Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים אני חדש כאן אשמח לקבל יעוץ ועזרה.....

אז ככה...

יש לי קורולה 2003 ולפני יומים באמצע נסיעה נדלקה לי הנורת ברז הכתומה הבנתי שזו בעיה מאוד נפוצה בדגם הזה (טורקיה). הרכב עומד על 185000 ק"מ ועובר טיפולים בזמן אין לי מושג מה הביא את המנורה להדלק (מישהו אמר לי לנסות להחליף תחנת תדלוק אחרת לתקופה והמנורה תכבה) מה עלי לעשות???? אני יודע שהכי קל זה סריקת מחשב אבל אני רוצה לנסות לפתור את הבעיה מבלי לפגוש מוסכניק... המפגש איתם גורם לי להרגיש פראייר תורן... תמים וטיפש מול מאעכר מקצועי

פורסם

שלום רב , וברוך בואך לפורום !

נסה לאכול, מבלי לפתוח את הפה, אם תצליח גם הברז שבנורה שנדלקת יתכבה וברז הכיס יפתח.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני מפחד ליפול בידים של שרלטן כיון שאין לי שום מושג במכונאות ושם ידע בנושא.

למיטב ידיעתי אפילו במוסכים מורשים לפעמים יש חילוקי דעות עם משמעות כלכלית גדולה מאוד.

יש לי חבר עם דגם כמו שלי שכבר היה בכמה מוסכים עם אותה בעיה וכל אחד סיפר לו סיפור אחר. כמובן שאחרי כל טיפול המנורה כבתה לו ושוב נדלקה אחרי תקופה עד שהוא התייאש ונוסע ככה עם מנורת ברז דלוקה כבר יותר משנה וחצי...!!!

פורסם

אבל אני לא יכול כיון שאני משתמש חדש וכתוב לי שאני לא יכול לשלוח הודעות פרטיות עד שאני ישלח בכללי לפחות 25 הודעות.

בכל מקרה אני מהמרכז אבל ביום שישי אני נוסע עם האוטו לצפון (בבוקר) ואוכל להכנס לחדרה על הדרך. אם תוכל כמובן ויהיה לך פנאי אשמח מאוד לקבל עזרה. בכל מקרה אני יכול בנתיים לנסוע ברכב? לא קריטי נכון?

פורסם
אבל אני לא יכול כיון שאני משתמש חדש וכתוב לי שאני לא יכול לשלוח הודעות פרטיות עד שאני ישלח בכללי לפחות 25 הודעות.

בכל מקרה אני מהמרכז אבל ביום שישי אני נוסע עם האוטו לצפון (בבוקר) ואוכל להכנס לחדרה על הדרך. אם תוכל כמובן ויהיה לך פנאי אשמח מאוד לקבל עזרה. בכל מקרה אני יכול בנתיים לנסוע ברכב? לא קריטי נכון?

אני כבר ארשום לך בפרטי

פורסם

הרכב שותה דלק?

פתח את פתח מילוי השמן. בדוק אם יש שם בוצה. במידה וכן-צריך ללכת למוסך שינקה אותה.

מצטרף להמלצה של מאור30, צריך לבצע סריקת תקלות ולראות מה קורה.

פורסם

בוצה לא כ"כ נראה לי כי הוחלף מנוע ברכב על 130000 קמ ועכשיו הוא על 185000 אגב המנוע הוחלף במסגרת האחריות של טיוטה בתוך ה5 שנים הראשונות. והרכיבו בו מנוע בשנת 2006 מנוע חדש מהנילונים.

פורסם

אמנם קשה לאבחן דרך הפורום אך מנסיון עם הקורולות מדובר כנראה בממיר קטליטי.

האם אתה מרגיש שינוי כלשהו ברכב?

ממליץ לך בכל מקרה לגשת למוסך ולראות את קוד התקלה. אם מדובר בתקלת P0420 מדובר בממיר. במידה וכן, יש לך המון מידע בנושא כאן בפורום. חיפוש קל יעזור לך.

ממיר חדש מקורי עולה יקר מאוד (6-7 אלף) וממיר תחליפי עולה כ-1500 ש"ח.

ישנו בחור בשם אייל נוימן מראשון שטוען שיש לו פתרון אך הוא לא מוכן לגלות מהו. (כנראה הוא משחק עם הטווח של החיישנים או מנטרל אותם) והתקלה לא חוזרת. המחיר שלו גם דומה לממיר תחליפי.

בכל מקרה, אם זו פעם ראשונה שזה קורה, אחרי שתדע בוודאות שמדובר בתקלה הזאת, כדאי פשוט לאפס את המחשב (ניתן לעשות זאת ע"י מכשיר ייעודי או כמו חורני בניתוק המצבר והחזרתו לאחר מספר שניות). במידה והתקלה חוזרת על עצמה במהירות כבר לא תהיה ברירה אלא לטפל בבעיה.

נ.ב

האם כשאתה אומר נורה של ברז אתה מתכוון לנורה של המנוע או לנורת לחץ שמן כי אם מדובר בנורת לחץ שמן אז תשכח מכל מה שאמרתי :-)

פורסם

אייל שלום רב !

אני מניח שכוונתו למנורה כתומה,נורת תקלה כללית של המנוע.

אפרופו אייל נוימן מראשון היה הכבוד להתארח אצלו לפני מספר שנים, לארוחה על האש יחד עם חברי ובעלי מקצוע מהפורום, והתרשמתי מאד לטובה מהמכשור שקיים אצלו, ומהידע הרב שיש לבחור, שנחשב לאחד מהדיאגנוזיסטים, הטובים בארץ.

וזכותו לשמור על שיטות העבודה , לעצמו, ולא להעביר זאת לאחרים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, לא מתחתי ביקורת על אייל נוימן. להפך.

בשיחה טלפונית שערכתי איתו בזמנו כשאני נתקלתי בתקלה לראשונה התרשמתי שמדובר בבחור מבין עניין שיודע לפתור את הבעיה.

אין לי כל ספק שזכותו המלאה לשמור לעצמו מה הוא עושה לרכב וכיצד הוא פותר את הבעיה. ישנם כמובן בעלי רכבים שיחלקו על הדרך הזאת אך מכיוון שהעניין מבדל אותו משאר מתחריו, זכותו לשמור על כך בסוד.

• תוכן חדש...