Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בשבועות האחרונים התחלתי להתעניין ברכישה של פורד פיאסטה 1.6 אוט' חדשה.

קראתי מבחני רכב ברשת, הלכתי לראות את הרכב באולם התצוגה ובשבוע הבא אמור לעשות נסיעת מבחן.

סה"כ עד עכשיו התרשמנו לחיוב מהרכב ואם לא יהיו הפתעות מיוחדות בנסיעת המבחן ככל הנראה נרכוש את הרכב.

יחד עם זאת, בימים האחרונים השרשור הזה הצליח לערער את ביטחוני לגבי הרכב.

אומנם במקרה זה מדובר על פוקוס ולא פיאסטה אך להבנתי מדובר סה"כ באותו מנוע (בגרסה מוחלשת) ובאותו הגיר.

אומנם הפוקוס מורכבת בספרד והפיאסטה בגרמניה (כך לפחות נאמר לי בסוכנות) אך אני לא בטוח שיש ליחס לכך חשיבות.

ניסיתי לחפש ברשת ולא מצאתי משהו רלוונטי.

כן מצאתי מספר אזכורים על בעיית מנוע שמאבד כוח (לא מגיב לדוושת הגז), תופעה אשר נעלמת לאחר התנעה מחדש ואף אינה משאירה לוג אחריה. יחד עם זאת, אני לא בטוח לגבי מהימנות המקור (משתמשים חדשים בעלי הודעה אחת בלבד בפורום של פורד..).

האם ידוע למישהו על בעיות אמינות זהות גם בפיאסטה (גיר/גומיות/ברקסים/מנוע)?

תודה.

פורסם

אני שלושה חודשים עם הרכב ומרוצה מאוד. זריז, חזק, נוח (בעיקר תנוחת הישיבה), הגה מתקשר מצוין, דינאמי. המזגן מקפיא ומערכת השמע מעולה.

לגבי הגיר, הוא עובד בסך הכל בסדר, אבל זה לא אוטומט וצריך להתרגל, בעיקר בעליות בהן הגיר הרובוטי מגיב בבלבול. השילוב מנוע-גיר נותן לרכב ביצועים מעולים. לחיצה קלה על המצערת מעיפה את האוטו. בינתיים לא נתקלתי בבעיות (טפו,טפו,טפו).

מה שכן, ציפיתי לצריכת דלק טובה יותר. בינתיים אני עושה 1:11-:1:12 משולב.

פורסם

תודה על המידע,

יש עוד בעלי פיאסטות שיכולים לעזור?

פשוט נראה לי מוזר איך הפוקוס כל כך לא מוצלחת (על פי הקישור שכבר צירפתי) זאת בזמן שבפיאסטה לא שמעתי על בעיות מיוחדות..

פורסם

פשוט נראה לי מוזר איך הפוקוס כל כך לא מוצלחת (על פי הקישור שכבר צירפתי) זאת בזמן שבפיאסטה לא שמעתי על בעיות מיוחדות..

זה מסקנה אישית שלך. מאותו שירשור אפשר גם להתרשם אחרת. אני בהחלט מבין מדוע אתה מוטרד אבל הייתי מנסח זאת אחרת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זה מסקנה אישית שלך. מאותו שירשור אפשר גם להתרשם אחרת. אני בהחלט מבין מדוע אתה מוטרד אבל הייתי מנסח זאת אחרת.

בדיוק בגלל זה כתבתי "מוזר".

פורסם

OK. ניואנס. מקובל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בכלל לא מוזר.

הפיאסטה הרובוטית עדיין חדשה בשוק, בעוד הפוקוס ותיקה ממנה. חוץ מזה הפוקוס הספיקה להימכר כאן במספרים הרבה הרבה הרבה יותר גדולים מהפיאסטה הרובוטית, מה שמגדיל את המדגם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בארץ מוכרים אותה כבר שנה בשילוב הזה של גיר/מנוע, האם ידוע לך כמה נמכרו?

אני בטוח שנמכרו פחות מפוקוס אך עדיין, אם היו בעיות אני מניח שהייתי שומע עליהן (או שלא?).

אומנם הפיאסטה הרובוטית חדשה בשוק הישראלי, אך בחו"ל היא כבר וותיקה ועדיין לא הצלחתי למצוא עליה בעיות מיוחדות.

יחד עם זאת, עדיין הייתי מעדיף לקבל מידע מקומי מאשר להתבסס על מידע שמגיע מעבר לים.

כמו כן, יש בעיות בפוקוס שלא קשורות במנוע/גיר, כגון גומיות נופלות (לא קריטי) והכי מדאיג זה הבלמים.

אני מניח שבעיות אלו לא מופיעות בפיאסטה אחרת כבר היינו שומעים עליהן.

