Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קטגוריה מבוקשת: סופר מיני.

מחיר: בין 40K ל-55K.

צרכים: נהיגה משולבת [עירונית ובין עירונית קבועה].

מאפיינים חשובים: חסכון יחסי בדלק. אמינות. נוחות יחסית.

כרגע אני מתלבט בין שלושה רכבים שראיתי

1. סוזוקי סוויפט מודל 2007, יד ראשונה עם קילומטראז' נמוך מאוד שדורש 55,000 גמיש.

2. פיאט פונטו איבו 150th (מפואר!) מודל 2012, יד ראשונה עם 24,000 ק"מ שדורש 63,000 גמיש.

3. סיאט איביזה ,לא זוכר מודל ודגם, יד ראשונה, קילומטראז' נמוך, יפהפייה, כ-60,000 ש"ח.

4.I20 למיניהן.

ההתלבטות: הפונטו מדהימה ביופייה, ספורטיבית ועם סאנרוף כפול, מודל מתקדם מאוד ויחסית זולה - אך אין לי מושג איך היא מבחינת חסכון בדלק ואמינות. האיביזה מדהימה ביופיה, מאוד מפנקת בסביבת הנהג אך שמעתי שהיא בעייתית ולא זולה לתחזוק. הסוויפט פחות יפה, מודל פחות מתקדם וקראתי שהדור הזה (השני) של סוזוקי לא מי יודע מה חסכוני בדלק.

על מה אתם ממליצים (מניסיון)? מה דעתכם על הדגמים הספציפיים?

פתוח גם לדגמים אחרים.

תודה רבה!

פורסם

אפתח בזה שיש לי ולבן זוגי פונטו איבו 2010, ככה שמצד אחד הדעה אולי משוחדת, מצד שני אני מדברת מניסיון.

לא רשמת אם הרכבים שבדקת ידניים או אוטומטיים וגם לא ציינת אם מדובר במגרשים של חברות גדולות או סוחרים פרטיים.

1. הייתי מוותרת על הסוויפט, כי השנתון נמוך מידי.

2. פונטו, ברשותי הדגם עם התיבה הרובוטית וצריכת הדלק המשולבת 1:14.5-15 בערך, כאשר החלק העירוני כולל עליות קשות של חיפה-נשר. יש עוד חבר פורום עם איבו 2011 ידנית מדווח על צריכת דלק זהה פחות או יותר. מעבר לזה, מרוצים מאוד מהרכב מכל הבחינות.אתה גם מדבר על דגם 2012 ככה שיש עוד לפחות שנה של אחריות יצרן, יתרון משמעותי.

3. איביזה, כדאי שתבדוק באיזה דגם מדובר, די קריטי.

4. I20, רכב נחמד ואמין. לא נחשב לחיסכוני כל כך, אבל אין לי איתו ניסיון ככה שכדאי לחכות למישהו שיעיד מניסיון.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

הסוויפט אוטומטית.

הפונטו ידנית, הבנתי שהרובוטית שלהם פחות מוצלחת - בתור מי שיש לה ניסיון עם הפונטו, נתקלת בתקלות?

האיביזה מודל 2011, ראיתי שתיים, אחת קופה והשנייה 5 דלתות, שתיהן שחורות עם סאן-רוף כך שאני מניח שמדובר בדגמים המאובזרים יותר.

המגרש הוא של חברה בעלת מוניטין, הרכבים עצמם פרטיים (נמסרים למגרש לאור קניית רכב חדש).

תודה :)

עריכה אחרונה על ידי elad-86
פורסם

אנחנו מרוצים מאוד מהגיר הרובוטי אבל זה לא מתאים לכל אחד.

אם אין לך בעיה עם הגיר הידני אז הפונטו נשמעת לי כמו בחירה מעולה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני מבין מהתגובות שלך שאת מאוד מרוצה ומסיק מכך שגם לא נתקלתם בבעיות טכניות עם הרכב נכון לעכשיו (טפו טפו..)

תודה רבה!

לעוד מישהו יש דעה לגבי הסוויפט / איביזה ? :)

פורסם

רד מהסוויפט. אתה בפורום רכישת רכב, לא בפורום אספנות. למה לקנות 2007 בשנת 2014 כשיש לך כזה תקציב מכובד?

