Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני הרבה קורא כאן שמומלץ לתת למנוע להתקרר לפני שמכבים את הרכב, השאלה שלי היא האם זה בכל רכב?

ומה בדיוק הכוונה?

לדוגמא אצלי כשאני מגיע לרוב לחניה, המאוורר לא עובד, המנוע רץ רגיל, אם אני אחכה כמה דק' המאוורר יכנס לפעולה למשך כמה שניות ואז יפסיק, כשאני מגיע לחניה והמאוורר כן עובד - אני ממתין עד שיפסיק ואז מכבה.

זו המטרה?

אם שאם המאורר לא עובד מלכתחילה עדיף לכבות את הרכב ישירות וזהו?

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה מבין שכשהמנוע עובד הוא מייצר חום, וכשאתה עומד במקום הוא מתחמם עוד יותר - זה למה נכנס המאורר לפעולה.

אם תכבה את המנוע לעומת זאת - הוא יתחיל להתקרר מיד.

תסיק את המסקנות בעצמך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כאשר מכבים את המנוע צירקולצייה של מים מפסיקה ונוצר מצב של מים עומדים במקומות איפה מנוע מאוד חם: לחץ עולה וחום נוזל קירור גם. למעשה הדבר הראשון אחרי כיבוי מנוע זה המנוע מתחמם יותר. רק אחרי כמה זמן הוא מתחיל לאט לאט להתקרר.

ברכבים שיש מד טמפרטורה אמיתי ולא פסיכולוגי (כזה שלא משנה מה מראה 90 כאשר רוב הזמן זה לא נכון בכלל) אחרי כיבוי מנוע והדלקה לאחר מספר דקות רואים טמפרטורה גדולה יותר. לכן בחלק מרכבים יש משאבה חשמלית שממשיכה לסחרר את המים (די נדיר) ומאווריים ממשיכים להסתובב (זה במרבית הרכבים עם מאווררים חשמליים).

במילים אחרות בכיבוי מנוע הוא מקבל מכת חום. :)

יחד עם זאת אחרי נסיעה מאומצת כדי לנסוע לאט ולא לאמץ את המנוע, ירידות זו הזדמנות מעולה לקרר את המנוע כי הוא עובד על טורים, אבל אין אפסקת דלק כאשר לא לוחצים על גז.

לכבות מנוע אחרי מאמץ לא מומלץ, כאשר יש טורבו אז בכלל (וזה מעבר לחום נוסף שמייצר הטורבו).

כלומר, צריך לחשוב לפני כיבוי מנוע ואם יש אפשרות לדאוג לפני זה לקירור שלו (נסיעה ללא מאמץ ורצוי בירידה בלי גז).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי זה בכלל לא קריטי , אם כל המערכות ברכב תקינות , גם הטמפ' של הרכב בזמן מאמץ לא תגרום לו נזק וגם לא כשתכבה אותו.

אם קרעת תרכב במאמץ שלא מתאים לו זה כבר משהו אחר והטמפ' זה רק סימפטום.

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם
כאשר מכבים את המנוע צירקולצייה של מים מפסיקה ונוצר מצב של מים עומדים במקומות איפה מנוע מאוד חם: לחץ עולה וחום נוזל קירור גם. למעשה הדבר הראשון אחרי כיבוי מנוע זה המנוע מתחמם יותר. רק אחרי כמה זמן הוא מתחיל לאט לאט להתקרר.

ברכבים שיש מד טמפרטורה אמיתי ולא פסיכולוגי (כזה שלא משנה מה מראה 90 כאשר רוב הזמן זה לא נכון בכלל) אחרי כיבוי מנוע והדלקה לאחר מספר דקות רואים טמפרטורה גדולה יותר. לכן בחלק מרכבים יש משאבה חשמלית שממשיכה לסחרר את המים (די נדיר) ומאווריים ממשיכים להסתובב (זה במרבית הרכבים עם מאווררים חשמליים).

