Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת מפרט מחשב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לקנות מחשב חדש כי הישן שהחומרה שלו היא בין שנה לשנתיים התפחלצה ומפוצצת בקורוזיה.

התקציב הוא עד 4K אבל יש לי כרטיס מסך חדש חדש HD6850 כי ניסיתי לסחוב את המחשב הישן עוד שנה אך הוא שבק חיים (כל החומרה באחריות אבל מלאה בקורוזיה לכן :cry: ) אז אולי כדאי להוריד אותו את הסכום ואת הצורך בכרטיס מסך.

אני אישית מאוד אוהב את השירות בTMS לכן אעדיף לרכוש מהם.

פורסם

ממחקר שביצעתי לפני כחודשיים, כרטיס עם ביצועים טובים יותר (הכוונה לשיפור מורגש, לא של 5%) משל ה 6850 יעלה באיזור ה 1000 ש"ח, כך שחבל על הכסף. גם לי יש 6850 ואני מריץ משחקים חדשים על ההגדרות הכי גבוהות בלי שום בעיה (לפחות כרגע). אם כבר יש לך את הכרטיס, תשתמש בו עד שתרגיש שהוא מגביל אותך ותשדרג אז. בכל מקרה, לרוב השימושים (סבירים או לא) הוא אמור להספיק. התוכנית שלי, אגב, היתה לקנות עוד כרטיס כזה אבל לא מצאתי אחד במחיר סביר.

אני לא הכי מעודכן כרגע בנושאי חומרה ולכן לא אייעץ מעבר למה שכתבתי, אבל נראה לי שכדי שיוכלו לעזור לך כדאי שתפרט מה השימושים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כמו בפורום בחירת רכב - עליך להגדיר את בתקציב והצרכים.

וד"א - ממליץ לך לעבור לפורום מפרטים ב-hwzone.

לגבי TMS - פעם היתה להם חנות בחיפה (מומת קרית אתא, נתנו לי שירות מצויין בשדרוג של מחשב שהתקלקל. כעבור שנה נזקקתי לאחריות על כרטיס המסך - אבל הם נעלמו מהשטח. הביע ההיתה שיבואן כרטיסי המסך מתנה את האחריות בטיפול על ידי המעבדה שבה הורכב המחשב. נאלצתי לרכוש חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בניצול מקסימלי של התקציב, זאת הבחירה הטובה ביותר שניתן לעשות:

( הורכב ב TMS, עם מגבלות בחירת הרכיבים, מהחברות האפשריות שיש להם )

מעבד: Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 BOX

כמות: 1

מחיר: ₪1090

קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

מחיר: ₪126

לוח אם: Gigabyte GA-Z87-D3HP for 1150

מחיר: ₪703

ספק כוח: Seasonic M12II-620 620W Active PFC Modular 80+ Bronze

מחיר: ₪435

זיכרון: Crucial 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪670

קשיח למחשב שולחני: Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch

מחיר: ₪915

סה"כ: ₪3939

**** במידה ואתה נשאר עם אותו הספק שיש לך כרגע ומרוצה ממנו, תוריד את הספק כוח מהמפרט ( זהו ספק כוח מעולה, חברה מצויינת, 5 שנות אחריות ונותנת לך המון אוויר לשדרוגי כרטיסי מסך "כבדים" יותר לעתיד ) .

במפרט הזה תאלץ להסתפק במעבד I5 מהדור החדש, מכיוון שאתה כרגע מבצע משחקים וכו', מעל ומעבר עבורך.

רק במידה ואתה מאמין כי תבצע עבודות בצורה מאוד כבדה, הפעלת תוכנות כבדות בתחומי הוידאו/עריכה וכו', שקול תוספת ל I7 מן הסתם.

המעבד הזה מגיע בתצורת BOX אשר אומר שהוא כולל מאוורר מקורי של אינטל, זה בנוסף לקירור השקט מאוד והיעיל מאוד אשר שמתי לך ( מנסיון אישי ) , תמיד טוב שיש לך קירור נוסף במידה ומשהו קורה או שצריך לבצע בדיקות מסויימות.

