Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש דעות בעד ונגד.

האם כדאי לשמן או לא?

הבנתי ששימון עלול לפגוע בחיישן maf.אז איך משמנים בצורה שהוא לא יפגע?

או שעדיף בכלל לא לשמן בכלל?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כן, זה הוראות התחזוקה שלו לנקות במים ולא בלחץ אוויר, לייבש ולשמן עם הספריי שלהם.

קח בחשבון שאם ניקית בלחץ אוויר הרסת את הפילטר

עריכה אחרונה על ידי Tvr_speed_12
פורסם

את הפילטר (K&N) ניקיתי לפני שבועיים - על פי הוראות הקיט (גם K&N כמובן).

1. לנקות את הפילטר עם התרסיס היעודי.

2. לשטוף את הפילטר היטב.

3. לייבש אותו היטב (עמד בשמש כשלוש שעות עד שהיה יבש לחלוטין).

4. לשמן את הפילטר ולהרכיבו שוב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לפני שאתה חושש מלדפוק את חיישן MAF, האם ווידאת שהרכב בכלל מצוייד בכזה?

בפורום מרצדס ארה"ב היה דיון מאוד ער ובו אחד מהחברים טען בתוקף שהפילטר המדובר הרס לו את חיישן ה-MAF ב-E55 שלו.

4-5 דפים מאוחר יותר הוא הבין שהוא אדיוט כי אין לרכב שלו חיישן MAF וקשה מאוד להרוס חיישן שלא קיים.

בכל מקרה, אצלי ברכב הקודם (עם חיישן MAF) הותקן פילטר של K&N והכל היה בסדר.

ברכב הנוכחי גם התקנתי פילטרים כאלה לפני כחודש וחצי ואין לי שום בעיה.

השאלה היא למה ללכת להתקין את הפילטר הזה?

אם אתה מתקין כי אתה רוצה תוספת הספק- אל תבנה על זה באמת כי גם אם תיהיה תוספת הספק היא תיהיה שולית ולא מורגשת.

אני למשל מתקין בכל הרכבים שלי פילטרים של K&N רק מהסיבה שאני מטפל ברכב בתדירות גבוהה יחסית וזה חוסך לי הרבה כסף כי במקום להחליף פילטר אויר כל איזה חצי שנה כשאני עושה טיפול אני קונה פעם אחת K&N ופשוט שוטף ומחזיר למקום.

RS ציין את ההליך הנכון לטיפול בפילטר כאשר חובה להדגיש שלא רק שלא מנקים את הפילטר עם לחץ אויר גם לא נוגעים בו עם מברשות כאלה ואחרות- פשוט מרססים אותו בתרסיס יעודי או סבון כלים שאינו אלים ולפי ההוראות טובלים כמה פעמים בדלי עם מים (טובלים ומוציאים וטובלים ומוציאים וחוזר חלילה) עד שהלכלוך יצא, משאירים לייבוש מרססים קלות עם תרסיס השמן (לא מציפים אותו, שכבה עדינה מאוד!!!!) ומחזירים למקום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כדאי גם להוסיף שהליך השטיפה מתבצע מהפנים אל החוץ ולא ההיפך, ככה החלקיקים נשטפים החוצה ולא לחלק הפנימי של הפילטר.

אברה קדברה

פורסם

+1 לטיפ החשוב שמעליי.

לגבי אובר שימון, פשוט תהיה עדין עד כמה שניתן עם התרסיס, יד קלילה.

תניח לפילטר להתייבש במקום מאוורר ורצוי שבשמש, לאחר הייבוש, אם תראה מקטעים קטנים שבהם אין שמן, רסס באופן מקומי שוב.

אישית, אני ממש לא אוהב את התרסיס שימון שלהם, השמן יוצא מהפיה בפסים שמנים ובכמות גדולה מידי.

בפעמיים האחרונות ששימנתי, לפני שהעברתי את הפילטר למכר, שימנתי את האינבוקס שלי בעזרת ספריי שימון לפילטר אוויר של קסטרול, שעלה משהו בסביבות ה-35 שקלים באוטוסטור.

הרבה יותר קל לשלוט על הכמות שמשתחררת, השמן יוצר במן mist ממש עדין שמקל מאוד על יצירת שכבת שימון בול כמו שצריך.

מה שאין לפילטר זה את הפגמנט האדום שk&n מוסיפים לשמן פילטר שלהם, אם אתה יכול לחיות עם פילטר ורדרד ולא אדום, מומלץ.

"יאללה בירי".

פורסם
א.לא נכון

ב.זאת לא היתה השאלה.

א. אלא אם כן הרכב שלך משופר בצורה קיצונית זה לא נותן שום דבר למעט צליל נחמד.

הנושא דובר הרבה בפורום- תעשה חיפוש קצר ותראה הרבה הוכחות לכך, במיוחד אם מדובר בפילטר המחליף את כל תיבת האוויר המקורית.

ב. אני יודע, זה לא כדי להתנגח אלא רק בשביל שתדע למקרה שלא שמעת על זה מאחר וזה מיתוס שגוי ונפוץ במיוחד.

פורסם (נערך)

הנושא דובר הרבה בפורום- תעשה חיפוש קצר ותראה הרבה הוכחות לכך, במיוחד אם מדובר בפילטר המחליף את כל תיבת האוויר המקורית.

