Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגיע הסונקס ? איך הוא ? (QD)

מה הכוונה הגיע? משתמש בו כבר כמה חודשים טובים.

אתה שואל לגבי יכולת ניקיון בין לבין?

או בוסט אחרי שטיפה?

"יאללה בירי".

פורסם

אני זוכר יכולות מטורפות של ה-QD הזה, עמידות ויכולות בידינג ושיטינג מטורפות. האם אתה רואה את אותם הדברים אצלך ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

כן כבר הצהרתי כמה פעמים לגבי המוצר הזה.

הוא מדהים ברמות שקשה לתאר.

והיופי הוא שסונאקס לא הצהירו/הבטיחו דבר ממה שהוא מספק, ובפועל יצא להם qd שנותן מראה ועומק של חומרים יקרים מאוד ועמידות דיי מטורפת.

וזה עוד לפני הבידינג/שיטינג.

"יאללה בירי".

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בסופ״ש הקרוב אני מתכנן להוציא את הניסוי לפועל בשעה טובה.

רק אני רוצה להיות סגור על שיטות העבודה הנכונות עם החמרים:

הsrp- משפשפים דקה משטח של 30x30 ס״מ, מבריקים עם מטלית mf, ואחרי 2 דקות אפשר לעשות שכבה שניה? (אני מתכנן 2 שכבות לכול היותר. יש לי סוירלים קלים ולא הרבה)

בלאק לייט- למרוח שכבה, לחכות 20- 30 דקות ואז עוד שכבה

אגב, יש משהו. נוסף שאני יכול לעשות כדי להגדיל את העמידות של הsrp עם הקולונייט 845?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

OK, אתמול, אחרי חודשיים וסופות חול שבמהלכם לא נדעתי ברכב עשיתי את הטיפול (8!!! שעות!!!) ונזכרתי שהו כחול, ואפילו מטאלי.

1. הפלסטלינה (ספוג של נננוסקין בדרגה עדינה) משום מה השאיר לי באופן מקומי סימנים "חלביים" על הצבע, כאילו הלכה קצת השתפשפה (זה תאכלס מה שקרה) ואני לא ממש מבין למה. הקפדתי על סיכוך טוב רוב הזמן ותנועות רחבות יחסית (לא לשפשף בנקודה אחת יותר מידי- אלא אם היה שם איזה חרק שנדבק ממש)- למישהו יש הסבר? יש מצב שבגלל השטח פני היחסית גדול של הספוג זה עשה לי את הסימנים האלה?

2. גלייז זה פיקציה. הSRP מדלל סוירלים באופן שאפשר לראות אפילו אחרי מעבר אחד, אבל בשביל תוצאה טובה צריך 2-3 מעברים. או אחד עם פוליש עדין (P40 של CG). ועל הדרך מקומית (מה שראיתי באמצע הלילה) הורדתי את הסימנים של המריחות של הפלסטלינה עם הפוליש העדין.

3. הפדים MF של הקוריאני (A-TOP) סבבה למריחה של דברים, אבל לא כפד לפוליש או ליישום גלייז (שגם דורש שיפשופים קצת). סופג יותר מידי חומר והשערות נדבקות אחרי 5 דקות של עבודה.

4. SRP מעלים סוירלים באופן הרבה יותר נראה מבלאק לייט (דאא). V7 לא ממש הוסיף לברק של הBL, אבל עם כל הכבוד לגלייזים שנותנים קצת ברק ומראה יותר רענן לצבע, זה לא מתקרב למראה הרטוב שנותן הקולונייט. פשוט ליגה אחרת.

5. השתמשתי ב35-40 מ"ל של קולונייט לרכב, ו80-90 מ"ל של SRP למעבר אחד. מצאתי בסופר פארם בקבוקונים קטנים לשמפו וכאלה, 2 ב7. מאוד נוח לעבודה עם חומרים נוזליים.

