Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני חדש [70K]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לקנות סופר מיני חדשה.

התקציב הוא בסביבות ה-70,000 (ידני)

האופציות שבדקתי (ללא נסיעת מבחן) הן:

פיאסטה - קצת יקרה. ההצעה שקיבלתי היא 78 על הכביש. זהו הרכב היחיד שנהגתי עליו (של חבר)

I20 - קיבלתי הצעה של 75 על הכביש (תוספת קודן, חיישני רוורס) - מחכה למבצע של חבר בינואר במידה וכן

קורסה - ראיתי מבצע של ה-3 דלתות (כרגע לא רואה בעיה אבל עתידית לא פתרון טוב כלכך) ב-72 על הכביש עם תוספות (מולטימדיה, מצלמת רוורס, קודן)

סוויפט - לא קיבלתי הצעה עדיין, אבל יש לי סוויפט 2007 שאני מאוד מרוצה ממנה.

אופי נסיעות - פעם בשבוע נסיעה תל אביב-ב"ש. ועוד נסיעות עירוניות באזור המרכז והדרום

דרישות - עלות נמוכה (לכן הפיאסטה במקום קצת נמוך), עלות אחזקה (דלק, טיפולים וכו), אמינות ואם אפשר אז גם סחירות.

אין טעם להציע רכבי מיני - לא אוהב.. מרגיש קטן מדי.

מה דעתכם?

האם שמעתם על מבצעים בתקופה הקרובה על הדגמים הנ"ל?

פורסם

לא הייתי קונה 3 דלתות, זה נראה לי ממש מציק.

אתה יכול להסתכל על הקליאו 1.2 ידנית, זה גם בסדר גודל שלך.

ניסאן מיקרה אקו גם יכולה להתאים אולי (אבל קצת קטנה).

מעבר לזה, מעניין אותי מה בדיוק נכלל בהצעה שלך לפיאסטה. אני כנראה קונה כזו ואשמח לשמוע מה דלק הציעו לך (אבזורים, מתנות, הנחות וכו').

אם אתה יחסית אמיץ, אני חושב שיש את הפיאסטה בגרסת אמביאנטה (זו שמוכרים בדלק) גם באיילון מוטורס, ושם אני חושב שהיא עולה 74 (פלוס אגרת רישוי), אבל לא לגמרי בטוח.

מה שכן, אני לא כל כך התרשמתי לטובה מחוסר המקצועיות שלהם (ולכן מעדיף לשלם קצת יותר ולקנות בדלק), וזה גם רק שנתיים אחריות, אבל אם זה פותח לך את האופציה לפיאסטה אולי כדאי לך לשקול..

פורסם
לא הייתי קונה 3 דלתות, זה נראה לי ממש מציק.

אתה יכול להסתכל על הקליאו 1.2 ידנית, זה גם בסדר גודל שלך.

ניסאן מיקרה אקו גם יכולה להתאים אולי (אבל קצת קטנה).

מעבר לזה, מעניין אותי מה בדיוק נכלל בהצעה שלך לפיאסטה. אני כנראה קונה כזו ואשמח לשמוע מה דלק הציעו לך (אבזורים, מתנות, הנחות וכו').

אם אתה יחסית אמיץ, אני חושב שיש את הפיאסטה בגרסת אמביאנטה (זו שמוכרים בדלק) גם באיילון מוטורס, ושם אני חושב שהיא עולה 74 (פלוס אגרת רישוי), אבל לא לגמרי בטוח.

מה שכן, אני לא כל כך התרשמתי לטובה מחוסר המקצועיות שלהם (ולכן מעדיף לשלם קצת יותר ולקנות בדלק), וזה גם רק שנתיים אחריות, אבל אם זה פותח לך את האופציה לפיאסטה אולי כדאי לך לשקול..

קליאו - חשבתי על זה.. פחות אוהב רנו (כנראה שזה השם שנוצר)

מיקרה - לא אוהב את הצורה + קטנה ומרגישה פלסטיקית וזולה מאוד (זה מה שמאוד אהבתי בפיאסטה.. מרגישה מוצקה)

ההצעה שקיבלתי הייתה תוספות של 5000 ש"ח לבחירה (קודן, דיבורית, מצלמה וכו) למרות שלדעתי התמחור של הדברים האלה אצלם מאוד יקר (חיישני רוורס מתמחרים ב-1000 ש"ח כשאפשר לקנות לבד ב-300) ככה שהמתנה רק נשמעת טוב.

אני אתקשר מחר לאיילון, למרות שלדעתי הייתי משלם כמוך עוד 4000 ש"ח בשביל השנה אחריות + יבואן מנוסה יותר..

פורסם

הייתי מוסיף גם את הקליאו,שהיא חסכונית ומגיעה מסך 7 אינץ עם gps,וגם את הריו שתהיה הכי מרווחת מאחור,מושבים נוחים אני אהבתי אותה.

הפיאסטה גם טובה,פחות מרווחת מאחור אבל עם חומרים יותר נעימים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אצל איילון מוטורס זה 3000 שח פחות, כי 74 זה לא כולל אגרת רישוי.