( תוכל "למשוך תקציב, אם תחליט לוותר על הספק כוח לדוגמא, ותעשה שימוש במה שיש לך כבר וכך תוכל להוסיף ל I7, אך שוב, במידה ואתה תמצא את עצמך באמת מנצל אותו ).

16 ג'יגה זיכרון RAM לדעתי, במחירים הללו, זה סטנדרט ( גם לעתיד , אך מן הסתם, תמיד אפשרי להסתדר עם 8 ללא שום בעיה, למשחקים אין צורך ביותר ), אך במידה ויש לך DDR3 שאיתם אתה תבצע שימוש? תוריד גם את זה מהמפרט...

במפרט יש לך כונן SSD (מוגדל נפח, 250 גי'גה בייט ) אשר חובה בכל מפרט מודרני - הכונן הזה, הולך להטיס לך את כל מה שידעת על היום, בצורה מטורפת, ללא שום ספק.

במארז, כונן קשיח וכו', מן הסתם תעשה שימוש במה שיש לך כבר.

פורסם

ספק כוח של 620W בשביל מפרט כזה זה לא רק אובר-קיל אלא זה להרוג זבוב עם בזוקה.

FSP חברה לא פחות טובה, וספק כוח 400W או 500W (נניח לשדרוגים, למרות ש-400W יספיקו) שלהם יעלו 152 או 236 שקלים בהתאמה.

אפילו FSP Raider 430W יעלה 269 שקלים (עדיין חסכון של יותר מ-160 שקל, שלעולם לא יבואו לידי ביטוי).

יש גם אופציות כמו SilverStone Strider 400W ב-236 שקלים, ו-SeaSonic 400W ב-246 שקלים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ממש לא נכון ומטעה, מכיוון שהתעלמת מכך שהבחור רוצה לשחק ושוקל לשדרג כרטיס מסך בעתיד.

מכיוון שכרטיסי מסך טובים, באיזור ה 1500-2500 ש"ח וצפונה, צורכים במאמץ מלא בין 200-250 וואט + מעבד לדוגמא, 4 ליבות I5 בתדר טורבו, צורך כ 84 וואט או לחלופין, אם בצעת אובר קלוק, מגיע גם ל 100 וואט ואף יותר אם תבחר בגרסאת ה K עם המכפלה הפתוחה.

אז מאמץ מלא, עם הכרטיס + מעבד + כל שאר המערכת ( כונן קשיח + SSD, מאווררים 3-4, כונן אופטי, זכרונות וכו' וכו', וואטים בודדים המצטברים) אתה יכול להגיע לצריכה מקסימלית של 350-400 וואט בחלק מהמקרים, אז על איזה בזוקות אתה מדבר?

הבחור אולי ירצה לשדרג לכרטיס מסך בעוד שנה נגיד ל GTX 770 או משהו דומה למשל, הכרטיס צורך במאמץ מלא בין 200 ועד לשיא של כ 246-250 וואט ללא אובר קלוק + אובר קלוק? תגיע לעוד כמה עשרות וואטים.

או אולי יחליט כבודו על מערך כרטיסים וירכוש עוד 6850? לדוגמא? למה להגביל? למה?

ספק של 400 וואט, מחברה בינונית סבירה, בהחלט לא מספיק וזה על גבול ומעל הנצילות שלו במלוא העומס, סתם חבל ומיותר. השקעה של עוד 100 שקלים בספק כוח היא חשובה עד מאוד. תחסוך בזה? אם כן, צר לי, סדר עדיפויות.

לכן, פעם הבאה לדוגמא, כאשר אתה שולל, אני אשמח אם תציג נתונים אמינים. הרשת מלאה בנתונים הללו, לא בעיה לחשב.

