Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

באופן עקרוני זה תלוי בבעל הרכב ומה הוא צריך\רוצה. אם עושים פוליש גס כמו Menzerna FG400 מומלץ אחריו לבצע פוליש עדין כמו SF4000 שמצריך פד אחד של פוליש. אם מעוניינים למרוח את החומר הגנה עם מכונה אז צריך עוד פד.

רק אחדד את דבריו של ידידי תמיר.

FG400 - קומפאונד

SF4000 - פיניש

בין זה לזה יש מוצרי פוליש נוספים בדרגות חיתוך שונות.

מידע נוסף http://www.menzerna.com/uploads/tx_sbdownloader/AutomotiveProductoverview_E_02.pdf

במידה ואכן תעבדו עם FG400 בהכרח תצטרכו לעבור פעם נוספת עם פיניש להשלמת התהליך, מה שנקרא פוליש דו-שלבי.

זו אופציה טובה לדעתי, בהנחה שעובדים בצורה נכונה ולא מתעייפים (שרירי הכתף עדיין לא מפותחים אצל המתחילים..:wink:)

אופציה 2: לדעתי היא הכי מתאימה למצבכם ויש לשקול אותה

מכיוון שלעשות פוליש (איכותי) בפעם הראשונה זה הליך לא קל ואף מעייף.. האפשרות השנייה היא - לרכוש פוליש שיש בו מספיק יכולת חיתוך וגם פיניש איכותי בו זמנית דוגמת ה-scholl concepts s17 שנותן חיתוך עמוק וגם פיניש מרשים ביותר.

עושים הכנה -> מעבר 1 על כל הרכב -> מנקים עם IPA -> בוחנים היטב -> מרוצים? מגניב, סעו לשלום.

אם בכל זאת יש לכם הכוח לתת עוד סיבוב ואתם מרגישים שהתוצאה לא מספקת פשוט תחליפו לפד ייעודי לפיניש ותעשו סיבוב נוסף עם ה s17.

מה הרווחתם בעצם:

1. לא צריכים לקנות 2 מוצרי פוליש שונים (חסכתם כמה שקלים.. לקניית פדים טובים)

2. ייתכן והתוצאה אחרי הסיבוב הראשון תהייה לשביעות רצונכם ובכך תחסכו לעצמכם סיבוב נוסף.

3. יתרון נוסף, המוצר מתפקד היטב על צבעים רכים.

4. משתמשים טוענים שה-s17 מייצר פחות אבק (בהרבה) מהמתחרים, מכיוון שאני לא מכיר לעומק את כל המתחרים אני לא יודע לאמת את זה.

חסרונות :

1. לא מצאתי עדיין.. אולי העובדה שהוא נמכר מעבר לים :roll:, למרות שאת החיסרון הזה ניתן לפתור בעזרת שבועיים המתנה.

לא אומר שהאפשרות השנייה היא הטובה ביותר ולא בטוח שהיא תספק את התוצאה המרשימה ביותר (תלוי במספר משתנים).

זו פשוט אפשרות טובה שצריך לשקול היות ורוב האנשים לא מחפשים רכב ברמת תצוגה ואם יצליחו לחולל שינוי של 70% יהיו מסופקים גם כן.

הכל תלוי במצב של הרכב, ככה אני רואה את הדברים:

אם המצב גרוע מאוד ויש מספיק עובי של לכה - אופציה 1 בגלל יכולת החיתוך החזקה של ה-FG400

אם המצב גרוע ואין מספיק לכה (חשוב לוודא!) - אופציה 2

אם המצב בינוני (שנתון 2010..) ויש מספיק לכה- אופציה 2

אם המצב בינוני ואין מספיק לכה - אופציה 2

חשוב להחליט מראש לאיזו תוצאה שואפים ולהתקדם משם.

מקווה שזה הועיל במקצת.

עריכה אחרונה על ידי Kenworth

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דימה עד כמה פוליש ידני (גס) יכול להיות מסוכן ללכה ? (בהנחה שלא יושבים שעה על אותו מקום).

נגיד 2 ידיים ואז פיניש, יכול להיות נזק מטיפול אחד ?

Murzilka אני הייתי שוקל לקפוץ לvix שיעשו הערכת מצב, להשכיר מכונה ואם צריך לקנות כמה דברים.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אהלן אורי,

לדעתי אין שום סיבה לחשוש והסיכון שואף לאפס, הייתי מרגיש בנוח לבצע את זה גם מבלי לבדוק עובי לכה.

מניסיון עבר ה-ultimate-compound של מגיוורס נתן לי תוצאות מעולות באופן ידני (רכב של חבר, שנתון 2007 למיטב זכרוני).

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

ואוו, דימה, תודה רבה על התגובה המפורטת והעיניינית.

מבחינת המצב והציפיות, אני חושבת שאנחנו די תלויים באוויר, כיוון שאף פעם לא עשינו עבודה מהסוג הזה.

מבחינת לכה, אני בטוחה ביותר מ100% שרכב לא עבר פוליש בחיים, כך שאני רוצה להאמין שיש מספיק (רק הגג מדאיג אותי מאוד-תמונות מחר).

