Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהתחלה הייתי מבקש יפה ומפנה אותו לחדר המתנה ואם הוא היה מתעקש הייתי פונה למנהל עבודה, לא היה עוזר הייתי מפסיק את העבודה!

היה מוסך אחד שעבד בו מכונאי עצבני שכל הזמן היה מנסה להעיף אותי מהמקום. אותו מכונאי כימעט שם פילטר שמן לא נכון ללא שסתום, הוציא שמן גיר ואמר לי לנסוע, כאשר אמרתי שלא היה שמן בגיר הוא ענה "ככה היה", אז באותו יום הצלתי גיר ומנוע. אבל בסופו של דבר בורג אחד הוא "שכח" לסגור והייתי צריך לחזור למוסך עם רעש מוזר שהיה לי בנסיעה כאשר מפרק אמצעי של ציריה לא היה מחובר. אם אני לא הייתי עומד לידו, היה הולך לי מנוע וגיר. זה היה אחד הימים של מזג אויר קשה. זה אומנם מקרה קיצוני, אבל במידה כזאת או אחרת גם הכי טובים עושים טעויות.

מכונאות זו עבודה קשה, בתנאים קשים של חום ועבודה פיזית. אנשים יכולים לטעות וטועים, וכמו בצבא יש כפל שמבצע בדיקות ופיקוח, מישהו צריך לבצע בדיקות האלו גם במוסך של רכבים. במקרה הזה זה הלקוח כי אין אף אחד אחר. מתי שיהיה כמו במוסכי פורשה מגרמניה עם DVD והקלטה של הטיפול זה לא יהיה נחוץ. בינתיים אין ברירה אחרת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במוסך שמכבד את עצמו יש בוחן שעושה בקרת איכות עובר על העבודה והכרטיס תיקון ועושה נסיעת מבחן ומבדא כי כל תלונות ובקשות הלקוח טופלו לפני שחרור הרכב

לא צריך וידאומטים וכל מיני אביזרי ביון למיניהם

פורסם
הסקת המסקנות שלך מצויינת

כי הרי מכונאות מסוקים זה בדיוק כמו מכונאות רכב - לא בדיוק אבל די קרוב וקצת יותר קשה וגם מסוכן.

וברור כי נפגעתי ב 5 שנים הראשונות של המקצוע לצורך השוואה כמובן מול הניסיון שלך במסוקים

ועוד ברור כי נפגעתי בגלל משהו שאני עשיתי ולא מישהו אחר

תנתח טוב טוב את הארועים שבעקבותם נגרמה לך חבלה או תאונה של כמעט פגיעה ותגלה שאת רובם או כמעט כולם היית יכול למנוע אלא עם יד אלוהים הייתה בדבר.

איזה כייף לי :)

פורסם
היה מוסך אחד שעבד בו מכונאי עצבני שכל הזמן היה מנסה להעיף אותי מהמקום. אותו מכונאי כימעט שם פילטר שמן לא נכון ללא שסתום, הוציא שמן גיר ואמר לי לנסוע, כאשר אמרתי שלא היה שמן בגיר הוא ענה "ככה היה", אז באותו יום הצלתי גיר ומנוע. אבל בסופו של דבר בורג אחד הוא "שכח" לסגור והייתי צריך לחזור למוסך עם רעש מוזר שהיה לי בנסיעה כאשר מפרק אמצעי של ציריה לא היה מחובר. אם אני לא הייתי עומד לידו, היה הולך לי מנוע וגיר. זה היה אחד הימים של מזג אויר קשה. זה אומנם מקרה קיצוני, אבל במידה כזאת או אחרת גם הכי טובים עושים טעויות.

מכונאות זו עבודה קשה, בתנאים קשים של חום ועבודה פיזית. אנשים יכולים לטעות וטועים, וכמו בצבא יש כפל שמבצע בדיקות ופיקוח, מישהו צריך לבצע בדיקות האלו גם במוסך של רכבים. במקרה הזה זה הלקוח כי אין אף אחד אחר. מתי שיהיה כמו במוסכי פורשה מגרמניה עם DVD והקלטה של הטיפול זה לא יהיה נחוץ. בינתיים אין ברירה אחרת.

