Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר ימים הציעו לי קידום למשרה שכוללת נסיעות תכופות לחו"ל.

באותה משרה כאשר אין נסיעות לחו"ל או שהנסיעות הן מועטות מקבלים X שכר , כיצד ניתן לתמחר את הנסיעות התכופות לחו"ל?

תודה מראש

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

הוצאות הנסיעה (טיסות, הסעות) והשהייה (דיור/מלון, אש"ל) ממומנות ע"י המעסיק, לא? אם כך זה חלק מהעבודה השוטפת שלך.

אם שעות העבודה בחו"ל דורשות ממך עבודה בפועל מעבר לשעות העבודה הסבירות, אולי על זה יש מה לדבר על תוספת.

אני מניח שלא מדובר על שהות ארוכה, אלא על גיחות קצרות, נכון? כך שגם אין עניין של טיסות לצורך ביקור מולדת פעם ב...

בהצלחה.

פורסם

כמובן שהכל על חשבון המעביד.

פשוט מנסה לתמחר את כיצד הנסיעות לחו"ל , הזמן שאני לא בארץ התוספת שעות וכו' אמור להתבטא במשכורת.

פורסם

בשביל ההתחלה צריך לדעת:

האם השכר גלובלי או שעתי? אם שעתי, איך מתחשבנים על שעות הטיסה/שדה?

האם אש"ל משולם כנגד חשבוניות או סכום קבוע? אם קבוע, מהו? האם תלוי במדינת היעד?

פורסם

גלובלי , אש"ל ככל הנראה מול קבלות (אני אמור לקבל תשובה)

מדינת היעד היא ארה"ב

פורסם (נערך)

דבר ראשון מה סוג העבודה? האם מדובר באינטגרציה שכוללת שעות מטורפות אצל לקוחות ועבודה פיזית בהתקנת שרתים או פגישה פה ושם עם לקוחות בשעות סבירות? בתור אחד שעשה גם וגם, את האינטגרציה תמחרתי לפי שעת עבודה מהשכר הגלובאלי החודשי רק כאשר עבדתי מעבר ל8 שעות ביום - ז"א דרשתי תוספת על כל שעה מעבר ל8 שעות ביום, בנוסף לא לשכוח לתמחר את הסופי שבוע, הרי בחול עובדים יום שישי ככה שלא ייצא לך לעבוד 6 ימים בשבוע ולקבל תשלום על 5.

גם על שבת דרשתי תשלום למרות שהייתי תקוע במלון או הסתובבתי בקניון, הרי את אותו הזמן אתה יכול לנצל בחיק המשפחה...

אם מדובר בעבודה שדורשת ממך לטוס לגיחות קצרות לחול וללכת לקצת פגישות - אישית לא דרשתי על זה תוספת תשלום.

בנוסף לזה בלי קשר לסוג העבודה, תדרוש אש"ל גלובאלי, אני קיבלתי 60 דולר ליום בנוסף למלון ונסיעות (ז"א בתכלס 60 דולר רק על אוכל)

לגבי הנסיעות תוודא שלא מתחשבנים איתך על כל נסיעה, זה מעצבן בטירוף להביא קבלה על כל מונית ולהסביר לאן נסעת ומה עשית

אני כבר נתקלתי במעסיקים שנותנים לך 2 נסיעות ביום (מלון > עבודה, עבודה > מלון).

עריכה אחרונה על ידי sh33p
פורסם

המשרה היא ניתוח מערכות (BA) , כאשר המשרה מוגדרת 50% חו"ל.

לא מדובר על עבודה פיזית אך בהחלט על שעות רבות.

אוקיי , מלבד ההחזר הוצאות (קבלות , אש"ל וכו') , האם לא נהוג לתת העלאת שכר בעקבות הנסיעות לחו"ל?

פורסם

ייפתח לך התחת כעבור זמן קצר מאוד, ממליץ לך לשקול רק אם השכר הוא לפחות 1.5X כאשר X הוא השכר הגלובלי המקובל בארץ למשרה כזו.