מציע לך לבדוק את מחירי הביטוח לאיביזה. הרכב ממש טוב בגירסת 1400 ידני והוא גם אמין (הדיווחים על בעיות הם בדגמי DSG אוטומטיים). רק מה, הוא ממש גניב והמחירים של הביטוח בשמיים.

הפונטו בהחלט מומלצת, אין בעיות טכניות ידועות. מצד שני קח בחשבון שהרכב לא נפוץ וחלקי פח ופלסטיק יהיה קשה לך להשיג משומשים, כאשר תצטרך אותם.

אני אישית נוסע בפיאט קטנה ידנית ומאוד מרוצה, לפני פחות משנה קניתי את הפיאט הידנית השנייה שלי ואני בהחלט מתכנן לשדרג בתוך המותג.

פורסם

55,000 לסויפט 2007 נשמע לי יקר להפליא.

לא מכיר את הפיאט אבל אם זו מהגרסאות הבכירות והמנוע המתקדם אז זו אופציה סבירה. תתענין במחירים מסביב ואולי תצליח להוזיל.

60,000 לאיביזה שנת 2011 זה יקר להפליא. מעבר לביטוח קח בחשבון שחדשה מהחברה אתה קונה היום ב 73 אלף:

http://www.seat.co.il/lp/m53/?ref=SELF&banner=HOME-BANNER

ייתכן שהגימור קצת שונה אבל גם זו במבצע לא ערומה מאבזור. והיא חדשה.

פורסם

אם אתה לא מכיר את הפיאט על סמך מה אתה אומר מה האופציה ה"סבירה"?

בכל אופן, מדובר במנוע 1.4 אטמוספרי 77 כ"ס וגיר ידני 5 הילוכים. האופציות הבכירות יותר הן מנועי 1.4 מוגדשים עם 105\135 כ"ס. (יש אחת עם 135 כ"ס למכירה בפורום) הגרסאות האלה נדירות ויקרות יותר.

המנוע המדובר עושה את העבודה בצורה טובה בסה"כ, אם יש עליה קשה ואתה קצת ממהר, פשוט תוריד הילוך.

לא קונים שום דבר בלי נסיעת מבחן לפני, תעשה כמה נסיעות ותחליט למה אתה מתחבר יותר.

נ.ב.

כשחיפשנו רכב, בדקנו גם את האיביזה, אבל עיצוב הפנים שלה היה כל כך מאכזב שאפילו לא הגענו לשלב נסיעת מבחן.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

הייתי הולך על הפונטו במיוחד בגלל שאתה מקבל רכב כמעט חדש עם שנה אחריות.

נסיון אישי שלנו עם הרכבים האלה:

השבוע אבא שלי מכר את הפונטו איבו הידנית שלו (2010 עם 125 אלף ק"מ).

הרכב באמת היה מעולה, לא הייתה בו שום תקלה, ובבדיקה שלו לא נמצא שום ריג'קט למעט כסת"ח אחד(רעשים בגיר נבדק במוסך ושם נאמר שאין שום רעש). למרות שידענו שהרכב במצב מצויין די הופתענו מהבדיקה כי הם תמיד מכניסים כסתחים כמו "רעשים במנוע" "חגורת תיזמון יבשה" "נזילת שמן" פה מצב הרכב היה כול כך טוב שהבוחן אכל סרט על המנוע ותחיל לחשוד שמדובר במנוע שהוחלף.

אבא שלי קנה במקום רכב "אחר", פיאט פונטו איבו 150TH רובוטית עם 13 אלף ק"מ. שילמנו עליה 64.

הוא חשב לעבור לרכב אחר, אבל בסופו של דבר בחליט להישאר עם הפונטו. אבא שלי רוב הזמן נוסע לבד, והוא לא צריך רכב גדול.

למרות שהוא נסע הרבה ברכב הקודם המנוע סך הכול הפגין אמינות מוחלטת, ועשה את העבודה. לאדם שלא מחפש ביצועים אלה עלויות אחזקה זולות אמינות וחיסכון הוא מתאים.