פורסם

אין שום סיבה לפוצץ כזה סכום על SSD של 250GB, כאשר מה שהולך לשבת עליו זה מערכת הפעלה ותוכנות עיקריות (אופיס, פוטושופ, תוכנות עריכה ושאר ירקות)

ממליץ לרדת ב SSD ל 128GB Samsung 840 series

בספק ל Seasonic SS650-JT

ובמעבד ל I5 4570.

ההבדלים בתפקוד המערכת- שום כלום. מבחינת מעבד ההבדל היחיד בין 4570 ל 4670 הוא 200mhz חסרי חשיבות (אם אתה מתכנן אוברקלוק- קח 4670K, לא את הרגיל. כך או כך, ה 4670 הוא מוצר שאין לו סיבה ממשית להתקיים)

מבחינת SSD, נפח בלבד, כמו שאמרתי- גם ככה זה כונן מערכת

מבחינת ספק הכוח- ה JT הוא ספק לא מודולרי, ולא מגיע בקופסה מפולצנת עם מדבקות וגימור שחור מט מגניב. מבחינת איכות הוא זהה או אפילו טוב יותר מה M12.

חיסכון בכסף- קצת יותר מ 700 שקלים.

המערכת? לא מאבדת דבר.

פורסם
אין שום סיבה לפוצץ כזה סכום על SSD של 250GB, כאשר מה שהולך לשבת עליו זה מערכת הפעלה ותוכנות עיקריות (אופיס, פוטושופ, תוכנות עריכה ושאר ירקות)

ממליץ לרדת ב SSD ל 128GB Samsung 840 series

בספק ל Seasonic SS650-JT

ובמעבד ל I5 4570.

ההבדלים בתפקוד המערכת- שום כלום. מבחינת מעבד ההבדל היחיד בין 4570 ל 4670 הוא 200mhz חסרי חשיבות (אם אתה מתכנן אוברקלוק- קח 4670K, לא את הרגיל. כך או כך, ה 4670 הוא מוצר שאין לו סיבה ממשית להתקיים)

מבחינת SSD, נפח בלבד, כמו שאמרתי- גם ככה זה כונן מערכת

מבחינת ספק הכוח- ה JT הוא ספק לא מודולרי, ולא מגיע בקופסה מפולצנת עם מדבקות וגימור שחור מט מגניב. מבחינת איכות הוא זהה או אפילו טוב יותר מה M12.

חיסכון בכסף- קצת יותר מ 700 שקלים.

המערכת? לא מאבדת דבר.

בספק כן, כמובן לשיקול דעתו של הקונה, אני ככל לא שמתי לב בלינק שיש לו מודולרי, אבל כמובן, עדיף אחד לא מודולרי, זול בכמה עשרות שקלים.

לגבי כונן SSD? לדעתי, במידה ויש תקציב, למה לרדת ולקצץ בכונן משמעותי שכל כך?

עוד דבר, אתה באמת ובשיא התמימות מציע לו לרדת מסדרת ה EVO לסדרה הכי פשוטה וזולה ובסיסית והאיטית של סמסונג? אתה רציני?

ההבדל בין הסדרה הפשוטה לבין סדרת ה EVO היא מאוד מאוד רצינית ומשמעותית, אין איך להשוות את זה בכלל, אז מה הבחור עשה? חסך 300 שקל, נהיה עשיר מאוד ומה? קיבל כונן SSD איטי בהרבה יותר ממה שיכל לקבל ובעל ביצועים נחותים הרבה יותר. אין שום הגיון בבחירה שלך.

מערכת הפעלה + עדכונים + תוכנות וכו' ( רק ששכחת שתוכנות עריכת וידאו/אודיו, שהבחור לא עושה, במידה ויחליט, הקבצים שוקלים המון, אבל מאוד, למהל העבירם בכל פעם לכונן הקשיח? )

בזכות הבחירה שלך, הבחור כל הזמן יאלץ לבצע שינויים בכונן כדי "לדחוס" מידע חדש, בשביל מה?