תמונות אין יותר מידי כי לא היו לי יותר מידי סוירלים לפני זה (ממש שטחיים שלא הצלחתי לתפוס במצלמה) ולא ממש רואים הבדל בין החומרים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שטפתי עכשו שוב את הרכב (עם citrus wash and gloss) וזה התוצאה: (שופך מים מזוככים ממיכל)

בחלק השמאלי למעלה זה הקולונייט+ V7 (מעל לBL)

שמאל למטה - BL+ קולונייט

ימין למטה SRP+ קולונייט

ימין למעלה רק קולונייט

כשאני כותב "למעלה" אני מתכוון לרבע העליון של הפח (בערך)- רציתי שהנסוי יהייה על משטח יש ובערך חצי מהמכסה מנוע שלי בשיפוע כלפי מטה אז זה לא הוגן לעשות חצי בשיפוע וחצי בלי

פורסם
כן כבר הצהרתי כמה פעמים לגבי המוצר הזה.

הוא מדהים ברמות שקשה לתאר.

והיופי הוא שסונאקס לא הצהירו/הבטיחו דבר ממה שהוא מספק, ובפועל יצא להם qd שנותן מראה ועומק של חומרים יקרים מאוד ועמידות דיי מטורפת.

וזה עוד לפני הבידינג/שיטינג.

יודע שזה לא ככ קשור, אבל ניסיתי לשלוח לך הודעה פרטית וזה לא הלך ככ, אשמח לדעת מאיפה ניתן להמזין את המוצר ושלא יתקע איפשהו..

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בינתיים שכולנו מחכים בכליון עיניים לראות מה קורה עם הניסוי הכי חשוב של המאה, התווספו למשפחה שני חומרים נוספים שיכנסו לניסוי הבא:

http://www.dodojuice.com/blue-velvet-carnauba-car-wax.html באריזת נסיון (אמור להספיק ל3-4 מכוניות)

http://www.autogeek.net/optimum-opti-seal.html (תוצאה ראשונה בגוגל, לא אשמתי)

התכנון שלי בשביל החברים האלה זה:

1. שטיפה עם CG citrus wash and gloss בריכוז גבוה יחסית (הגעתי למסקנה שיותר נוח לשטוף עם זה מאשר עם פיירי- מתייבש לאט יותר, מסכך יותר, לא פוגע בלכה ומוריד מצויין כל לכלוך שהוא)

2. פוליש ידני (לצערי כמות הסוירלים עברה את הנסבל מבחינתי, במיוחד אחרי שחתולה החליטה לעשות לי ריצת לוניטונז על המכסה מנוע שבועיים אחרי הטיפול ויום אחרי אובך). הפוליש יעשה באמצעות פד כתום הקסא משהו של CG וP40 של אותם החבר'ה.

3. פלסטלינה (אולי- הwash&gloss עושה עבודה ממש טובה ואם אני מוריד שכבת הגנה אז די בטוח ששום דבר לא ישאר אחרי זה)

4. ניקוי עם IPA (לא כדי להוריד שאריות של הוקס אלא כדי לנקות את המשטח משמנים של הwash&gloss והידיים)

5. במכסה מנוע (אני צריך שם הגנה טובה אז הכול עם הBL):

א. אזור של בלאק לייט עם בלו וולווט

ב. אזור של בלאק לייט עם אופטיסיל

ג. אזור של בלאק לייט עם קולונייט 845

6. בדלתות- כל דלת תעבור גם את סעיפים 1-4, כשבקדמיות אני אשים באחת בלו וולווט ובשנייה אופטיסיל ובאחוריות רק קולונייט

שימו לשאני לא שם הפעם SRP בגלל הפוליש (לא אמורים להיות סוירלים למילוי)

בגג אני אשים אופטיסיל ואז קולונייט למקסימום הגנה (הכי מפחיד אותי שיתחיל להתקלף הצבע בגג יומיים אחרי סיום האחריות על הרכב)

פורסם

לא נראה לי שיפרק אותי יותר מהטיפול הקודם... יותר מ-8 שעות של שיפשופים.

