Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי העוף

מזה כשנתיים וחצי אני עובד אצל המעסיק שלי (קבלן). מזה כחודשיים אני לא משובץ לעבודה עקב סיום פרוייקט בו עבדתי עד כה.

לאחר פניות ממושכות אל הקבלן הנ"ל הציע לי לעבוד בפרוייקט אחר שלו אך "משחק" בתנאים.

הוא מסכים לתנאי השכר אותם קיבלתי בפרוייקט הקודם אך לא מסכים לספק לי את תנאי העבודה שבהם עבדתי בפרוייקט הקודם.

אני סטודנט ולכן עבדתי במשרת סטודנט בסופ"שים ובמשמרות לילה וצהריים (מידי פעם).

משמע שהוא מתכוון לשבץ אותי לעבודה במשמרות בוקר/צהריים ובנוסף רוצה להעביר אותי לתקן עבודה מלא.

די נמאס לי מהתנהלות הקבלן ולכן די מייחל לסיים את הסיפור הזה.

האם לפי חוק אני יכול להתפטר ולהיות זכאי לכספי הפיצויים? (מדובר בסכום שיכסה לי את יתרת הלימודים)

ואם כן באילו תנאים?

אם כן אשמח אם תפנו אותי אל הכתובים על מנת לשלוח את הקבלן לאותם הכתובים כדי שיכיר בהם.

בחוזה החתום בינינו אין אזכור לכך.

תודה!

פורסם

אני זוכר שקראתי שמצב של "אי שיבוץ למשמרות" מהווה עילה לקבלת פיטורין כחוק, גם מצב של "הרעה בתנאים". תעשה חיפוש בגוגל, לדעתי תמצא כמה פסקי דין.

בחוזה העבודה לא סיכמתם על תנאי העבודה?

פורסם

פסקי דין הם טובים ויפים כשהם פסקי דין. לתרגם אותם למעשים או לשלוח את המעביד ואת עורך דינו לפסקי הדין לא יועילו לי.

בחוזה העבודה סוכם על 3 משמרות מינימום, מצד אחד, מצד שני מאז חתימת החוזה השתנו דברים.

במתכונת הנוכחית אני עובד כבר כשנה וחצי מתוך השנתיים וחצי בסה"כ. ללא תלונות מצד הקבלן ובהסכמתו המלאה (משרת הסטודנט בפרוייקט הקודם).

פורסם

בקצרה- מותר לעשות שינוייפ בעבודה, אסור להרע תנאים. הרעת תנאים מאפשרת להתפטר ולקבל זכויות של מפוטר.

בכל מצב, גם בהתפטרות, תהיה זכאי לחלק הפיצויים שהופרש לפי חוק פנסיה חובה- פחות מפיצויים מלאים

פורסם

צביקי, אם הופרשו כספים לסעיף פיצויים, הנוהל המקובל הוא שגם בהתפתרות של העובד נותנים לו אותם, אבל בשום פנים ואופן אין לו זכאות על כספים אלה.

לפותח השרשור,

הכל תלוי איך הוגדרת בתפקיד, עובד יומי? עובד חודשי? עובד לפרויקט?

ברמה הכללית, למעט סייגים ספציפיים, אתה לא זכאי לפיצויים, עכשיו תעשה חיפוש קטן בגוגל ותראה אם אחד הסייגים (מעבר עיר בעקבות חילופי עבודה, עזיבת עבודה בגלל לימודים ועוד) רלוונטי עבורך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

התפקיד הוא עבודה יומית אאל"ט. ז"א משמרות (שכר שעתי). הפרוייקט הסתיים במפתיע.

אני לא עונה לקריטריונים של התפטרות בדין מפוטר.

העניין הוא הרעת התנאים, אבל אני מבין שאת עניין הרעת התנאים אני אצטרך להוכיח בביהמ"ש מאחר והקבלן לא ישחרר אותי בקלות.