זה כבר מקרה קיצוני, בכל מקצוע לא חסר "חאפרים"! ותאמין לי לא חסר מקצוענים שאתה יכול להשאיר להם את הרכב בעיניים עצומות!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

במורשה הונדה שאני מטפל בו יש חדר המתנה ממוזג עם מטבחון לשתייה וספות ואפילו עמדה של מחשב נייח עם אינטרנט WIFI-היתרון שיש חלון גדול שמשקיף על כל הליפטים במוסך ואתה רואה בידיוק מה קורה עם הרכב שלך בכל זמן נתון, תפוס כורסא תכין קפה שב ותצפת.

בנוסף בדרך כלל (לפחות שאני מסיים טיפול) מנהל העבודה\בעל המוסך מתלווה אליי לנסיעת מבחן של מספר דקות באיזור התעשיה לראות שהכל נעשה כראוי (בדרך כלל במקרים של טיפול גדול\החלפת חלק יקר) בטיפול שמנים קטן בדרך כלל לא נעשית נסיעת מבחן.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

מדהים איך כל הסנגורים של המקצוע התעוררו לחיים פתאום, כאילו מכונאות רכב בארץ זה המקצוע הכי אמין ומקצועי שאפשר למצוא. כאילו נדיר למצוא מוסכניק שינסה לרמות אותך או לגבות מחיר מופרז על עבודה פשוטה - כולם מלאכים משמיים במקצוע הזה פה בארץ פשוט.

אני מציע לכם לראות מחדש את הפרקים של יצאת צדיק של חיים הכט שמסקרים את טיפולי הרכב למינהם (מצמיגים ועד מכונאות) פה בארץ.

אם היה על מי לסמוך הישראלי העסוק לא היה מתעקש לבזבז יום שלם במוסך ולהסתכל על מישהו אחר עובד רק בשביל הפאן שבעניין.

תפסיקו לנסות להציג את המקצוע הזה כהגון כי ההיפך הוא הנכון - אני יכול לספור על יד אחת את מספר העסקים ההגונים שאני מכיר בתחום ושלא ניסו מתישהו לרמות או לשקר לי. זה משמעותית הרבה פחות ממה שאני יכול לומר על כל בעל עסק אחר בישראל מהניסיון האישי שלי.

וגם אם יש עסקים הגונים הם לרוב מעסיקים עובדים שבעצמם אי אפשר לסמוך עליהם ודורשים פיקוח ככה שלהגיד שאפשר להכניס את הרכב למוסך בעיניים עצומות ולצאת עם חיוך של סיפוק כל פעם מחדש מבלי לבדוק זאת עצת אחיתופל הכי גדולה שהיתה פה אי פעם בפורום.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
במוסך שמכבד את עצמו יש בוחן שעושה בקרת איכות עובר על העבודה והכרטיס תיקון ועושה נסיעת מבחן ומבדא כי כל תלונות ובקשות הלקוח טופלו לפני שחרור הרכב

לא צריך וידאומטים וכל מיני אביזרי ביון למיניהם

מוסך שמכבד את עצמו? באחד ממוסכים של רשת יבואן גדולה (ועוד מוסך שנחשב אחד הטובים) באתי עם רכב אחד ועשו לי "דיאגנוסטיקה" למה הרכב לפעמים לא מניע:

איש הדיאגנוסטיקה פירק חצי אוטו והתחיל להחליף חלקים על ימין ועל שמאל (סוויץ', כל מיני ממסרים וכד', פירק הגה עם כרית אויר, התחיל לפרק דשבורד), אמרתי לו שיתחבר עם מחשב ויבדוק - אבל הוא התעקש והיה בשלו. כאשר ללא הצלחה אחרי 100 הנעות הוא גמר לי את המצבר ובסוף התיאש שלא מוצא את התקלה שוב ביקשתי ממנו להתחבר עם מחשב ולבדוק. הא התחבר ומצא כמובן את התקלה מיד: חיישן של קמשפט. אגב בדיקות חשמל הוא ביצע עם נורה מאולתרת ואפילו לא טסטר שעולה כמה שקלים בודדים. איך הוא טען לי את המצבר אחרי זה? ישב באוטו ונתן גז עם טורים גבוהים 5000סל"ד ורק כאשר ביקשתי ממנו הוא חיבר מטען.

זה לא מקרה היחיד של מוסך ש"מכבד את עצמו". וכאשר הוא מצא את התקלה של חיישן מסכן הוא אמר שצריך להחליף שרשרת טיימינג. מיותר לציין שעברו כבר כמה שנים שהרכב הזה כבר החליף מספר בעלים ועדיין נוסע על טיימינג מקורי ללא בעיות מיוחדות.

