Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני כרגע נוהג על פולקסוואגן פולו 96' 1.6 סמ"ק של ההורים ומתלבט על שני נושאים:

1) האם לקנות רכב ולהתקדם מהפולו?

2) אם כן, אזיה אוטו יהיה קפיצה מספיק משמעותית שתצדיק את ההוצאה?(דגש על גיר ידני)

אני מניח שזה נשמע(או נקרא יותר נכון) לא ברור מה שאני שואלת אז הנה קצת הסבר מעבר:

ההורים קנו את האוטו בתור אוטו שני בבית לפני 5-6 שנים ומאז אחותי ואני הוצאנו רישיון, זה האוטו היחיד בו אני מבוטח.

האוטו עצמו מבחינה מכאנית במצב טוב, למעט בעיה מוזרה שהחלה לקרות לא מזמן אך איננה שיקול משום שהיא באה והולכת. עכשיו, בתור צעיר הייתי רוצה אוטו שייתן ביצועים, קצת פוזה, שיפתח כמו שצריך. האוטו נותן מ-0 ל-100 ב20 שניות לדעתי, משהו כזה.

מעבר למכאניקה האוטו לא הכי... אפשר לומר, הפלסטיק של הדשבורד מתפרק, הגג נפל כמו בכל הרכבים הישנים(תוקן כבר ביוזמתי).

עכשיו אני עובד ורוצה לחסוך לאוטו, השאלה איזה תקציב יכול לסדר לי קפיצה משמעותית מהפולו הישנה או אם בכלל כדאי לקנות, כי תכלס זה לא שאין לי איך להתנייד. המטרה היא לא לעבור את ה-50 ולהישאר יותר באיזור של ה-30, אני מממן את הרכב לבד.

בגדול סיכום של מה שלמעלה זה: יש אוטו, לא הכי טוב שבעולם, מחפש להשתדרג, האם יש אופציות במחירים שאינם אסטרונומיים ל"ילד" בן 18 או שכבר עדיף להישאר איתו לחכות כמה שנים להתבסס פיננסית ורק אז לחשוב על זה?

תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

כשאתה שוקל לרכוש רכב אתה חייב להבין כי להחזיק רכב זו התחייבות להוצאה חודשים קבועה.

ביטוחים, טסט דלק ובלאי.

אם תסכם את הסכומים, תראה שאתה מתחייב לשלם כל חודש סכום מסוים. תעשה את ההערכה שלך לסכום הזה, תכפיל ב 1.5 וזה יהיה הסכום לו אתה מתחייב חודשית.

האם אתה מסוגל לעמוד בזה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ככה הייתי בסיטואציה הזאת גם אני יכול לייעץ לך אתה תבחר מה יותר נכון לעשות

המצב שלי היה דומה בן 18 רישיון עובד רק שלי לא היה רכב בבית.

תמיד התלהבתי מרכבים ולכן רציתי אחד כבר והנה אחריי תקופה של בערך חצי שנה נשברתי וקניתי רכב פורד פיאסטה 96':-P , כמובן שהרכב היה במצב מכאני טוב יחסית לגיל קצת השקעה מבחוץ ויאללה לקרוע ת'כביש (סתם אני נהג זהיר):

ygf32iymnwom.jpg

mu3wzmzyzxqj.jpg

wzjmnkhuk3nz.jpg

z1tmoengzitr.jpg

התגייסתי לצבא היה קצת קשה יותר להחזיק רכב, אבל בסופו של דבר לאחר שלושה חודשים קרה מקרה מצב לא נעים תאונה ועוד עם חבר ונגמר עידן הרכב.:oops:

kao4rtddokmt.jpg

dnjygmyelj4m.jpg

לסיכום ובקצרה הלך לי 7 אל"ש על כל הסיפור (הפסד רכב ותקופת ביטוח,לא כולל השקעה על הרכב),

אבל אם נסתכל על הצד השני יצאתי ביליתי צברתי ניסיון על הכביש שאני לא מאמין שהייתי משיג בדרך אחרת גם אם הרכב לא הכי חזק והכי נוח אפשר להסתדר עם זה.

