Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל יחסי, אור.

יש כ"כ הרבה מערכות בטיחות לבדוק בטסט, שהפח אשפה, האפוד והמשולש זה באמת משהו שולי.

אם היית נכשל בטסט כי אין לך פח אשפה ברכב, איך היית מרגיש? אתה יודע איפה הפח אשפה נמצא אצלי ברכב? העפתי אותו לתא מטען. בפאביה אין מקום שאפשר לשים אותו מבלי שהוא יעוף בנסיעה/נוסעים שיעלו מאחור יהפכו אותו/נוסעים מאחור ישברו אותו עם הרגל. בפיאט הקודמת היה מקום אחרי בלם היד בין הכיסאות, כי לא היתה משענת יד.

המשולש והאפוד כבודם במקומם מונח, אבל במקרה תקלה/תקר לא הייתי ממליץ לשים את המשולש וללבוש את האפוד ואז להתעסק ברכב, אלא יותר לשים משולש ולעוף מהמקום עד שיגיע גרר - כל שלא ידרסו אותי בכל מקרה.

עשיתי טסטים בהרבה מכונים, אף פעם לא בדקו לי משולש למשל - וזה עוד לפני תחילת החוק של האפוד. זה לא מעניין... יותר מעניין להתלבש על הלוחית ה"לא זוהרת".

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל הסדר הוא לא בהכרח כך בכל מכון.

אצלי בבדיקת גזים פותחים מכסה מנוע מתחברים למצבר ומבקשים לעלות סל"ד, יכול להיות שפיספסתי אבל אני לא רואה את זה קורה אצלך.

פורסם (נערך)

ההתחברות למצבר מאפשרת למכון לקבל את נתון הסל"ד במקביל לנתונים המתקבלים ממכשיר ה 4 גזים.

יתרה מזאת, בסרטון של STIO העלאת הסל"ד היתה לפרק זמן קצר ביותר, אצלי גם התחברו למצבר וביקשו להעלות סל"ד באיטיות עד לקו ה 3,000, למשך כחצי דקה.

חלק מהמכונים ככל הנראה מסתמכים על שמיעה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

~

יוזמה יפה וגם כתיבה רהוטה כרגיל, אבל מספר הערות לתשומת לבך:

- לא תמיד בדיקת אורות תסתכם ב"להדליק אור גבוה ונמוך", במכונים מקצועיים הבוחנים גם יבקשו לפתוח את מכסה המנוע ואז יכוונו לך את הפנסים אם יראו שהם לא מכוונים היטב.

- לא תמיד תשובה שלילית תשלח אותך למשרד, במכונים מסויימים תישלח אוטומטית לרב-בוחן אשר יעבור איתך על הסעיפים ויסביר מה בדיוק כל אחד מהם אומר.

- מן הראוי להתייחס למונחים נפוצים השגורים בפי הבוחנים, למשל סוויץ' = מתג ההצתה של הרכב, אמברקס = בלם יד, וכו'.

- תנועת ההגה ימינה ושמאלה צריכה להתבצע מהר ובחצאי סיבוב, לא בניחותא ימינה עד הסוף ואז שמאלה עד הסוף.

זה כל מה שעולה לי בראש בינתיים, אעדכן אם אחשוב על עוד משהו.

פורסם

חובת האיפוד הזוהר קיימת בחלק ממדינות אירופה לפני שהוחלה בישראל. באיטליה נתקלתי בכך כבר ב-2004.

בספרד יש דרישה לאפודים זוהרים גם מהולכות רגל מסויימות .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קודם כל הסדר הוא לא בהכרח כך בכל מכון.

אצלי בבדיקת גזים פותחים מכסה מנוע מתחברים למצבר ומבקשים לעלות סל"ד, יכול להיות שפיספסתי אבל אני לא רואה את זה קורה אצלך.

אף פעם לא פתחו לי מכסה מנוע בבדיקת זיהום אוויר - תמיד אני מכוון ל- 3000 סל"ד לפי מה שמראה מד הסל"ד. לא ידעתי בכלל שמתחברים למצבר...

~

יוזמה יפה וגם כתיבה רהוטה כרגיל, אבל מספר הערות לתשומת לבך:

- לא תמיד בדיקת אורות תסתכם ב"להדליק אור גבוה ונמוך", במכונים מקצועיים הבוחנים גם יבקשו לפתוח את מכסה המנוע ואז יכוונו לך את הפנסים אם יראו שהם לא מכוונים היטב.

- לא תמיד תשובה שלילית תשלח אותך למשרד, במכונים מסויימים תישלח אוטומטית לרב-בוחן אשר יעבור איתך על הסעיפים ויסביר מה בדיוק כל אחד מהם אומר.

- מן הראוי להתייחס למונחים נפוצים השגורים בפי הבוחנים, למשל סוויץ' = מתג ההצתה של הרכב, אמברקס = בלם יד, וכו'.