התוספות אכן מתומחרות בצורה מוזגמת, אך בכל זאת זה תוספות שאתה מקבל ולא משלם עליהן, אז פחות אכפת איך הן מתומחרות.

אגב, כל התוספות הן לפחות מאד איכותיות (דיבורית של parrot, וכל השאר של קוברה) - וזה ממש לא מה שאתה מקבל עבור חיישני רברס ב300 שח. אבל כן, זה בהחלט תמחור מוגזם.

פורסם

הם עדיין נותנים רק שנתיים אחריות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אתקשר מחר לאיילון, למרות שלדעתי הייתי משלם כמוך עוד 4000 ש"ח בשביל השנה אחריות + יבואן מנוסה יותר..

שים לב שמבחינה מתמטית להוסיף 4000 ש"ח על שנת אחריות נוספת זה שקול להעריך שתוחלת עלות התקלות שיתרחשו ברכב בשנה השלישית שלו על הכביש היא לפחות 4000 ש"ח. האם אתה באמת צופה שברכב ממוצע יהיו תיקונים בשווי 4000 ש"ח בשנה השלישית לחייו?

פורסם
שים לב שמבחינה מתמטית להוסיף 4000 ש"ח על שנת אחריות נוספת זה שקול להעריך שתוחלת עלות התקלות שיתרחשו ברכב בשנה השלישית שלו על הכביש היא לפחות 4000 ש"ח. האם אתה באמת צופה שברכב ממוצע יהיו תיקונים בשווי 4000 ש"ח בשנה השלישית לחייו?

שוב אני אגיד - זה לא 4000 שח אלא 3000.

וזה לא רק האחריות, זה שהיבואן יותר מנוסה, ואפשר לסמוך עליו..

פורסם

גם 3000 ש"ח זה תמחור מוגזם לשנת אחריות שלישית. לגבי היבואן המנוסה - אני לא בטוח איך זה יבוא לידי ביטוי, אבל אם אתה מרגיש שזה שווה לך, אז לך על זה. אני במקומך הייתי מנסה להתמקח עם איילון - בין השורות נשמע שהם עשויים להיות יותר נדיבים בכל נושא ההנחות.

פורסם
גם 3000 ש"ח זה תמחור מוגזם לשנת אחריות שלישית. לגבי היבואן המנוסה - אני לא בטוח איך זה יבוא לידי ביטוי, אבל אם אתה מרגיש שזה שווה לך, אז לך על זה. אני במקומך הייתי מנסה להתמקח עם איילון - בין השורות נשמע שהם עשויים להיות יותר נדיבים בכל נושא ההנחות.

מסכים איתך - לא סביר שעלות תיקונים בשנה שלישית תהיה יותר מ3000 ש"ח.

מודה, אני יותר מקובע וחושש להשקיע כ75000 שח במקום שלפחות כלפי חוץ מתנהל באופן חובבני. רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר ולא תהיה אף בעיה.

אבל כשאני משקיע סכום כזה, אני רוצה שהכל יהיה מסודר, ולראות שמי שאני קונה ממנו יודע מה הוא עושה. באיילון לא קיבלתי את ההרגשה הזו. יכול להיות שזה רק למראית עין, ויכול להיות שהם פשוט לא הספיקו עדיין לארגן ולהתארגן על הכל - אבל אני לא רוצה להיות שפן הנסיון.

לכן אמרתי שמי שאמיץ יותר ויותר סומך על אנשים ועל עסקים בתחילת דרכם - שיילך על זה.

בלי קשר, לדעתי אם כבר הסיבה ללכת לאיילון היא לרכוש פיאסטה ברמת גימור טרנד, ולא הנחה מזערית כזו.

איילון מוטורס מבחינתי היו אמורים לשבור את השוק. ואם הם העלו מאז שהם נכנסו את המחיר ב6000 שקל יותר מההעלאות של דלק (בהתחלה היו זולים ב2000 ברמת טרנד מול אמביאנטה של דלק, ועכשיו יקרים ב4000) אז הם סתם עוד יבואן שכל הזמן ממקסם את הרווחים שלו.

תירוץ של "אני מוכר רכב יותר טוב, אתה לא יכול לצפות שאני אהיה יותר זול מהם" לא מתקבל בעיני. המטרה היתה תחרות, אז כן זה מה שאני מצפה! בשביל 3000 שח הנחה בגרסת אמסיאנטה עם שנה פחות אחריות לא היה שווה שיהיה יבואן מקביל.

פורסם

בפעם האחרונה שבדקתי זה היה 80 אש"ח. אחותה הספלאש (עם איזו מתיחת פנים קלה של 2013) - 70 אש"ח. כמובן דגם ספרטני למדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם הסוויפט עברה איזה מיני מתיחת פנים והבחנתי בחישוקים חדשים (אולי גם טאסות) ופגוש קדמי שונה, בפנים לא בדקתי.

אני אישית הייתי בוחר בסוויפט, I20 או ריו.

הקורסה מיושנת למדי ואת הפיאסטה אני לא מכיר.

• תוכן חדש...