ב. אני יודע, זה לא כדי להתנגח אלא רק בשביל שתדע למקרה שלא שמעת על זה מאחר וזה מיתוס שגוי ונפוץ במיוחד.

א.הרכב כן משופר

ב.איך שלא תסתכל על זה,הפילטר הרבה יותר איכותי ונותן למנוע לנשום יותר טוב(גם אם לא מוסיף כוח או סאונד)שאני לא מחפש כי יש לי מספיק משניהם.

לא סתם הרבה מכוניות בחו"ל(ולא משופרות)משתמשות בו.

ואחרי הכל,במרווח טיפולים שאני עושה זה גם הרבה יותר חסכוני.

עריכה אחרונה על ידי elcomp
פורסם

שים לב שזה שפילטר פתוח לא נותן ערך מוסף על פני הפילטר הרגיל בדמות ביצועים או סאונד משופר הוא גם לא אמור לגרום נזק שכן הוא מסנן אויר לא פחות טוב מהפילטר המקורי ויתרונו המרכזי שהינו רב פעמי.

יחד עם זאת אני כן מסכים עם חלק אחר של התגובה שלך שנוגע לפילטרים הפתוחים שיושבים בתא המנוע שלא בתיבת הפילטר המקורית, ברוב המקרים מבוצעת התקנה ״נוחה״ שלהם ולא התקנה יעילה ונוצר מצב שהרכב יונק אויר חם מחלל המנוע ולכן למעשה ביצועי הרכב נפגמים.

פילטר פתוח שימוקם בצורה נכונה וינק אויר קר מחזית הרכב עשוי במידת מה לתרום במקצת לתגובת המנוע (אויר קר תמיד חביב על מנועים, במיוחד כאלה שגודשים או עתירי נפח\הספק.

אם אין אפשרות למקם את הפילטר במיקום שבו תתבצע יניקת אויר קר מומלץ להתקין פילטר אויר פתוח inbox שהינו למעשה פילטר תחליפי לזה המקורי של הרכב ויושב בתיבת הפילטר המקורי.

לקחת בחשבון שבניגוד לפילטר אויר שממוקם בחלל המנוע ויוצר סאונד יניקה מוגבר בפילטר אויר inbox אין שינוי בסאונד היניקה וגם אם יהיה כזה הוא יהיה מאוד שולי.

פורסם
+1 לטיפ החשוב שמעליי.

לגבי אובר שימון, פשוט תהיה עדין עד כמה שניתן עם התרסיס, יד קלילה.

תניח לפילטר להתייבש במקום מאוורר ורצוי שבשמש, לאחר הייבוש, אם תראה מקטעים קטנים שבהם אין שמן, רסס באופן מקומי שוב.

אישית, אני ממש לא אוהב את התרסיס שימון שלהם, השמן יוצא מהפיה בפסים שמנים ובכמות גדולה מידי.

בפעמיים האחרונות ששימנתי, לפני שהעברתי את הפילטר למכר, שימנתי את האינבוקס שלי בעזרת ספריי שימון לפילטר אוויר של קסטרול, שעלה משהו בסביבות ה-35 שקלים באוטוסטור.

הרבה יותר קל לשלוט על הכמות שמשתחררת, השמן יוצר במן mist ממש עדין שמקל מאוד על יצירת שכבת שימון בול כמו שצריך.

מה שאין לפילטר זה את הפגמנט האדום שk&n מוסיפים לשמן פילטר שלהם, אם אתה יכול לחיות עם פילטר ורדרד ולא אדום, מומלץ.

אצלי בהוראות כתוב במפורש שאסור לייבש בלחץ אוויר ואסור להניח לייבוש בשמש - מקום מאוורר ומוצל כתוב עם אזהרה שאין לייבש באור השמש ישירות.

ציטוט:"DO NOT set the unit to dry under direct sunlight"

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

טוב מכיוון שכאן מדברים על הנושא שאני מתעניין בו ומכיוון שקיבלתי תשובות סותרות בפוסט שפתחתי,

אז מישהו יכול לתת תשובה עניינית לגבי הפילטרים הללו, האם הם באמת יותר טובים?,

איתמר ועוד מישהו טוענים כי אילו הם פילטרים פתוחים שמסנננים פחות טוב מיצרן הרכב ועשויים לגרום נזק, בעוד מקומות אחרים אומרים דברים טובים על הפליטרים הללו.

יש מישהו שיכול לתת תשובה אובייקטיבית?

פורסם

שים לב להודעה מס׳ שכתבתי, זו דעה אובייקטיבית ממישהו שאין לו שום קשר עסקי ל-K&N (או כל חברה אחרת לפילטרים) ונכתב לאור הנסיון שלי עם 3 רכבים שהיו בבעלותי וצויידו בפילטרים פתוחים (כולם אינבוקסים, כולם היו של K&N למרות שיש עוד מותגים בתחום).

פורסם

אני מזכיר לכולם שדובר מהתחלה על פילטר אינבוקס!

בכלל לא מדובר על פילטר פתוח ומה הוא תורם לביצועים או לא.

בסך הכל נשאלה שאלה לגבי ניקוי של פילטר אינבוקס.

• תוכן חדש...