באותו מוסך עם רכב אחר באתי לאבחן רעש. אחרי שהחליפו מספר חלקים ולא עזר והם כבר התיאשו, הם נתנו לי מברג ללכת לשמוע מאיפה בא הרעש. זה מוסך שמכבד את עצמו מרשת יבואן מכובדת וגם ידועה להשמצה. אחרי שאיתרתי בעזרתו את מקור הרעש הם הציעו לפרק את הגיר (כמה אלפי שקלים כבר הושקעו בהחלפת חלקים לא קשורים לתקלה).

זה הרי מוסך מאוד מקצועי, ככה עובדים שם: ילדים בני 18 אחרי כמה שנים של ניקוי רצפה וגריז הופכים למאבחני תקלות ביום בהיר אחד.

למוסך הזה יש המון תעודות הערכה, הם מטפלים ברכבים של המדינה ונחשבים למעולים. אבל אם לא הייתי עומד ליד מוסכניק הוא לא היה מוצא את התקלה בשני המקרים. כי להחליף שמן ופילטרים זה לא מספיק ידע כדי לפתור תקלות.

זה מוסך ש"מכבד את עצמו"? זה בטוח. אתה חושב שמישהו שם עובד לפי הנחיות יצרן למרות שזה מוסך יבואן וסוכנות רכב? מישהו מהמכונאים ראה פעם ידית מומנט? עם מה אתה חושב פותחים ג'נטים מגנזיום במוסך הזה? הם פטיש אויר - אלא מה? מישהו מהם יודע שאסור? ילדים בני 18 בניקוי גריז לא לומדים את זה.

זה כבר מקרה קיצוני, בכל מקצוע לא חסר "חאפרים"! ותאמין לי לא חסר מקצוענים שאתה יכול להשאיר להם את הרכב בעיניים עצומות!

זה דווקא היה מוסך טוב ורוב המכונאים היו מאוד מוכשרים ועשו עבודה ייחודית בשחזור מערכות הרכב ובמחיר מעולה (באותה תקופה הייתי סטודנט וקניתי רכב ייחודי שמעטים מאוד ידעו לטפל בו), אבל היה להם מקרה אחד יוצא דופן. למוסך הזה (מאוד מומלץ בתחומו) הלכתי עם הרכב הראשון שלי כאשר עוד לא הבנתי הרבה במכונאות (למרות שחרשתי פורומים ורשמתי רשימה של תקלות אופיניות ודרכי פתרון, קראתי כבר אז מספר ספרים על תחזוקת הרכבים), עוד לא הכרתי את הנפשות הפועלות בענף ופלסתי את דרכי ממצב כמו מרבית בעלי הרכבים.

אומנם המוסך לקח אחריות ותיקן ללא תשלום את הליקויים, אבל את הלקח שלי למדתי אחד ולתמיד: ממכונאי לא זזים למילימטר, עוקבים אחרי כל פעולה ואחרי כל בורג (ולפני שבאים עם התקלה כמובן חורשים את האינטרנט ולומדים מה ואיך צריך לעשות).

ואתה יודע אבי, זאת בדיוק הבעיה שלא חסרים חאפרים (כמו בכל תחום), אבל על המצח של בעל מקצוע לא כתוב דבר כזה ואי אפשר לדעת אם הוא מומחה או לא. והכי גרוע, אם הלקוח לא היה עומד ליד מכונאי כזה, לא הייתה לו דרך להוכיח שהתקלה היא במקור מעבודה רשלנית. כי הלקוח יבוא אחרי זה עם טענות ויגידו לו "ככה היה".

ואחרי זה לקחת סיכונים? אי אפשר לסמוך על אף אחד בעיניים עצומות - לא היה ולא נברא דבר כזה, בטח לא בארץ. כי גם מכונאי הגון ביותר ממעלה ראשונה באמת מומחה אמיתי עושה טעויות ואם אתה לא מפקח אחריו, הוא גם עלול לפספס, לא לחבר איזה צינור, לא לסגור בורג, לנתק איזה צינור שאסור לנתק ואחרי זה מתחילות בעיות.