זכורה לי שיחה עם אחד מהמנהלים הבכירים של החברה שטען שאין הבדל בין התפטרות לבין פיטורים וכל אחד זכאי להם.

אך למדתי טוב טוב על בשרי שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ולכן אני מתייעץ.

האם יש השפעה לכך שאני "חבר" בהסתדרות העובדים החדשה?

האם זה מקנה נקודות בדמות הסכמים קיבוציים?

תודה

פורסם

אם אתה חבר בהסתדרות אתה זכאי לייעוץ מהם. פנה אליהם בשאלה המתאימה.

לגבי לקיחת כספי הפיצויים - יתכן מאד שעדיף לך להשאירם בפקופה (כמובן על שמך) כחלק מזכויות הפנסיה שלך. ברור לי שמדובר בחשיבה בטווח 45 שנה, אבל הטווח הרחוק לא צריך לעוור אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפנה אליהם ליעוץ בהקדם. אני מבין שעדיף להשאיר את כספי הפיצויים בפנסיה, אך הם יעזרו לי להגיע לתואר מהר יותר וכך אעבוד במקצוע מהר יותר וכך אפריש כספים לקרן מהר יותר :-)

פורסם

פאולו, ככל הידוע לי, לפי סעיף 8 לצו ההרחבה לעניין פנסיה חובה, הכספים שהופרשו לפיצויים לפי הצו שייכים לעובד ולא למעביד. ma5y3y3e.jpg

אני מהאייפון אז קצת קשה לי לצרף מקור נורמלי אבל מצב צילום מסך. תבדוק אותי.

פורסם

הפרשה לפנסיה שונה מהפרשה לפיצויים, למרות שמקובל שההפרשה נעשית ביחד. כספי הפנסיה הם של העובד. כספי הפיצויים - תלוי בהסכם העבודה ובנסיבות ההתפטרות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צביקי תודה רבה.

לצערי לא הבנתי דבר ממה שצרפת.

האם עלי לענות על קריטריון מסויים על מנת לקבל את כספי הפיצויים עפ"י חוק?

ואם אני לא עונה לקריטריון זה משמע שקבלת כספי הפיצויים תלויה ברצונו ה"טוב" של המעסיק?

פורסם

יש קריטריונים לקבלת פיצוי פיטורין - בכל מקרה אם אתה מפוטר, אבל יש משהו שנקרא "מתבטר בדין מפוטר" או משהו דומה. סביר שאתה נכנס לקריטריון זה בגלל הרעת תנאי עבודה, אובל לא מדובר במשהו מובן מאליו, יתכן שיהיה עליך להאבק על זכויותיך, ולא מובטח כי תצליח.

יש מקומות עבודה בהם מוגדר מראש בהסכם העבודה כי גם בהתפטרות מקבלים תנאי מפוטר.

אני חוזר על מה שכתבתי בהודעה קודמת - אתה משלם דמי חבר בהסתדרות, הדבר מקנה לך זכות לקבל מהם ייעוץ. פנה אליהם ותקבל הכוונה.

פורסם

עכשיו בצורה מסודרת:

א. אם אתה חתום על ס. 14, בכל מקרה הופקדו לך 8.33 משכרך על שמך, והם שלך בכל מצב.

ב. אם אינך חתום על ס. 14, ישנו חלק מהפיצויים שהופקד לך בקופה לפי צו פנסיה חובה. החלק הזה בכל מקרה שלך וחל איסור על המעסיק לקחת אותו חזרה. סדר גודל של 4-5% מהשכר, לפי תקופת העבודה.

ג. לדעתי, סביר מאוד שתוכל להראות כי יש כאן הרעת תנאים, מה שיזכה אותך, אם אינך חתום על ס. 14, בתשלום של מלא הפיצוים שלך = שכר אחרון כפול שנות עבודתך.

עריכה - גם אם השינוי בתנאי עבודתך לא יזכה אותך בפיצויים, ודאי שחודשיים ללא שיבוץ לעבודה כן מזכים אותך.

צביקי

• תוכן חדש...