה, אף אחד לא ינהג יותר מהר (מעבר למה שסביר) כדי לשמור על עירנות - יש מספיק גירויים בכל מהירות ובכל מקום.

בכביש הפתוח - דעתי כדעתכם. אני לא רואה שום דבר מסוכן או נועז בלנהוג מהר בסביבה כזו. אני כן טוען שגם בכביש הפתוח צריך לקחת דברים בפרופורציות: אם תיסע 100 בכביש 2 זה לא יגרום לך להירדם...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

סמירו, אני לא מסכים איתך.

כשאני נוהג מהר אני צריך: לתכנן את המסלול שלי (זגזוגים, כי אף אחד לא מפנה את השמאלי), לוודא שלא מגיע רכב מהיר ממני (כדי לפנות לו את הדרך שלא כמו שאר משתמשי הכביש), לחפש ניידות תנועה (כי לא בא לי לאבד את הרשיון) ולדאוג שלא באה לי מיני מהשוליים. כל אלה "מכריחים" אותי להתרכז. כי אם אני לא אהיה מרוכז ולא אתכנן את הנתיב שלי כמו שצריך (כלומר הרבה הרבה שניות מראש), אני אתקע מאחורי מישהו שנוסע לאט והלך כל הכיף שלי.

אתה שוכח דבר אחד - אתה. אתה בחור עם זיקה לתחום המוטוריקה, עם יכולות נהיגה מעל הנהג הממוצע, עם פרספקטיבה שונה על כל זה. גם אני אחפש ניידות, אדע בדיוק מה נקודת הבלימה האחרונה, מתי צריך להאיץ, אדע לחפש את זה שלא מסתכל במראות, אדע להסתכל על זה שמתעסק בטלפון, אדע לחשב כל מיני מצבים שעלולים לקרות - מראש. בקיצור, אצפה לבלתי נודע.

הבעיה היא שרוב האנשים שנוהגםי מהר - הם לא כמונו. הם לא יחפשו את ההוא שלא מסתכל במראות, הם לא יחפשו את המיני שיוצאת מהשוליים, הם לא יחשבו שאולי הנהג שהם מתקרבים אליו במהירות תכף יבלום פתאום, סתם כי הוא טמבל. הם פשוט יטוסו ופה נגמר הסיפור. כי הרי למה שפתאום רכב יסטה מהנתיב שלו? הרי נוסעים ישר בבין עירוני. ולמה שרכב פתאום יבלום בכביש ישר ללא מכשולים? או למה שפתאום יעוף למישהו זבל מהאוטו שיגרום לנהג אחרת לסטות? למה שפתאום יתפוצץ לו צמיג והוא יאבד שליטה?

אל תיקח את עצמך כדוגמא, תמיד תחשוב שהרוב המוחלט הוא ההיפך הגמור.

אתה יודע מה אני למד בכביש כל יום? כולם נהגי מרוצים. כולם עוקפים אותי כל כך מהר כשאני מגיע לאיזשהו מחלף / עיקול חד. פשוט טסים. העניין הוא שאז כולם בולמים כמו אהבלים ואני ממשיך ועוקף את כולם כי אני יודע לחשב את המהירות שאני צריך להיכנס לעיקול על מנת שלא אצטרך לבלום אלא פשוט להוריד הילוך.

כולם יודעים ללחוץ על הגז עד הסוף ולנסוע מהר. כולם "בעלי ניסיון". כשזה מגיע ליכולת אמיתית - אתה רואה פשוט אפילו במקרה הכי בנאלי כמו בפנייה, מי לא יודע לנהוג. רמז קטן - כמעט אף אחד. ואותם אלו שלא יודעים לנהוג, כאשר טסים על 140 כי הרי הם נהגי שודים, הם מסוכנים כי הם לא יודעים להתמודד עם המצב שהם נמצאים בו. ועוד יותר גרוע - שהם בטוחים שהם כן.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בקו ישר הם יודעים להתמודד עם המצב, בסיבובים מתחילה הבעיה.

ואז אתה נאלץ להאט כי אתה יודע שהרכב בנתיב השמאלי יפלוש לנתיב שלך בסיבוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשאני נוהג "מנהלתי" אני מאיץ בעדינות מזינוק, ונכנס לעיקולים כל כך לאט שאתה לא תאמין.

לא יודע לאיזה מהירות אתה מתכוון כשאתה אומר "כל כך לאט שאתה לא תאמין", אני כן יודע דבר אחר- נהיגה במהירות איטית ביחס לתנועה סביבך הינה מסוכנת לא פחות מנהיגה במהירות גבוהה יותר מהתנועה סביבך.

זה עוד לפני שנכנסים לאספקטים של עיכוב התנועה וכן הלאה.

המצב האידיאלי הינו לנסוע באותו קצב של יתר התנועה או לנסוע במהירות שהיא מעט גבוהה יותר ביחס לתנועה (נאמר 10% יותר) שכן אז אתה מקטין את הסיכוי שיחתכו אותך או יפתיעו אותך רכבים שמגיעים מאחוריים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עוד פעם מגבבים?

Bass

דיבר פה על סטטיסטיקה של אופנוענים שנפגעו כי הדליקו אחד את השני, מה? בוא תגבה את השטויות שלך בנתונים!

חן ג, שוב נפלת לתאוריות העמוקות?