*עריכה

מסתבר שנמסרו 430 פיאסטות אוט' מתחילת השנה, זה אכן מעט ביחס ל-5,000 יונדאי I20, וגם 3,000 קיה ריו ואפילו 1,000 מיצובישי ספייס סטאר.

http://wheel.co.il/%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-2013/

יש סיבה שנמסרות כל כך מעט פיאסטות?

איך זה שרכב כל כך פופולארי באירופה הופך לכל כך לא פופולארי בישראל?

האם זה רק בגלל חוסר הנחות בליסינג?

אני בהחלט לא אוהב להיות עם העדר, אך אולי אני מפספס פה משהו והרכב לא מומלץ?

פורסם

לגיר הרובוטי יש יתרונות לעומת חסרונות. כל דבר חדש שיוצא הוא סוג של הימור, רק העתיד יאמר אם יתגלו בעיות בגיר הזה. קח בחשבון שיש אחריות לשלוש שנים, וקשה לי להאמין שחברה כמו פורד תייצר משהו שיפגע בשמה הטוב, או לחילופין תתעלם מבעיות שיצוצו.

לגבי המכירות, נראה לי שזה עניין של שיווק. אני כמעט ולא רואה פרסומת לפיאסטה, וזה באמת מוזר. בכל מקרה, אני בחרתי את הרכב על פי איכותו, ולא על סמך העדר. ברור לך שהפיאסטה היא פלנטה אחרת לעומת הקיה ריו והינודאי I20, והיא נמכרת פחות ואפילו יותר זולה.

בכל מקרה, תעשה נסיעת מבחן אמיתית במגוון סוגים של כבישים, וכך תחליט.

פורסם

מכירות דלות זה לא רק עניין של שיווק. פיאסטה אוטומטית דיי יקרה במובן של מחיר למטר פח. אם להוסיף עוד 5-9K, אפשר כבר לקבל רכב הרבה יותר מרווח ונוח, כמו טולדו החדשה, למשל. ואם להתפשר על גיר רגיל, אז בכלל אפשר להשתולל - ניסן ג'וק, סוזוקי קרוסובר החדשה, ינדאי I30 CW וכו'.

העובדה שהרכיבו פיאסטה בגרמניה, להפתעתי הגדולה, לא מצביעה על איכות טובה בכלל. יש לי פיאסטה דגם 2012, ואני חייב להגיד שניסן סאני שנת 93 רקובה שהייתה לי לא עשתה כ"כ הרבה בעיות. אמנם, מהתגובות פה בפורום הבנתי שדגם 2013 השתפר מבחינת איכות, אבל ייקח קצת זמן לוודא שזה אכן כך.

פורסם
בארץ מוכרים אותה כבר שנה בשילוב הזה של גיר/מנוע, האם ידוע לך כמה נמכרו?

אני בטוח שנמכרו פחות מפוקוס אך עדיין, אם היו בעיות אני מניח שהייתי שומע עליהן (או שלא?).

במקרה הגיע היום דוח הרישוי של איגוד יבואני הרכב, אז בדקתי לך:

מתחילת השנה נמכרו בארץ 550 פיאסטות 1,600 אוטומט, לעומת 7,598 פוקוס אוטומטיות מתחילת השנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
במקרה הגיע היום דוח הרישוי של איגוד יבואני הרכב, אז בדקתי לך:

מתחילת השנה נמכרו בארץ 550 פיאסטות 1,600 אוטומט, לעומת 7,598 פוקוס אוטומטיות מתחילת השנה.

אכן, כבר ציינתי בהודעה הקודמת שלי את המספר הנמוך יחסית של פיאסטה שנמכרו השנה.

נראה לי קצת תמוה.

סה"כ זה אחד הרכבים המוצלחים בקבוצה (ע"פ מבחני רכב בארץ ובחו"ל ומכירות באירופה), מאובזר טוב ובעל מחיר הזול בקבוצה, ועדיין נמצא בסוף טבלת המסירות של סופר מיני בישראל..

אז יכול להיות שזה בגלל הנחות ליסינג וכולי, אך מצד שני היבואן דלק מוטורס ידוע כיבואן חביב על חברות הליסינג ואת המאזדה 2 המיושנת הוא דווקא דוחף לא רע לחברות הליסינג, אז למה לא פיאסטה?

מעבר לכך, מה קרה ללקוחות הפרטיים?

על פיז'ו-סיטרואן אני יכול להבין, אבל פורד?!

מוזר..

פורסם

לדעתי רוחה של הפיאסטה הקודמת שורה על זו החדשה. רבים לא יודעים אולי שמדובר ברכב אחר לגמרי עם מנוע וגיר חדשים, לעומת הישנה עם המנוע העצל. דלק מוטרוס לא דוחפים מספיק לדעתי את הרכב הזה לשוק, מסיבה ממש לא ברורה. אני עוד הספקתי לקנות את הפיאסטה בהנחה של ליסינג, אבל הבנתי שחברות הליסינג הפסיקו לקנות אותם. מישהו יודע למה? באמת מעניין..

• תוכן חדש...