אז עצתי לך כן לנסוע אבל לא לקנות רכב חדש, קח את הפולו תיסע עליה תצבור ניסיון אתה תתרגל אליה, תזכור זה רכב ראשון הוא לא חייב להיות רכב הכי הכי תשתפשף איתו גם ככה אתה עומד להתגייס עוד חצי שנה,שנה אתה לא רוצה שכל החסכונות שלך ייצאו על רכב, שמור אותם לבילויים בצבא אתה תבין את זה שכבר תתגייס.

בהצלחה.

8)
פורסם

ממליץ לך להישאר עם הפולו. גם ככה אתה עומד להתגייס (או שלא?) ורכב חדיש יותר יהיה גם יותר מעמסה עליך.

הדשבורד מתפרק? כנס לEBAY.DE וחפש את החלק הזה לפולו. לא עדיף להשקיע 500 שקלים בתיקון הפלסטיקים השבורים ולהמשיך לנסוע עם רכב שאתה יודע מה הוא בדיוק? הרי רק העברת בעלות תעלה לך 230 ש"ח...

פורסם

טוב קודם כל תודה רבה לעוזרים! 4 בבוקר פרסמתי וכבר הספקתי לקבל תשובות ענייניות! :-D

בקשר לצבא, אני מניח פרט חשוב שלא ציינתי, אני לא כשיר רפואית לגיוס רגיל ולכן אתנדב, תהליך שייקח עוד 8 חודשים אם הכל יתקתק. שגם אחריהם אני חושב שאוכל להמשיך לעבוד ולא יהיו לי סגירות של קרביים.

בקשר לכמה שהאוטו עולה(שוטף) אני כרגע עובד אצל אבא שלי בחברת מחשבים ומרוויח שכר גבוה.

קראתי כמה פוסטים בפורום בסגנון של זה ואני רואה איך שמסתלבטים על הילדים שבאים פה לייעוץ ומתווכחים עם מה שייעצו להם ומביאים פתרונות לא ריאלים, אז חשוב לי להבהיר שזה רק עוד גורמים שאולי יוכלו לעזור לכם לעזור לי.

ואני דיי מסכים עם מה שאמרתם למעלה שעדיף כבר להישאר עם זה כי זה רכב ראשון, עדיף לשים 500₪ מאשר 20-30 אלף. הקטע זה שנשארה לי דודא לקנות אוטו שאני אוכל להגיד שהוא שלי ו״להתגאות״ בו.

עכשיו עלה רעיון נוסף, מה הייתם אומרים על לשמור את השילדה ולהחליף לה מנוע למשהו חזק?

פורסם

שעדיף שתשמור את הכסף בצד.

באמת יהיה יותר חכם מצידך להגיע למצב שאתה מסיים את השירות הצבאי עם הרכב הזה ואז מוכר אותו לפירוק ב-1000 ש"ח.

סביר להניח שאם תחסוך מספיק בזמן השירות, תוכל בכיף לקנות בעוד 3 שנים רכב חדש מהניילונים, עם אחריות והכל. זה לדעתי יהיה שדרוג אדיר מפולו בת 21 (אז).

בינתיים תטחן את הפולו במקסימום, תשלם רק ביטוח חובה (רק מקיף לרכב חדיש יותר לנהג בן 18 יעלה סביבות 10 אלף ש"ח ב-3 שנים הקרובות) ותתפלל שלא יהיו תקלות מאסיביות שיחייבו השבתה. את זה אי אפשר באמת לדעת.

ההמלצה שלי: צא למסע בין פירוקיות וקצת EBAY.DE ותתחיל לשפצר את הפולו. תאמין לי שאחרי שהפלסטיקים יהיו במקום וכולם שלמים, הרכב נקי מבפנים ואולי אפילו תשים לו ריפודים חדשים איכותיים ומערכת סטריאו חביבה - יהיה לך הרבה יותר כיף ונעים לנסוע באוטו עוד 3 שנים, עד לרגע שבו תיפרדו בשערי מגרש הפירוק.

פורסם

עכשיו עלה רעיון נוסף, מה הייתם אומרים על לשמור את השילדה ולהחליף לה מנוע למשהו חזק?

במדינה שלנו, אל תחשוב על זה אפילו.

