Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש טיימרים תחת הטיח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אם תמצא כזה 220v לא תוכל להשתמש בו לדוד

אם אתה מתעקש על להפעיל את הדוד בצורה כזו או בכל אופן להשקיע בפיצר כזה אז אני יכול לתת לך פתרון דרך לחצן בית חכם (שנראה יותר דקורטיבי מזה) ובקר מתוכנת (ככה יהיו לך 8 אפשרויות שלכל אחת תוכל לבחור מצב)

זול זה לא יהיה (4000~₪) כי זה מצריך לחצן חכם, בקר, ספק כח, התקנה (השחלות) ותכנות.

כשאני ניסיתי לברר על בית חכם, הבנתי שבית חכם זה הדבר הכי טיפש שיש.

למה צריך ממסר שיפעיל ממסר אחר?

לפי מה שהבנתי ומה שאמרו לי המוכרים, על מנת שאוכל להדליק מנורה, אני צריךשהכפתור בקיר יפעיל ממסר בלוח ממסרים מיוחד והוא יפעיל את המנורה. הזוי ומיותר לחלוטין. למה לא לעשות מפסק שאפשר להפעיל גם ידני וגם אוטומטי?

לדעתי, עד שמישהו לא ימציא מפסק כזה (ולא אלחוטי...), זה גם מייקר (מערכת לבית עולה כ- 20K ש"ח...) וגם מסבך את העניין.

לא עפנו על עצמנו כמעה?

מה נותן הסטאפ שהצעת שארדואינו בשבריר המחיר לא יכול לתת?

מכיר ארדואינו, לא מכיר אפשרות לעשות בית חכם. אפשר קצת יותר הסבר?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני תכננתי לעשות פרויקט דומה. הדרישות דומות לשלך- גם אפשרות להפעלה ידנית קצובה וגם הפעלה אוטומטית. בשלב מאוחר יותר אני מתכנן גם להוסיף אינדיקציה על מצב המים החמים בדוד, אך זה כאמור לשלב מאוחר יותר.

מאחר ואני רוצה משהו קצת יותר גמיש חשבתי להזמין PLC פשוט, ממסר וקונטקטור ואז תכנות הבקר מאפשר גמישות רבה יותר, כל הפיקודים והחיוויים הם במתח נמוך וקל מאד להעביר אותם ללוח הפיקוד (מעבירים כבל פיקוד אחד וזהו).

עוד חושב על זה...

פורסם
כשאני ניסיתי לברר על בית חכם, הבנתי שבית חכם זה הדבר הכי טיפש שיש.

למה צריך ממסר שיפעיל ממסר אחר?

לפי מה שהבנתי ומה שאמרו לי המוכרים, על מנת שאוכל להדליק מנורה, אני צריךשהכפתור בקיר יפעיל ממסר בלוח ממסרים מיוחד והוא יפעיל את המנורה. הזוי ומיותר לחלוטין. למה לא לעשות מפסק שאפשר להפעיל גם ידני וגם אוטומטי?

לדעתי, עד שמישהו לא ימציא מפסק כזה (ולא אלחוטי...), זה גם מייקר (מערכת לבית עולה כ- 20K ש"ח...) וגם מסבך את העניין.

מכיר ארדואינו, לא מכיר אפשרות לעשות בית חכם. אפשר קצת יותר הסבר?

לא מדוייק

1. הלחצנים בקיר הם אינם ממסרים אלא עובדים על מתח נמוך ותקשורת ושולחים טלגרמת הפעלה, מבחינת בקרים ישנם בקרים עם ממסרים של 16A אז לא צריך ממסר נוסף אם מדובר בצרכן של עד 16A (למשל דוד/תנור חימום/מחמם מגבות/מפיג אדים/ונטה)

2. הרעייון בבית חכם הוא שכל "נקודה" (מאור, תריסים, חימום, דוד וכו') מגיעה ישירות ללוח חשמל וכך אפשר לשלוט בה מכל מקום בבית (ובעצם בעולם - סמארטפון/טאבלט/מחשב), לשלב לה שעוני זמנים ללא הגבלה וכל מיני התניות ולוגיקות וגם לשנות את זה מעת לעת ע'פ דרישת/נוחות/התייעלות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עברית ואנגלית

בעקרון בעלי מקצוע מבדילים בין ממסר למגען (קונטקטור), הממסר הינו רכיב דומה בפעולתו אך לא נועד לשאת עומסים אלא רק להפריד בין 2 מערכות מתח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...