עברו הרבה שנים עד שמצאתי מוסך שאני באמת באופן מלא סומך אליו ושם באמת עובדים מומחים ברמה הכי גבוהה שיש בארץ. מאז אני תמיד עם רכב מאותו מותג שהם מטפלים וכמובן את כל האחזקה של הרכב עושה רק אצלם. מוסכים ברמה כזאת בארץ אפשר לספור על יד אחת. הם מספר פעמים הצילו מנוע וגיר (כי הם תמיד ביסודיות בודקים הכל הרבה מעבר למה שצריך לטיפול או תקלה - עוד לא פגשתי אף מוסך אחר כולל מספר מורשי יבואן שבודקים ביסודיות ומקצועיות כזאת), עשו עבודות שיפוץ ושכזור יחודיות שאף מוסך אחר לא היה את האומץ לגעת ברכב נדיר שכימעט אין למצוא חלקים בשבילו. אני לקחתי את הרכב רק בידיעה שיש לי מוסך שיוכל לטפל בו. יש להם את המקצועיות לאבחן רכב נדיר עם מערכות מסוג שאי אפשר לעשות דיאגנוסטיקה עם מחשב, יש להם את האומץ לטפל ברכב כזה שהוא סופר מסובך ועוד במערכות הכי מסובכות שיש ברכב הזה, יש המון חלקי פלסטיק קטנים ויבשים, גומיות, צינורות ומה לא.

אני כבר כמה שנים טובות אצלם, אבל בכל ביקור אני מתרשם מחדש ממקצועיות יוצאת דופן שלהם. יש להם לקוחות שכבר מעל 15 שנה מטפלים רק אצל בעלי מקצוע האלו.

זה באמת מוסך יחיד בארץ שאני מוכן להשאיר את הרכב אם צריך (ותבינו: בשבילי זה ממש לא פשוט כי אני אחד שלוקח ימי חופש כדי לבקר במוסך ולטפל ברכב שלי) ופעם אחת כבר השארתי והם טיפלו במקצועיות יוצאת דופן שאופיינית רק להם.

ועדיין אני תמיד עומד ליד מכונאי, ככה אני גם לומד על הרכב שלי וגם יוצא רגוע שהכל בסדר.

אז לכל בעלי המוסכים והמכונאים,

אני תמיד עומד ליד הרכב שלי ועוקב אחרי מה שעושים, תמיד אמשיך לעמוד ולא אטפל ברכבי במוסך שלא מאפשר זאת. כי כולם אנשים ועושים טעויות, ולמרות מה שאתם כותבים כאן על איכות העבודה זה מתקיים רק במצב אופטימלי וביומיום המצב שונה. במרבית המקרים אין בעיות, אבל אני בטוח שגם אצלכם היו פאקים שחזרו עליכם וגיליתם ששכחתם משהו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חוזר שוב אם מוסך לא מבצע בקרת איכות הוא לא מקצועי נקודה

לגבי זה שאתה רוצה לעמוד ליד הרכב חובת המוסך היא לא לאפשר לך ואם מצאת מוסך שמתפשר על זה אשריך רק תבדוק טוב שאתה עומד קרוב שהוא לא מתפשר גם על דברים אחרים

פורסם
מוסך שמכבד את עצמו? באחד ממוסכים של רשת יבואן גדולה (ועוד מוסך שנחשב אחד הטובים) באתי עם רכב אחד ועשו לי "דיאגנוסטיקה" למה הרכב לפעמים לא מניע:

איש הדיאגנוסטיקה פירק חצי אוטו והתחיל להחליף חלקים על ימין ועל שמאל (סוויץ', כל מיני ממסרים וכד', פירק הגה עם כרית אויר, התחיל לפרק דשבורד), אמרתי לו שיתחבר עם מחשב ויבדוק - אבל הוא התעקש והיה בשלו. כאשר ללא הצלחה אחרי 100 הנעות הוא גמר לי את המצבר ובסוף התיאש שלא מוצא את התקלה שוב ביקשתי ממנו להתחבר עם מחשב ולבדוק. הא התחבר ומצא כמובן את התקלה מיד: חיישן של קמשפט. אגב בדיקות חשמל הוא ביצע עם נורה מאולתרת ואפילו לא טסטר שעולה כמה שקלים בודדים. איך הוא טען לי את המצבר אחרי זה? ישב באוטו ונתן גז עם טורים גבוהים 5000סל"ד ורק כאשר ביקשתי ממנו הוא חיבר מטען.