אופציה 2 נשמעת לי מעניינת. בשרשור שצירפת לא ראיתי אופציה של מכירה, חיפוש קצר באיביי מצא לי את זה:

http://www.ebay.com/itm/Scholl-Concepts-S17-Professional-Medium-Cutting-Finishing-Compound-250g-/180951714585?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item2a21900b19

האם זה המוצר המדובר ואם כן, המחיר סביר?

באופן כללי הייתי מעדיפה להמנע מפוליש דו שלבי גם מבחינת העבודה וגם מבחינת העלויות, נראה לי סיפור גדול מידי להכנס אליו.

אורי, כמו שאמרתי, הנסיעה למרכז לא באה בחשבון. יעוץ אני מאמינה שאפשר לקבל גם באיזור חיוג 04. קניית חומרים, אני בכל מקרה מתכננת לעשות הזמנה מאוטוסטור כך שהכל יהיה כבר בחבילה אחת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אכן זה המוצר, אני מזמין אותו מ- http://www.i4detailing.co.uk/shop/scholl-concepts-s17-plus.html

זה יוצא זול יותר בכמה שקלים (לאחר הזנת קופון FACEBOOK75) ואם את קונה עוד מוצרים (כגון פדים, מגבות וכו') אזי החבילה תצא הרבה יותר משתלמת מקנייה של מוצר בודד, יש להם מבחר מעולה של פדים מכל החברות.

האתר אמין ומקצועי, על זה יעידו חברי הפורום.

לרוב המשלוח מגיע עד שבועיים, אבל זה כבר תלוי בדואר ישראל ובעובדיו "היעילים".

פורסם
אכן זה המוצר, אני מזמין אותו מ- http://www.i4detailing.co.uk/shop/scholl-concepts-s17-plus.html

זה יוצא זול יותר בכמה שקלים (לאחר הזנת קופון FACEBOOK75) ואם את קונה עוד מוצרים (כגון פדים, מגבות וכו') אזי החבילה תצא הרבה יותר משתלמת מקנייה של מוצר בודד, יש להם מבחר מעולה של פדים מכל החברות.

האתר אמין ומקצועי, על זה יעידו חברי הפורום.

לרוב המשלוח מגיע עד שבועיים, אבל זה כבר תלוי בדואר ישראל ובעובדיו "היעילים".

יצא לי להכיר את האתר כי ממנו הגיע הUBER שלי (לא בהזמנה שאתה ארגנת, אלא ממש לפני כמה חודשים בודדים)

אורי, יש מצב שאתר שלך לא שולח לארץ? יכול להיות שאני מאותגרת טכנולוגית.

מחר אני אבדוק עם קאר ווש שאין הפתעות לגבי המכונה בתאריכים שדיברנו עליהם וגם מקווה שיהיו תמונות של הגג.

משם כבר נתקדם.

תודה רבה לכולם על העזרה!:wink:

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

www.i4detailing.co.uk

www.detailedclean.co.uk

שניהם שולחים אחרת לא היינו מפנים אותך לשם..

שיהיה בהצלחה!

פורסם

לא הוא מעולה כפליש יש גס וה3500 (sf אם אני זוכר נכון) מעולה כפיניש

Sf = super finish

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

גיל אתה לא טועה. ל400 יש פיניש מעולה! אם עובדים עם פד נכון מתקבל גימור מצוין, בכלל זו ההמלצה שלי לפוליש לכל אדם שלא רוצה לעבוד קשה מדי ולעשות יותר מדי שלבים. מורזילקה- אנשים ממליצים לך יותר מדי שלבים, אל תסתבכי יותר מדי. מנזרנה fg400 עם פד צהוב של לייק קאנטרי יעשו את העבודה בצורה מעולה וללא קושי מיוחד. לעשות שתיים ושלושה שלבים של פוליש מצריך הרבה מאוד זמן, כוח, סיבולת, ידע, מקום וכסף. אין צורך להיסחף. בהצלחה שיהיה וכמובן לא לשכוח תמונות.

פורסם

שמח שזוכר את השם שלי. :)

עושה לי חשק להשכיר מכונה ולקנות את הפד שציינת.

או לחילופין, להגיש את הרכב מוכן ונקי ומופשט לחלוטין לדיטיילר שיבצע אך ורק מעבר עם הפוליש, ואני אדאג לכל השאר.

(כן זה רמז להרמת כפפה, מישהו?)

"יאללה בירי".

פורסם

כמו ש E-A אמר, אין צורך ביותר מדי שלבים. תקנו פד לפוליש, למגווירס יש בצבע צהוב ופוליש שמסיים יפה, כמו למשל מגווירס 105 וזהו. לא צריך שלבים, זה לא רכב שהולך לתערוכות, אתם לא תראו הבדל. מה שכן, כדי לסיים פוליש בצורה יפה, במעברים האחרונים עם המכונה צריך להוריד קצת מהמשקל על המכונה כדי להוריד swirls קטנים שנגרמו במעברים הקודמים.

• תוכן חדש...