Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,ממש עוד מעט נגמר לי המלווה,ואני זקוק לרכב,ככה שלמרות שזה נכון ברוב המכרים אבל הפעם ''אתה בטוח שאתה צריך רכב לעצמך? בזבוז כסף'' וכו' לא רלוונטי לגבי.

 

 

הצרכים הם נסיעות בין עירוניות,לא מרחקים גדולים מידי ולא בכבישים מאוד מהירים (עכו-נהריה כמה פעמים בשבוע ועכו-קריות לפחות פעם בשבוע,כמובן שגם נסיעות למרכז הארץ ודרומה משם אך לעיתים נדירות יחסית)

 

 

עכשיו במהלך החיפוש שלי ושל המשפחה שלי המון שמות נזרקו לאוויר,והינה כמה מהן - פיג'ו 206,הונדה סיוויק 2001+,סקודה פאביה,מאזדה 323,פונטו ספייס/גרנדה,רנו קליאו B , סוזוקי בלנו,פולו,איביזה.

 

 

כמו שאתם רואים מדובר במגוון מכוניות שונות שאני לא בטוח איזה מהם הכי משתלם לי ומתאים (מבחנת הוצאות למשל כשמדובר בבין עירוני אין הבדל גדול בין סיויק ל206 למשל לא ככה?)

 

 

אז ככה דרישות הם

 

4 או 5 דלתות

לא מתפשר על שני כריות אוויר+ABS לפחות,כמובן רצוי יותר.

 

 

העדפות:

ידני

טיפולים לא יקרים מידי

מראה נורמאלי (נפסלה פורד פיאסטה,גם בגלל הבטיחות,גם פיאט פונטו ספייס מלפני 2004),תקראו לי מפונק אבל אני לא ארגיש טוב בקנית רכב שמכוער לדעתי.)

 

צריכת דלק חסכונית יחסית 1:13 משולב זה מעולה.

 

 

נושא התקציב גם הוא מעורפל,מדובר על 18K מבחנתי,אבל זה יכול גם להגיע ל35 ואפילו יותר אם זה משתלם (פונטו גרנדה או סיוויק)

 

 

חשוב לי שתיהיה יחסית מרווחת לא דווקא מבחנת נוסעים,אנחנו משפחה של אנשים קטנים :razz::razz:

אך אני רואה את עצמי שם הרבה דברים באופן קבוע בבגאז מאחורה ואפילו ישן באוטו.

 

 

 

 

 

כמה שאלות שיש לי:

 

 

האם פונטו גרנדה שווה את התוספת במחיר? האם גרנדה ידנית ב30-35 שווה את התוספת מחיר לעומת ספייס 2005 ב15-20 ???

 

 

פג'ו 206 1400 ידני,איזה רמת גימור ושנה מומלצת? יש שמועה שהיא דורשת המון טיפולים במוסך וזה יוצא הרבה כסף,יש אמת בזה?

 

 

פולו ואיביזה אני יודע שיקרים יחסית לטיפול אבל כמה זה יחסית? קיים מצב שבנאדם יצליח לתחזק פג'ו 206 אבל פולו ואיביזה לא?

 

מאזדה 323 וסיוויק האם באות בחשבון מבחנתי? אפשרי לתחזק אותן? איך הן מבחנת דלק?

 

באופן כללי אני אובד עצות וקצת מתוסכל מכל הענין,אני מבקש פה תשובה כי המשפחה שלי הם אנשים מבוגרים וזה האוטו הראשון בבית וכולם שמעו שצרפתי זה זבל וגרמני זה יקר מידי....אז בבקשה מכם תעזרו לי עם הניסיון שלכם.

 

 

 

עוד משהו,מכל המכונית הנל מאיזה אני הכי אהבה לדעתכם ? מנהיגה,ממש לא מחפש אוטו ספורט מתלהב או משהו אבל בכל זאת אני חובב מוטוריקה והייתי רוצה להנות מעט כשאני נוסע ברכב שלי,לא השיקול העיקרי ביותר שלי אבל בהחלט נקודות זכות פה.

פורסם

קודם כל תוריד מהרשימה רכבים כמו בלנו בגלל בטיחות גרועה ברכב ישן ככל שתתקדם בשנתון תרוויח רכב איכותי יותר לכן:

א.פיז'ו 206 מגיעה עם בטיחות יחסית טובה אפשר לומר שרוב הרכבים האירופאים בדרך כלל באים לפחות עם שתי כריות אויר ABS מינימום בתקציב שלך.על הצרפתים נוצרה סיטגמה עקב טיפול לקוי של המוסכים בארץ ושל לקוחות שהאמינו שבאמת ניתן למשוך טיפול עד 30000 במדינה כמו שלנו.

ב.מבחינת עם התקציב שלך הוא עד 18 תיצמד לפונטו ספייס במידה והוא עד 30 ניתן לשאוף לגרנדה.

