Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי גטס 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי מוכר את רכבו ואני מעוניין לקנות אותו ממנו.

יונדאי גטס אוטומטית, 1.4 ל', 2006, יד שנייה, צריכת דלק בפועל כ-12 ק"מ לליטר (לא הדגם עם הבאג), הרכב היה אצלו לפחות 4 שנים בלי בעיות חוץ מתאונה אחת מזמן שהבעיות שלה תוקנו. רצועת הטיימינג הוחלפה לאחרונה.

איזה עוד פרטים צריך כדי לקבוע מחיר?

לפי המחירון מדובר בכ-23,000 ש"ח. מה טווח המחירים ההגיוני? הכוונה שנסכים על מחיר שיהיה טוב לשנינו, בלי מיקוח.

פורסם

עדיף לא לרכוש מחברים. רצוי לקבוע מחיר שאומר שגם אם מחר בבוקר ילך מנוע וגיר, לא יהיו לך שום טענות כלפיו ואתה מבין שהכל יכול להיות כי הוא לא מכונאי ולא הנביא יחזקאל. מהות המיקוח היא שתקבעו מחיר שיהיה טוב לשניכם אז לי אישית אין מושג. אתה יכול לעשות לו תרגיל 4 ולקוות שהוא לא יתרגז יותר מידי; לשלוח חבר אחר שהוא לא מכיר לקנות ממנו את האוטו, לעשות בדיקה ומיקוח מלא בין 2 אנשים זרים, המחיר שהוא יסכים למכור לו יהיה המחיר האמיתי

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ושלא יהיו אי הבנות ואני לא רוצה שדברי יוצאו מהקשרם:

הנביא יחזקאל הוא בומבה של נביא :lol:

פורסם

1-תסתכל בכמה נמכרים רכבים דומים ביד 2.

2-מה הנזק שהיה בתאונה?

3-מה ק"מ? זה GLF?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מומלץ לקנות מחברים :oops:

בכל מקרה כמו שאמרו פה תסתכל ביד 2 כמה נמכרים רכבים כאלה בפועל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

למה לא מומלץ לקנות מחברים? לי זה דווקא נשמע כמו הזדמנות מצוינת. זה הרכב הראשון שאני קונה, אז יהיה מישהו שאני סומך עליו שעובר איתי את כל התהליך, אומר לי את כל מה שאני צריך לדעת על הרכב. ביליתי ברכב בעצמי כמה שעות מחיי וראיתי שהוא בסדר גמור. מבחינת כסף ונזק עתידי אפשרי, בכל מקרה אני לא ארגיש שנדפקתי כי אני יודע שהוא לא יעשה שום דבר לרעתי. כל נזק שיקרה, הוא לא יכל לצפות מראש - בניגוד לאדם זר שאולי הסתיר ממני משהו. וחוץ מזה, אני מעדיף שהכסף שלי יילך לחבר ולא לאדם זר. אז למה לא?

פורסם

כי אתה תמיד מרגיש ששילמת קצת יותר כי זה "חבר".

והוא מרגיש שהוא עשה הנחה כי זה "חבר".

ואז לשניכם יש קצת מירמור (כמו בכל עסקה) ונפגשים על בסיס יום יומי זה יכול להיגמר לא טוב.

בכל מקרה, עוד קצת פרטים:

1. כמה ק"מ עבר הרכב?

2. האם במקוריות הוא ליסינג או השכרה?

3. איזו רמת גימור?

4. מה המשמעות של התאונה?

זה רכב שגם ככה לא שווה הרבה. הייתי מסתכל על רכבים דומים ביד 2 - בכמה הם נמכרים בממוצע (אני מדברים על רכבים עם נתונים דומים - לא רכב השכרה עם 190K ק"מ יד 5) - מוריד קצת כמו בכל משא ומתן וקונה.

לדעתי בין 18-20 זהו מחיר סביר בהנחה שהרכב במצב טוב, לא מהשכרה/ליסינג, לא מדובר בגרסה הפשוטה (GLF), לתאונה אין משמעות בטיחותית והק"מ סביר. לגטס אין שוק מאוד חזק.