כמובן שכל האש"ל (מלון, טיסות, רכב שכור או מוניות, חניות) הוא על המעסיק + הקצאה גלובלית קבועה של 50-60 דולר ליום שלא צריך להביא כנגדן קבלות שמכסה לך את כל היתר. תבדוק שהמיילג' נזקף לזכותך (רצוי) ולא למעסיק, ככה מהר מאד יהיו לך טיסות חינם לאירופה ושדרוגים. חשוב -שהמעסיק יממן טלפון סלולרי מקומי + אינטרנט.

אתה בוודאות תעבוד בימי שישי, וכנראה שביום ראשון גם כן מול ישראל - אז תביא את זה בחשבון כשאתה דורש שכר. תביא בחשבון את הפרשי השעות שאוכלים לך גם את זמן הפנאי, את הבדידות. זה לא פיקניק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תדרוש.

זה מסכם את הגישה הישראלית במילה אחת. :brickwall:

לחילופין... אתה יכול להבין שמדובר בהזדמנות יפה לראות עולם ולצאת קצת מסיר הלחץ, ולזרום עם התנאים שהחברה תציע בלי להיות חזיר (כמובן בהנחה וזכויותיך לא נפגעות). זה אומר שתשע שעות ביום חמישה ימים בשבוע אתה עובד כרגיל, עוד שעה ביום נגיד שם בצד על נסיעות (כמו בארץ) וכל דקה מעבר לכך (אצל לקוח או בנסיעה אליו/ממנו) מחוייבת לפי מונה - את התעריף המדוייק כבר תסכמו ביניכם.

אני לא מאמין גדול באש"ל גלוגבלי וחושב שזה לגיטימי לחלוטין מצד המעסיק לדרוש קבלות תמורת אוכל והוצאות מזדמנות. מאידך, אם המעסיק שלך עובד בשיטה הגלובלית - קח את מה שמציעים לך ותגיד תודה. עם כל סכום מעבר ל-40 דולר ביום סביר להניח שתצא ברווח. המעסיק הנוכחי שלי משלם סכום דומה לזה וכל מי שנוסע ליותר משבוע חוזר עם בונוס למשכורת.

אני לא חושב שהמעסיק מחפש לדפוק אותך ולא רואה צורך בריקוד המטומטם הזה שכל כך אוהבים לעשות בארץ עם ענייני כסף. תראה מה מציעים בחוזה הסטנדרטי, תחשוב אם זה מתאים לך, תבקש לעשות קצת תיקונים אם זה לא, אבל תבוא בראש חיובי ותבין שיש לכם אינטרס משותף. בסופו של יום זה אתה והחברה נגד הלקוח, לא אתה נגד החברה. אני מניח שמדובר בחברה רצינית שלא מתעסקת בקטנות, ועם אנשים כאלה אפשר לדבר בגובה העיניים, לא צריך לדרוש.

פורסם

BA באיזה תחום?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

ממש לא גישה ישראלית!!!

פעם ראשונה שמציעים לי משרה שכזו. מדובר על קידום מאוד גדול עבורי ולכן חלק מהשיקולים של לעזוב את המשפחה לתקופות כאלה ארוכות הוא גם כסף.

אני מבין שאין לך משפחה דריש ולכן הדבר הראשון שעולה זוהי החוויה. גם אני אם הייתי רווק הייתי עונה ככה.

מדובר על קפיצת מדרגה ענקית ,חוויה שלא ניתן לתאר גם מקצועית וגם בפן האישי אבל שוב, כל גיחה ארוכה שאני אני משאיר פה משפחה . זה לא דבר קל ואחד השיקולים הוא שהתגמול יהיה בהתאם. אש"ל וכו' ממש לא בראש סדר העדיפות

עריכה:מצטער אם יצא טון מעט תקיף

עריכה אחרונה על ידי IsraelR

פורסם

לשאלתך ניטש, בעיקר של תהליכי מחשוב בretail

פורסם

הבנתי. המשרה נשמעה דומה באופן חשוד לאחת בחברה שלי, אבל זה לא התחום שלנו. צפירת הרגעה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...