זה לא מקרה היחיד של מוסך ש"מכבד את עצמו". וכאשר הוא מצא את התקלה של חיישן מסכן הוא אמר שצריך להחליף שרשרת טיימינג. מיותר לציין שעברו כבר כמה שנים שהרכב הזה כבר החליף מספר בעלים ועדיין נוסע על טיימינג מקורי ללא בעיות מיוחדות.

באותו מוסך עם רכב אחר באתי לאבחן רעש. אחרי שהחליפו מספר חלקים ולא עזר והם כבר התיאשו, הם נתנו לי מברג ללכת לשמוע מאיפה בא הרעש. זה מוסך שמכבד את עצמו מרשת יבואן מכובדת וגם ידועה להשמצה. אחרי שאיתרתי בעזרתו את מקור הרעש הם הציעו לפרק את הגיר (כמה אלפי שקלים כבר הושקעו בהחלפת חלקים לא קשורים לתקלה).

זה הרי מוסך מאוד מקצועי, ככה עובדים שם: ילדים בני 18 אחרי כמה שנים של ניקוי רצפה וגריז הופכים למאבחני תקלות ביום בהיר אחד.

למוסך הזה יש המון תעודות הערכה, הם מטפלים ברכבים של המדינה ונחשבים למעולים. אבל אם לא הייתי עומד ליד מוסכניק הוא לא היה מוצא את התקלה בשני המקרים. כי להחליף שמן ופילטרים זה לא מספיק ידע כדי לפתור תקלות.

זה מוסך ש"מכבד את עצמו"? זה בטוח. אתה חושב שמישהו שם עובד לפי הנחיות יצרן למרות שזה מוסך יבואן וסוכנות רכב? מישהו מהמכונאים ראה פעם ידית מומנט? עם מה אתה חושב פותחים ג'נטים מגנזיום במוסך הזה? הם פטיש אויר - אלא מה? מישהו מהם יודע שאסור? ילדים בני 18 בניקוי גריז לא לומדים את זה.

זה דווקא היה מוסך טוב ורוב המכונאים היו מאוד מוכשרים ועשו עבודה ייחודית בשחזור מערכות הרכב ובמחיר מעולה (באותה תקופה הייתי סטודנט וקניתי רכב ייחודי שמעטים מאוד ידעו לטפל בו), אבל היה להם מקרה אחד יוצא דופן. למוסך הזה (מאוד מומלץ בתחומו) הלכתי עם הרכב הראשון שלי כאשר עוד לא הבנתי הרבה במכונאות (למרות שחרשתי פורומים ורשמתי רשימה של תקלות אופיניות ודרכי פתרון, קראתי כבר אז מספר ספרים על תחזוקת הרכבים), עוד לא הכרתי את הנפשות הפועלות בענף ופלסתי את דרכי ממצב כמו מרבית בעלי הרכבים.

אומנם המוסך לקח אחריות ותיקן ללא תשלום את הליקויים, אבל את הלקח שלי למדתי אחד ולתמיד: ממכונאי לא זזים למילימטר, עוקבים אחרי כל פעולה ואחרי כל בורג (ולפני שבאים עם התקלה כמובן חורשים את האינטרנט ולומדים מה ואיך צריך לעשות).

ואתה יודע אבי, זאת בדיוק הבעיה שלא חסרים חאפרים (כמו בכל תחום), אבל על המצח של בעל מקצוע לא כתוב דבר כזה ואי אפשר לדעת אם הוא מומחה או לא. והכי גרוע, אם הלקוח לא היה עומד ליד מכונאי כזה, לא הייתה לו דרך להוכיח שהתקלה היא במקור מעבודה רשלנית. כי הלקוח יבוא אחרי זה עם טענות ויגידו לו "ככה היה".

ואחרי זה לקחת סיכונים? אי אפשר לסמוך על אף אחד בעיניים עצומות - לא היה ולא נברא דבר כזה, בטח לא בארץ. כי גם מכונאי הגון ביותר ממעלה ראשונה באמת מומחה אמיתי עושה טעויות ואם אתה לא מפקח אחריו, הוא גם עלול לפספס, לא לחבר איזה צינור, לא לסגור בורג, לנתק איזה צינור שאסור לנתק ואחרי זה מתחילות בעיות.