הפעם לפחות יהיה לי כלי עבודה (פדים) נורמליים שלא יהרסו לי את החיים

ואם כבר- שאלה קצת פחות קשורה: איזה שימושים יש לפדים MF (של הקוריאני)? בינתיים הדבר הכי יעיל שהצלחתי לעשות איתם זה לשים פלאש דאש. פוליש, גלייז ואוטם נספגים יותר מדי

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

אחרי 3.75 חודשים אתמול הסתיים הניסוי הראשון בעיקר בגלל שרציתי לנסות את המוצרים החדשים (פלסטלינה סינית ואופטיסיל) ורציתי לעשות פלסטלינה כדי להוריד את אלפי החרקים שהחליטו להתמזג עם הרכב שלי (על זה בהמשך)

איך זה התחיל אפשר לראות בסרטון מלפני כמה הודעות, איך זה נגמר-

כמו שניתן לראות (מצטער על הקפיצות והאקסטרים קלוסאפ) עדין יש שיטינג ובידינג כלשהם, בטח יכול להחזיק עוד חודש+, אבל משמעותית פחות טוב מההתחלה.

גם אפשר לראות שאין יותר מידי הבדלים בין האזורים השונים- המסקנה מזה שלא ממש משנה מה שמים מתחת לקולונייט, אחרי כ-4 חודשים עדין יש קולונייט :)

בינתיים לא עשיתי פוליש וניסוי חדש כמו שרציתי (היה חם בטרוף והייתי עייף - יצאתי לעבוד רק ב10 ומשהו בלילה)

מה שכן עשיתי זה לנסות את הפלסטלינה הסינית שהגיעה לפני שבועיים. אני רוצה לציין שעבדתי לפני זה רק עם ספוגית פלסטלינה של ננוסקין ולא התרשמתי מהתהליך- אבל אחרי אתמול הגעתי לשלוש מסקנות: או שיש משהו מיוחד בלכה של הרכב שלא מגיב טוב לפלסטלינה או שאני נכה בצורה קשה בידיים או שפלסטלינה נועדה להרוס צבע. אני לא נכה בידיים (טפו טפו טפו).

כל המכסה מנוע שלי עכשו במריחות (מארינג?) וסווירלים מטורפים, מזל שיש פוליש בתכנון.

merihot.jpg

merihot2.jpg

בתמונה השנייה אפשר לראות קימור בפח והוא חטף את המריחות הכי משמעותיות.

לפני הפלסטלינה הזו לא יכולתי לצלם את הסוירלים בצורה נורמלית.

כסיכוך השתמשתי בדודו ג'וס low on eau.

אחרי האסון הזה שמתי על הכול opti-seal לבינתיים עד הניסוי הבא.

Opti-seal:

חומר מגניב ומעצבן. הוא "נספג" לתוך הצבע תוך שניות והדרך היחידה לדעת אם מורחים משהו עם האפליקטור או סתם עושים נעים לאוטו זה מידת החלקלקות שמרגישים. היה לי קצת רוח אז לא ממש הצלחתי להיות חסכוני (התזתי קרוב מידי לפח כדי שפחות חומר יתפזר) אבל היישום היה פשוט וקל. חומר עודף נהיה לבן אחרי כמה שניות ומרחתי אותו ע אותו האפליקטור. עשיתי כמה סיבובית מסביב לרכב לראות שאין סימנים, שמית גם על פלסטיקים, גומיות ופנסים, אין סימנים לבנים על שום דבר!

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום לכולם

אחרי 6 וחצי שעות של שפשופים, שעה וקצת ביום ראשון והשאר אתמול בלילה, הניסוי השני יוצא לדרך.

מה היה:

פוליש:

השתמשתי ב-3 קומפאונדים, סיבוב אחד עם פד הקסלוג'יק כתום ואחד עם פד צהוב של מגס'

2014-07-27 21.23.53.jpg

החומרים:

P40 של CG (הסגול)- החומר מיועד למקצוענים ונמכר בד"כ בגלונים. ריח נחמד, המדלל שלו מתנדף כנראה הכי מהר ולכן העבודה איתו הכי מהירה בכל יד, שזה כנראה לא הכי טוב כי הוא מתבזבז מהר מידי לפי דעתי.