אם אני נוסע ברחוב אינטרנציונאל בחיפה, עומד באדום ברמזור של רמות רמז וכשנדלק הירוק נותן גז ועושה את הסיבוב ב80%, בהנחה שלא היו מכוניות בסביבתי, את מי סיכנתי? מעברי חציה אין כאן ובין המדרכה לכביש יש גדר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אמרתי שנהיגה רגילה בכביש מאוד שונה מזה.

ואני שואל: מה היא "נהיגה רגילה"?

אתה מתכוון לנהיגה איטית?

על סמך מה אתה בונה את התיאוריות על הסיכונים בנהיגה מהירה בכביש בינעירוני או מהיר?

מי שגם בנהיגה מנהלתית פונה במהירות יחסית, מאיץ בחדות וכדומה - בעיני עושה משהו מיותר ואף מסוכן

מיטב נהגי ישראל מסכימים איתך, לכן הם לא מבינים שכשמבצעים עקיפה, לדוגמא, ראוי גם להאיץ ולא לגרום לרכב שנמצא בנתיב אליו אתה נכנס לבלום.

שוב, סלח לי, אתה בונה תיאוריות הוליסטיות מרתקות, אבל לפעמים מרגיש כאילו שהתובנות שלך מגיעות בעיקר ממה שלמדת על נהיגה, ולא ניסיון מעשי בנהיגה בפועל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אתה שוכח דבר אחד - אתה. אתה בחור עם זיקה לתחום המוטוריקה, עם יכולות נהיגה מעל הנהג הממוצע, עם פרספקטיבה שונה על כל זה. גם אני אחפש ניידות, אדע בדיוק מה נקודת הבלימה האחרונה, מתי צריך להאיץ, אדע לחפש את זה שלא מסתכל במראות, אדע להסתכל על זה שמתעסק בטלפון, אדע לחשב כל מיני מצבים שעלולים לקרות - מראש. בקיצור, אצפה לבלתי נודע.

הבעיה היא שרוב האנשים שנוהגםי מהר - הם לא כמונו. הם לא יחפשו את ההוא שלא מסתכל במראות, הם לא יחפשו את המיני שיוצאת מהשוליים, הם לא יחשבו שאולי הנהג שהם מתקרבים אליו במהירות תכף יבלום פתאום, סתם כי הוא טמבל. הם פשוט יטוסו ופה נגמר הסיפור. כי הרי למה שפתאום רכב יסטה מהנתיב שלו? הרי נוסעים ישר בבין עירוני. ולמה שרכב פתאום יבלום בכביש ישר ללא מכשולים? או למה שפתאום יעוף למישהו זבל מהאוטו שיגרום לנהג אחרת לסטות? למה שפתאום יתפוצץ לו צמיג והוא יאבד שליטה?

אל תיקח את עצמך כדוגמא, תמיד תחשוב שהרוב המוחלט הוא ההיפך הגמור.

אתה יודע מה אני למד בכביש כל יום? כולם נהגי מרוצים. כולם עוקפים אותי כל כך מהר כשאני מגיע לאיזשהו מחלף / עיקול חד. פשוט טסים. העניין הוא שאז כולם בולמים כמו אהבלים ואני ממשיך ועוקף את כולם כי אני יודע לחשב את המהירות שאני צריך להיכנס לעיקול על מנת שלא אצטרך לבלום אלא פשוט להוריד הילוך.

כולם יודעים ללחוץ על הגז עד הסוף ולנסוע מהר. כולם "בעלי ניסיון". כשזה מגיע ליכולת אמיתית - אתה רואה פשוט אפילו במקרה הכי בנאלי כמו בפנייה, מי לא יודע לנהוג. רמז קטן - כמעט אף אחד. ואותם אלו שלא יודעים לנהוג, כאשר טסים על 140 כי הרי הם נהגי שודים, הם מסוכנים כי הם לא יודעים להתמודד עם המצב שהם נמצאים בו. ועוד יותר גרוע - שהם בטוחים שהם כן.

זו אחת ההוכחות לעליבות הנהגים הישראלים ולרמתם הכל כך ירודה. לא מצפה שכל נהג ייקח עיקול כזה או אחר "על המגבלות". אבל כן מצפה שלא יבלמו כמטומטמים, שהרי לכל רכב חדיש ישנה רמת אחיזה גבוהה מספיק, בשביל לאפשר מהירות הרבה יותר גבוהה בתוך הפנייה ומבלי שהנהג ההדיוט הממוצע ירגיש אי ביטחון. אבל זה לא קורה כי פשוט הנהגים הישראלים הם כל כך כל כך גרועים. על ראיית כביש, הפעלת מאותתים, הסתכלות במראות, כיוון נכון של המראות ועוד כהנה וכהנה דברים, אני בכלל לא מדבר. אביא ציטוט מהסקירה של השירוקו שעלתה פה ממש לא מזמן ומתייחס לעיקולים היורדים ממצפה רמון בואכה אילת..."הרבה משפחות בדרך לחופשה משפחתית באילת ואיכויות הנהיגה נמוכות. נהגים נטולי בטחון ברכב ובנהיגה שלהם יוצרים שיירות של עשרות מכוניות, ומנגד נהגים שמקפידים על נהיגה זהירה ולא עוקפים איפה שלא ניתן."

• תוכן חדש...