Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם לפרט מעבר לכותרת:

הרכב צריך להיות אוטומט מכול סוג(גם רובוטי זה בסדר),

צריכת דלק במינימום 1 ל-7 עירוני

האופציות שעלו לי משיטוט ביד 2 הם :

מאזדה ספיריט 2.0

הונדה סיויק האצ'בק 1.8

פיאט בראבו 1.4 טורבו

ועכשיו כמה שאלות,

איך הגיר הרובוטי של ה-2 האחרונות? הגיר הרובוטי היחיד שיצא לי להתנסות איתו זה של ה-107 ומעט של הגרנדה פונטו, וזה היה סביר, ולא הפריע לי. האם מבחינת נוחות הגיר שלהם יותר טוב?

איך הוא מבחינת אמינות?

ביום יום, אני לא חובב גדול של לחיצות ואני מעדיף לקבל את הכוח בסל"ד נמוך( או לחילופין גיר קצר) . אני יודע שהיתרון הוא ללא ספק שייך לפיאט במקרה הזה, אבל כמה ההבדל יהיה גדול בינה לבין השאר מבחינת זמינות כוח תכלס על הכביש?

ושאלה נוספת, עד כמה בימרית כלשהי תהיה קפיצת מדרגה מבחינת אחזקה, ביטוח וכדומה? וכמובן מבחינת ביצועים( אם בכלל?)

האם יש עוד הצעות מלבד הרכבים שאמרתי? אני מדגיש שוב, שאוטומט כלשהו זה בגדר חובה.

תודה לעוזרים

פורסם
ואם לפרט מעבר לכותרת:

הרכב צריך להיות אוטומט מכול סוג(גם רובוטי זה בסדר),

צריכת דלק במינימום 1 ל-7 עירוני

האופציות שעלו לי משיטוט ביד 2 הם :

מאזדה ספיריט 2.0

הונדה סיויק האצ'בק 1.8

פיאט בראבו 1.4 טורבו

ועכשיו כמה שאלות,

איך הגיר הרובוטי של ה-2 האחרונות? הגיר הרובוטי היחיד שיצא לי להתנסות איתו זה של ה-107 ומעט של הגרנדה פונטו, וזה היה סביר, ולא הפריע לי. האם מבחינת נוחות הגיר שלהם יותר טוב?

איך הוא מבחינת אמינות?

ביום יום, אני לא חובב גדול של לחיצות ואני מעדיף לקבל את הכוח בסל"ד נמוך( או לחילופין גיר קצר) . אני יודע שהיתרון הוא ללא ספק שייך לפיאט במקרה הזה, אבל כמה ההבדל יהיה גדול בינה לבין השאר מבחינת זמינות כוח תכלס על הכביש?

ושאלה נוספת, עד כמה בימרית כלשהי תהיה קפיצת מדרגה מבחינת אחזקה, ביטוח וכדומה? וכמובן מבחינת ביצועים( אם בכלל?)

האם יש עוד הצעות מלבד הרכבים שאמרתי? אני מדגיש שוב, שאוטומט כלשהו זה בגדר חובה.

תודה לעוזרים

כבעלים של בראבו אני מאוד מרוצה. אחזקה וצריכת דלק טוב. מודיעין - מרכז ת"א וחזור כ 1:13.2.

ביטוח מקיף לשני נהגים מעל 30 ללא עבר כ 1700 ש"ח.

ב100 קמ"ש GPS עומד על 2600 סל"ד.

כאמור החיוך בא בסלדים נמוכים.

יפעע..

פורסם
תודה על התשובה, עד כמה היא מרגישה חזקה יחסית לרכבים אחרים שאתה מכיר? אשמח אם תפרט גם איזה

לא יודע אם בר השוואה, אבל יש גם פוקוס 2.0 טורר 2012. אם זוכר נכון 170כ"ס עם 25 קג"מ. אוטו חזק מהבראבו בכל מובן (במיוחד בראבו ללא פילפל).

אישית, אוהב יותר את הבראבו. הבראבו אינו רכב "אפור". הוא איטלקי,גימור פנימי נעים ושונה. מגיב טוב יותר בסל"ד נמוך והאצות קצרות (זריז).

תעשה חיפוש בפורום על "בראבו" יש לא מעט ביקורות טובות (אובייקטיביות מאנשים שמבינים עניין).

יפעע..

פורסם

אני כרגע גם מחפש רכב עם דרישות דומות (אבל לא בהכרח אוטומט).

אני מתמקד כרגע בבמוו סדרה 1, ממה שראיתי עד עכשיו ממש קשה למצוא אחת עם נתונים נורמליים, מרבית המכוניות משנתונים יותר חדשים 2010-2011 עם המנוע הקטן.

המאזדה 3 די בנאלית וגם לא כ"כ חזקה, ממה שאני זוכר האסטרה 1.8 שהייתה לי הרגישה לי יותר חזקה ממנה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

את האמת, עדיין לא מצאתי הרבה מידע לגבי האחזקה של 118 או 120 (רק החודש התחלתי להתעניין בה). עלויות טיפולים וכו' פחות מרתיע אותי (מגיע מגולף GTI), אני יותר מפחד מאמינות הגיר האוטומטי ואני כרגע מחפש מוסך אמין שמתמחה ב BMW. מבחינתי שיהיה לי מוסך שאני סומך עליו זה הפרמטר הכי חשוב בבחירת הרכב.