אולטימייט קומפאונד- נותן את התוצאה הכי יעילה מבחינת זמן עבודה ומראה סופי. לא סתם ממליצים עליו לעבודות ידניות מסתבר. המרקם שלו מאפשר עבודה ממושכת מספיק בכל יד והוא לא משאיר הרבה שאריות בסוף. אם לא מוריד לחלוטין סוירלים אז הוא לפחות מחליק אותם (רואים מהצד אבל השוליים של הסווירל מוחלקות אז הוא הרבה פחות בולט). וזול ממש.

GT C1- החומר עושה עבודה דומה לUC, אבל בהרבה יותר זמן. הוא דליל יחסית ועד שהוא מתחיל לחתוך מספיקים להתעייף. מתאים יותר למכונה לפי דעתי.

לסיכום פולישים:

שעה וחצי על המכסה מנוע הורידו את רוב הסוירלים העדינים והסימנים שהעלתי בפוסט הקודם, אבל נשארו עוד כמה סוירלים גסים שלא נעלמו גם אחרי ששמתי Black light- מה שאומר שהם עדין יחסית עמוקים. בשורה התחתונה, הצבע נראה הרבה יותר טוב, אבל לתוצאה מושלמת כנראה שצריך עוד איזה שתי ידיים על הכול (עוד איזה שעה עבודה -> שעתיים רק על המכסה מנוע).

בין הפדים לא שמתי להבדל גדול חוץ מזה שאת הפד של הקסלוג'יק יותר נוח להחזיק.

עשיתי יד גם על הגג של הרכב, חצי עם UC וחצי עם C1. הגג בגובה העיניים שלי בערך אז יכולתי לראות איך צריבות של ח^א נעלמות. מעלה חיוך. UC יותר טוב.

תמונות נוספות אין כי הכול מבריק ולא הצלחתי להראות את ההבדלים :(

וקסים ואוטמים:

על המכסה מנוע המסכן בחלק העליון שמתי בצד שמאל שתי שכבות של בלו וולווט של דודו ג'וס ובצד ימין אופטי-סיל של אופטימום.

על דלת אחורית ימנית שמתי גם שתי שכבות של בלו וולווט.

בלו וולווט- ריח מגניב. נמרח בקלות שערורייתית ובשכבה דקה מאוד. נותן ברק יפה ועמוק.

אופטי-סיל- קצת מעצבן שהוא אמור להיות ללא ניגוב אבל משאיר סימנים אם בטעות שמים קצת יותר ממה שצריך- ומדובר על ממש קצת יותר. נאלצתי לנגב את האזור אחרי כמה דקות של יבוש (יורד בלי מאמץ אבל עדין מציק). לא שמתי לב שהוא נותן ברק מיוחד מעבר לברק של CG wash and gloss (השמפו שאני משתמש בו) ולא שמתי לב שהוא נותן הגנה חזקה במיוחד מח^א של ציפורים. כשהח^א מתייבש צריך לשפשף יופי כדי להוריד (כאילו לא שמתי אותו לפני שבוע:x). היתרון הכי גדול זה שהוא לא משאיר סימנים על פלסטיקה ועל הפנסים

קולונייט 845- וקס הרפרנס שלי. היום בצהוריים שמתי לב שציפור כיבדה אותי בפצצה לאות הזדהות עם עזה אז ירדתי לרכב וניגבתי עם ONR. חצי דקה והח^א ירד בלי שום מאמץ בכלל, הוא פשוט לא נדבק לשום דבר. הגלוס שהוקס הזה נותן הוא ללא תחרות. על הגג, קדמת המכסה מנוע והפגוש הקדמי שמתי בלאק לייט לפני הקולונייט, וממש רואים הבדל בגלוס כשעושים באף לקולונייט. 35 מ"ל לרכב סופר מיני מספיק לשכבה אחת, פשוט נהדר. קצת מסריח.

סיכום וקסים:

עדין מוקדם, כמו עם הקודם יהייה מעקב עמידות. תמונות בהמשך.

• תוכן חדש...