Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשיבות ABS לנהגת חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מתכננת לקנות רכב באיזור תקציב של 10K. בתקציב הזה אפשר לקנות רכב דיי בסדר מאיזור שנת 2000, אבל הבעיה היא שאין הרבה מכוניות בקריטריונים שאני רוצה (בעיקרון רכב מיני, האצ'בק, מנוע קטן - 1000-1400 בשביל שיהיה חסכוני ואוטומט) שיש להן ABS, למשל חשבתי על לקנות סיריון או YRV אבל אין להן ABS..

השאלה שלי היא כמה זה חשוב?

קחו בחשבון שאני נהגת צעירה וחדשה, רישיון 3 חודשים ולא יצא לי לנהוג הרבה. (נוהגת רק בשבתות, בתוך העיר)

פורסם

ABS היא מערכת מצילת חיים, במקרה של בלימה פתאומית היא יכולה להיות ההבדל בין בלימה אפקטיבית לבין אחת שלא, במיוחד כשאת נהגת חדשה שלא יודעת איך בולמים נכון בחירום (פמפום ולא לחיצה אחת ממושכת בכבים בלי רABS).

אם בכל זאת החלטת לקנות רכב בלי ABS בגלל התקציב, אני ממליץ לך שתתרגלי עם אבא/ מישהו שמבין קצת איך בולמים נכון בחירום בלי ABS, יש מצבים שבלי הידע הזה או המערכת את פשוט לא תצליחי לבלום את הרכב בצורה הנכונה והמהירה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בזמן לחיצה חזקה על ברייקס, דבשת ברייקס מתנתנדת בתדירות גבוהה. את יכולה להיפחד מזה ברגע הצורך ולהזוב\להחליש לחיצה על ברייקס = תאונה.

לכן ללא ניסיון של בדייקס במקרה חירום - לא כדאי לדעתי לחפס ספציפית עם מערכת ABS

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם (נערך)

אני מקווה מאד שאת מודעת לעלות של אחזקה שוטפת של רכב (רישוי וביטוח, דלק, תיקונים). כאשר אני רואה הודעות של אנשים שמחפשים רכב בסכומים קטנים מאד אני חושש שהם עומדים לפני הסתבכות כספית.

לעצם העניין - מערכת ה-ABS חשובה, אבל יש עוד רכיבי בטיחות. מומלץ לבדוק את המועמדות באתר EuroNCAP (ולשים לב שהדגם שאת בודקת זהה לדגם הנרכש, וכן שמערכות הבטיחות במועמדת לרכישה זהות או עולות על אלה שבדגם שנבדק). כמובן - דגשים בהתאם לאופי הנהיגה והנוסעים ברכב. למשל - אם אין לך ילדים אין שום משמעות לציוני הבטיחות לילדים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא אשכח איך כשהייתה לי פיאט אונו 93, ירדתי באיזו ירידה בדיוק אחרי הגשם הראשון. מפה לשם הגלגלים הקדמיים ננעלו לי, את כל הירידה ירדתי כשהרכב מחליק, כשראיתי שאין ברירה ואני לפני רמזור אדום פשוט הרמתי בלם יד, הרכב עצר אבל זרק זנב. חבל לא ראיתם איך כולם מהבית קפה הסמוך הסתכלו עליי שם, לא האמינו שהצלחתי לעצור.

מאז ידעתי שאת הרכב הבא אני קונה עם כל מערכת בטיחות אפשרית - מכאן שלא להתפשר על ABS, יש רכבים ב- 10K ש"ח עם המערכת הזאת.

פורסם (נערך)

נענה לך בקצרה האם המערכת חשובה והאם להתעקש? כן.

רנו מגאן דור ראשון כבר מצויידות בABS

פיאט פונטו ספייס שתוכלי למצא בתקציב גם הינה מגיעה עם ABS

אגב תוכלי לרדת קצת בשנתון (98-99) ולמצא קצת יפניות כגון

מיצובישי כריזמה/לנסר

סוזוקי בלנו

סובארו אימפרזה

ניסאן אלמרה

שרובן אם לא כולן מצויידות במערכת הנ"ל.

אגב זה שיש לך את מערכת ה ABS זה יהיה נהדר, רק חשוב לדעת מה היא עושה ולמה היא משמשת, כיוון שלא כולם יודעים אבל המערכת הנ"ל גם מאריכה את מרחק הבלימה.

עריכה אחרונה על ידי K4vK4Zi
8)
פורסם

08

sperial

אני מודעת לעלויות, תודה על הדאגה, אני שמה קצת כסף בצד ולכן מגבילה את עצמי ל10K.

15

K4vK4Zi

אני יודעת מה המערכת עושה, תודה גם לך על הדאגה.

פורסם
נענה לך בקצרה האם המערכת חשובה והאם להתעקש? כן.

רנו מגאן דור ראשון כבר מצויידות בABS

פיאט פונטו ספייס שתוכלי למצא בתקציב גם הינה מגיעה עם ABS

אגב תוכלי לרדת קצת בשנתון (98-99) ולמצא קצת יפניות כגון

מיצובישי כריזמה/לנסר

סוזוקי בלנו

סובארו אימפרזה

ניסאן אלמרה

שרובן אם לא כולן מצויידות במערכת הנ"ל.

אגב זה שיש לך את מערכת ה ABS זה יהיה נהדר, רק חשוב לדעת מה היא עושה ולמה היא משמשת, כיוון שלא כולם יודעים אבל המערכת הנ"ל גם מאריכה את מרחק הבלימה.

אני רוצה האצ'בק ולכן היפניות האלו לא רלוונטיות.. אני מחפשת יפנית בעיקרון אבל קשה למצוא גם יפני, גם האצ'בק וגם ABS :(

פורסם

למה את נתפסת ל-ABS?

עדיף לבדוק את כלל מערכות הבטיחות. לצורך זה יש ציוני EuroNCAP, שעם כל חסרונותיהם משקללים רכיבי בטיחות אקטיביים ופסיביים.

מש חשוב בקריאת מבחנים אלה הוא לשים לב שהרכב שנבדק דומה לרכב שאת בודקת, כלומר, לדוגמא, יתכן שב-NCAP נבדק רכב ללא ABS או עם כרית אויר בודדת, בעוד שהרכב המוצע לך כולל ABS ו-2 או 4 כ"א.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למה את נתפסת ל-ABS?

עדיף לבדוק את כלל מערכות הבטיחות. לצורך זה יש ציוני EuroNCAP, שעם כל חסרונותיהם משקללים רכיבי בטיחות אקטיביים ופסיביים.

מש חשוב בקריאת מבחנים אלה הוא לשים לב שהרכב שנבדק דומה לרכב שאת בודקת, כלומר, לדוגמא, יתכן שב-NCAP נבדק רכב ללא ABS או עם כרית אויר בודדת, בעוד שהרכב המוצע לך כולל ABS ו-2 או 4 כ"א.

אני בודקת גם שם. אבל אני שואלת כרגע אם אני צריכה להתעקש על ABS או לא.. לגבי ציוני בטיחות תהיה בטוח שאני בודקת בכל מקרה :)

• תוכן חדש...