עברו הרבה שנים עד שמצאתי מוסך שאני באמת באופן מלא סומך אליו ושם באמת עובדים מומחים ברמה הכי גבוהה שיש בארץ. מאז אני תמיד עם רכב מאותו מותג שהם מטפלים וכמובן את כל האחזקה של הרכב עושה רק אצלם. מוסכים ברמה כזאת בארץ אפשר לספור על יד אחת. הם מספר פעמים הצילו מנוע וגיר (כי הם תמיד ביסודיות בודקים הכל הרבה מעבר למה שצריך לטיפול או תקלה - עוד לא פגשתי אף מוסך אחר כולל מספר מורשי יבואן שבודקים ביסודיות ומקצועיות כזאת), עשו עבודות שיפוץ ושכזור יחודיות שאף מוסך אחר לא היה את האומץ לגעת ברכב נדיר שכימעט אין למצוא חלקים בשבילו. אני לקחתי את הרכב רק בידיעה שיש לי מוסך שיוכל לטפל בו. יש להם את המקצועיות לאבחן רכב נדיר עם מערכות מסוג שאי אפשר לעשות דיאגנוסטיקה עם מחשב, יש להם את האומץ לטפל ברכב כזה שהוא סופר מסובך ועוד במערכות הכי מסובכות שיש ברכב הזה, יש המון חלקי פלסטיק קטנים ויבשים, גומיות, צינורות ומה לא.

אני כבר כמה שנים טובות אצלם, אבל בכל ביקור אני מתרשם מחדש ממקצועיות יוצאת דופן שלהם. יש להם לקוחות שכבר מעל 15 שנה מטפלים רק אצל בעלי מקצוע האלו.

זה באמת מוסך יחיד בארץ שאני מוכן להשאיר את הרכב אם צריך (ותבינו: בשבילי זה ממש לא פשוט כי אני אחד שלוקח ימי חופש כדי לבקר במוסך ולטפל ברכב שלי) ופעם אחת כבר השארתי והם טיפלו במקצועיות יוצאת דופן שאופיינית רק להם.

ועדיין אני תמיד עומד ליד מכונאי, ככה אני גם לומד על הרכב שלי וגם יוצא רגוע שהכל בסדר.

אז לכל בעלי המוסכים והמכונאים,

אני תמיד עומד ליד הרכב שלי ועוקב אחרי מה שעושים, תמיד אמשיך לעמוד ולא אטפל ברכבי במוסך שלא מאפשר זאת. כי כולם אנשים ועושים טעויות, ולמרות מה שאתם כותבים כאן על איכות העבודה זה מתקיים רק במצב אופטימלי וביומיום המצב שונה. במרבית המקרים אין בעיות, אבל אני בטוח שגם אצלכם היו פאקים שחזרו עליכם וגיליתם ששכחתם משהו.

אני בעצמי התחלתי לעבוד במוסך בגיל 17, וזה אחריי שנתיים שהייתי מתעסק בזה בתור "תחביב", וממש לא ניקיתי גריז, הייתי חודש עוזר מכונאי, התחלתי לעבוד לבד, ומבלי להשתחצן אחריי תקופה קצרה יכולתי לעשות בית ספר לכמה וותיקים יותר, וזה שהייתי בן 18 ממש לא אומר שלא ידעתי כלום או שלא הייתי מקצועי, להפך אני הייתי הכי קפדן במוסך, בחיים לא החזרתי לקוח עם איזו בעיה, ואני יכול להגיד לך שעברתי למוסך "כללי" אחריי כמה חודשים פוטרתי בגלל שהעדפתי לעבוד לאט ולהיצמד כמה שיותר לספר, ושחזרתי לעבוד במוסך "מורשה" העריכו אותי שם כי לא משנה איזו עבודה נתנו לי עשיתי אותה על הצד הטוב ביותר ולכל רכב נתתי את כל הזמן שבעולם כדי שהכל יהיה מושלם! וכן היו לקוחות שהעדיפו אותי על וותיקים יותר, וכיום אני מכונאי בצבא מבלי להשתחצן אני מכניס בכיס הקטן חלק מהאנשי קבע שם, ואני לא משקר ולא מגזים!

אבל מה אני מבין אני כולה מנקה גריז בן 21.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

דן ידין, מה הכוונה שלך בקרת איכות? האם אתה מבצע בקרת איכות במוסך שלך, אם כן - כיצד?

האם למרות בקרת איכות לא היו מקרים שחזרו עליך למוסך והתגלה ששכחתם משהו?

עוד זוג עיניים שקצת מבין, מסתכל ועוקב זה רק טוב.

