Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תקציב באזור ה 40

האם כדאי לקנות מאזדה 3

או הונדה סיויק 2006

או טויוטה קורולה 2004-2005

או הונדה אקורד שנים 2003 2004

מחפש רכב אמין לנסיעות של 100 קילומטר ביום.

יודע שדלק יוצא יקר .

אבל רוצה אותו שסוחב.

פורסם
יש לי תקציב באזור ה 40

האם כדאי לקנות מאזדה 3

או הונדה סיויק 2006

או טויוטה קורולה 2004-2005

או הונדה אקורד שנים 2003 2004

מחפש רכב אמין לנסיעות של 100 קילומטר ביום.

יודע שדלק יוצא יקר .

אבל רוצה אותו שסוחב.

אני אישית הייתי בוחר בהונדה כעדיפות ראשונה , את הטויוטה כעדיפות שניה ( שני הרכבים האלה הכי אמינים שיש וגם נחשבים חסכוניים בדלק ) וכעדיפות שלישית את האקורד כי הרכב אמין אך זולל דלק ועדיפות אחרונה את המאזדה 3 כי זה רכב קטן שפשוט לא נוח בו מאחור וגם הוא עושה 1 ל 10 יעני משחטת דלק

פורסם
אני אישית הייתי בוחר בהונדה כעדיפות ראשונה , את הטויוטה כעדיפות שניה ( שני הרכבים האלה הכי אמינים שיש וגם נחשבים חסכוניים בדלק ) וכעדיפות שלישית את האקורד כי הרכב אמין אך זולל דלק ועדיפות אחרונה את המאזדה 3 כי זה רכב קטן שפשוט לא נוח בו מאחור וגם הוא עושה 1 ל 10 יעני משחטת דלק

יעני אין לך מושג מה אתה מדבר ואתה סתם מסתמך על סטיגמות.

המאזדה לא פחות אמינה מההונדה סיוויק או מהקורולה. כמובן שגם לא מהאקורד. הטויוטה וההונדה לא נחשבים לחסכוניים, אלא לפחות בזבזניים. מצטער להוציא אותך מהסרט שאתה חי בו, מהשנתונים האלה אין רכב חסכוני 1.6 אוטומט מהקטגוריה שהוא חסכוני. מנסיעות לא מועטות בשלושת הרכבים האלה עם הטויוטה אפשר להוציא ממוצע של 1:12.5 בממוצע, בסיוויק אפשר להוציא כמעט אותו דבר (קצת יותר בזבזנית) ועם המאזדה אפשר להוציא ממוצע של 1:11/1:11.5. סביר למדי ביחס לקטגוריה.

חוץ מזה לנהוג 100 ק"מ ביום על הסיוויק זאת לא חוויה כיפית. בבין עירוני הרכב מתנדנד ורועש כמו מאזדה לאנטיס 2001 (וזה לא מפתיע, היא באמת הוצגה בערך באותו זמן כמו הלאנטיס של אותן שנים). שלא נדבר גם על המושבים עם הריפוד המיושן מדי. הסיוויק מכונית מיושנת, ספרטנית, לא מאובזרת (רק 2 כריות אוויר) ולא איכותית בהשוואה לשאר המתחרות.

תראה למשל כאן איך הסיוויק מתאמצת להישאר במבחן הזה בניגוד ל-3 ולמגאן שפשוט טובים ממנה בהכל:

http://motocar.allmag.co.il/test/398.aspx

פותה"ש: ההונדה אקורד מכונית שבנויה יותר לנסיעות ארוכות ושיוטים בכבישים בין עירוניים. אבל תיקח בחשבון שהיא תזלול יותר דלק בהשוואה לשאר ההתלבטויות שלך. ככה שאם אכפת לך מדלק, אני מציע לך לרדת ממנה.