אגב, יש בפורום I30 2.0 שנראית נחמד פלוס, שקלתי אותה לעצמי לרגע או שניים אבל נראה שזה מעבר דרמטי מדי מהגולף, אבל אולי תוכל להתאים לך.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

לא כל כך מסכים עם זה שה-3 יותר מדי בנאלית, אבל אני מסכים שמרוב שיש אותה בכל פינה היא איבדה כל ייחודיות והמוניטין שנצבר הוא לא מה שמחפש חובב הרכב או הייחודיות.

עדיין ולמרות זאת אני לא חושב שהיא יותר "בנאלית" מהסיוויק, שאמנם פחות נפוצה מה-3 (וההאצ'בק נאה וייחודית בהרבה), אבל גם פחות מהנה לנהיגה.

בסך הכל מהרשימה שלך הסיוויק מכונית טובה מאוד. את דגם הסדאן אני לא מחבב במיוחד, אבל דגם ההאצ'בק נותן לה מראה אגרסיבי, ספורטיבי יותר והרגשה הרבה יותר מוצקה ודינאמית מהסדאנית. הסיוויק מציעה צריכת דלק די טובה, ביצועים סבירים פלוס, בידוד רעשים טוב, תא נוסעים עתידני עם מראה משוכלל. בצד השלילי אפשר להגיד שהיא לא כל כך מהנה לנהיגה, בטח לא כמו שמרמז העיצוב הספורטיבי שלה, היא לא זריזה (התאוצה לינארית ולא תזזיתית), הגיר הרובוטי הוא בעל מצמד בודד (בדומה לגיר של הבראבו, טויוטה קורולה הרובוטית...), הגיר הזה תורם לחיסכון בדלק לעומת גיר אוטומטי רגיל, הוא תורם גם לביצועים מכיוון שאין ממיר מומנט שגוזל כוח מהמנוע (כמו שקורה בגירים אוטומטיים רגילים). החיסרון העיקרי של הגיר הזה הוא טלטול הנוסעים בעת החלפות ההילוך. אני אישית לא מתחבר לגירים מהסוג הזה, הייתי ממליץ לך לנסות אותו לפני הרכישה.

ה-3 נפוצה, כבר משעממת למראה (העיצוב עצמו טוב מאוד לדעתי, אבל מרוב שהוא נפוץ זה כבר לא נראה לעין), היא לא מרגישה כל כך חדישה, המנוע לא שקט (אם כי בידוד הרעשים סביר לגמרי), היא לא ממש נוחה (אבל לא תקרע אותך גם בנסיעות ארוכות), בדור הראשון היא לא ממש מתהדרת בפלסטיקים רכים (ההרכבה לעומת זאת טובה מאוד, ופנים הרכב מזדקן יפה) והיא לא ממש חסכונית ליד ההונדה, וליד הבראבו. אבל היא מציעה ביצועים טובים מאוד (9.9 ל-100 קמ"ש לעומת 10.9 בסיוויק), היא הכי דינאמית ברשימה שלך, מהנה מאוד לנהיגה בעיקר עם המנוע הגדול, מציעה תקשורת טובה עם הנהג ויכולות ניהוג גבוהות. הגיר בעל 4 הילוכים ומיושן למדי, אבל הוא פועל בצורה חלקה ומכוון יותר לביצועים מאשר לחיסכון (קיק דאון מהיר, לא ממהר לעלות הילוך) ומאפשר שליטה ידנית כמעט מלאה (בשונה משאר הטיפטרוניקים למיניהם).

הבראבו לפי דעתי מציעה שילוב טוב של נוחות, מרווח ושימושיות ביחד עם התנהגות כביש די טובה (אך לא מתקשרת) וביצועים. למעשה היא המהירה ביותר בחבורה עם מהירות סופית של 196 קמ"ש ותאוצה ל-100 ב-9.6 שניות. היא לא מרגישה כל כך תזזתית כמו המאזדה, אבל היא מהירה ממנה בכל מצב. הן בתאוצות מהמקום והן בתאוצות ביניים. בנוסף היא גם החסכונית ביותר מהרשימה שלך. הפעולה של הגיר לא ממש חלקה, הוא לפעמים מתבלבל בבחירת ההילוך במצב האוטומט, רועד בתחילת נסיעה, מטלטל מעט בהעברות וכו', אבל במצב הידני הוא מהנה מאוד וזריז למדי.

על הסדרה 1 אין לי מושג, כך שאיני יכול להביע דעה. מה שאני יודע זה שאחזקה של ב.מ.וו זה בטח לא אחזקה של פיאט, הונדה או מאזדה. מה שכן, אני בטוח שהיא תהיה הרבה יותר איכותית מהן ומהנה לנהיגה (DNA של בימר, מה לעשות? :wink: ).

יונדאי I30 לדעתי מאוד משעממת, וגם ב-2L היא לא מציעה כל כך ערך מוסף או הנאה כלשהי. בכללי רכב נחמד, אבל אם ה-3 בנאלית, ה-I30 כנראה שיותר.

• תוכן חדש...