לעניננו, בגיל 17 רכשתי עצמאית את הרכב הראשון שלי. פיג'ו 405 ידנית.

אתה חיב לדאוג לכך שיהיה לך כסף בצד לביטוח, ועוד לפחות 2-3 אלף ש"ח לתקלה בלתי צפויה(למה 3? כי מנוע).

בזמן הגיוס לא יהיה לך מה לעשות עם הרכב, אצלי הרכב היה עומד שבועות בזמן השירות, כי רק אצלי היה רשיון במשפחה. תחשוב גם על זה.

אבל מול כל חסרון תמיד ישנו גם יתרון, ואין כמו רכב פרטי משלך שבו אתה חופשי להתנייד היכן שנפשך תחפוץ.

אני הייתי ממליץ לך ללכת על צרפתיה ידנית "פשוטה", בעיקר כי הן זולות מאוד יחסית לתמורה. בפחות ממחיר גריטה אתה יכול לרכוש רכב עם טסט לזמן רב.

פורסם
, אני לא כשיר רפואית לגיוס רגיל ולכן אתנדב,

כבוד!!!

כשערמות של צעירים מחפשים רק איך להשתמט, מגיע לך :beerchug:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מחזק! האהבה למכוניות לא מתבטאת רק בקניית רכב אלה גם בהשקעה בה.

תשאר עם הפולו תשפץ אותה תשקיע בה קצת ואתה תראה שברגע שתשיג כסף לקניית רכב חדש יהיה לך קשה להפרד ממנה.

אני זוכר שכשאני היתי בן 17 18 היה לי פיאט אונו ב4 אלף כי לא היה רכב בבית וכל יום חיפשתי איך להשקיע בה שתראה הכי טוב שיש, השקעתי במערכת, צברתי ניסיון על הכביש ובסוף היה קשה למכור אותה למרות שהיא גרוטאה.

פורסם

יש הרבה רכבים שתוכל למצוא, אבל כמו שנאמר לך, אולי עדיף כרגע לצבור ניסיון על הפולו, לנסות לבדוק מה הבעיה של הרכב שהוא מאיץ לאט (אולי מדובר במשהו פעוט, ואולי לא, קפוץ למוסך רון, הוא מאוד מומלץ בפורום), לסדר אותו קצת מבפנים מבחינת הפלסטיקה, לשים ריפודים, להשקיע בו מעט שיראה טוב ושיהיה לך כיף לנסוע בו.

כל הכבוד על הרצון להתנדב, אני מאמין שתעשה יומיות ואולי תרצה להגיע עם הרכב? אם כן, שווה לשקול אולי רכב מודרני יותר כאשר תתגייס. אני נוסע די הרבה עם הרכב שלי לבסיס, חשוב לי שהרכב יהיה אמין, חסכוני, תחזוקה סבירה ושייקח אותי כל בוקר לבסיס ויחזיר אותי לבית.

בתקציב שלי יכולתי לבחור ברכב ישן מקטגוריית מנהלים או ספורטיבי, או ללכת על רכב בן 3-4 שנים משפחתי. במקום זה רכשתי סופר מיני חדשה. חסכונית למדי, התחזוקה לא יקרה וכל פעם שצריך היא משרתת אותי נאמנה.

מה שכן, אם יש לך תקציב, אפשר לשקול עוד כמה חודשים להתקדם ברכב למשהו רציני יותר, או לחסוך לרכב חדש מהניילונים.

אני נגד לנסוע ברכב הזה עוד הרבה זמן.

אם התקלה רצינית, הייתי מוכר לחלקים ומחפש רכב משומש במצב טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הקטע זה שנשארה לי דודא לקנות אוטו

ועכשיו לנושא,

במידה ותעבוד ? כמה אתה תרוויח ? במידה ותתנדב אני לא מאמין שתגיע לסכומים גבוהים ורוב המשכורת שלך תלך על תחזוקת הרכב בעצמך וחבל. אתה יכול להשקיע 2-3 אש"ח ברכב הנוכחי, להחליף את החלקים השבורים (דשבורד), להחליף ריפודים, אולי לתקן עוד כמה דברים שסופם הגיע והמצב לא יהיה כל כך נורא.

• תוכן חדש...