Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברשותך אני אתייחס בנפרד לאביך ובנפרד לנושא ה"התחזקות".

אם החלטת שאתה מאמין ורוצה לקיים יותר את מצוות התורה זה בסדר גמור ולא אנסה לשכנע אותך שאתה טועה (פשוט כי אין דרך אחת נכונה. אני פוסל את הדת עבורי ורק עבורי ושכל אחד יבחר את מה שמתאים לו כל עוד הוא לא מקפח זכויות של אחרים). מה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה המהות והכוונה שמאחורי המילה יהדות ומאחורי המילה דת.

כפי שאני רואה את הדברים גם אם קיים אלוהים ממש לא מעניין אותו שתגיד לו תודה שנתן לך רקטום כל פעם שאתה יוצא מהשירותים אלא שתהיה אדם שעוזר לזולת, רגיש לאחרים ושתורם לסביבה. אחרי שנפצעתי בתאונת דרכים בזמן איסוף מזון לנזקקים הגיע לבקר אותי בשיקום רב מאשדוד (לא יודע מאיפה הוא שמע כי אני לא מכיר אותו) ורצה שאברך הגומל. הסברתי לו שאני חילוני גמור ושעם כל הכבוד לא אברך כי בלי אמונה זו סתם הצגה שמבזה את הדת. התובה שלו היתה שאם אני עוזר לאחרים אז זה הרבה יותר חשוב מכל תפילה ומבחינתו אני יותר דתי מהרבה שומרי שבת אז תחשוב עם עצמך מה המהות של הדת ומה המטרה של ההתחזקות.

ועכשיו אתייחס לאביך.

כל הורה רוצה שלבנו יהיה טוב אבל מצד שני הוא גם לא רוצה לאבד אותו. אתה מחנך את ילדיך על פי תפיסת עולמך ואתה מן הסתם רוצה שירגישו טוב וימשיכו באותה הדרך. כשהבן שלך פתאום חוזר בתשובה אתה נחנס לחרדה כי פתאום הוא לא יוכל לאכול אצלך, תצטרך להוציא את הטלויזיה מהבית ושאר סרטים שמתחילים לרוץ בראש או לחילופין לוותר עליו. כל אדם היה נלחץ משינוי כזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אולי ההתקרבות לדת קשורה איכשהוא לגיוס המתקרב?

ממש לא!

אני מחכה לשירות הצבאי, במיוחד לאחר שהתמיינתי לשייטת 7.

אם אני לא הייתי רוצה לעשות צבא ממזמן כנראה הייתי עובר לגור עם ההורים לחול.

ברשותך אני אתייחס בנפרד לאביך ובנפרד לנושא ה"התחזקות".

אם החלטת שאתה מאמין ורוצה לקיים יותר את מצוות התורה זה בסדר גמור ולא אנסה לשכנע אותך שאתה טועה (פשוט כי אין דרך אחת נכונה. אני פוסל את הדת עבורי ורק עבורי ושכל אחד יבחר את מה שמתאים לו כל עוד הוא לא מקפח זכויות של אחרים). מה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה המהות והכוונה שמאחורי המילה יהדות ומאחורי המילה דת.

כפי שאני רואה את הדברים גם אם קיים אלוהים ממש לא מעניין אותו שתגיד לו תודה שנתן לך רקטום כל פעם שאתה יוצא מהשירותים אלא שתהיה אדם שעוזר לזולת, רגיש לאחרים ושתורם לסביבה. אחרי שנפצעתי בתאונת דרכים בזמן איסוף מזון לנזקקים הגיע לבקר אותי בשיקום רב מאשדוד (לא יודע מאיפה הוא שמע כי אני לא מכיר אותו) ורצה שאברך הגומל. הסברתי לו שאני חילוני גמור ושעם כל הכבוד לא אברך כי בלי אמונה זו סתם הצגה שמבזה את הדת. התובה שלו היתה שאם אני עוזר לאחרים אז זה הרבה יותר חשוב מכל תפילה ומבחינתו אני יותר דתי מהרבה שומרי שבת אז תחשוב עם עצמך מה המהות של הדת ומה המטרה של ההתחזקות.

ועכשיו אתייחס לאביך.

כל הורה רוצה שלבנו יהיה טוב אבל מצד שני הוא גם לא רוצה לאבד אותו. אתה מחנך את ילדיך על פי תפיסת עולמך ואתה מן הסתם רוצה שירגישו טוב וימשיכו באותה הדרך. כשהבן שלך פתאום חוזר בתשובה אתה נחנס לחרדה כי פתאום הוא לא יוכל לאכול אצלך, תצטרך להוציא את הטלויזיה מהבית ושאר סרטים שמתחילים לרוץ בראש או לחילופין לוותר עליו. כל אדם היה נלחץ משינוי כזה.