הבחירה שלך נועדה להקשות על חיי אנשים, צר לי שאתה ממליץ להם ככה. לעולם לא הייתי ממליץ לקחת 120, לבחור יש משחקים, תוכנות, תמונות, שירים וכו', למה לא? תצא מהקופסא שכוננים כאלו משמשים היום רק למערכת ותוכנות, הם ממש לא. זהו עתיד האחסון ידידי.

למי כן הייתי ממליץ רק לאחסון? לאדם מקצועי שיש בידיו מערך כוננים קשיחים מהירים לדוגמא, בעלי נפח 3-4 טרה, עושה פעולות רק עליהם... אז כן, מן הסתם. אבל כאן זה לא המצב, המטרה כאן זה לשפר את איכות החיים בצורה ניכרת, משהו שאתה קצת פוגע בו עם ההמלצה התמוהה.

תמונות? שירים מדי פעם? קבצים לשימוש יום יומי? למה על הקשיח האיטי בדיוק? ( הגיבוי יהיה שם במקביל )

הבחור משחק, למה שלא יתקין את כל המשחקים על הכונן המהיר? למה שיתחיל להתקין על הכונן הקשיח האיטי ?

המערכת תעלה מהר, המשחקים יעלו מהר, הכל יטוס, כל הפעילות השוטפת תתבצע על הכונן, לא רואה שום סיבה לחסוך כאן 300 שקל, למען העתיד ולקחת כונן בעל נפח נמוך יותר.

מכיוון שהתקנת כל משחק 10-15-20 גי'גה.. למה להתקין את כל זה שעות על הכונן האיטי? מה המטרה והרעיון אם כך?

הבחור לקח כונן איטי, 120 ג'יגה, פיצץ אותו והופ, אין מקום... ואז מה בדיוק החסכון ב 300 שקל יעזרו לו? מה המטרה למחוק כל הזמן דברים? במידה וייקח כונן נורמאלי בעל נפח של 250, כאן יש לך המון אוויר לנשימה ולתוכנות ולכל מה שאתה צריך, אין שום הגיון בלקחת פחות, במיוחד לא במחירים כאלו. 1000 לעומת 700... בחייך. ברכיב הכי קריטי לפי דעתי במערכת נכון להיום. ממש.

כמו שרשמתי, המעבד הספציפי מגיע בתוצרת BOX עם קירור מקורי, כמובן שהבחור יכול לחסוך עוד 100 שקל ולקחת גרסא ללא אריזה וכו', מכיוון שיש לו כבר קירור שהוספתי לו למעבד... בחירה שלו כמובן.

פורסם

שעות? באיזו שנה אתה? הכוננים המכניים היום מציגים קבצי קריאה ממוצעים של מעל 100 מגה לשניה! מכיוון שטעינת משחק היא לא גישה אקראית לאלפי קבצים אלא טעינת קבצים גדולים יחסית, קצב הקריאה חשוב יותר מקצב הגישה האקראית, ובעניין זה, הכוננים המכניים היום בסדר גמור.

כן, אתה לא תעבור בין שלב לשלב בעשירית השניה, אבל סביר להניח שלא תספיק לקרוא יותר מטיפ אחד במסך הטעינה.

התקנה- התקנה של משחק בגודל של כ 15GB לוקחת על כונן מכני ממוצע (לא BLACK והמהירים במיוחד ) משהו כמו 8-10 דקות במקרה הרע. קיבלת הפסקת קפה.

הסדרה האיטית ביותר של סאמסונג היא ה 830, לא ה 840. מה שגם בכל הנוגע ל SSD, ההפרשים בביצועים ביניהם מזעריים בכל מקום חוץ מעל הנייר.

סתם לדוגמה, הנה ההבדל בין סדרת ה 840 ל 840 פרו

http://www.anandtech.com/show/6337/samsung-ssd-840-250gb-review/6

אפילו על הנייר לא כזה גדול, בשימוש ממשי? שום כלום.

