Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

אין לרכב שלי ספר רכב (חיפשתי בכל מקום אפשרי - מהיבואן עד לגוגל, אתרים ביפן, בריטניה וגרמניה) אין לי מושג בנוגע לאחזקה וכו' בכל הנוגע לרכב שלי, לא יודע איזה נוזל קירור ואפילו היכן מונחת הקופסאת פיוזים, שמנים וכו'.

עשיתי לרכב יישור קו במוסך מקומי בבני ברק אך יש דברים שאני סבור שאני יכול לעשות לבד (החלפת פילטרים, שמנים וכו') כבר מהטיפול הבא.

בבקשו תפנו לכל פיסת ספרות טכנית בנוגע לרכב שלי בכל שפה שהיא.

תודה רבה ושבת שלום!

הרכב הוא daihatsu yrv

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
תרשום לי דגם מנוע ומה בדיוק אתה רוצה לדעת ואחפש לך באוטודאטה.

דגם מנוע הוא K3 (לפי רשיון רכב)

1300 סמ"ק

כל דבר שתוכל למצוא לי עליו זה יהיה מצוין בדגש על הדברים הבסיסיים, נוזל קירור, שמנים ועד הדברים הלא סטנדרטים

המייל שלי הוא [email protected] אם תרצה לשלוח לשם דברים.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

בנוסף ממליץ בחום לחפש (באמאזון אם בא לך להיות חוקי ולקבל עותק פיזי, או באתרי הטורנטים למיניהם) ספר של haynes לרכב שלך. לבד מנתונים טכניים, הספרים האלה כוללים איורים והנחיות לטיפולים שונים ברכב שלך, פלוס תקלות ומחלות ידועות.

פורסם
בנוסף ממליץ בחום לחפש (באמאזון אם בא לך להיות חוקי ולקבל עותק פיזי, או באתרי הטורנטים למיניהם) ספר של haynes לרכב שלך. לבד מנתונים טכניים, הספרים האלה כוללים איורים והנחיות לטיפולים שונים ברכב שלך, פלוס תקלות ומחלות ידועות.

לא קיים ספר של haynes לרכב שלי :shock:

פורסם

לרכב שלך בדיוק כמו ברכב שלי ( דייהטסו סיריון) דגם cz מנוע k3 נפח 1,300.

יש נראה לי את אותו ספר טיפולים כולל אותם שמנים ונוזל קירור.

לרכב שלי למשל בספר רכב של טלקאר כתוב שמומלץ לשים שמן בצמיגות 10w40 חצי סינטטי של ״ טלקאר״

טלקאר שייכת לדייהטסו והשמנים שמייצרים בשבילה הם שמנים מתוצרת ״פז שמנים וכימיקלים״.

אחרי שהחלפתי באוטו את השמן הכי טוב לטענת כל מוסכי דייהטסו לשמן הזה וראיתי שאחרי 5 אלף ק״מ השמן הפך להיות שחור הבנתי שזה עוד שמן זבל עם רווח של 200 אחוז.

היום אני משתמש ב-castrol magnatec 5w40 ואני מרוצה עד השמיים.

השמן היום קרוב ל-10,000 ק״מ ויש לו צבע כתום ויפה.

בנוגע לנוזל קירור אין נוזל קירור מקורי של דייהטסו, הנוזל קירור שמשתמשים הוא פז כולנט של חברת פז שהוא long life והצבע שלו הוא ורוד. יש אומרים שהוא מצויין.

אני השתמשתי בו בהתחלה והחלפתי אותו בנוזל קירור מקורי של ״טויוטה״.

שמן גיר יצרן דורש החלפה כל 90,000 ק״מ.

מקווה שעזרתי לך מהמעט שאני יודע.

שבת שלום.

פורסם
לרכב שלך בדיוק כמו ברכב שלי ( דייהטסו סיריון) דגם cz מנוע k3 נפח 1,300.

יש נראה לי את אותו ספר טיפולים כולל אותם שמנים ונוזל קירור.

לרכב שלי למשל בספר רכב של טלקאר כתוב שמומלץ לשים שמן בצמיגות 10w40 חצי סינטטי של ״ טלקאר״

טלקאר שייכת לדייהטסו והשמנים שמייצרים בשבילה הם שמנים מתוצרת ״פז שמנים וכימיקלים״.

אחרי שהחלפתי באוטו את השמן הכי טוב לטענת כל מוסכי דייהטסו לשמן הזה וראיתי שאחרי 5 אלף ק״מ השמן הפך להיות שחור הבנתי שזה עוד שמן זבל עם רווח של 200 אחוז.

היום אני משתמש ב-castrol magnatec 5w40 ואני מרוצה עד השמיים.

השמן היום קרוב ל-10,000 ק״מ ויש לו צבע כתום ויפה.

בנוגע לנוזל קירור אין נוזל קירור מקורי של דייהטסו, הנוזל קירור שמשתמשים הוא פז כולנט של חברת פז שהוא long life והצבע שלו הוא ורוד. יש אומרים שהוא מצויין.

אני השתמשתי בו בהתחלה והחלפתי אותו בנוזל קירור מקורי של ״טויוטה״.

שמן גיר יצרן דורש החלפה כל 90,000 ק״מ.

מקווה שעזרתי לך מהמעט שאני יודע.

שבת שלום.

תודה רבה אחי, שלי זה דגם CX זה נראה לי רמת גמירות של הרכב

אני יפנה אלייך בפרטי תודה רבה, עוד מישהו יכול לעזור?

• תוכן חדש...