תודה על היחס הרב, אני לא מתכוון לעשות משהו דרסטי אלה לקחת הכל ב esey.

לתת לזמן לעשות את שלו.

פורסם
להגיד את האמת, אני מסכים איתך.

מסכים כמעט בהכל, אבל אין לי הסבר לזה שפשוט אני מרגיש צורך בדת.

:roll: באמת שלא.

אין דבר כזה.

בן אדם לא קם בבוקר ואומר לעצמו,מהיום אני מתחזק.

יש דברים שמובילים לזה.

אני לא קמתי יום אחד בבוקר ואמרתי אני אתאיסט,הרבה דברים הובילו לזה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אני בן 18, לפני צבא.

אתמול החלטתי שאני רוצה להתחזק מבחינה דתית, אני מגיע מבית מסורתי ולא יותר.

היום עיינתי בספר ״אור השלום״ והתחלתי לברך על המון דברים כמו מזון, יציאה מהשירותים, ברכת השחר וכד׳.

לקראת הערב היום הוצאתי את התפילין שלי מהארון של ההורים ושמתי כיפה.

באותו הרגע אבא שלי לא קיבל את זה בעין טובה ולא הצלחתי אפילו לשבת ולהסביר לו מה הכוונות שלי.

הוא רק שאל מה קרה? האם עשיתי משהו?

אני עושה את זה ללא סיבה מסויימת, ואני מקווה שאתם יכולים לעזור לי למצוא את הדרך לפנות אליו.

דרך אגב אמי לא מתנגדת לדבר ואף תומכת מעט.

בתור הורים, איך הייתם מצפים שהילדים שלכם יפנו אליכם?

מאחל לך באהבה הרבה הצלחה, ב"ה שאתה חוזר לאבא שלך שמחכה לך כבר הרבה זמן, ונותן לך הכל, בריאות פרנסה וכו', יפה וכל הכבוד לך שבגיל שהכי קשה עם כל התאוות שיש בעוה"ז הצלחת להתגבר ולעשות שינוי, זה כח כזה חזק שכל המגיבים לעיל לא יכולים בכלל להבין/ולהשיג את זה, ולסיום ברכה מקרב ליבי שתמשיך להתחזק ולא להתייאש (כי אח"כ יהיה יותר קשה) ושתתגאה עם היהדות היהודית.
פורסם
ושתתגאה עם היהדות היהודית.

ציטוט לפנתיאון. :lol:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שהמשתמש סאמי יכול להיות אלוף בגיבוב מילים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אולי ההתקרבות לדת קשורה איכשהוא לגיוס המתקרב?

תחשוב על זה שוב,

אני משום מה חושב שפה נמצאת התשובה.

(הסמלון שלי כל כך לא הולם את השרשור-צטערת).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
דת זאת המתנה הכי גדולה שקיבלנו. כמו כל דבר חייב להיות עם מינון. הוא מבקש להתחזק ואתה שולח אותו לדברי הבל? מדע והגיון יותר קרובים לאמת ? נו מילא. אני מאחל לכולנו שנלמד לא לפחד מהדבר שנקרא דת ויהדות.

ממי זה "המתנה" הזאת?

ואתה מדבר על פחד....מעניין למי קוראים "חרדים"?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אל תדאג, תיכך יבוא קליפת המוח וישכנע אותך למה להיות אתאיסט (ועל הדרך יביא לך מצוות של אונס ילדים :lol: )

קודם כל אני לא אתיאסט, אני אגנוסטיקן. אם כבר, אני לא אומר שהאל לא קיים, אני אומר שהוא לא ראוי מלתקיים. אם קיים אל הוא צריך להתאבד או להסגיר את עצמו לבית הדין הפלילי הבין לאומי בהג על מעורבתו בפשעים חמורים נגד האנושות.

רק לפני כמה ימים התבשרנו על מותו של ילד בן 6 מסרטן לאחר מאבק קשה וממושך. רק היום שמענו על אזרח אמריקאי בן 94, נגר במקצועו שמסתבר שלפני שהוא היגר לארה"ב בשנת 1948 הוא היה מפקד חוליית SS שרצחה חפים מפשע. אז האל שלך רוצח ילד בן 6 באכזריות אבל נותן לחלאת המין האנושי לחיות עד גיל 90 פלוס. ושתבין, החלאה עדיין חי, בן 94 ועדיין LIVE AND KICKING. ועל זה נאמר "מי שמרחם על האכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים".