ג.במידה ואתה מפחד מרכב אירופאי תמיד תוכל למצוא לעצמך יונדאי גטס ברמת גימור מעל GLF עד 30 אלף או דייהטסו סיריון.

ד.מאזדה אף פעם לא תהיה חסכונית לפחות לא הלנטיס

פורסם

לדעתי הרכב שמשלב בין כל הדברים שחיפשת בצורה הכי טובה(אמין יחסית,חסכוני ,מהנה לנהיגה ,בטיחותי )זה ה206. רכב יחסית מודרני ניתן לקנות בשנתון גבוהה יחסית ,מכלולים פשוטים יש הרבה חלפים זמינים. מנוע 1.4 בשילוב עם גיר ידני מספק ביצועים סבירים בהחלט וכן מהנה לנהיגה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אוקי תודה,שוב,אפשר שנתון מומלץ לפחות? היו שינוים בכלל במהלך השנים?

 

 

ועוד משהו,איך העלות אחזקה שלו לעומת למשל גטס או פונטו? מובן לי שיקר יותר אבל כמה? בממוצע פחות או יותר...פי 2? פחות? יותר?

פורסם

הכל תלוי לפי דעתי, אם אתה חייל ואין לך משכורת טובה לא חושב שתוכל לתחזק אוטו כמו פולו ואיביזה.

במקרה של תקלה גדולה תצטרך להוציא סכום יפה במוסך, אך ללא ספק מבחינתי בשנתונים של התקציב שלך אלה ה2 הכי מפנקים.

לגבי הפיג'ו - כמו שאתה רואה לפי הכינוי שלי גם אני בעל פיג'ו, אותו מאוד נוח לנסיעה עירונית וגם בין-עירונית, אך האחזקה שלו לא תמיד קלה ובשנתונים האלה יש המון תקלות (מדבר על נסיון אישי, גיר אוט') אך יכול להיות שהגרסא הידנית באמת תפתיע אותך לטובה.

בתקציבים האלה תמיד הייתי הולך על הונדה סיוויק, מחפש אחת שמורה ויפה, שם סכום יפה בצד לביטוח וליישור קו רציני.

למה בחרתי בסיוויק? קלה לאחזקה, לא קורעת במוסך, בד"כ אוטו יפה והדלק לא כואב בכיס.

 

בהצלחה :-D

פורסם

אני חשבתי המון על סיוויק,אבל הצורה החדשה שאחרי 2001 יקרה בהרבה,וכמעט ואין ידניות.

 

 

בקשר לבעיות שהיו לך בפג'ו,האם הבעיות העיקריות היו בגיר? ידוע שהוא לא אמין כלכך

 

 

 

ואם כבר היו בעיות בחלקים אחרים,העלות היא יקרה? מה לגבי טיפולים שותפים,יקרים ?

פורסם

לי יש סיוויק 2001 אוטומט (קניתי אותה לקראת סוף הנהג חדש). אין תלונות טפו טפו, אני מרוצה.

הן גם יחסית חסכוניות, משולב בערך 1 ל 13 ואפילו יש כאלה שהגיעו ליותר.

מה גם שזה הכי 'הרבה' אוטו למחיר שלו.

איכות חומרים של הונדה, יש למנוע כוח כשצריך והכי חשוב הוא לא מרגיש פחנוע.

פורסם

גם לי חשוב שזה יהיה ''כמה שיותר אוטו'' ואני שונא פחנועים,תן לי סוזוקי אלטו מהנילונים עכשיו לעומת הסיוויק שלך ואני לא יורק לכיוון האלטו,לא שזה רכב רע,פשוט חשובה לי ההרגשה.

 

 

 

אבל הפג'ו לא עושה רושם של פחנוע בכלל,אומרים שהיא מתנהגת טוב והיא נראת מצוין לטעמי,המראה שלה יותר עדכני מסיוויק עד 2001 לטעמי לפחות.

 

בפג'ו אני מקבל צריכת דלק עדיפה וגיר ידני שעדיף לטעמי,סיוויק ידניות קשה מאוד למצוא,אותה הבעיה עם הלאנטיס 323 שממה שהבנתי גם שתיינית של דלק.

 

 

בתור אחד שלא בדיוק בעל ניסיון בהחזקת רכב,האם מבחנה כספית נטו יעלה לי פחות להחזיק לנטיס אוטומטית או סיוויק לעמות הפג'ו?

פורסם
אני חשבתי המון על סיוויק,אבל הצורה החדשה שאחרי 2001 יקרה בהרבה,וכמעט ואין ידניות.

 

 

בקשר לבעיות שהיו לך בפג'ו,האם הבעיות העיקריות היו בגיר? ידוע שהוא לא אמין כלכך

 

 

 

ואם כבר היו בעיות בחלקים אחרים,העלות היא יקרה? מה לגבי טיפולים שותפים,יקרים ?

