Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיו מקורי של רנו - update list או tuner list?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לי באוטו (סניק 2005 שכנראה יוצרה בפועל ב 2004) רדיו aftermarket בלי שליטה מההגה ובלי תצוגה בלוח השעונים, אבל כיון שהתקנתי את ידית השליטה מההגה, אני רוצה להתקין את הרדיו המקורי שיעבוד איתה.

באינטרנט ראיתי שני דגמים של רדיו מקורי של רנו, אחד נקרא tuner list והשני נקרא update list, כאשר הראשון אמור להתאים לדגמים הישנים יותר, והשני אמור להתאים לדגמים החדשים יותר. הבעיה שלי היא שעל פי מה שקראתי ברשת, דווקא 2005 היא שנת מעבר, כאשר חלק מהרכבים שנמכרו היו tuner list, וחלק היו update list.

האם יש דרך בטוחה לבדוק לאיזה מהקטגוריות שייך הרכב שלי ואיזה רדיו אני אמור לרכוש?

פורסם

אם תתן קצת יותר פרטים למה אתה מתכוון, אוכל לבדוק מה יש אצלי באוטו.

כמו שאני זוכר, השמות שכתבת אלו שתי אפשרויות של כיווני תחנות קבועות (יש שלוש או ארבע אפשרויות כאלו, כיוונתי פעם-פעמיים בעבר וכבר שכחתי מה עושים, בעקרון זה דומה לכל מערכת רדיו אחרת).

אני סבור שאתה צריך להתעמק קצת יותר ולהשיג רדיו בילט אין מקורי, ולהבין את צורת החיבור בין כפתורי הבקרה שלו שנמצאים בקונסולה לאלו שליד ההגה.

אני סבור שהשיטה של רנו לשליטה באודיו ליד ההגה ולא עליו, כאשר הכל נעשה עם קצות האצבעות הקמיצה והזרת - היא נהדרת. נוחה מאוד ומאפשרת להחזיק את ההגה היטב גם בעת כיוון כזה או אחר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

על פי מיטב הבנתי, מקריאה ברשת, אלו שני סוגים שונים של דגמי רדיו מקורי: שים לב שיש שוני ויזואלי קטן ביניהם (בעיקר כפתור eject שנראה אחרת), אבל על ה tuner list פשוט כתוב tuner list (הכיתוב בקטן ליד הספרה "6" בכפתורי הזכרונות). על פי הבנתי הדגמים החדשים (update list) מתקשרים בפרוטוקול can bus, בעוד הדגמים הישנים יותר מתקשרים בפרוטוקול אחר, וזה ההבדל העיקרי ביניהם.

אני רק לא יודע איך לוודא מה מתאים לאוטו שלי :-)

לא הצלחתי להעלות תמונות משום מה, אז הנה קישורים:

tuner list

update list

פורסם

אותו רכב אותו שנתון ואפילו אותה שנת יצור - יש לי את מה שפה .

מקווה שהמידע מסייע לך.

בעניין הפרוטוקולים איני מבין.

אולי עניין ה-Update קשור ליכולות של הרדיו לקבל התראות על בעיות תנועה ולהציג אותן על המסך. אבל ממילא בישראל שלנו אפילו לחלום על כך אי אפשר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצר לטובת מתעניינים עתידיים:

הגיע היום הרדיו שהזמנתי מאנגליה, פורק ה head unit שהורכב בארץ, הקונקטורים חיכו לי מאחוריו (שני ISO ואחד מיני ISO), חוברו לרדיו, האנטנה חוברה, ו... זהו בערך. הדלקה, הכנסה של הקוד (חובה לוודא שמקבלים עם הרדיו את הקוד שלו כשקונים משומש), והכל עובד. החיווט קיים, התצוגה קיימת.

כמה דגשים:

הכנסה של הקוד נעשית באמצעות הגלגלת של השליטה הידנית - סיבוב שלה כדי להזיז את המספרים, משיכה שלה לכיוון ההגה כדי לעבור למספר הבא. בתום הכנסת הקוד משיכה לכיוון ההגה והחזקה שלה במצב הזה מספר שניות יוביל לצפצוף קצר אשר לאחריו הרדיו יתחיל לפעול כרגיל.

וכמו שהדגשתי כבר: רדיו מדגם tuner list מיועד לדגמים הישנים יותר (כנראה עד וכולל 2005), ורדיו מדגם update list לדגמים המאוחרים יותר. ככל הנראה ניתן להבדיל בין הדגמים בקלות על ידי חיבור הוישרים: ראש ישר - דגמים מאוחרים, ראש גלילי, דגמים ישנים.

שאלות?

פורסם

האם לאחר ההתקנה השתנתה התצוגה בלוח שעונים/ מחשב רכב?

אתה רואה אתה מספר תחנה וכו'?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

התצוגה הרגילה לא השתנתה, מה שהשתנה זה שאזור בלוח השעונים שהיה חשוך לגמרי פתאום נדלק והתחיל להציג את פרטי הרדיו - שם התחנה, הזיכרון, וכו'.

IMG-20140120-WA0003.jpg

IMG-20140120-WA0007.jpg

פורסם

האם היה צורך לחבר כבל נוסף חוץ מהכבלים שהיו מחוברים ליחידה הלא מקורית?

פורסם

ממש לא.

מאחורי יחידת הראש שהיתה מותקנת היו 3 קונקטורים, 2 קונקטורים ISO (שחור ולבן למיטב זכרוני) שהיו מחוברים ליחידה החלופית, וקונקטור mini אחד (צהוב) שלא היה מחובר לכלום. כל מה שעשיתי זה לנתק את הקונקטורים מהיחידה האפטר מרקט, לחבר אותם + את הקונקטור הצהוב לרדיו שקניתי, וזהו - הכל התחיל לעבוד.

מאוד פשוט, והשליטה מההגה (בסניק זה בעצם מאחורי ההגה) כל כך נוחה.

פורסם

יש לך במקרה קישור או משהו להחלפה, אני רוצה לדעת אם זה יעבוד בעוד דגמים של רנו , במקרה שלי מגאן 2008

פורסם

בגדול אתה צריך ידית שליטה, מסך שתומך בזה (אם זה מסך נפרד ולא חלק מלוח השעונים), וכמובן רדיו מקורי (שלך יהיה update list ככל הנראה).

שווה קודם כל לשלוף את ה head unit הקיימת שלך כדי לבדוק אם יש לך את החיבורים הנחוצים מאחור (צריך לחפור קצת מאחורי הסטריאו ולחפש קונקטורים חופשיים), ואז לבדוק בגוגל/פורומים של רנו לגבי הפרטים.

• תוכן חדש...