ואתה בטח תבוא לי עם איזה משפט פלצני "נסתרות הן דרכי האל" או שאולי תגדיל תורה ותאדיר בכך שתאמר שנשמתו של הילד המסכן הייתה בעצם גילגול של רשע שהגיעה לעולם על מנת לעבור תיקון.

צדק מי שאמר שהדת היא אופיום להמונים. כשחושבים על זה לעומק, הדת מספקת את אותה התוצאה של שימוש בסמים. אתה מתנתק מהמציאות, אתה משלים עם כאב, אובדן של יקרים לך או סבל כזה או אחר. הדת כמו סמים עוזרת לזה שצורך אותה להתגבר על קשיי היום יום ולברוח מהמציאות. אני לעולם לא אשפוט אדם שחלילה איבד את בנו ונפל לאלכוהול או סמים כי זה הדרך שלו להתמודד עם האובדן שלו ולברוח מהמציאות ומהכאב. אבל, אם זה נמשך במשך תקופה ארוכה אזי כאן צריכה להגיע התערבות חיצונית. כנ"ל לגבי הדת. התמכרות אלייה למשך שנים היא מסוכנת ולא בריאה. זאת הסיבה שהרבה אנשים שנמצאים בצרה, בבית סוהר וכיוצא בזה פתאום מוצאים את האל.

קח תצפה, אולי תשכיל. פתח את המחשבה שלך לאופקים חדשים אולי תתעורר ותגלה את האמת.

אגב, הסרט מבוסס על מקרה אמיתי בהחלט בו קבוצת אסירים במחנה ריכוז החליטו לערוך משפט חוקי עם שופטים, עורכי דין ותביעה ובו להעמיד את האל למשפט. סרט מדהים ומלא תבונות ומחשבות. אני ממליץ לכולם לצפות בסרט המלא.

גם אם טוב לך על הלב, אל תשכח מה האל עשה לאבותייך על אדמות גרמניה.

http://www.youtube.com/watch?v=J3vvgO_uRp0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לגבי היהדות, אנשים לא מבינים שהיהודים היום מתחלקים לשתי קבוצו עיקריות. אלה שבעד מדינת ישראל ואלה שנגדה. נשאלת השאלה מיהו יהודי. ובכן התשובה ברורה למדי לא? יהודי זה אדם שמאמין בקיומו של האל, מקיים את המצוות ההזויות שלו ומאמין בדת המכושפת. אם ככה, מהו או מיהו יהודי שיורק, דורך, שורף את דגל מדינת ישראל ומדבר בגנותה? איזה צירוף מקרים, רק היום נודע על יהודים איראנים שהפגינו בעד תוכנית הגרעין של אירן ודיברו רעות על מדינת ישראל וביבי. נו, אז יש להם ברית מילה, הם מניחים תפילין והולכים לבית כנסת. אז איזה יהודים הם בדיוק? מצידי, קח ממני את יהדותי. אני ישראלי שאוהב את המדינה שלו. לא איכפת לי מהיהדות כמו שאיכפת לי מהמדינה. בינתיים הורי ניצלו מזוועות מלחמת העולם השנייה בכך שהם עלו לארץ ובנו אותה עם עוד עולים אחרים. יהדותם לא זאת שהצילה אותם.

לאחרונה היה ריאיון בעיתון עם משורריה הגדולים של ישראל וזה מה שהוא אמר ואני מסכים איתו:

"אני רואה מה שהדת עשתה כאן. אם אי־אפשר לכתוב בתעודת הזהות שלי שאני ישראלי, אם צריך לכתוב רק שאני יהודי – אז אני לא יודע למה לחמתי למען ישראל במלחמת השחרור. אני לחמתי במלחמת השחרור למען ישראל ולא למען יהדותי. אני ישראלי ובתעודת הזהות שלי צריך להיות כתוב ישראלי".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לאחר מס' תגובות יפות במיוחד כאן, והמצלה להתגאות ביהדות יהודית - השרשור הזה לא זוכה למקום של כבוד בגיבוב? :shock:

וסרברל קורטקסט, הפילוסופיה שלך היא הכי מסוכנת. הרי אם יכול להיות שאלוהים קיים בכל זאת - הוא עוד עלול להנתקם בך בבוא היום, לא? מעבר לזה, לא ברורה לי האמונה העיוורת שלך בזה שכל יהודי, דתי או לא, צריך לסגוד למדינת ישראל.

למה יהודי באיראן לא יכול להאמין בזה שהמדינה הזו מנוגדת לרצון האל כי היא לא מדינת הלכה? כי אתה לא מסכים עם זה?

הדבר היחיד שאפשר להסיק מזה, זה רק שדת היא לא דבר אחיד (די ברור גם ככה), ולכן לא יהיה זה קל לאף אחד להתגאות דווקא ב"יהדות יהודית".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...