הפונטו הוא רכב מאוד מוצלח, פרט לעיצוב איכות ההרכבה הוכיחה את עצמה הרכב הפגין אמינות מוחלטת, המרחב בפנים יחסית לא רע, ומדובר ברכב מאוד בטוח(7 כ"א 5 כוכבי ריסוק).

תוסיף את המחירון הלא מדהים, ואת העובדה שמצב שוק היד 2 לא משהו ואז אתה מגיע למצב שאתה יכול לקנות רכב חדש בסכום יחסית מצחיק לעלות שלו כחדש. השוק של הרכב גם לא רע, אני מסכים שצריך לרדת במחירון אבל יש ביקוש לרכב והטלפון צילצל בלי הפסקה ברגע שהרכב פורסם במחיר הנכון, ונמכר יחסית מהר (הרכב שלו נמכר ב35.5 המחירון היה 41 בתוך שבוע מפירסום המודעה, ויומיים לאחר עידכון המודעה שהורדנו את המחיר ל37).

זו כבר הפונטו השלישית שקנינו, לפני שנה החלפנו את הפנדה של אמא שלי גם בפונטו רובוטית מבציר 2012 שנסעה 5000 ק"מ.

הרכבים שפיאט מוצאים בשנים האחרונות לא רעים בכלל אני מסכים שהמנועים לרוב חלשים ומיושנים, אבל כחבילה ובמיוחד כיד 2 מדובר באחלה מכוניות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

פרקש תודה רבה על התגובה!

אז מבחינת מחיר,

כמה היית מציע על פונטו th150 מודל 2012 שנסעה 24K ? המחירון שלה אם אני לא טועה הוא 62k ...

פורסם (נערך)

אני חושב שהמחירון אחרי שקלול גבוה יותר בדוק שוב את המחירון בלוי יצחק.

בכול מקרה השאלה שלך תלויה בהרבה משתנים, ואי אפשר לענות עליה בצורה מדוייקת למשל:

האם הרכב עבר טסט לאחרונה? רק זה שווה יותר מ1000 שקל.

האם הרכב עבר טיפול? הרכב הזה צריך לעבור טיפול כל שנתיים או 30 אלף ק"מת מנסיון עם שתי הפונטו שקנינו עם ק"מ מאוד נמוך הם אף פעם לא עברו טיפול.

טיפול כזה כולל החלפת מצטים שהם יקרים כול הטיפול יכול להגיע ל700 שקל בערך. זה בדרך כלל נפתר כי כשמעבירים בעלות מקבלים שובר לטיפול חינם רק חשוב שתדאג לקבל אותו בדואר אנחנו לא קיבלנו והיינו צריכים להתקשר ליבואן סמל"ת והם שלחו לנו בשמחה את השובר במייל. לא יודע אם השובר כולל את המצטים, אבל הוא כולל חלק גדול מהטיפול(החלפת מסנן ושמן).

כמה המוכר לחוץ למכור, ומאיזה סיבה הלוואה אישתו לא אוהבת את הרכב...

אולי השאלה הכי חשובה כמה מהר אתה צריך את הרכב? ככול שתוכל לחכות יותר תוכל למצוא רכב במצב טוב יותר ובמחיר טוב יותר.

יש עוד הרבה דברים אחרים בשורה התחתונה אי אפשר לתת תשובה סופית. הנסיון שלי גם כולל רק 3 רכבים, אחד שמכרנו ושניים שקנינו. אחד מהרכבים קנינו במחיר באמת מצחיק(הרכב שנקנה לאמא שלי לפני שנה), ולכן אני לא מגדיר את המחיר ששולם עליו כמייצג. זה שמכרנו וזה שקנינו נסחרו בכ12% פחות מהמחירון המשוקלל של לוי יצחק.

רק הערה קטנה. אם אתה הולך על הגירסה הידנית אז אם לא מפריע לך כול מה שאמרנו על הרכב(בעיקר עניין המנוע החלש יחסית) לא יהיו הפתעות פרט אולי לראות לא משהו לאחור.

אם אתה מתכוון לקנות את הגירסה הרובוטית הייתי מתנסה עליה תחילה. אני אישית מסתדר איתה וחושב שהיא בסדר, אבל בטוח יש אנשים שלא יאהבו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...