הייתי נשאר עם הטויוטה והמאזדה. שתיהן אמינות, יחסית מודרניות (לשנתון), מאובזרות בסדר (יתרון למאזדה), די נוחות (יתרון לטויוטה), המרווח סביר בשתיהן וצריכת הדלק הגיונית, אם כי לא מצטיינת. הייתי ממליץ לך במקום המאזדה 3 1.6 לשקול את מנוע ה-2.0. הוא הרבה יותר מוצלח מאשר ה-1.6 מבחינת ביצועים וצורך דלק באופן כמעט זהה. למעשה אפילו בבין-עירוני היא תציג ממוצע טוב יותר מאשר המנוע הקטן.

דע לך שהרכבים האלה יעלו לך בהרבה כסף דלק במצטבר. אולי רכב דיזל יהיה פתרון עדיף...

פורסם
יעני אין לך מושג מה אתה מדבר ואתה סתם מסתמך על סטיגמות.

המאזדה לא פחות אמינה מההונדה סיוויק או מהקורולה. כמובן שגם לא מהאקורד. הטויוטה וההונדה לא נחשבים לחסכוניים, אלא לפחות בזבזניים. מצטער להוציא אותך מהסרט שאתה חי בו, מהשנתונים האלה אין רכב חסכוני 1.6 אוטומט מהקטגוריה שהוא חסכוני. מנסיעות לא מועטות בשלושת הרכבים האלה עם הטויוטה אפשר להוציא ממוצע של 1:12.5 בממוצע, בסיוויק אפשר להוציא כמעט אותו דבר (קצת יותר בזבזנית) ועם המאזדה אפשר להוציא ממוצע של 1:11/1:11.5. סביר למדי ביחס לקטגוריה.

חוץ מזה לנהוג 100 ק"מ ביום על הסיוויק זאת לא חוויה כיפית. בבין עירוני הרכב מתנדנד ורועש כמו מאזדה לאנטיס 2001 (וזה לא מפתיע, היא באמת הוצגה בערך באותו זמן כמו הלאנטיס של אותן שנים). שלא נדבר גם על המושבים עם הריפוד המיושן מדי. הסיוויק מכונית מיושנת, ספרטנית, לא מאובזרת (רק 2 כריות אוויר) ולא איכותית בהשוואה לשאר המתחרות.

תראה למשל כאן איך הסיוויק מתאמצת להישאר במבחן הזה בניגוד ל-3 ולמגאן שפשוט טובים ממנה בהכל:

פותה"ש: ההונדה אקורד מכונית שבנויה יותר לנסיעות ארוכות ושיוטים בכבישים בין עירוניים. אבל תיקח בחשבון שהיא תזלול יותר דלק בהשוואה לשאר ההתלבטויות שלך. ככה שאם אכפת לך מדלק, אני מציע לך לרדת ממנה.

הייתי נשאר עם הטויוטה והמאזדה. שתיהן אמינות, יחסית מודרניות (לשנתון), מאובזרות בסדר (יתרון למאזדה), די נוחות (יתרון לטויוטה), המרווח סביר בשתיהן וצריכת הדלק הגיונית, אם כי לא מצטיינת. הייתי ממליץ לך במקום המאזדה 3 1.6 לשקול את מנוע ה-2.0. הוא הרבה יותר מוצלח מאשר ה-1.6 מבחינת ביצועים וצורך דלק באופן כמעט זהה. למעשה אפילו בבין-עירוני היא תציג ממוצע טוב יותר מאשר המנוע הקטן.

דע לך שהרכבים האלה יעלו לך בהרבה כסף דלק במצטבר. אולי רכב דיזל יהיה פתרון עדיף...

אני לא מבין מה אתה מסתמך על איזה כתבה מסכנה של מישהו שהיה בא לו לחפור?! אני בכלל לא מסכים איתו כי הוא רשם את הדברים למען הכתבה ולא בשביל להציג השוואה בין שלושת הרכבים . בקיצור סתם שטויות אבל אם זה מה שבא לך להאמין בו , בהצלחה

פורסם

כתבה מאוד הוגנת, משווה 2 דגמים חדשים (המאזדה והרנו) לסיוויק בסוף ימיה שעומדת להתחלף בדגם חדש.