 

הבעיות היו בהרבה מאוד דברים, האוטו עצמו לא קל לאחזקה ויכול להיות מסובך.

אני מבין שזה רכב ראשון שלך ולכן לא הייתי ממליץ לך על הפיג'ו, למרות ששוב אני אומר לך שבבעלותי פיג'ו אוטומתית ויכול להיות שהגרסא הידנית הרבה יותר אמינה.

 

ככה או ככה, מכל הרכבים שהצעת הייתי ממליץ על ההונדה, כמו שנאמר פה ההונדה היא יותר "רכב" מכל השאר, מנוע לא רע בכלל ואם אתה מוכן להתפשר על אוטומט אז הוא המומלצת לדעתי.

 

בהצלחה

פורסם

אני אישית הייתי ממליץ על אופל קורסה 2001, היה לי רכב שכזה, היה מאוד אמין, חסכוני, ויחסית חזק למכוניות בקטגוריה שלו.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

תשמעו אני יודע שאולי אלה שאלות ילדותיות ומובנות מאליהן אבל אני פשוט באמת לא בטוח לגבי התשובה

 

 

מה יעלה לי יותר,רכב שדורש יותר אחזקה(פג'ו) או רכב שדורש יותר דלק? (סיוויק/לנטיס) בהנחה שאני נוסע נניח 50 ק"מ בערך בשבוע.

 

ואיזה זול יותר בביטוח? האם כדאי לי לעשות מקיף בשבילם?

 

 

זה לא שאני לא יצליח,אני פשוט מנסה מצד אחד לחסוך כמה שיותר ומצד שני כן לקבל תמורה טובה

פורסם

א.מקיף ישחוט אותך בגלל שאתה נהג חדש.

פיז'ו אינו רכב גניב לכן אין טעם לדעתי,אבל תלויי בשנתון שאתה קונה, לפי דעתי הסיכויי יגנבו לך את המאזדה או סיווק גבוהה הרבה יותר.

ב.במידה ואתה נוהג 50 ק"מ בשבוע שזה 200 בחודש אני לא רואה סיבה לקנות רכב אם יש עוד רכב בבית.

ג.כל עלות האחזקה תלוייה באיזה מצב קנית אותו בין אם זה מאזדה או הונדה או פיז'ו,אבל בכללי תמצא מוסך בסביבה שיודע לטפל ברכב שתקנה הכי טוב.

יש מצב שפיז'ו תהיה בקצת יותר יקרה מיפני לתחזק.

אם עלות האחזקה מפחידה אותך ואתה רוצה רכב אירופאי תנסה אופל קורסה ידנית או פונטו ספייס או גרנדה ששמה האחזקה זולה יותר משל צרפתי.

ד.אין חסכון בקניית רכב זה כמו חברה זה רק שואב כסף:-) .

פורסם
א.מקיף ישחוט אותך בגלל שאתה נהג חדש.

פיז'ו אינו רכב גניב לכן אין טעם לדעתי,אבל תלויי בשנתון שאתה קונה, לפי דעתי הסיכויי יגנבו לך את המאזדה או סיווק גבוהה הרבה יותר.

ב.במידה ואתה נוהג 50 ק"מ בשבוע שזה 200 בחודש אני לא רואה סיבה לקנות רכב אם יש עוד רכב בבית.

ג.כל עלות האחזקה תלוייה באיזה מצב קנית אותו בין אם זה מאזדה או הונדה או פיז'ו,אבל בכללי תמצא מוסך בסביבה שיודע לטפל ברכב שתקנה הכי טוב.

יש מצב שפיז'ו תהיה בקצת יותר יקרה מיפני לתחזק.

אם עלות האחזקה מפחידה אותך ואתה רוצה רכב אירופאי תנסה אופל קורסה ידנית או פונטו ספייס או גרנדה ששמה האחזקה זולה יותר משל צרפתי.

ד.אין חסכון בקניית רכב זה כמו חברה זה רק שואב כסף:-) .

 

 

 

א.יש לי חניה פרטית,ובאופן כללי גניבה זה לא מה שמפחיד אותי

 

ב.אנחנו חייבים אוטו מהרבה סיבות ובעיקר בגלל אנשים מבוגרים שסוף סוף הגיע הזמן שבגילם המתקדם הם לא יצטרכו לרוץ אחרי אוטובוסים בחום ובגשם,וגם יש תינוק במשפחה.

 

ג.יקר יותר הבנתי אבל בכמה? האם על כל פעם שיפנית נכנסת למוסך הפג'ו תכנס 3? האם בכל טיפול אשלם פי 2 ? והאם ההבדל באחזקה גדול יותר מההבדל בדלק?

 

 

ד.כמה שאתה צודק...אין לי ספק בזה,אני רק מחפש את זאת שתתן את התמורה הטובה ביותר למחיר

×
×
  • תוכן חדש...