סדרת ה 830 למשל כן הרבה יותר איטית והפער במחיר בינה לבין ה 840 הוא 30 שקלים. זו כן השקעה שווה.

אני לא יודע מה השיקולים שלך בבחירת רכיבים, אבל אני נוטה להימנע מבזבוז כסף מיותר שאין בו יתרון ממשי. מעבר למערכת הפעלה ותוכנות, על כונן של 120GB ישארו לפחות עוד 60 פנויים, שזה די והותר לאחסן שם מ 3 משחקים גדולים מאוד ועד 7 ממוצעים בכל רגע נתון, אם זה כל כך בוער.

פורסם
ממש לא נכון ומטעה, מכיוון שהתעלמת מכך שהבחור רוצה לשחק ושוקל לשדרג כרטיס מסך בעתיד.

מכיוון שכרטיסי מסך טובים, באיזור ה 1500-2500 ש"ח וצפונה, צורכים במאמץ מלא בין 200-250 וואט + מעבד לדוגמא, 4 ליבות I5 בתדר טורבו, צורך כ 84 וואט או לחלופין, אם בצעת אובר קלוק, מגיע גם ל 100 וואט ואף יותר אם תבחר בגרסאת ה K עם המכפלה הפתוחה.

אז מאמץ מלא, עם הכרטיס + מעבד + כל שאר המערכת ( כונן קשיח + SSD, מאווררים 3-4, כונן אופטי, זכרונות וכו' וכו', וואטים בודדים המצטברים) אתה יכול להגיע לצריכה מקסימלית של 350-400 וואט בחלק מהמקרים, אז על איזה בזוקות אתה מדבר?

הבחור אולי ירצה לשדרג לכרטיס מסך בעוד שנה נגיד ל GTX 770 או משהו דומה למשל, הכרטיס צורך במאמץ מלא בין 200 ועד לשיא של כ 246-250 וואט ללא אובר קלוק + אובר קלוק? תגיע לעוד כמה עשרות וואטים.

או אולי יחליט כבודו על מערך כרטיסים וירכוש עוד 6850? לדוגמא? למה להגביל? למה?

ספק של 400 וואט, מחברה בינונית סבירה, בהחלט לא מספיק וזה על גבול ומעל הנצילות שלו במלוא העומס, סתם חבל ומיותר. השקעה של עוד 100 שקלים בספק כוח היא חשובה עד מאוד. תחסוך בזה? אם כן, צר לי, סדר עדיפויות.

לכן, פעם הבאה לדוגמא, כאשר אתה שולל, אני אשמח אם תציג נתונים אמינים. הרשת מלאה בנתונים הללו, לא בעיה לחשב.

נכון וחצי, גם אם תיקח כרטיס של 250W ומעבד שלוקח 100W הגעת ל-350W, שכולם מה-12V וזה 30A.

כונן קשיח לוקח 5W-7W, כונן SSD לוקח 2W-3W, מאווררים לוקחים אולי וואט או שניים, כונן אופטי לוקח 5W, זכרונות 3W לסטיק, והכי חשוב שהרכיבים האלה לוקחים כמעט הכל מה-5V וה-3.3V.

אגב ה-6850 עצמו לוקח 127W במקסימום.

לכל המערכת הקיימת שלו זה פחות מ-300W מהקיר.

אז מה יש לקחת ספק כוח של 620W? חוץ מאשר לזרוק כסף?

יודע מה עזוב את זה, אם ירצה לשדרג לכרטיס מסך שיצרוך יותר מ-200W יהיה שווה לו לקנות ספק כוח חדש עם הכרטיס, כנ"ל לגבי CrossFire.

זה לא נקרא להגביל, אין שום סיבה שיזרוק מעל 200 שקל על ספק כוח עם וואטג' מפוצץ כשהוא לא הולך להשתמש אפילו במחצית ממנו, רק בשביל הסיכוי הקלוש שהוא ירצה CrossFire וזה יהיה יותר משתלם מאשר לקנות כרטיס מסך חדש בודד.