במילים אחרות בכיבוי מנוע הוא מקבל מכת חום. :)

יחד עם זאת אחרי נסיעה מאומצת כדי לנסוע לאט ולא לאמץ את המנוע, ירידות זו הזדמנות מעולה לקרר את המנוע כי הוא עובד על טורים, אבל אין אפסקת דלק כאשר לא לוחצים על גז.

לכבות מנוע אחרי מאמץ לא מומלץ, כאשר יש טורבו אז בכלל (וזה מעבר לחום נוסף שמייצר הטורבו).

כלומר, צריך לחשוב לפני כיבוי מנוע ואם יש אפשרות לדאוג לפני זה לקירור שלו (נסיעה ללא מאמץ ורצוי בירידה בלי גז).

לא הבנתי כתוצאה ממה נוצר החום הנוסף אחרי כיבוי המנוע ?

פורסם
לא הבנתי כתוצאה ממה נוצר החום הנוסף אחרי כיבוי המנוע ?

לפי מה שהבנתי ממנו הוא מתכוון שבזמן כיבוי המנוע, שרגיל לקירור זורם ושומר על טמפרטורה נמוכה, פתאום מקבל מים עומדים והמעלות אמורים לעלות טיפה ואז לרדת ביחד עם המנוע.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

רלוונטי למנועי טורבו בלבד וגם זה רק לאחר נסיעה מאומצת.

הסיבה היא כדי שהשמן יוכל לחלחל מכל הצינורות הקטנים בטורבו ולא ישאר בהם ויהפוך עם הזמן לבוצה.

לחלופין, ניתן גם לנסוע מספר דקות באופן רגוע מבלי לאמץ את הטורבו ולבטל את הצורך בקירור המנוע.

ביצוע הטקס במנוע אטמוספרי שווה ערך להנחת תפילין (תלוי את מי שואלים כמובן).

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
רלוונטי למנועי טורבו בלבד וגם זה רק לאחר נסיעה מאומצת.

הסיבה היא כדי שהשמן יוכל לחלחל מכל הצינורות הקטנים בטורבו ולא ישאר בהם ויהפוך עם הזמן לבוצה.

לחלופין, ניתן גם לנסוע מספר דקות באופן רגוע מבלי לאמץ את הטורבו ולבטל את הצורך בקירור המנוע.

ביצוע הטקס במנוע אטמוספרי שווה ערך להנחת תפילין (תלוי את מי שואלים כמובן).

אהבתי :lol:

אז מה שאתה אומר בעצם הוא, שאת הטקס הנ"ל עדיף לי רק לבצע בלנד קרוזר שיושבת בחניה בעצם בגלל הטורבו.

כל עוד הרכב השני אצלנו הוא בנזין רגיל אטמוספירי, אפשר להמתין עד שהמאוורר מפסיק וזהו?

Opel Adam S 2017

פורסם

כן וגם זה רק אם הטורבו עבד קשה.

אם הנסיעה הייתה מנהלתית אין סיבה להמתין סתם כמו טמבל בחניה.

במנוע אטמוספרי אני אפילו לא רואה שום סיבה להמתין שהמאוורר יפסיק.

כבה את הרכב וזהו.

kzali, את ההסבר שלי למדתי מחכמים ממני, לכן לא אתווכח איתך.

אם זאת אשמח ללמוד כיצד הורדת הטמפ' בעמידה עם השמן מועילה יותר מאשר פשוט כיבוי הרכב והורדת הטמפ' של הטורבו באופן טבעי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ExoduS ממה שאני יודע העמידה בסרק (עם טורבו) נועדה כדי ששמן ימשיך להגיע לטורבו בזמן שהוא מאט ועוצר, אם תכבה מיד את המנוע לא יגיע לטורבו שמן (לטובת קירור וסיכוח) והוא עלול להינזק.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...