לפותח השרשור, אם מתאפשר הייתי ממליץ לך למתוח מעט את התקציב שיוכל להתאים לסיוויק 2007- אתה תהנה מרכב הרבה יותר מודרני מהסיוויק 2006 שעולה על המתחרות שציינת בכל פרמטר.

על הדרך תרוויח מנוע 1.8 חזק וחסכוני יותר ממנועי ה-1.6 שאצל המתחרות.

צריכת הדלק של המאזדה מוגזמת לכל הדעות ומצויינת לרעה בכל מבחן דרכים שעשו לה, בכל מקרה אני חושב שהקורולה עדיפה על פני המאזדה 3.

היתרון היחיד של המאזדה 3 על פני המתחרות נעוץ בכך שהיא נחשבת למעט יותר מהנה לנהיגה אך פרט לזה לטעמי נופלת ברוב הסעיפים.

בקיצור, אם יש אפשרות, מתח תקציב ותבדוק את הסיוויק מדגמי 2007, מכונית בליגה אחרת לגמרי מהמתחרות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אמנם אני מגיב באיחור, אבל אני חייב לומר למה בחרתי לשים את המבחן.

יש שיגידו שהוא לא הוגן, אני יכול להסכים עם זה. אבל פותה"ש מתלבט בין ה-3 והקורולה (שחדישות מהסיויק בהרבה) לעומת הסיויק המיושנת שבמבחן. הסיויק הנ"ל לא עומדת ראש בראש ומרגישה זקנה ומיושנת לעומת ה-3 והקורולה. אם פותה"ש היה מתלבט לבין הסיויק החדשה של 2006 והלאה, הייתי מגיב אחרת. אבל הסיויק שפותה"ש מדבר עליה, היא מתחרה הולמת - ללאנטיס.

בנוגע לצריכת הדלק, הצריכה של המאזדה דור 1 סבירה ביחס לקטגוריה (מספרים מדודים כבר ציינתי בתגובה הקודמת. הדור השני צמא יותר) והסיויק או הקורולה אמנם יהיו פחות בזבזניות (הסכמתי עם זה, ואף גם ציינתי את צריכת הדלק שהוצאתי מהן), אבל לא משמעותית כל עוד הנסיעות לא מרובות בצורה יוצאת דופן.

פורסם
כתבה מאוד הוגנת, משווה 2 דגמים חדשים (המאזדה והרנו) לסיוויק בסוף ימיה שעומדת להתחלף בדגם חדש.

לפותח השרשור, אם מתאפשר הייתי ממליץ לך למתוח מעט את התקציב שיוכל להתאים לסיוויק 2007- אתה תהנה מרכב הרבה יותר מודרני מהסיוויק 2006 שעולה על המתחרות שציינת בכל פרמטר.

צריכת הדלק של המאזדה מוגזמת לכל הדעות ומצויינת לרעה בכל מבחן דרכים שעשו לה, בכל מקרה אני חושב שהקורולה עדיפה על פני המאזדה 3.

היתרון היחיד של המאזדה 3 על פני המתחרות נעוץ בכך שהיא נחשבת למעט יותר מהנה לנהיגה אך פרט לזה לטעמי נופלת ברוב הסעיפים.

בקיצור, אם יש אפשרות, מתח תקציב ותבדוק את הסיוויק מדגמי 2007, מכונית בליגה אחרת לגמרי מהמתחרות.

הבדל של 10 אלף לפחות בין ההונדה 2006 לצורה החדשה 2006 , בא נגיד זה לא קצת :(

פורסם

צודק מאוד למעט תיקון קטן - הוא לא חייב לחפש סיוויק 2007, הדגם הוחלף כבר במהלך 2006 כך שלעניות דעתי סיוויק בצורה חדשה מ- 2006 עדיפה על האלטרנטיבות שהוצגו.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תוכן חדש...