יודע מה גם אם הוא ייקח FSP 500W ויחסוך לעצמו 200 שקלים (בחירה שלו), הוא יוכל אפילו להריץ CrossFire ויגיע בסה"כ ל-400W צנועים לכל המערכת ולא יגיע לסף הזרם של ה-12V.

צריך לדעת מה זה שדרוג סביר ב-200 שקל (לא 100), ומה זה פשוט לזרוק כסף לפח.

נתונים של מה אתה רוצה? הרי כתבת בעצמך ש-I5 לוקח 84W, ה-6850 מיוצר לפי TDP של 127W.

FSP רחוקה מלהיות חברה בינונית, ולא נופלת מ-SeaSonic.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אחרי שפתחתי מספיק ספקים בחיי אני יכול להגיד לך חד משמעית-

FSP נופלת מסיסוניק, מאוד. זה לא שאלו ספקים לא טובים, אבל זה שאי אפשר להשוות באיכות בכלל.

אני לא רואה מה הפואנטה לקחת FSP 400W כלשהו ב 200 שקלים שיש סיסוניק 650W ב 300 וקצת שקלים.

אתה מקבל ספק שקט יותר עם מרווח לשדרוג, איכותי יותר עם מתחים יציבים יותר.

כוננים קשיחים וכוננים אופטים לוקחים את המתח שלהם גם מה 5 וגם מה 12 וולט- המנועים מ 12, המחט/עינית מ 5.

מאווררים- 12V בלעדית.

הרוב המוחלט של המערכת נופלת על מסילת ה 12V, ושם רצוי שהיא תהיה חזקה. מעבר לצריכה המשוערת של הרכיבים, תמיד רצוי לתת עוד 10-15% מרווח על מסילת ה 12V, ולא לשכוח שהנתונים על כל ספק הם נתוני מקסימום משולבים

(אם תיקח ספק 400W ותתחיל לחבר את הוואטאג' המוצהר מכל מסילה אתה תגיע למשהו כמו 480 וואט. זה נתון PEAK בלבד.)

מעבר לזה, ה FSP הפשוטים מגיעים עם שנה אחריות, הסיסוניק ב BULK מגיעים עם 3 ובריטייל עם 5. עם תשתית החשמל המחורבנת של ישראל, 3 שנות אחריות לפחות זה די חשוב.

פורסם

שוב, אני ייעצתי לבחור מראש, במידה ויש לו ספק כוח, להוריד את זה מהמפרט ולהמשיך עם שלו, בפוסט המקורי שלי.

זה נכון שעם החישוב של 6850 וכל המערכת, מגיעים לטופ של 300 וואט במקרה הגרוע ביותר, בדרך כלל זה באיזור ה 250 האמת.

כמו שאמרתי לו מראש, הספק ששמתי, אך ורק עבור שדרוג עתידי במידה וירצה או ירגיש שאכן ינצל זאת.

PIKA

צודק, יש הבדל משמעותי בין הספקים , ואת זה תוכל למצוא בפורומים הרבים + סקירות מקצועיות הכוללות פתיחת ספק ומבדקים.

מה שכן, לסיסוניק יש 5 שנות אחריות, מה רע בזה?

אני פשוט מתקשה להבין אנשים שמעדיפים לחסוך לספק זול יותר, בחייכם, זה מצחיק. בספק משקיעים ולא שוקעים איתו.

זאת הדעה שלי לפחות, בספק משקיעים, זה הכל. לחסוך 100-150 שקל על ספק? לא תודה.

סתם לידע כללי, ספקים שמגיעים לנצילות ברשת הישראלית לכ 50% יעילים מאוד בתחום הזה מאשר לקחת ספק בינוני ולהגיע איתו למעבר 70-80% מהיכולת, שם הוא לא כל כך יעיל.

• תוכן חדש...