- תנועת ההגה ימינה ושמאלה צריכה להתבצע מהר ובחצאי סיבוב, לא בניחותא ימינה עד הסוף ואז שמאלה עד הסוף.

זה כל מה שעולה לי בראש בינתיים, אעדכן אם אחשוב על עוד משהו.

תודה על התיקונים, אם הייתי יכול לערוך את ההודעה הייתי מכניס אותם להודעה הראשונה.

לגבי הטסט הספציפי האורות היו מכוונים, אין סיבה שלא מכיוון שאף פעם לא החלפתי נורות.

פורסם

כיוון הפנסים לא ישתנה כל עוד כל בית הפנס לא הוסט ממקומו (לאחר תאונה/מכה מספיק חזקה) או שהנורות לא הותקנו כמו שצריך (תופעה נפוצה במאזדה 3 דור ראשון שדוסקסה כאן בכבר, אאל"ט).

פורסם

רציתי להעיר .

בשבועיים האחרונים ביצעתי מספר מבחני רישוי שנתים לרכבי חברה בה אני עובד.

ביקרתי ב 2 מכוני רישוי באזור המרכז .

באף אחד מהם לא בדקו בכלל תאורה (הבוחן רק בדק לשבריר שניה כשלא היה עסוק בשיחות עם חבריו את אורות הבלם), מגבים בכלל לא הסתכלו אפילו .

לא יודע אם זה כך בכל הארץ ולא רוצה להכליל על שאר מכוני הרישוי אבל אם כך זה נראה אז התאונה הבאה בדרך.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

לתשומת ליבם של החברים המלינים על "טסט חפיפניק", מדובר בפאביה, פאר היצירה המוטורית.

One dose not simply test afabia.

סרטון נחמד ובטח הראשון מסוגו.

אף פעם לא חשבתי שיש כאלה שמפחדים לגשת לטסט.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

דגשים לטסט (או: סעיפים קטנים שעליהם הרכב עלול להיכשל)

בידקו את כל הנורות ברכב (כולל ערפל, כולל נורות לוחית זיהוי כולל הכל)

בידקו מגבים (שלא יהיו סדוקים ויבשים)

בידקו את מצב הצמיגים- תאריך, מצב כללי ועומק חריצים

בידקו שלוחיות הזיהוי נקיות וברורות

רכבים מתחת לשנת 97 חייבים בשני פסים זוהרים צהוב אדום

עדיף שגחון הרכב יהיה נקי מנזילות (ובכלל, לא רק לפני הטסט, עדיף לבדוק שאין נזילות)

אפוד, פח אשפה ומשולש אזהרה- שלא תיפלו על הסעיפים הכי קטנים

כל הרשום לעיל נכון למשך כל ימי השנה ולא רק ליום המבחן השנתי

שאו ברכה וסעו בזהירות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שלב 8: קבלת תשובה

במידה ועברתם, רישיון הרכב יוחתם ע"י מכון הרישוי, ותתבקשו להדביק את מדבקת הרישוי על השמשה. שימו לב: אין צורך לעשות תערוכת מדבקות משנים קודמות כדי להמחיש את פז"מ הרכב על הכביש, מספיקה מדבקה אחת בקצה הימני העליון של השמשה. במידה ונכשלתם, תקבלו טופס ובו רשימת הליקויים עם הארכה שנועדה לנסיעות לתיקונים בלבד. לאחר תיקון הליקויים, תתבקשו לחזור לטסט חוזר, בו יבדקו רק את המכלולים שכשלו בפעם הקודמת. יש להביא חשבונית תיקון ממוסך מורשה.

שכחת שלב 8.1: דיון על תשובה ותיקון תוצאות :D

contribution.jpeg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עד כמה שידוע לי אין אפילו צורך להדביק את מדבקת הטסט על השמשה.

בארבע השנים האחרונות היא לא מודבקת אצלי, ואף אחד אף פעם גם לא חיפש אותה.

פורסם

רכבים מתחת לשנת 97 חייבים בשני פסים זוהרים צהוב אדום

הרכבים שחייבים בפסים הם עד שנת 1995 כולל ולא מעבר.

עד כמה שידוע לי אין אפילו צורך להדביק את מדבקת הטסט על השמשה.

בארבע השנים האחרונות היא לא מודבקת אצלי, ואף אחד אף פעם גם לא חיפש אותה.

אצלי הוא הסתכל עליה כשעצר אותי פעם אחת, לא יודע אם זה משהו קבוע. כשראה אותה לא ביקש כלל רישיון רכב.

פורסם

עד 96 כולל. נכתב כאן בפורום רבות על זה. מצאתי הודעה שנכתבה ע״י בוחן רכב, אך אני לא מצליח לצרף קישור (גולש מהטלפון).

כך או כך, רכב עד שנת 96 כולל מחוייב בשני פסים.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...