פורסם

מאותה הסיבה שאם יום אחד תתפגר אחרי התיבה האוטומטית לא תבוא להאשים אותו שהוא חייב לך 3000 שקל.

אם הרכב שלו טוב אני מאמין שהוא ימצא קונה בעצמו.

מילא זה היה רכב מיוחד או קצת קשה למצוא אותו על כבישים ישראל משהו בסגנון יונאי גטס 1600 ידנית או פיאט בראבו מאובזרת גרסת טורבו,אבל זה יונדאי גטס 1400 אוטומטית שאם תעצום את העיינים ותזרוק אבן רוב הסייכוים תפגע באחד כזאת.

לא שאני מציע לך לזרוק אבנים על מכוניות.

פורסם
כי אתה תמיד מרגיש ששילמת קצת יותר כי זה "חבר".

והוא מרגיש שהוא עשה הנחה כי זה "חבר".

אני בדעה קצת שונה. קניתי כמה רכבים מחברים/מכרים ועוד כמה ממקום עבודה שלי או של ההורים שלי.

לדעתי יתרונות עולים בהרבה על החסרונות.

1. קיבלתי את כל הרכבים להתרשמות של כמה ימים עד שבוע, ולא לסיבוב של 20 דקות בקניה "רגילה". זה מאפשר התרשמות אמיתית ולא חפוזה מהרכב.

2. למכון בדיקה הלכתי בעצמי, בלי לווי של אף אחד, במקום ובשעה הנוחים לי.

3. לקחתי מחבר/ים תעודת זהות ויפוי כוח ועשית העהרת בעלות ביום ובשעה הנוחים לי.

4. חבר לא צריך לענות לטלפונים מאנשים הזוים בשעות הזוית, לא צריך להתייצב כמה פעמים לבדיקה, לא נותן סיבובים לאנשים מוזרים שבאים לראות את הרכב.

5. הכי חשוב: דרך אותו חבר אתה רואה את ההסטוריה האמיתית של הרכב, כולל אופי שימוש ואופי תחזוקה כמה שנים אחורה. דבר זה כמעט בילתי אפשרי בקניה מבן אדם זר.

6. אם מדובר בשני אנשים בוגרים ורציניים, אז סוגרים מחיר שנראה הוגן לשני הצדדים ואך אחד לא מרגיש מרמור.

7. משלמים בצ'ק רגיל, לא צריך ללכת לבנק ולעמוד בתור להוצאת צ'ק בנקאי.

8. לא דואגים מהעיניין "מה קודם? העברת תשלום או העברת בעלות"

9. אין חשש לפעול על סוחר מתחזה.

10. לי אישית אין בעיה לשלם כמה אחוזים מעל מחיר השוק על כל היתרונות הנ"ל.

פורסם
למה לא מומלץ לקנות מחברים? לי זה דווקא נשמע כמו הזדמנות מצוינת. זה הרכב הראשון שאני קונה, אז יהיה מישהו שאני סומך עליו שעובר איתי את כל התהליך, אומר לי את כל מה שאני צריך לדעת על הרכב. ביליתי ברכב בעצמי כמה שעות מחיי וראיתי שהוא בסדר גמור. מבחינת כסף ונזק עתידי אפשרי, בכל מקרה אני לא ארגיש שנדפקתי כי אני יודע שהוא לא יעשה שום דבר לרעתי. כל נזק שיקרה, הוא לא יכל לצפות מראש - בניגוד לאדם זר שאולי הסתיר ממני משהו. וחוץ מזה, אני מעדיף שהכסף שלי יילך לחבר ולא לאדם זר. אז למה לא?

תשמע, אם היחסים בניכם טובים ואין לך שום ציפיות מיוחדות מהכלה + אתה תעשה את כל מה שבוקי כתב, אז באמת שיכולה להיות עסקה טובה

• תוכן חדש...