Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יד 2- מאזדה 2 או יונדאי i20???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני מחפשת לרכוש רכב יד 2 עדיפות לשנתונים 2010-2011

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מאזדה 2 ליונדאי i20

הכי חשוב מבחינתי זה רכב אמין וחסכוני, רוב הנסיעות שלי הן עירוניות.

בתחילה הומלץ לי על טויוטה יאריס כחסכונית מאוד אך מכיוון שעד שנת 2012 הייתה מיוצרת כגיר רובוטי החלטתי לוותר על דגם זה עקב הבעיות הנפוצות בגיר רובוטי בטויוטה.

בנוסף, אני שומעת המון חילוקי דעות לגבי מאזדה 2- חלק מהאנשים שיש ברשותם מלינים שהדגם הזה לא חסכוני בכלל והוא צורך המון דלק, שאר האנשים מלינים שהצריכה סבירה באם לא עושים שימוש בצורה אגרסיבית בדוושת הגז.

לגבי יונדאי i20 לא שמעתי המלצות ואני לא מכירה את הרכב הזה.

אודה לעזרתכם בייעוץ לגבי הרכבים הנ"ל ומה ההמלצות שלכם לגבי בחירה מביניהם?

פורסם

אני לא שמעתי על אף בעיה בתיבה הרובוטית של טויוטה. על אילו בעיות בדיוק שמעת?

לשאלתך: מניסיוני עם שני הדגמים הנ"ל, הבחירה האישית שלי היא יונדאי. נכון, המאזדה זריזה יותר וגם ההגה שלה לא רע, אבל לפחות עבורי תא הנוסעים שלה פשוט אינו נעים לשהייה.

אל תשלי את עצמך שיונדאי I20 זה מייבאך 62, אבל מצאתי אותה הרבה יותר נעימה, מאובזרת וגם ארגונומית ביחס למאזדה. לא מדדתי צריכת דלק באף אחת מהן, ובהתחשב בעובדה שאנחנו משתדלים להיצמד כאן לעובדות פרופר ולהימנע מספקולציות ודעות קדומות, אשמור לעצמי את מה ש"נראה לי" בסוגיה זאת.

התחושה שלי ביונדאי היא שלמרות שמדובר ברכב בסיסי למדי, נעשה שם מאמץ, גם אם לא תמיד מוצלח, להסוות את זה. לוח המחוונים מפורט ונעים יותר, יש מחשב דרך (בסיסי למדי, אבל זה עדיין יותר ממה שיש במאזדה), יש מערכת קול נחמדה עם שקע להתקן חיצוני ושליטה מההגה, המושבים בסדר גמור ולפי דיווחי קולגות מהעבודה שיש להם אחת כזאת, האמינות ללא דופי (ואנחנו מדברים על כלי רכב שעוברים אלפי קילומטרים בחודש).

המאזדה היא גם מכונית בסיסית למדי, אלא שבניגוד ליונדאי, במקרה הזה אף אחד לא מנסה להסתיר את זה: האבזור דל, לוח המחוונים קמצן במידע שהוא מעביר, הדיפונים אינם נעימים למגע, לא כל המתגים נמצאים במקומות נוחים לתפעול והתחושה הכללית היא שמישהו ניסה לחסוך עלינו בצורה גסה.

אה, ומאזדה 2 גם מכוערת טילים. זאת לא ספקולציה - זאת עובדה :)

חוץ מזה, ראי גם נושאים דומים בתחתית העמוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בוקר טוב שירי,

צריכת הדלק של היונדאי i20 ושל המאזדה 2 דומה מאוד ושתיהן נחשבות לממוצעות בנושא זה. אם את נוסעת בעיקר בתוך העיר אז את יכולה לצפות לנתון צריכת דלק של כ-11 קילומטרים לליטר. כמובן שזהו לא נתון מדויק, שכן כמו שציינת צריכת הדלק משתנה משמעותית בהתאם לאופי הנהיגה ברכב.

היונדאי i20 היא מכונית קצת יותר מאובזרת. בדגם הרגיל שלה (אינספייר) היא מגיעה עם 6 כריות אוויר, שליטה על הרדיו מההגה ועוד. במאזדה 2 יש פחות כריות אוויר ואין שליטה על הרדיו מההגה (זה קיים רק בדגם דיינמיק המאובזר). המאזדה קצת יותר מהירה וזריזה. שני הדגמים אמינים מאוד ונחשבים לזולים לאחזקה.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

היי לכולם,

אני מחפשת לרכוש רכב יד 2 עדיפות לשנתונים 2010-2011

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מאזדה 2 ליונדאי i20

הכי חשוב מבחינתי זה רכב אמין וחסכוני, רוב הנסיעות שלי הן עירוניות.

בתחילה הומלץ לי על טויוטה יאריס כחסכונית מאוד אך מכיוון שעד שנת 2012 הייתה מיוצרת כגיר רובוטי החלטתי לוותר על דגם זה עקב הבעיות הנפוצות בגיר רובוטי בטויוטה.

בנוסף, אני שומעת המון חילוקי דעות לגבי מאזדה 2- חלק מהאנשים שיש ברשותם מלינים שהדגם הזה לא חסכוני בכלל והוא צורך המון דלק, שאר האנשים מלינים שהצריכה סבירה באם לא עושים שימוש בצורה אגרסיבית בדוושת הגז.

לגבי יונדאי i20 לא שמעתי המלצות ואני לא מכירה את הרכב הזה.

אודה לעזרתכם בייעוץ לגבי הרכבים הנ"ל ומה ההמלצות שלכם לגבי בחירה מביניהם?

• תוכן חדש...