להתחשב בעובדה שמעט מאוד מוסכים מבצעים בקרת איכות ולמרות שזו חובה בארץ זה חריג שמישהו עושה בקרת איכות, כולל במוסכי יבואן (לפחות כאלה שאני מכיר אישית), מוסכים חריגים כאלה אפשר לספור על יד אחת.

במקרה הטוב מכונאי שעושה עבודת אחזקה לאחר סיום העבודה עובר על הכל ובודק. זה מעולה וחובה לעשות, אבל זה לא בקרת איכות. כי ברגע שבן אדם בטוח שעשה משהו, גם אם הוא מסתכל על משהו שהוא לא עשה, הוא חושב שעשה כי זה כל כך ברור מאליו בשבילו.

אבי, אם מה שאתה כותב נכון אז אתה איש מקצוע נדיר. כאלה אנשי מקצוע כמו שאתה מתאר את עצמך הולכים מאוד רחוק וצוברים לקוחות שהולכים רק עליהם. אני מאוד מעריך מקצוענים כאלה ותמיד שואף לטפל ברכב שלי רק אצל אנשים כאלה ובתחום שלי (אני גם במובן מסויים נותן שירות טכני) אני גם שואף להיות כזה ועל זה מעריכים אותי בעבודה . אני מקווה שאתה תמשיך עם הגישה שלך.

אבל לא כולם כאלה כמונו ובתור לקוח אי אפשר לדעת מי באמת כזה ומי רק אומר שהוא כזה. כי אף אחד לא יגיד שהוא לא יודע לאבחן תקלות או שהוא לא מספיק מקצועי.

בשבילי לבנות אימון זה לא משהו ברור מאליו, זה משהו שנבנה עם הזמן ואני מעריך קשר של אימון מאוד. חלק מבניית קשר הזה עם המוסך, זה שהם מאפשרים לי לעקוב אחרי העבודה. ואני מצידי תמיד משלם בזמן את הסכום הדרוש, לא מתווכח, לא מנסה להוריד עלויות, לרוב משלם במזומן כאשר אני יודע מראש כמה יעלה לי.

יש הבדל בין יכולת לבצע פרוצדורות כמו: החלפת שמן, החלפת ברקסים, החלפת מתבלים אחרים לבין יכולת אמיתית לאבחן תקלות. הידע הדרוש למקצוען אמיתי מומחה לאבחן תקלות הוא עצום. זה לא רק ניסיון, אלא הכרות מעמיקה והבנה, יכולת לחשוב ולחפש פתרונות.

רכב מסובך מזדקן יכול לאבחן ולטפל בו רק אומן אמיתי בעל ידע עמוק מאוד במערכות והכרות עמוקה עם הרכב.

מבחינתי זה מקצוען אמיתי. מקצוען אמיתי כמו פסנתרן מנגן על הרכב.

פורסם

בקרת איכות זה מתודיקה שלמה של פעולות שאותה מבצע המבקר איכות במוסך (מה שקראו לזה פעם בוחן רכב)

ההנחיות של הבדיקות זה הנחיות של היצרן וגם תוספת הנחיות פנימיות של המוסך וזה משהו שהולך בכל מוסך מורשה רנו וניסאן

גם בתקופה שניהלתי מוסכים מורשים של יבואנים אחרים היתה בחינת רכב לאחר כל תיקון וטיפול וכשעבדתי במוסכים קטנים לא מורשים של יבואן לפני הרבה שנים בעל הבית היה בודק כל רכב בעצמו לפני ששחרר אותו ללקוח

פורסם

אני מחכה ליום שבו אני אבקר במוסך מורשה הייבואן וכול הדברים שאתה כותב התממשו.

בקיצור נראה לי שאתה קצת חולמת :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

יותר מזה, אני מחכה ליום בו אבקר במוסך מורשה יבואן והם באמת יבצעו את כל ההנחיות והבדיקות שמודפסות להם על הכרטיס העבודה באופן אוטומטי לפי סוג הטיפול והרכב.

פורסם

אני מציע לכם לראות מחדש את הפרקים של יצאת צדיק של חיים הכט שמסקרים את טיפולי הרכב למינהם (מצמיגים ועד מכונאות) פה בארץ.

.

"יצאת צדיק" זה לא דוגמא לכלום, ולא מייצג שום דבר.

סתם פופוליזם זול, לשם אלוהי הרייטינג בדיוק כמו "כלבוטק".

• תוכן חדש...